Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני מעוניין בקניית רכב ספורטיבי אך אני צריך הסבר לפני הקנייה בקשר לעדיפות של הנעה קדמית או אחורית...

אם מישהו יוכל להסביר לי אני אשמח מאוד..

תודה רבה...

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בגדול – לחוויית הנהיגה עדיף שהגלגלים המניעים והגלגלים שמכוונים את הרכב יופרדו.

הנעה אחורית כייפית יותר (היגוי יתר).

רוב המכוניות הספורט יושבות על שלדות של דגמים רגילים (הנעה קדמית) - קלות יותר לשליטה אבל סובלות מתת –היגוי (לעיתים אפילו חריף מאוד, תלוי בהרבה גורמים אבל בגדול ככול שהרכב חזק יותר – יש יותר תת היגוי).

אם אתה יכול, בחר רכב עם הנאה אחורית .

פורסם
בגדול – לחוויית הנהיגה עדיף שהגלגלים המניעים והגלגלים שמכוונים את הרכב יופרדו.

הנעה אחורית כייפית יותר (היגוי יתר).

רוב המכוניות הספורט יושבות על שלדות של דגמים רגילים (הנעה קדמית) - קלות יותר לשליטה אבל סובלות מתת –היגוי (לעיתים אפילו חריף מאוד, תלוי בהרבה גורמים אבל בגדול ככול שהרכב חזק יותר – יש יותר תת היגוי).

אם אתה יכול, בחר רכב עם הנאה אחורית .

לא הייתי ממליץ לבנאדם שלא יודע מה ההבדלים בין הנעה קדמית לאחורית, לקנות הנעה אחורית.

פורסם
לא הייתי ממליץ לבנאדם שלא יודע מה ההבדלים בין הנעה קדמית לאחורית, לקנות הנעה אחורית.

יש בזה משהו.

אז ככה, קודם כל אם זו הספורטיבית הראשונה שאתה קונה גם לדעתי עדיף שתתחיל בהנעה קדמית לא חזקה (פיג'ו 106 ראלי לדוגמה) מכיוון שמכוניות הנעה קדמית סלחניות יותר מבחינת התנהגות וכמובן שקל יותר לשלוט על תת היגוי מאשר על היגוי יתר.

גם אם זו לא ספורטיבית ראשונה שלך, אם אין לך נסיון עם הנעה אחורית לך על מכונית לא-מסוכנת (מיאטה למשל), וככה תתקדם מבחינת מכוניות.

בהצלחה בכל מקרה.

פורסם

100% עניין של העדפה אישית

בידיים לא מנוסות רכב ספורטיבי עם הנעה אחורית עלול להיות יותר מסוכן.

בגדול, רכב הנעה קדמית נוטה באובדן אחיזה לתת היגוי, זאת אומרת שהגלגלים הקדמיים מאבדים אחיזה.

התרופה המיידית לעניין היא הרמת הרגל מהגז, הפחתת הכח לגלגלים וכך הם מקבלים אחיזה בחזרה ופתרת את הבעיה ( זה קצת יותרמסובך אבל כרגע אני רק נותן קוי מתאר).

משמע שהפעולה האינסטינקטיבית של כל נהג ממוצע היא בעצם הפעולה הנכונה בכדי להתגבר על הבעיה.

ברכב הנעה אחורית הנטיה היא דווקא להיגוי יתר (כאשר הגלגלים האחוריים מאבדים אחיזה ומתחילים את מה שכולנו מכירים כדריפט), בשעה שזה קורא, עזיבה מהירה של דוושת הגז או חלילה נגיעה בברקס תגרום לבריחה מיידית של הזנב, אובדן שליטה מוחלט על הרכב וסבסוב שלו. ז"א שהפעולה האינסטינקטיבית של הנהג הממוצע רק מחריפה את הבעיה ולכן אם לא מדובר בנהג מיומן שיודע בדיוק מה ואיך לעשות, מדובר ברכב יותר בעייתי לשליטה.

מעבר לכל התאוריה הזאת, המבחר של רכבים ספורטיבים עם הנעה אחורית הוא כ"כ מצומצם ( כל דגמי ב.מ.וו, מיאטה, כל שלל המשאיות הקלות מתוצרת מרצדס ונראה לי שזהוא) שנראה לי שפשוט תחשוב בצורה פרטנית אם הרכבים האלה מתאימים לך (אישית, כלכלית וכו) כי עלול להווצר מצב שבו תחליט לאחר דיונים רבים שאתה רוצה הנעה אחורית ואז תבין שאין בעצם רכב שמתאים לך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עזוב אותך מהנעה אחורית,

כל פעם כשאתה נותן גז - הזנב בורח לו החוצה...

פיכסה בליכסה - מי רוצה דבר כזה ? :twisted:

UNDERSTEER RULEZ !

אגב באגירה, מחזק את ההסבר שלך ומוסיף :

היגוי יתר זו תופעה שמחריפה את עצמה (לא תעשה כלום ולרוב תסתבסב).

תת היגוי זו תופעה שנעלמת בסופו של דבר (לא תעשה כלום והאוטו יאט עד שהוא יחזיר אחיזה).

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

לדעתי הנעה אחורית.

למה?

כי לדעתי זה יותר כיף.

דבר שני, ניראה לי שעדיף שיהיו גלגלים מניעים וגלגלים שפונים.

דבר שלישי, אני חושב שעדיך שהרחב ידחף מאשר שהוא ימשך.

כאשר דוחפים את הרכב יש יותר כוח מתפרץ והזינוק יותר מהיר (בתנאי ששני הרכבים הם אותו הדבר והשונה ביניהם רק ההנעה קדמית או אחורית)

Hyundai accent 98 GLS

משתעלת? כן.

משעשעת? תלוי איך מסתכלים עלייה.

אבל היא שלי! :)

פורסם

אני חושב שחוץ מבהוט האצ'ים אין מקום להנעה קדמית במכוניות ספורט.

אין שום דבר ספורטיבי בהנעה קדמית. ל4x4 כמו של האיבו, sti ובהנעות לכל הגלגלים עם דגש להנעה אחורית כמו R8, GTR ולמבוריני אולי אבל הנעה קדמית לא.

הנעה קדמית נועדה לבטיחות ולחיסכון במקום בתא הנוסעים, זה הכל.

פורסם

כל אחד דוקטור לענייני ספורטיביות. :?

אלפא-סוד, מיני, 205, 306, פוקוס - כולן יכולות ללמד את כולכם דבר או שניים בהילכות ספורטיביות.

ועוד שאלה - מי מכם בכלל נהג אי פעם על הנעה אחורית ?

פורסם

תקשיבו לשמר, הוא "אחד שמבין..."

בכל מקרה, קצת קשה לייעץ על "מה יותר טוב" כאשר התקציב לא ידוע.

רכב הנעה אחורית שבקושי יש לו מספיק כח כדי להזיז את עצמו לא יתן חווית נהיגה עדיפה מזו של "סתם" רכב הנעה קדמית.

עוד יותר סביר להניח שרכב הנעה קדמית עם 200 כ"ס יתן יותר חווית נהיגה מאשר אותו רכב עם הנעה אחורית ו95 כ"ס.

מה גם שחווית נהיגה זה דבר המשתנה מאדם לאדם.

יש מי שהרבה כח זה מה שמספק לו הנאה, ויש מי שלקחת את הסיבוב בעוד 6.873 קמ"ש, בדריפט על הצד זה מה שעושה לו פרפרים בבטן.

בשורה התחתונה, אם אתה בעל תקציב לא מוגבל ורוצה לעלות עם רכב למסלול מרוצים - סביר להניח שהנעה אחורית/כפולה יהיו עדיפות.

אם מה שאתה מחפש ב"הנאה" זה לפתוח חברים עם מיצובישי-קולט ברמזור, גם פז'ו 106 בעלת הנעה קדמית תספיק לך.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

הוט האצ'?

לאלפא סוד 1.2 היו פחות מ-70 סוסים.

למיני יש 50 סוסים ביום טוב.

205 נחשבת "עגלה" בקנה מידה של הוט-האצ' (חוץ מה-1.9).

306, מלבד הגרסאות בעלות 16 שסתומים - עגלתית למדי.

פוקוס, אפילו בגרסת 2 ליטר - לא חורכת אספלט.

עכשיו בוא תספר לי על הגרסאות הספורטיביות של סיירה (1.3?), אסקורט, סוסיתא, אופל קאדט ישנות, פז'ו ישנות (עד סדרה X04), פיאט 124 ועוד?

כמו שלא כל הנעה אחורית היא ספורטיבית, לא כל הנעה קדמית היא הוטו האצ'.

הנעה אחורית יצאה מהאופנה בגלל עלויות ייצור גבוהות יותר (דרייב שאפט, סרן אחורי מורכב יותר). מרווח בתא הנוסעים הוא פועל יוצא של מנוע רוחבי, לאו דווקא הנעה קדמית. בטיחות ? היום גם רובם המוחלט של רכבי ההנעה האחורית מתאפיינים בתת-היגוי בסיסי.

ושוב - נהגת פעם על הנעה אחורית?

פורסם

להתחיל להשוות כוח זה כבר משהו אחר.

אני יכול גם להגיד שמיני קופר S יותר ספורטיבית מS500.

ומצד שני S2000 יותר ספורטיבית מגולף GTI.

אבל בעיקרון הנעה כפולה/אחורית תהיה יותר טובה בסיבובים, זינוק מהמקום וגם תאוצות כי המשקל עובר אחורה.

לגבי לחיצות וכו' זה כבר משהו אחר.

לא דיברתי לא על הנהג ולא כלום כעיקרון הנעה אחורית/כפולה זה פתרון פיסיקלי יותר טוב, זה הכל.

עריכה אחרי התגובה של שמר:

פותח השרשור דיבר על מכוניות ספורט אז עניתי לו על מכוניות ספורט. 205GTI זאת הוט האצ', פוקוס RS זאת הוט האצ'.

וכן נהגתי על הנעה אחורית, אבל לא להרבה זמן וגם לא בתנאים ספורטיביים ככה שזה לא שווה הרבה.

פורסם

תלוי מה אתה רוכש, אם מדובר ברכב חדש עם הנעה אחורית, גם אם לא תעשה דבר בזמן סבסוב אז כלבי השמירה האלקטרוניים יצילו אותך (אין בארץ רכב כזה ללא ESP).

ברכב ישן הסיפור אחר והיכולת שלך היא זו שתקבע אם תצטרך לקבוע תור אצל הפחח.

תביא בחשבון שהנעה אחרית זה לא רק יתרונות, ישנם גם חסרונות: מינהרת ההנעה, ניצול נחות של מרווח הפנים בשל מנוע שמורכב לאורך הרכב.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...