Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה, אני זקוק לתמיכה נפשית (לכן כותב כאן ולא ב"יעוץ ברכשיכת רכב").

בעזרת אללה עוד חודש והמשפחה הקטנה שלי תגדל ב+1, מה שמביא אותי להתלבטות בנוגע לעתיד הבעלות שלי על הקליאו הקטנה.

אקדים ואומר שאני ואישתי מאוד אוהבים את הרכב הזה, הוא הוכיח אמינות מטורפת במשך 4 שנים שהוא בבעלותי, הוא זול לאחזקה, הוא כיף, הוא יפה, בקיצור עונה (או ליתר דיוק, ענה) על כל הדרישות שהצבנו לו.

אך אבוי, חוששני שבקרוב נצטרך רכב עם עוד 2 דלתות, האם אני צודק?

האם יש משפחות צעירות עם ילד שהתסדרו עם רכב בעל 3 דלתות בלבד?

כל הכיף והאהבה שבקליאו ספורט יהיו שווים לת*ת ברגע שאשמע שאישתי נאבקת ברכב בכל נסיעה עם הילד.

הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני לא מצליח לחשוב על מחליפה רואיה בתקציב הנתון, כ60 אלף ש"ח.

מצד אחד אני לא מוכן לוותר על עניין ה"ספורט" מצד שני אני מפחד שלא אמצא עוד רכב אמין וכיף כמו הקליאו.

פזלתי לכיוון ה147, אבל היא הופכת לאקורדיון בהתנגשות חזיתית ואני בכלל לא בטוח שיש 5 דלתות עם 2000 סמ"ק וגיר ידני.

חשבתי על הBMW 320, הדגם עם ה2200 סמ"ק, אבל עלויות האחזקה וקאמור מעבירים בי צמרמורת.

אפילו שקלתי פורד פוקוס האצ'בק 2000 סמ"ק, אבל אז החלטתי זאת סתם משפחתית חזקה.

בנתיים הסיאט לאון טורבו הכי מתקרבת למה שאני מחפש אבל צריכת דלק ואופי משעמם קצת מערערים את הביטחון.

בקיצור, אשמח לשמוע שאפשר להסתדר בלי לוותר על יותר מדי נוחות עם ילד ורכב בעל 3 דלתות בלבד, כל אדם שדעתו מנוגדת מנוע מלהגיב (טוב נו, תגיבו).

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ראשית כל-מזל טוב :-D

לבת הדודה שלי בזמנו היתה פיאט ישנה (18 שנים, לך תזכור!) ממש אוטו קטן וישן שהייתה האצ'בק 3 דלתות, והם הצליחו להסתדר איתה מצוין כשהבן הבכור נולד, נכון-הם התעסקו קצת עם הסל-קל של הילד במושב האחורי, אך הם משכו איתה עוד 3 שנים ואז החליפו ללאנסר יותר חדשה ללא הלוואות מיותרות או ניפוח המינוס.

כל הכיף והאהבה שבקליאו ספורט יהיו שווים לת*ת ברגע שאשמע שאישתי נאבקת ברכב בכל נסיעה עם הילד.

ואם תחליטו שאתם צריכים לפרוץ את התקציב ולהוסיף עוד כסף ע"מ לקנות רכב יותר חדש-האם ה3 דקות התעסקות עם המושב האחורי יהיו שווים את השיחה עם מנהל הבנק או את המינוס שיתפח ללא שליטה, כתוצאה מהחזר ההלוואה שנוסף להוצאות שיגדלו ממילא בגלל התינוק החדש?

קח בחשבון שכשילד נולד, עם השמחה ההוצאות גדלות מאוד-אוכל, חיתולים, בגדים, עגלה-אלו לא דברים של מה בכך והם יכולים לעלות אלפי שקלים בשנה-ומאות שקלים בחודש. לכן, יש הוצאות שצריכות להילקח בחשבון אם אתם רוצים להשתדרג לרכב אחר. עדיף פה ושם קצת תמרונים עם המושב האחורי ולחסוך כסף לשדרוג הרכב כשיגיע הזמן, מאשר הסיכוי לגרום למינוס יותר גדול ולפרוץ את התקציב המשפחתי עם החזרי הלוואות. יש כאן בארץ מספיק זוגות צעירים שטובעים במינוס שהולך וגדל רק בגלל שהם רצו רכב יותר חדש/דירת 4 חדרים עכשיו במקום לכלכל את הוצאותיהם באופן נכון.

תישאר עם הקליאו, כשהילד יגיע לגיל 5 תראה לו מה היא יכולה לעשות-לך תדע, אולי יגדל לך שומאכר קטן? :-D

שיהיה בהצלחה.

פורסם

עזוב את עניין התקציב, 60 אלף זה אחרי מכירת הרכב + כסף שהצטבר בצד בדיוק למטרה זו, לא שוברים פה קופות חיסכון או נכנסים למינוס.

בכל אופן נרשם +1 ללהשאיר את הקליאו. :)

פורסם

תאמין לי נהיינו מפונקים.

כל עוד הם קטנים וקלים יחסית (נגיד בשנה הראשונה) אין בעיה עם 2 דלתות. מניפים באוויר והופ לסלקל/כיסא.

אחר כך יש תקופה יותר קשה כשהם כבדים אבל עוד לא יכולים להכנס לבד לכסא.

בגיל שלוש בערך שוב יש לרכב 2 דלתות רק יתרונות - הם לא יכולים להתחיל לשחק בחלונות ובדלתות בזמן נסיעה ולהשתחל הם משתחלים לבד.

אז בשביל שנה אחת לוותר ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
עזוב את עניין התקציב, 60 אלף זה אחרי מכירת הרכב + כסף שהצטבר בצד בדיוק למטרה זו, לא שוברים פה קופות חיסכון או נכנסים למינוס.

אינני מתיימר לייעץ לך כלכלית או משהו דומה לכך-אך לפי מה שציינת, הכסף הזה יכול ללכת לחסכון בחזרה או להישמר בצד למקרה של הוצאות פתאומיות. כפי שאליבאבא רשם-יש לרכב 3 דלתות יתרונות כשהילדים גדלים.

פורסם

יש חבר פורום שכבר לא כותב פה, היתה לו RSI בזמן שהילד היה קטן, אני חושב שגם אתה יכול להסתדר עם רכב מודרני יותר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם אני מבין נכון הקליאו היא הרכב היחידי בבית ואין רכב נוסף גדול יותר או עם 5 דלתות.

במצב כזה עם כל הצער שבדבר אני חושב שעדיף למכור את הקליאו ולרכוש רכב אחר עם 4 או 5 דלתות.

מעבר לקושי בהכנסת הילד למושב האחורי פה ושם אישתך תצטרך לשבת ליד הילד אם הוא לא רגוע במהלך הנסיעה. לא ממש נוח להכנס למושב האחורי ברכב כזה, במיוחד כשזה אומר שאתה (הנהג) תצטרך לקום מהמושב כדי שמבוגר יכנס ליד הילד (הילד יהיה מאחור בצד הנוסע, זה הכי בטוח ונוח).

לפעמים צריך לעצור רק כדי לסדר לילד משהו בסלקל, עם רכב 3 דלתות זה לא נוח.

תא המטען של הקליאו קטן...יש עגלות שלא יכנסו ואלו שכן יסתמו את תא המטען לגמרי (אתה לא תאמין כמה ציוד נלווה מתלווה לתינוק בכל יציאה מהבית).

אגב, אם הקליאו תישאר את הפתרון הקל יהיה פתאום לשים את הילד עם הסלקל מלפנים וזה ממש לא בטוח.

בקיצור, תמכור את הרכב ולך על לאון טורבו. אחלה רכב שיעניק לך הרבה כיף (רק מסוג אחר- טורבו) ויהיה שימושי משמעותית מהקליאו.

שתהיה לידה קלה!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

נוח זה לא הולך להיות. תחשוב על הפוזיציה וזווית הכיפוף הנדרשות כדי להכניס את הילד למושב ותבין מהר מאוד למה רוב האמהות מוותרות על התענוג. ברור לי שאפשר להסתדר. עובדה, ההורים שלי גידלו אותי ואת אחותי באוטוביאנקי עד שהיא הייתה בת שלוש בערך. רק אז עברנו למשפחתית - פורד ברנדה.

למה לא לקנות מכונית משפחתית ליום יום ולהשאיר את הקליאו כרכב פאן לסופי שבוע?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תאמין לי נהיינו מפונקים.

כל עוד הם קטנים וקלים יחסית (נגיד בשנה הראשונה) אין בעיה עם 2 דלתות. מניפים באוויר והופ לסלקל/כיסא.

אחר כך יש תקופה יותר קשה כשהם כבדים אבל עוד לא יכולים להכנס לבד לכסא.

בגיל שלוש בערך שוב יש לרכב 2 דלתות רק יתרונות - הם לא יכולים להתחיל לשחק בחלונות ובדלתות בזמן נסיעה ולהשתחל הם משתחלים לבד.

אז בשביל שנה אחת לוותר ?

לא מפונקים ולא בטיח, זה לא נוח להיות עם תינוק ורכב 3 דלתות.

לפני קניית הרכב שלי ממש רציתי להביא קופה או קבריולט, אפילו הבאתי חבר עם רכב דומה בגרסת קבריולט לבדוק אם זה נוח.

זה לא נוח בכלל ואם אישתו נורמלית היא תחטוף עצבים אחרי שבוע, גם הוא אגב.

בדיוק לפני 10 דקות צחקתי עם אישתי שאנחנו צריכים לתקתק את הילדים מהר כדי שנוכל תוך כמה שנים לחזור למכוניות עם 3 דלתות.

לפותח השרשור, צר לי אבל ממש לא ממליץ להשאר עם המכונית הנוכחית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני מצטרף לדברי אליבבא.

בספרד זה די פופולרי שמשפחות עם שני הורים וילד נוסעים בקופה עם שלוש דלתות. זה תפס תאוצה בתקופת הסטילו אבארט

שהייתה מתומחרת כך שהרבה זוגות צעירים יכלו להרשות אותה לעצמם כחדשה, וגם לקבל רכב מרווח ומהנה יחסית לנהיגה.

כיום המגמה עדיין קיימת, ובדיוק כשם שגיר ידני לא מהווה בעיה, כך גם העדר הדלתות הנוספות זה משהו שמתרגלים אליו.

fiatstilabrt2.jpg

במדינות אחרות במערב אירופה ההבדל במחיר בין 3 ו-5 דלתות הוא לא גדול, ולכן לא מצדיק קניה של קופה לשם חסכון.

עם זאת, מי שכבר יש לו קופה בעת הרחבת המשפחה בד"כ ימשיך לנסוע עליה ולא יזדרז להחליף רק מהסיבה הזאת.

אני בעד הקליאו, בחירה עם אופי.

פורסם

אין מגאן ספורט עם 5 דלתות.

להשאיר את הקליאו כרכב שני מאוד לא משתלם כלכלית, גם התקציב לרכב נוסף בלי מכירת הקליאו מאוד מוגבל.

הדעות פה מיצגות אחד לאחד את מה שהולך אצלי בראש, מצד אחד אפשר להסתדר ואין מה להתפנק מצד שני ייתכן וזה לא יהיה נוח ויש אופציות עדיפות בתחום הזה.

פורסם

למכור אתה תמיד יכול, תתחיל עם הקליאו ותראה איך מסתדר, אם אישתך לא תגיד כלום על עניין הנוחות, תהנה עם הקליאו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

ביום הראשון שהקליאו הייתה בבעלותי (לא הרבה זמן, לפני חודש וקצת), הכנסתי אותה למרתון ברעננה (הצעות מחיר), בזמן שהרכב חנה בחוץ הגיע עוד קליאו ספורט, דור 2 כמו שלי, צבע אדום (כמו שלך?), כמובן שישר התחלנו לדבר אני ובעל הרכב.

הסתכלתי קצת על הרכב שלו, שמור ויפה, מטפל קבוע במרתון רעננה (:shock:), ההפתעה הייתה:

מאחורה ישב לו מושב של תינוק.

כן, הוא בדיוק כמוך לא היה מוכן לוותר על הרכב, שאלתי אותו איך הוא מסתדר ואין לו תלונות, כמובן שזה לא נוח כמו 4 או 5 דלתות, אבל פה יש את עניין ה-ספורט, שמתעלה על המגרעת של ה2 דלתות החסרות (לפחות לדעתו).

מה אני בא להגיד? יש כבר כאלה שעושים את זה, אפילו פה בארץ ועם רכב כמו שלך.

עם קצת סבל, אפשרי!

פורסם

מן הסתם הילד ישנה גם את סדרי העדיפות שלך בהרבה מאוד עניינים. איני יודע מה מצבך הכלכלי, אבל תביא בחשבון שההוצאות על גידול הילד יגיעו מהר מאוד לאלפי ש"ח בחודש (אלא אם אשתך אינה עובדת ותמשיך לא לעבוד).

אני (כילד, ועם אחות צעירה ממני) גדלתי בפיאט 600 בעלת 2 דלתות והסתדרנו, אבל היינו כבר ילדים, לא תינוקות. בתור אבא לילדים הדלתות האחוריות היו שימושיות ביותר, הרבה פעמים צריך לטפל בילדים כאשר אתה עומד מחוץ לרכב. עניין נוסף הוא שאשתך (או אתה) תצטרכו לשבת ליד הילד מאחור. אני חושב שאם תנסה להכנס ולצאת מהספסל האחורי פעמיים - שלוש כל ההיסוסים שלך יפסקו.

עניין נוסף של נוחיות הוא עניין תא המטען - תזקק למקום לעגלה+תיק+הקניות השבועיות שנפחן יגדל במאות אחוזים (תחשוב על הנפח של 2 חבילות חיתולים) - בדוק אם לקליו תא מטען שמסוגל להכיל את כל אלה.

ועניין אחרון - הבטיחות. לרכב בעל 4-5 דלתות יתרון אם צריך לחלץ את הילד במהירות (אפילו עניין של הקאה, כדי שלא יחנק, שלא לדבר על תאונות), ומבחינת משחקים של הילד במנגנונים אין בעיה - יש בדלתות האחוריות כפתור נסתר המונע פתיחת הדלת מבפנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...