Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרצה ברכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרצה מצויינת רק אל "תקרע" את האוטו.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

מזל טוב.

אם אתה חושש בגלל "הרצה", קח בחשבון שהיום המנועים יוצאים מהמפעל אחרי הרצה, ככה שאין לך מה לחשוש, נסיעה טובה וחופשה נעימה

פורסם

המלצה שלי-

אל תעבור את ה90 קמ"ש,אל תאיץ בפראות וקיקדאונים,סע דרך מצפה רמון גם בחזרה,אל תשמור על אותה המהירות כל הזמן שלא תהיה נסיעה מונוטונית וכמובן אל תגרור נגרר אופנוע ים/קראוון.

תראו לי דפוק/משוגע אני את כל הרכבים כולל רכבי ליסינג שקיבלתי הרצתי עד חמשת אלפים ק"מ.

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

כן, מומלץ.

רכב נועד כדי שיסעו בו, ולא ממש משנה לו איך קוראים לעיר, האם היא 20 ק"מ מתל אביב או 360 ק"מ.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רק בארץ נמכרים רכבים חדשים?

בכבישי אירופה רכבים חדשים עושים נסיעות הרבה יותר ארוכות מת"א-אילת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
היום המנועים יוצאים מהמפעל אחרי הרצה

היום ? בניגוד לאתמול ?

אתה בטוח שמישהו במפעל עושה הרצה עם המנוע ? היום ?

המלצה שלי-

אל תעבור את ה90 קמ"ש,אל תאיץ בפראות וקיקדאונים,סע דרך מצפה רמון גם בחזרה,אל תשמור על אותה המהירות כל הזמן שלא תהיה נסיעה מונוטונית וכמובן אל תגרור נגרר אופנוע ים/קראוון.

צודק בהחלט.

לפותח השרשור - קרא בספר הרכב שלך.

יש שם הסבר על הרצה - נסיעה של מאות ק"מ ראשונים בתנאי דרך מגוונים (עירוני ובין עירוני), בלי לאמץ את הרכב יתר על המידה, ללא סל"ד גבוה מידי (בספר הרכב יצויין מהו הסל"ד, משתנה מרכב לרכב, וממנוע בנזין/דיזל).

אם אתה נוסע לאילת (ואין עם זה שום בעיה) כדאי שתשמור על ההוראות, ותשנה את המהירות בדרך, ולא תסע מרחקים ארוכים בסל"ד קבוע.

בק"מ הראשונים של הרכב, כשהצילינדר עדיין לא מותאם עם מחזירי השמן / טבעות אטימה של הגליל, חשוב לשמור על סלד משתנה, על מנת לאפשר היווצרות פיח על הטבעת העליונה של הגליל, שתאפשר אטימה מקסימלית בצילינדר.

לסיכום:

1. מי שמספר לך שהרכב עבר "הרצה במפעל" - אל תקשיב לו.

2. אין בעיה לסוע עם הרכב ל"אילת". שמור על ההנחיות בספר הרכב, בעיקר בנוסע נסיעה ארוכה רציפה בסלד משתנה.

נ.ב. - נסיעה לאילת הפכה שם דבר בארץ ל"חציית יבשות וגלקסיות".

אם אתה גר ביוטבתה - דוקא נסיעה לאילת היא קצרה, ונסיעה לת"א היא ארוכה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

ולפני הנסיעה וכמה שיותר מוקדם תבדוק לחץ אוויר בצמיגים.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
המלצה שלי-

תראו לי דפוק/משוגע אני את כל הרכבים כולל רכבי ליסינג שקיבלתי הרצתי עד חמשת אלפים ק"מ.

המהדרין היו מוסיפים גם החלפת שמן + פילטר כי ניתזים שבבים של ברזל מתחכך בברזל עד שהכל מתאים את עצמו במנוע. אני מכיר כמה שכן עושים את זה בקניית רכב חדש, אבל אולי זו כבר באמת סטייה רצינית.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

זו לא סטייה - לדעתי הגיוני אחרי 1000-1500 ק"מ ראשונים להחליף פילטר ושמן מנוע , כך אני מחליף ברכבים החדשים שלנו .

וכמו שרשמו - לנסוע בתנאים משתנים , לא הרבה זמן על סל"ד קבוע .

בנסיעה לאילת לשחק קצת במהיריות , 90 , 100, 110 , קמ"ש , לתת לרכב גם לבלום עצמאית , הורדת הילוך .

לא לגרור לסל"ד גבוה , במכה אחת , אפשר לעלות במתינות .

להנות מנסיעה הגיונית ורגועה .

לבדוק שמן ונוזל קרור - וכמובן לחץ אויר תקין בגלגלים .

סע בכייף .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
היום המנועים יוצאים מהמפעל אחרי הרצה

לא מדוייק, אבל גם לא תלוש לגמרי מהמציאות (עם כל הכבוד למנהלים שטוענים אחרת).

תן לשכל הישר להנחות אותך, לא לספרים ופורומים. אל תקרע את האוטו, תאמץ אותו במידה משתנה, סע בזהירות

ותגיע ליעד בשלום. אחרי אילת, אין שום בעיה להמשיך איתו גם למטולה, כל עוד נוסעים רגוע ובלי דרמה מיותרת.

נסיעה טובה.

פורסם
לא מדוייק, אבל גם לא תלוש לגמרי מהמציאות (עם כל הכבוד למנהלים שטוענים אחרת).

דבר בעובדות, לא ברמזים.

מישהו נתן למנוע לעבוד אלפי ק"מ כשלא היה מחובר לאוטו ? איך נמדדים אלפי ק"מ במנוע שאינו מחובר למכלולי הנעה ? שאינו נושא מאמץ ? שאינו מחובר לתמסורת ?

או שאולי אתה אומר שמישהו נהג במפעל אלפי ק"מ ראשונים ? הלוך ושוב בפואייה ?

מה לא מדוייק ?

המנוע עובר בדיקת תקינות, מופעל וזהו. אינו עובר הרצה במפעל.

בכל ספר רכב ישנו הסבר על ההרצה הנדרשת, "עשה" ו"אל תעשה" במאות / אלפי ק"מ ראשונים, כולל הסבר על צריכת השמן המוגברת בתחילת חייו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...