Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שהתחדשתי ביונדאי וולוסטר ידנית חדשה,

כמובן ישבתי וקראתי את ספר הרכב, והדבר הראשון שבדקתי זה האם נדרשת הרצה לרכב (למרות טענות הסוכנות שאין בכך צורך).

(וזה כמובן אחרי שקראתי כאן המון שרשורים בנושא, וראיתי שכמות ההמלצות מגוונת מדי ולא אחידה לכל רכב).

בספר אכן כתוב שהרכב עבר הרצה במפעל, אבל עדיין מומלץ לנהוג במתינות ב1000 ק"מ הראשונים, ולנוע בטווח שבין 2000-4000 סל"ד, ולא לבצע האצות/בלימות פתאומיות.

(לא צויין שום דבר על החלפת שמנים/מסננים אחרי סיום ה"הרצה")

הרכב כבר הגיע לכ-950 ק"מ (תוך הקפדה על ההוראות הנ"ל),

ואני תוהה האם יש צורך כלשהו להחמיר ולתת עוד 500 ק"מ של הרצה?

או שאפשר כבר להשתמש בו במלוא הקיטור?

(בכללי אני לא רואה את עצמי כאחד שקורע מכוניות, אבל אני גר בחיפה ועליות תלולות וארוכות הן חלק משגרת היומיום שלי לכן בהרבה מקרים אני נדרש למשוך הילוכים ל4.5-5K סל"ד כדי להוציא ביצועים גבוהים).

אשמח להמלצות של בעלי מקצוע בתחום שבאמת מכירים את הנושא לגבי רכבים חדשים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

ספר רכב נכתב ע"י היצרן,לכן אין טעם לנהוג מעבר לזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

דווקא לדעתי יש טעם להריץ עוד קצת. איכות הסיכוך של השמנים המודרניים דורשת הרצה מעט ארוכה יותר לאלו שרוצים להקפיד (2000 ק"מ זה בסדר). יש לזכור שבסך הכל בהרצה צריך לנהוג רגיל ורק להקפיד קצת יותר על נקודות שנכונות כל הזמן: לנהוג בעדינות לאחר התנעת הבוקר ועד שהמנוע מגיע לטמפרטורת עבודה ולנסות להפעיל קצת עומס לאחר שהמנוע התחמם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה יודע איך הרכב ננהג וטווח אפשרויות ההרצה שבוצעו במנוע וברכב .

תרגום - נהיגה סבירה עד להגעה לטמפרטורת המנוע הנכונה .

משחק בטווח הסל"ד , נסיעה רגילה , תאוצה עד 4000 , בלימה להתאמת בלמים .

בלימת הרכב בעזרת המנוע לאורך קטעים מסויימים להפעלת לחץ שונה בבוכנות .

אם ביצעתה כל זאת אפשר בהדרגה לעלות בסל"ד , וב 500 ק"מ הבאים למשוך ולבלום יותר בטווח הסל"ד - אבל לא לאורך זמן .

ושוב לשחק בסל"ד בהאצה ובבלימת מנוע , מידי פעם כניסה ל 5000 , ושחרור מודרג .

אחרי שעברתה את כל קשת תחומי הסל"ד , המנוע מושך יפה , בדיקת נוזל קרור ואין התחממות , בדיקת שמן אם יש מחסור .

הבלמים בולמים יפה - כעת אפשר להנות מהרכב .

אני בשלב הזה - מחליף גם שמן מנוע ופילטר - לא חייב גם פילטר , אם אין מחסור בשמן , או בריחת נוזל קרור - אבל רצוי..

במוסכי יבואן ובשרות לקוחות יאמרו לך שלא צריך - אני מבצע זאת , והם מסכימים .

העלות של רק החלפת השמן + פילטר כ 350-400 ש"ח במוסך יבואן .

( אפשר על הדרך לבקש מהם בדיקה כללית לרכב , והסברים נוספים במידה וצריך )

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
איך אני אמור "להרגיש" אם צריך עוד?

יש סימני התנהגות כלשהם שלפיהם אפשר לדעת?

הרגשה אישית שזה לא מספיק ואולי כדאי למשוך את ההרצה.

אני מציע למשוך עוד קצת ולעלות בהדרגה את המאמץ על המנוע עד לסיום.

פורסם

אין כל טעם בלהאריך את ההרצה מעבר להוראות היצרן.

נכתב כאן באחד השרשורים בנושא הרצה כי בשנים האחרונות, עקב שיפור עצום בדיוק בייצור החלקים המכניים במנוע המכונית, למעשה כמעט ואין צורך בהרצה, שכן כיום, עקב שכלול עצום במכונות שמייצרות את החלקים השונים שנעים בתוך המנוע, למעשה הרכב נמסר ללקוח כשאין צורך כלל בהרצה.

למרות זאת, היצרן מחמיר ומבקש הרצה של 1,000 ק"מ.

בהתאם לכך, אין כל צורך להחמיר מעבר לזה.

קח בחשבון שקנית מכונה, קיבלת הוראות יצרן, פעל בהתאם להוראות היצרן.

בהצלחה ונהיגה בטוחה

פורסם

למרות כל השפורים הטכנולוגיים (והם מועטים ולא דרסטיים בכלל) הרצה לא מבוצעת למנוע ברכבים סדרתיים ולכן היא מחוייבת במציאות לאחר קניית הרכב.

הרצה לרוב לא מתבצעת בתנאים אופטימלים כפי שהיצרן דורש ולכן מומלץ למשוך קצת מעבר.

פורסם

שאלה יותר חשובה - יש משמעות להרצה אחרי שהרכב נקרע ע"י עובדים לפני שהוא מגיע אליכם (שמעתי את זה ממישהו שעבד בבונדד).

פורסם

כמו שציינתי קודם,

אני לא רואה עצמי נהג מופרע, או "לוחץ".

אבל אני כן נוהג בצורה יחסית נמרצת, ומבחינתי להגיע ל4000 סל"ד זה משהו דיי בשגרה (במיוחד בעליות של חיפה/ירושלים),

ובמקרים של עליות ארוכות במיוחד - גם 5000 סל"ד לא הפחיד אותי ברכבים קודמים שהיו לי.

(במקרה של הוולוסטר - יש לי מספיק כוח כדי לא למשוך הילוכים מעבר ל4K במרבית המקרים שיצא לי לנהוג בהם עד כה).

במהלך ההרצה - ב500 ק"מ הראשונים נמנעתי מלחצות את רף ה3K, ואחרי כ-600ק"מ, התחלתי לחצות מדי פעם את ה3.2-3.5K סל"ד. אבל כמעט ולא היו מקרים שהגעתי ל4K.

כיום - אחרי האלף ק"מ הראשונים, התחלתי קצת יותר לאמץ את הרכב - ולהגיע גם ל4K ואפילו קצת מעבר.

השאלה היא - האם זה בכלל נחשב "לאמץ" את הרכב? או שזה בקלות יכול להיחשב כסוג של "המשך הרצה"?

בברכה!

יונתן.

פורסם

כן זה סוג של הרצה - אפשר גם ורצוי להגיע ל 5000 אבל לא לאורך זמן .

כל אבזרי המנוע והמכלולים יתאמצו ויפעלו בכל הטווחים .

אחרי ה 500 הבאים - אם אין בעיות , בלמים נוזל קרור , שמן , הגה - אפשר לנסוע כרגיל בכייף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...