Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעית בלמים .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר דוושת ברקס שוקעת הוחלפה היום משאבה מרכזית + ריענון נוזלים על הדרך (dot-4)

וניקוז אוויר מהמשאבה , אח"כ ניקוז אוויר מהגלגים .

הבעיה היא שכאשר אני מנקז מהגלגלים בשיטת הפמפום ואחזקה יוצא אוויר ושמן ועוד פעם אוויר ושמן ועוד ועוד ועוד ככה הרבה מאוד פעמים פשוט נראה שלא יוצא רק שמן , מה יכולה להיות הסיבה ??

אגב הבלמים חזרו לתפקד נהדר!! אך יש שקיעה קטנה ביותר ולא מורגשת (נראה שעדיין אוויר במערכת).

תודה .

JDM :twisted:

פורסם

תן לאוטו קצת לנוח, אפילו לכמה שעות, שכל הבועיות הקטנות ישתעממו ויעשו קומונה על בועה גדולה אחת.

תקיש קלות על צנרת הבלמים לכל אורכה, כדי לעודד אותן להתאחד.

אתה יכול לפתוח את פיטמות הניקוז ובלי לפמפם פשוט לתת לגרביטציה לעשות את שלה, תוך כדי שאתה מקפיד שמיכל הנוזל לא מתרוקן.

וסבלנות, בסוף כל האוויר יצא.

אגב, נושא הפמפומים לצורך ניקוז אוויר הוא בעייתי מסיבה אחרת, של נזק למשאבה הראשית, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

פורסם

בעייה שאכן מוכרת לי מהמיאטה שלי, שם הפיתרון הוא פשוט -

1. צריך להתחיל את ניקוז האוויר מהברקס הרחוק ביותר מהמשאבה (מבחינת אורך קו הלחץ) ולעבור אל הקרוב ביותר אחרון.

2. במיאטה בד"כ נשארות בועות במערכת אחרי הסבב הראשון של הניקוז, סבב שני של המערכת עם סיום הסבב הראשון מנקה אותה סופית ומשאיר אותה נטולת-אוויר :wink:.

מוטי.

פורסם
אגב' date=' נושא הפמפומים לצורך ניקוז אוויר הוא בעייתי מסיבה אחרת, של נזק למשאבה הראשית, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.[/quote']חנן, אתה בטוח שאתה לא קורא מחשבות? הוצאת לי את המילים מהפה - לחיצה על דוושת הבלם עד סוף מהלכה לצורך ניקוז אוויר עלולה לפגוע לה בגומיות ולגרור צורך בשיפוץ או החלפה שלה. עדיף לנקז, אם אפשר, בעזרת צינור דק מתאים המתלבש על בורג הניקוז או לפחות להסתפק בלחיצות חלקיות על הדוושה. כבר יצא לי לנסוע במכונית (ודווקא יפנית אמינה) שמוסך מורשה דפק לה את המשאבה המרכזית ע"י הליך של ניקוז אויר, וזה ממש לא נעים.

יוסי

פורסם
תן לאוטו קצת לנוח, אפילו לכמה שעות, שכל הבועיות הקטנות ישתעממו ויעשו קומונה על בועה גדולה אחת.

תקיש קלות על צנרת הבלמים לכל אורכה, כדי לעודד אותן להתאחד.

אתה יכול לפתוח את פיטמות הניקוז ובלי לפמפם פשוט לתת לגרביטציה לעשות את שלה, תוך כדי שאתה מקפיד שמיכל הנוזל לא מתרוקן.

וסבלנות, בסוף כל האוויר יצא.

אגב, נושא הפמפומים לצורך ניקוז אוויר הוא בעייתי מסיבה אחרת, של נזק למשאבה הראשית, אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

שלום.

אתה צודק לגבי הריסת משאבת בלם מרכזית תוך כדי ניקוז אויר אבל במקרא הנדון,

אתה לא צודק כי הורכבה משאבת בלם מרכזית חדשה ואוי ואבוי עים היא תהרס בזמן ניקוז אויר ממערכת הבלמים.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הנה, מדיון ישן אחר:

http://www.jeeptrip.com/page.aspx?div=Forums&group=3&item=511718#512306

הכי טוב? לא לפרק צנרת בלמים אם לא חייבים, ולעבודה שאתה ביצעת, אם אני מבין נכון מה עשית, לא היית חייב לפרק את צנרת הקליפר, אלא להזיז אותו הצידה ולתלות אותו בצד, מחובר לצנרת, עם אזיקון.

לחלק מהמוסכים יש מכשיר שמתחבר לחור הניקוז במשאבות ועם וואקום הוא שואב את הנוזל עם בועות האוויר. אני לא מכיר את המכשיר הזה אישית אלא מתיאורים, כך שיתכן שלא תיארתי אותו במדויק.

בחלק גדול מהמקרים, מספיק שתפתח את פיטמת הניקוז ותתן לגרביטציה של נוזל הבלמים לעשות את העבודה לבד. צריך סבלנות בשיטה הזו כי לוקח הרבה זמן לנוזל לרדת.

אם כבר מהמרים והולכים על פמפומים (והמצב בשטח הוא שרוב החובבים ולצערי גם חלק מהמוסכים עובדים בשיטה הזו, וגם אני חטאתי בכך לפעמים) אז לפי היינס, יש לשים מתחת לדוושת הבלם חתיכת עץ או חומר אחר עבה כדי שהדוושה לא תגיע אל התחום הלא שימושי שלה.

כי בסופו של דבר הנזק נגרם מכך שהבוכנות מגיעות בתוך הצילינדר לקטע שהוא לא שמיש כשהכול תקין. קטע זה עלול להיות חלוד או מלוכלך מאוד ואז גומיות האטימה של הבוכנות נפגעות. זה בעצם מקור הבעיה בפמפומים.

• תוכן חדש...