Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6802 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לדיון מאתמול -

בממיר קטאליטי יש כשל בשני מצבים - המצב הראשון " כשל מתוכנן " הוא מבצע את תפקידו . מתעייף ומסיים את חייו.

( אבל כאשר ניתנת לו בערה לא תקינה .לא לשכוח . נמצא שם חישן החמצן . האמור להודיע למחשב להתאים את הבערה )

מצב הכשל השני בממיר - כאשר מגיעים אליו תוצרי בעירה . אשר אותם הוא לא יכול לפרק . ולאט לאט הם ניצמדים לממיר.

וחוסמים את מתכות הריאקציה - האויבים הללו הם אדי השמן . ותוצרי הפולמרים השומרים על צמיגות השמן . וכאשר

השמן במנוע מגיע לנקודת חום השבירה של הצמיגות .מתפרקים חומרים אלה . ודרך הנשם מגיעים בהמשך לממיר .

( נכון כי הממיר בנוי להיתמודד עם כמות זניחה של אדי שמן ... אבל לא בכמות גדולה כזו .. ולכן בדרך גם חישן החמצן כושל )

ולנושא מחשב המנוע המוחלף ביחד עם החלפת הממיר -

" בתחילה אני חוזר ומדגיש " חברת " טויוטה " לא מוסרת נתונים . מדוע הבעיה קיימת .ולכן דברי מכאן והלאה הם ניתוח של

המימצאים הידועים . השוואה למיקרים דומים . ולבסוף המסקנות שלי בלבד - לידיעתכם .

החלפת או שינוי התוכנה במחשב אפשר שיש לה גם סיבות נוספות .

כאשר מזהים כשל במנוע - התפרקות השמן ( בוצה ) ולבסוף כשל במשאבת השמן - הבעיה היא עומס חום על שמן המנוע .

מחשב המנוע אחראי על שמירת הטמפרטורה של מערכת הקירור . ושינוי בתוכנה מאפשר להוריד את חום המנוע במעלות ספורות. דבר הגורם לירידה בחום השמן בראש המנוע . ולקירור יחסי לשמן המנוע .

המחשב מפקח גם על שסתום ה ERG ( בקרת ומיחזור גזי הפליטה ) ואפשר בשינוי תוכנה . לתת לו פתיחה . גם במצב עומס .

דבר אשר יאפשר ל " גזי פליטה " לחזור למנוע . וכתוצאה מכך הכוח ומהירות המנוע לא עולים מהר מאוד. ובעומס חום רב.

( אנו פשוט משקרים קלות את המנוע . ולא נותנים לו רק אויר ודלק )- ( דומה למחזור זו'זו' "מילר " במזדה )

וכאשר המנוע מוגבל להאצות קיצוניות - הוא יעלה בסל"ד. אבל יותר לאט - השמן יכול להיתמודד יותר טוב .

" אני חוזר ומדגיש - מאחר ואין נתונים בדוקים - אפשר לתכנת את מחשב המנוע גם לאפשרויות אלו "

לאורך כל הדיון אני ממליץ על " שמן סינטטי מלא " מאחר ונקודת חום השבירה שלו גבוה . ומחקרים מראים שהוא תורם

ל " אורך חיי הממיר " וחיישן החמצן . ( כמובן שיש לי קישורים לדפי המידע הללו - אבל כרגיל כשצריך אני לא מוצא )- בהמשך .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה כל הזמן "נדבק" לעניין השמן כמו איזה סוכן מכירות של שמנים סנטטים, ניתן להשתמש בשמנים מנראליים או סינטטיים למחצה גם במנועים של טויוטה כל עוד הם עומדים בדרוג האיכות ומוחלפים במועד. וזה מנסיון שלי ושל קולגות בעלי מוסכים.

כמו כן לגבי הכשלים של הממיר, מידע יותר מפורט ניתן למצוא במאמר הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=102423&highlight=%D7%9E%D7%9E%D7%99%D7%A8+%D7%A7%D7%98%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%99

פורסם

הפנתה אותי למאמר יפה לכשעצמו - אולם מה הקשר לדיון .( המאמר מחזק את דברי )

לאורך כל הדיון אתה רק פוסל .

" כנאמר - הפוסל במומו פוסל " - אני סוכן של שמנים סינטטיים ! לא הגזמתה ...

יש לך נתונים להוסיף . רעיונות לחברי הפורום . בעלי " קורולות " איך לשמור על רכבם ?

שתף אותנו - אבל מנגד כאשר לכולם ברור שיש כשל. ואני בדיון מנסה לעזור לנתח ולמצוא פיתרון .

ואני פתוח לרעיונות ומיסמכים ודעות של אחרים ... ועונה עליהם בכבוד. וברוח טובה .

אתה DANNIAL נתפס לחפש זוטות במקום לעזור .

ומכל מה שכתבתה בדיון הזה אני מסיק רק . שאין פיתרון לבעיה - ונשאר רק " דברי הלל לטויוטה "

המאריכה את האחריות - בלי לספר על כך ללקוחותיה .

בעניין: [טויוטה קורולה 2003] הלך מנוע, מדוע? - ( DANNIAL )

יש מושג שנקרא "Good-Will" שהיצרן מפצה לקוח על בעיות ידועות ומוכרות לו מחוץ למסגרת האחריות הרגילה.

אז נשארנו תלויים ברצונה הטוב של טויוטה . טוב לדעת - אין לי טויוטה .

יש בננו חילוקי דעות - זה יכול לקדם את הדיון והסקת המסקנות - או להיתגוששיות טיפשיות .

יש לך מה להוסיף - לחלוק בכייף .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

זוטות, כנראה כוונת לכל מי שלא מסכים עם דעתך והניתוחים התאורטים שלך, אז אני טוען אחרת ממך ולכם כהגדרתך זה נקרא זוטות. יופי!

• אתה כותב המון תוכן ומסר של שימוש בלעדי של שמנים סנטטיים שאני יודע הם לא גורם המרכזי לבעיה.
  • ההפניה למאמר באה להראות שאין רק 2 סיבות לכשל של ממיר אלא הרבה יותר.
  • לעזור? למה אתה חושב שמטרת השרשור העיקרית היא לעזור למשהו? אולי המטרה פשוט היה לעלות לדיון נושא מסויים ותו לא? לי ובטוח לא לך, עם כל הניתוחים שלך, אין את אמצעים לעזור לסובלים מבעיית הבוצה של טויוטה, אז אל תהפוך את עצמך לקדוש.
  • אני פשוט טוען שהשמן הוא לא הגורם ואתה כן, נניח לשאר הקוראים להסיק מסקנות בעצמם לאור המידע בשרשור.

פורסם

אייל ודניאל, אני רוצה להבהיר מספר נקודות חשובות באשכול או לייתר דיוק לחדד אותם. המידע בחלקו מתוך מידע שהייצרן VW פרסם וחלק מניסיון מצטבר שלי עם רכבי VW, צר לי אבל לגבי טויוטה אין ברשתיי מסמכים של הייצרן.

מעבר לשימוש משמן מינרלי לשמן סינטטי ברכב VW וביצוע פלשינג

הייצרן מעולם לא פרסם TSB (מידע טכני) או הוראה גורפת לביצוע פלשינג למנועים בזמן מעבר לשמן סינטטי, בזמנו שהיתה לי גולף דור 4 בשנת 2003-04 יועצי השירות המליצו לבעלי הרכבים על מעבר לשמן סינטטי+פלשינג (המידע ממקור ראשון), לאחר בירור עם אחד המכונאים בצ'מפיון (טלפונית) הבחור סיפר לי שהם מבצעים פלשינג למנועים כי ככה נאמר להם, שאלתי למה ? הבחור ענה לי שרכב מסוג גולף שנדלקה לו מנורת לחץ שמן מנוע ולכן ביצעו פלשינג ומילוי שמן חדש.

אף ייצרן שמנים לא ממליץ לבצע פלשינג ממעבר משמן מינרלי לשמן סינטטי (נבדק בכול אתרי המידע של ייצרני השמנים הגדולים).

במקרים חריגים כאשר מתגלה בוצה במנוע אזי אישית אני ממליץ לבצע פלשינג למנוע.

מעבר לשימוש בשמן סינטטי במנועי קונצרן VAG

לפני מספר שנים הייצרן VAG פירסם המלצות לבחירת שמן מנוע נכון לרכב והמלצה למעבר לשמן סינטטי מלא בגלל ההיתרונות שלו לעומת שמן מינרלי, הייצרן במפורש כותב ששמן למנועי בנזין חייב לעמוד בתקן/מפרט הנקרא VW 502.00 ולא משנה אם זה שמן מינרלי או סינטטי העיקר שיעמוד בדרישות התקן.

(מצורף מסמך)

לדוגמא: למנועי TDI-PD הייצרן כותב במפורש שיש להשתמש בשמן שעונה לדרישות התקן VW505.01 לא משנה אם זה שמן מינרלי או סינטטי אבל מוסיף הערה שכרגע רק שמנים סינטטים עומדים בתקן זה.

בשנים האחרונות התקניים החדשים של VAG כמו VW 507.00 או VW 503.00 רק שמניים סינטטים עומדים בדרישות התקן לכן נהוג לציין זאת בספר הרכב של הנהג.

(מצורף מסמך מקורי)

בוצה במנועי VAG

במקרה הזה אין לי הרבה מה להוסיף מעבר למה שנכתב, אך עליי לציין שלאחר שנתגלתה בוצה במנועי הטורבו כבר בשנת 1999 הייצרן יצא בהוראה דחופה לעבור לשימוש בשמן סינטטי במנועי TDI לאחר שהייצרן בדק ומצא שניתן להשתמש בשמן סינטטי מלא במנועים אלה לפני ההמלצה הגורפת למעבר לשימוש בשמן סינטטי.

מסקנה שלי, כנראה ששמן סינטטי שעומד במפרטיפ של VAG פתר את הבעיה של הבוצה במנועי VAG. ייתכן שאם היו משתמשים בשמן מינרלי בעל תכונות מספקות אזי הייצרן היה ממליץ לעבור לשמן מסוג אחר.

כמו שדניאל רשם, חשוב שהשמן יעמוד במפרטי הייצרן.

(מצורף מסמך מקורי)

כול המידע שרשמתי והקבצים היו נכונים לזמן הפירסום, מעת לעת הייצרן מעדכן את רשימת השמנים וההמלצות לשימוש ולכן יש לבדוק בספר הרכב מה הם ההמלצות לרכב שברשותכם.

1996-2000 TDI (Turbo Diesel) Volkswagen Vehicles Use of Synthetic Oil.pdf

Choosing the right oil for your 1998–2006 Volkswagen.pdf

Engine Oil, Volkswagen Oil Quality Standard VW 505 01 Requirement All with TDI PD.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא קדוש - אבל זה לא כייף להיות " מעונה " מחצי ביקורתך . DANNIEL .

מרק10 קראתי את הודעתך והיה נחמד לחלוק דעות ומיסמכים - שם לב . אתה כעת בשטח אש ...

נכון. יש עוד אפשרויות לכשל הממיר ( חיישן החמצן. המחשב ) . והחלפת המנוע .

אולם כאשר הם נופלים כ " מגדל קלפים " וקשורים זה לזה . ותופעה זו קיימת גם במנועים של חברות אחרות .

ה "חוט המקשר " הוא עומס חום. ושבירת צמיגות שמן המנוע. ובסופו - בוצה - וכשל מנוע ( זו מסקנה. לא הוכחה )

לכן לאורך כל הדיון . סייגתי את דברי - ובסיום אף אמרתי כי זו דעתי בלבד .

אולם ניתוח הדברים בוצע בצורה מתודית אחת לאחת . הבאת דוגמאות .הסתמכות על כשלים דומים.

ואופן פיתרונם או לפחות .דוגמאות לאפשרות הטיפול בבעיה .( לידיעת חברי הפורום )

ובנקודה זו שמן סינטטי מלא ואיכותי - לא יזיק למנוע. ואם יעזור הרווחנו דיון ותוצאות טובות .

הדיון החל בנושא פסיקת " בית המשפט " ומימוש הרעיון של " הכיס העמוק " של חברת ה " ליסינג " .

בדיון אמרתי. כי "הכיס העמוק " לדעתי היא חברת טויוטה ( ולכן חברת הליסינג . לא העבירה את האשמה לפיתחה )

כדי שלא יפורסם ברבים הכשל במנוע . ומכאן הדרך פתוחה להגשת תביעות נגדה .

אם בניתוח הדוגמאות והמסקנות נפלה טעות - אין בעיה . אני מוכן ללמוד .לחזור בי ולהיתנצל ...

אבל שלילה גורפת - ללא הצגת שום דוגמאות חליפיות . כגון (אמרו שזה הנשם . או חברי בעלי המוסכים ) זה לא רציני .

ויותר מזה .

אם יש כשל במנוע - ושמנים סינטטיים לא יפתרו את הבעיה - ולדברייך אתה יודע את הגורם המרכזי לבעיה .

שתף אותנו בדעתך . ואם אין כשל " אלא אצבע אלוהים וטויוטה " גם זאת מסקנה .

( היה ברור לי מתגובתך הראשונה לדברי כי " העקיצה " ממך תגיע . וכדי לעזור לך במציאת שגיאה. הכנסנו

ל " מחזור מילר " תוספת קטנה - דבר המראה כי לא קראתה את ניתוח מסקנותי . אתה נעול מראש )

עד היום קראתי בכובד ראש את תשובות החברים בפורום . גם את שלך ...( ויש לך תשובות טובות וידע ) למדתי. צחקתי .

הגבתי - אבל תוך נתינת כבוד. גם אם יש טעויות .

לסיום - חבל ... עד היום נהנתי . והרגשתי כי אני שותף לפורום. המקדם את התרבות המוטורית . ועוזר לחברים

ללמוד .להחליף דעות . וכמובן לשמור על רכבם - והפנית חברים לטיפול במוסכי חברים האמינים עלינו .

( אני מסכים לדברייך - ניתן לחברי הפורום את הזכות לקרוא דיון זה . ולגבש מסקנות והחלטה )

בכבוד רב - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אם בנסיונות לנתח את הנושא עסקינן , בא נראה מה היה לנו עד כה ממך:

כתבת

אם הבעיה רק בנשם - מדוע לא מחליפה טויוטה. את הנשם במסגרת הטיפול השותף או ריקול .

עלות נשם היא שולית .ביחס לעלות מנוע

וכבר הוכחת לי שאתה מדקלם או מצטט חומר שזה הרגע ממש נלמד וידע אמיתי ועמוק יותר אין לך לכאורה, ולכן קבלת כבר את ה"עקיצה "הראשונה ממני, שאגב עליה לא הגבת:

מערכת נשם במנוע מורכבת מיותר חלקים מאשר איזה צינורית קטנה או שסתום, היא כוללת מעברי אויר ושמן בבלוק המנוע (מבנה הבלוק), ראש המנוע (מבנה הראש) ובמכסה השסתומים. אז להגיד, שזו לא בעיה בנשם אחרת היו מחליפים רק את הנשם, זו תשובה חובבנית.

שוב, מראשית השרשור כתבתי שאני יודע שהבעיה היא לא בשמן ולמה, אני חוזר על הלמה:

התופעה נגרמת גם לרכבים שטופלו לפי המפרט של טויוטה במוסכי רשת היבואן.

לתופעה יש הסטוריה קודמות מצפון אמריקה ששם כידוע לך שימוש בשמנים סנטטים, אכותיים וברמת הצמיגות שמומלצת ע"י טויוטה, שהיא אגב רמת הצמיגות הנפוצה שם, יותר מוקפד מאשר פה.

אם היתה בעית שמן לא איכותי מדוע היצרן משתתף ברצון להחלפת מנוע גם אם רכב סיים אחריות?

וגם לא קבלתי הסבר משכנע ששולל את הטיעון שלי הנ"ל ממך:

עובדה שכן מצטברת בוצה וכן היצרן מודע לבעיה ולכך שהוא מאשר תיקונים גם מחוץ למסגרת האחריות המקובלת (3 שנים/100K ק"מ), שזה שלעצמו מעיד על יופי של התחשבות ושירות.

בעצם כן קיבלתי, שאלו הם דברי הלל ושבח...לרוב דברי הלל ושבח או קלס ולעג אני משאיר למרק10 שיודע יופי את העבודה :twisted:...

חברים אל תעשו קישורים לוגיים בין מנועי טורבו של VAG לבין מנועים של טויוטה. מה שנכון אולי לראשון לא תופס בהכרח לאחרון.

חברת הליסינג אולי השתמשה בשמן ברמה ירודה, אבל להערכתי לא נלקחה בדיקת מעבדה להוכיח זאת, וכל הטעון של התובע התבסס על צמיגות השמן כפי שהיא מופיעה בהיסטוריית הטיפול של ההרכב ובעובדה שהיצרן, באופן גלואבלי ממליץ על 10W30 כצמיגות שמן המומלצת. המלצה כידוע לכם היא אינה דרישה, ואם ליצרן רכב מסויים יש דרישה ספציפית של שמן ברמת דירוג וצמיגות היא מצהיר על כך ללא קושי ובאותיות של קידוש לבנה בדפי המידע שלו.

בכל אופן אולי אני שוגה אך טעון הגיוני ומשכנע עדיין לא קיבלתי. ברור שמטויוטה אני לא אקבל אותו, כך שאני לא מפתח תקוות גדולות לגבי פתרון התעלומה.

וחזרה אילך מר לייי מן, לגבי מחזור מילר, אין לי מושג למה אתה מתכוון אך אותי מעניינת המחשבה אם מי אתה יושב ביחד וחושב איך בדיוק להכשיל אותי ומה לכתוב, ברור לי שהידע שאתה שופך פה הוא לא קניינך ולבד לדעתי אתה לא מסוגל לכך, אתה צריך גב טכני, אולי תגלה לנו?

פורסם

לפי דעתי לעולם לא נדע את הגורם העיקרי לכשל במנועים של טויוטה וואג מכיוון שמידע מסוג זה הייצרן לא יפרסם לעולם.

רק לייצרן יש את כול המידע והכלים לבצע ניתוח מקיף של סיבת הכשל במנועים האלה, אומנם מעבדות צד שלישי בלתי תלויות ביצעו בדיקה וניתוח הממצאים של מנועים שכשלו אך המידע לא ממש עזר לי להבין משהו חדש.

אני בטוח שחלק מהדברים שנכתבו באשכול וגם ברחבי האינטרנט לסיבות הבוצה הם לא רחוק כנראה מהממצאים של הייצרן, רק שהייצרן יש לו אינטרס כלכלי מובהק להטיל את האשמה על גורם נוח לו ביותר שהוא הנהג.

גם בסיפור החלונות הנופלים של קונצרן וואג הייצרן לא פרסם מסמך שבו הוא כותב שעקב תכנון או שימוש בחומרים לא מתאימים החלונות נפלו, הוא נקט בצורה דיפלומאטית וכתב שבלאי טבעי גרם לנפילת החלונות ועוד סיפורים ולבסוף הוא נוטל על עצמו את התיקון.

איזה כייף לי :)

פורסם

" אם הבעיה רק בנשם - מדוע לא מחליפה טויוטה. את הנשם במסגרת הטיפול השותף או ריקול .

עלות נשם היא שולית .ביחס לעלות מנוע "

DANNIEL - זו שאלה רטורית . התשובה עליה ברורה מראש ... לכן לא עונים עליה .

אבל אתה עניתה על השאלה - והסברתה כי ...

בעוד אני טוען לאורך כל הדרך - כי זה כשל מבנה המנוע . ( הנשם . אגן השמן . הקירור ההקפי של המנוע )

ומאחר ואין אפשרות לשים אצבע ברורה על הכשל - הגדרתי זאת ככשל מובנה מנוע .

אבל כרגיל - אתה מוציא דברים מהקשרם - או לא קורא לאט ובצומת לב .

ונכון שאני משתף ונהנה להיתיעץ עם "חכמים " נוספים . זה כייף לחלוק ידע . אני גם נוהג לתת קרדיט .

אז יועצי הם .

דודי - מערכות דלק והזרקה

ציון - חשמל כללי לרכב .

מוסך פרונט השלום - שלום .

רכב אונו חלפים - שלמה . שמעון .

שמנים - פז. סונול .פרומט סחר. BG אמריקה .AMSOIL .( מחלקה טכנית - המהנדסים )

כלמוטור - יאיר .

שמחה ( ז"ל ) - אומן חריטה וליטוש מתכות. למנועים ותבניות .

אולפן קור - מיכה .

קדש מעליות ( משפחה ) מנועים חשמליים.כבלים. בלמים .פיקוד ובקרה - יהודה

וכמובן " שמכל מלמדי השכלתי ". ועדיין אני שואל שאלות ומתיעץ .

השכלתי - הנדסאי תעשיה וניהול ( סטטיסטיקה והיסתברות. ועוד .. )

עיסוק - מנהל מסעדה " הלב הרחב "

ידע כללי - עבודה עם טרקטורים .מעליות. יחידת סיור בצבא . מיכשור אופטי וחבלה .

ואני עדיין לומד מחברי הפורום.ולא מתבייש לשאול גם שאלות תם .

( אתה מזכיר לי איך אחת ל ... המלצריות במסעדה מתקילות אותי !

התשובה - הביאו את המבחן הפסיכומטרי של החבר החכם ביותר שלכם ונשווה ...)

בוא ונעצור כאן - לא לכבודי ולא לכבודך להמשיך בזאת .

( בצבא - כאשר סיימנו היתיעצות וקיבלנו החלטה.הסגירה היתה

- אם זה הולך כמו כלב . משתין כמו כלב . ומתנהג כמו כלב . זה כלב ..) כלב - בוצה .

אם התפרקות השמן והבוצה מופיעים - וזו עובדה ...

לכן אחרי דיון מעמיק כמו שנערך כאן באיכות המנועים והשמנים - לחברי הפורום יש מספיק חומר למחשבה .

באיזה שמן מנוע להישתמש . וגם הבנות נוספות מדוע חברת ה " ליסינג " לא הגנה על עצמה .

בהצלחה - אייל . וסוף דבר .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אז זכרתי נכון, מסעדן, ומה תגיד אם אני יתחיל ליעץ לך לגבי סוג השמן הנכון לטיגון צ'יפס?

אל תענה, זו שאלה רטורית. (אהבתי את ההתחכמות הזו שלך ואני אתחיל להשתמש בה מעכשיו...:mm_yeah:)

מתחילת השרשור אתה רק מדגיש שאם היה שימוש בשמן סנטטי לא אמורה הייתה להיות בעיה, ועכשיו אתה בעצם פתאום חוזר בך או מדייק יותר בהסבריך וטוען כמוני שהבעיה היא במבנה המנוע ולא ממש בשמן, אולי תזכיר לי על מה אנחנו מתווכחים?

לדעתי התשובה - שמן מנוע סינטטי מלא. המתחיל ליצר אדי שמן ב 170 מעלות . וכתוצאה מכך אין עומס לחץ על הנשם .

ושומר על הרכבו לאורך זמן .

אני מסכים עם DANNIAL בנקודה זו - אולם . רק שמן סינטטי מלא . אשר נקודת חום השבירה שלו מעל 170 מעלות .

לאורך כל הדיון אני ממליץ על " שמן סינטטי מלא " מאחר ונקודת חום השבירה שלו ג

ומי זה לעזאזל ג'וג'ו מילר...?

פורסם

יפה DANNIEL - זה נקרא מלכודת קש .

לבדוק אם עברו באיזור אנשים .והקש הוזז - שאריות מחיי בצבא. כלוחם מפורק. וגשש חובב .

( ומאחר ואני מסעדן הגאה בעבודתו. ורשמתי זאת גם בפרופיל האישי שלי בפורום - כדי לבדוק שלא מזייפים בניקיון המסעדה.

אני מניח במקומות אסטרטגיים

מלכודת קש ודבש בצידה - כגון - 5 שקל . כרטיסים לסרט - העובדים מודעים לכך . וזה משחק נחמד )

( " מחזור מילר " מופיע במיוחד ברכבי מזדה ) ובסלנג שלנו הישראלים אוהבים מזדה - זו'זו'.

זו היתה השתלה . לראות אם קוראים באמת או רק מרפרפים ..

שבת שלום - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

ההודעות שלך נקראו בקפידה ומה שהיה ראוי בהן להתייחסות התייחסתי.

מעניין למי יש לתת קרדיט להודעה האחרונה שלך, אולי לז'וז'ו מילר? בחיי אני מרגיש כמו משתתף בתכנית אחד על מאה.

• תוכן חדש...