Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

התחדשתי לי ביונדאי גטס שנת 2004 אוטומט

קניתי את הרכב ממגרש ,

לאחר יומיים ההילוך הרביעי לא ניכנס , המוכר מהמגרש אמר לי להחליף שמן גיר ושלח אותי לאיזה מוסך שהוא עובד איתו

וללא תוספת תשלום החליף לי שמן גיר אוטומט וגם פילטר .השמן גיר אם אני לא טועה היה דקסטרון 3 או משהוא כזה

הבעייה היא שאחרי יומיים שוב ההילוך הרביעי לא נכנס והשמן גיר כיבל גוון שחור וגם ריח שרוף ,

יש מצב שהשמן גיר לא מתאים ?

חזרתי לבעל המגרש והוא אמר תשאיר לי את האוטו אני יבדוק אותו ,

בסוף היום היום הוא אומר לי שיש בעייה עם הגיר וצריך להחליף אותו , עלות 2000 שקל וחצי הוא חצי אני

כמובן שלא הסכמתי לזה ,אבל .,....לא חתמתי על שום חוזה איתו שקניתי את הרכב ממנו ומה גם עשיתי החלפה ,

הרכב שהיה לי קיה פרייד אוטומט מודל 97 והוספתי 17 אלף ליונדאי גטס .

מה עושים ?

מחליפים גיר ומשתתפים חצי חצי

או מנסים קודם כל להחליף שמן גיר שוב

יש לציין שאני מאוד מרוצה מהרכב ועיניין ההילוך הרביעי בא והולך ,לא כל הזמן או לא ניכנס אלה לפעמים כן לפעמים לא

תודה על העזרה

פורסם

שמן גיר המתאים לגיר שלך הוא מסוג SP3 סינטטי ולא דקס' 3 מינראלי.

אם הבעלים של המגרש אומר לך שיש להחליף את הגיר אז הוא מכיר ויודע את הסיבה לכשל בגיר.

השאלה היא האם נתנה אחריות על הרכב במעמד הקנייה?

פורסם

לבעל מגרש המכוניות היתה סיבה טובה מאד לעשות החלפה על רכבך הקודם שהוא לא מבוקש כלל בשוק המשומשות. טעית שלא לקחת את הרכב לבדיקה לפני הקניה. אני מציע לך לבטל את עיסקה מכיוון שגיר משומש לרכב זה במצב טוב עולה לפחות 4000 ש"ח ואני משער שזו לא תהיה הבעייה היחדה שאיתה תתמודד בעתיד אם תחליט בכל זאת להמשיך ולהחזיק ברכב זה.

פורסם

קודם כל אני לא רוצה לבטל עיסקה ,סה"כ הרכב טוב ועונה לצרכים שלי כרכב שני !

האים כדאי לנסות להחליף שמן גיר קודם כל לפני החלפת גיר ?

נ.ב

הרכב שנתתי לו גם ככה היה אוכל שמן בכמויות אז לבטל זה לא כל כך משתלם לי

פורסם

בעייה מוכרת במכוניות יוצאות ציי רכב, שלחלקן הגדול לא החליפו שמן גיר כלל מהיום בו נירכשו כחדשות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בגלל זה שאלתי אם ישנו הסכם אחריות כלשהוא, לפחות על המנוע והגיר במעמד הקנייה.

למה הרכב נשלח למוסכניק חבר של בעל המגרש?

אתה קובע לאן הרכב יכנס ובמקרה כזה מורשה יונדאי.

את הגיר יש לבדוק ברצינות ולא ע"י החלפת שמן ואז נראה, זה לא רציני.

פורסם

לדעתי לגיר ברכבך הבלאי גבוה.

אם אתה מוכן לקחת סיכון של עלות טיפול בגיר החלפת שמן גיר + פילטר שמן גיר שנימצא בתוך הגיר אז זה יכול לפתור את הבעיה אבל לא בטוח.

פנה למוסך מורשה יונדאי, בקש להחליף שמן גיר אוטומט + פילטר שמן גיר (הפילטר יושב בתוך הגיר מצריך פירוק האגן שמן ברכבך אם איני טועה) אני לא יודע כמה זה יעלה בדיוק אבל המחיר שתשלם זה הסיכון שתיקח, 50% הצלחה, 50% לא יקרה כלום והבעיה תישאר.

פורסם

אין הסכם כלשהוא לשאלתך

לא על המנוע ולא על הגיר !!

האים אחרי החלפת השמן הגיר לשמן מתאים

צבע השמן ותקינותו ,כלומר ישאר צבע אדום ותקין

ולמה הו שחור כעת ?האם הסיבה היא שמן לא מתאים ?או בגלל בעייה בגיר שהוא גורם לשמן להישרף?

פורסם

דקס' 3 לא מתאים לגיר בגטס.

להגיד שהוא נשרף אחרי יומיים, קשה לי להאמין.

פשוט ישנו ערבוב של השמן הישן לזה החדש ( מאמין שלא רוקנו הכל אלא חלקי כ 2 ליטר ) ולכן הוא שחור.

אם תפרק את הקרטר תראה את כמות הבוצה שנדבקה עם שחק מתכתי על המגנט.

שוב, יש לחפש את הבעייה במקום אחר , לא יודע להחליט אם הבעייה חשמלית ( עושה רושם שכן ) או מכנית.

כמה הרכב עשה והאם בהיסטוריה של הרכב יש ציון להחלפת שמן גיר בהמהלך השנים?

פורסם

בזמן ההחלפה של השמן גיר פירקו את הקרטר וניקו אותו

הרכב עבר 115 K ועושה 1 ל 10 משולב .(לפחות בבדיקה האחרונה )

האים שווה בדיקה נוספת אצל בעל מקצוע אחר או מוסך אמין באזור נתניה

והאים שווה ניסיון החלפת שמן גיר למה שבאמת צריך להיות

ההילוך הרביעי לא כול הזמן לא ניכנס ברוב המיקרים הוא ניכנס חלק

וגם שאר ההילוכים גם קיקדאונים עוברים חלק ,ברוב המיקרים הגיר מתפקד מצויין !,יש מצב שיש קרש אולי למצערת ?

כל כך מהר הולך גיר בגלל שהרביעי פעם ניכנס ולפעמים לא ?

אשמח להמלצות למוסך אמין אם משהוא מכיר

לפני שאני הולך להחליף גיר .

תודה

פורסם

אם הייתי בימקומך הייתי מבקש מוסכניק שחברי הפורום פה ממליצים עליו ושואל אצלו לשלום האוטו ומה יש לעשות. בטח לא ללכת למוסכניק שבעל המיגרש עובד איתם ולשלם על זה כסף (את זה עושים לפני שקונים אחרי שקונים אסור ללכת עליהם, והמבין יבין)... לכן רשום באיזה אזור אתה וימליצו לך

פורסם

לדעתי יש מקום לחבר את הרכב לסורק תקלות מקורי של יונדאי וליראות אם נירשמו קודים של תקלות במחשב הגיר או המנוע.

במידה ולא אז להחליף שמן גיר וליראות אם חל שיפור. במידה וכן, לבדוק מה מהות הבעיה.

בהצלחה.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

• תוכן חדש...