Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ,

יש לנו בבית מאזדה 3 ספיריט שנת 2008. לדעתי מדובר ברכב מאד מהנה (כמובן באופן יחסי לרמת מחיר שלו ובהתחשב בכך

שזה עדיין נחשב לרכב משפחתי).

מה שכן צריכת הדלק דיי גבוהה ואני שוקל להתחיל להשתמש בטרפטוניק באופן קבוע.

אני כן מרגיש שהמנוע מנוצל יותר טוב כשאתה נעזר בטרפטוניק וככה הגיר מתבלבל פחות (לדוגמא יש מצב שאני מוצא

את עצמי על הילוך 4 כשאני נוסע על 40 והאוטו סוחב פחות טוב).

האם שימוש בטרפטוניק צפוי להוריד גם את צריכת הדלק של הרכב? אם כן עד כמה זה עשוי להיות משמעותי?

תודה רבה :)

פורסם

האוטו ככל הנראה יודע טוב ממך כיצד לנצל את כוח המנוע כראוי, ולכן יהיה לך קשה מאוד לשפר משהו באמצעות העברת הילוכים עצמאית. לדעתי, גם אם יהיה שינוי, הוא ימדד באחוזים בודדים - כנראה לא שווה את המאמץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

טיפטרוניק ולא טרפקרוניק.

הטיפטרוניק מאפשר לך לשלוט בהילוך בו אתה נמצא ולא לתת לרכב לשלוט בזה במקומך.

בנהיגה נכונה תגיע לשיפור בצריכת הדלק אם תחליף הילוכים נכון. למשל, במצב אוטומטי כשאתה רוצה להוריד הילוך אתה לוחץ על הדוושא, אם במקום זה פשוט תוריד הילוך תמנע מבזבוז מיותר.

מעבר לזה אם תלמד להשתמש בהחלפה ידנית גם בירידות תמנע משימוש מיותר בבלמים על ידי שימוש בבלימת מנוע.

פורסם

לא יעזור לך - מניסיון.לפני כמה שנים היתה בבעלותי מאזדה 3, וגם אני חשבתי כמוך אך מחישוב שעשיתי - לא חסכתי כלום.שימוש באופציה הידנית (טיפטרוניק) היא יותר גימיק או גיוון אם תרצה, באופי הנהיגה (הדי משעמם ב-3) מאשר חיסכון.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

הבנתי , תודה רבה.

אם קורה לי שאני מרגיש שהאוטו פתאום מרגיש כבד כזה (בדרך כלל אחרי האטה מסויימת ואז הגברת מהירות)

יכול להיות שיש בעיות עם הגיר? או שזו תופעה נורמלית שלפעמים הגיר נמנע מהורדת הילוכים מהירה?

אגב להעזר בהורדת ההילוכים ובבלימת המנוע במקום שימוש בבלמים לא עשוי לפגוע בגיר / מנוע?

פורסם
. לדעתי מדובר ברכב מאד מהנה ....מה שכן צריכת הדלק דיי גבוהה

אם אתה נוהג בצורה שאתה ממצה את פוטנציאל ההנאה מהרכב, אז אתה לא יכול לצפות לצריכת דלק טובה.

אני מבטיח לך שאם תנהג 85 קמ"ש כל הדרך ותימנע מהאצות חריפות, צריכת הדלק תשתפר פלאים.

עכשיו כשהבנו שעל ההנאות שלנו אנחנו צריכים (בד"כ) לשלם, תעשה את החשבון שלח עלות מול תועלת ותמשיך לנהוג עפ"י מערך השיקולים שלך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
לא יעזור לך - מניסיון.לפני כמה שנים היתה בבעלותי מאזדה 3, וגם אני חשבתי כמוך אך מחישוב שעשיתי - לא חסכתי כלום.שימוש באופציה הידנית (טיפטרוניק) היא יותר גימיק או גיוון אם תרצה, באופי הנהיגה (הדי משעמם ב-3) מאשר חיסכון.

לדעתי - מאזדה 3 תקינה , במיוחד Spirit 2.0 בדור הקודם , לזכותה , היא די מעניינת לנהיגה .

צריך להגיד זאת בשקט.. בד"כ צרכני הרכב הנ"ל , לא מודעים לכך ואפילו רצוי , כדי שלא ינסו למשוך אותה למגבלות .

לגבי צריכת דלק - עדיף במצב אוט' כמו שכתבו לך

להיות מודע להחלפת ההילוכים, בנסיעה הרפיה מהגז מעלה הילוך , ולפעמים ישולב הילוך גבוהה מידי , במיוחד כאשר אתה צריך להאיץ , ואז אתה לוחץ שוב ומוריד הילוך , וכך הממסרה והמנוע משתגעים.

בנהיגה במישור תן לרכב לשלב הילוכים כרצונו , אם יש עליה או מאמץ רגעי , המשך ללחוץ על הגז , ורק בקצה העליה הרפה

והילוך יוחלף .

צריך ללמוד את הרכב , מתי הוא מחליף הילוכים , באיזה סל"ד הוא נותן לך כוח קבוע כ 3500 סל"ד .

ובשיוט כ 2500 סל"ד.

בנסיעה רצופה , לא לשגע את הגז , גז קבוע , וצריכת הדלק תהיה הגיונית .

צריכת הדלק הממוצעת היא כ ליטר דלק 1: 9 ק"מ . כולל מזגן , ונסיעות קצרות .

ומחוץ לעיר בנסיעה הגיונית , אפשר גם 1: 13 ק"מ .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מתעלק על השירשור בקשר לשאלה שאני רוצה לשאול כבר זמן מסויים.

אז ככה - ברשותי מאזדה 2 וכידוע היא אוטומטית "טהורה". יש לה לחצן על הגיר שמוריד הילוך בעת לחיצה עליו. רציתי לשאול, במידה ואני מוריד בעזרתו הילוכים + בעזרת הגיר (מ-D ל-S), הדבר פוגע בתיפקוד הגיר? (כלומר הורס אותו?).

כי מבחינת חיסכון בדלק, זה כן חוסך (מבחינת מחשב הדרך כאמור) + פחות בלאי לברקסים (לדוגמא כשאני רוצה להאיט מ-80 קמ"ש, אני מוריד הילוך והרכב מתחיל להאט יותר + המחשב מראה לי שהוא לא מבזבז כלל דלק, לעומת מצב D הרגיל).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

בגירה , ברור לי מה שאתה אומר.. ואני שם לב להבדלים המטורפים בין נהיגה פרועה יותר לנהיגה רגילה.. הנקודה היא שגם כשנסעתי באופן דיי רגוע הצריכה נראת לי מאד גבוה.. יכול להיות שמשהו לא בסדר ברכב? או שפשוט האוטו אוכל הרבה (1:9 זה כן הרבה מבחינתי, לאבא שלי יש פג'רו 3400 והוא עושה באזור ה1:8/7 )

ליין מן, אני דיי מסכים איתך אני מאד נהנה מהנהיגה אבל בגלל שאני יודע שיש כאן אנשים פאנטים בקטע הזה אז אני דיי מתון

בהודעות שלי. שאתה נותן גז עם האוטו הוא מספק לך תעוצמה שאתה רוצה... אבל לא יודע יכול להיות שזה כי לא יצא לי לנסוע

על רכב שאמור להיות יותר זריז ממנו עד עכשיו.

ושאלה אחרונה שלא קיבלתי עליה תשובה, להעזר בהורדת ההילוכים ובבלימת המנוע במקום שימוש בבלמים לא עשוי לפגוע בגיר / מנוע?

פורסם

אל תתפלא בקשר לצריכת הדלק, המאזדות ידועות בתור "בולעות" דלק כפייתיות, מניסיון עם ה-2 (שגם היא אינה טלית שכולה תכלת מבחינת הדלק, למרות שכנראה אני אשם :-P).

בכל אופן, השאלה שלך (בשורה האחרונה) היא אותה שאלה שאני העלתי, רק לגבי הרכב שלי. נחכה בסבלנות לתשובה ממביני דבר :-D

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אין בעיה בהורדת הילוך בממסרה אוטו'

זה דומה להורדת הילוך בממסרה ידנית ( כאשר גם שם רצוי לדעת לשחרר קלאץ' )

בממסרה האוטומטית יש פיקוד , וההורדה מבוצעת טוב .

יותר מכך - הפיקוד של הממסרה לא יאפשר הורדה להילוך נמוך מידי , אם תנאי סיבובי המנוע והמהירות לא מאפשרים .

הורדת הילוך היא גם ממצב D למצב S , אז הרכב מאפשר להשתמש בהילוכים לתאוצה , ולא מאפשר מעבר להילוך שיוט , האחרון .

אם אתה במצב D בהילוך 4 ומעביר ל S - אתה בעצם מוריד הילוך ל 3 .

בקשר לחיסכון - לא נראה לי כי ההורדה חוסכת .

כאשר אתה מאיט , בלחיצה על הבלמים , הרי שאתה לא לוחץ על דוושת הגז - ובעצם שיחרוררה , הזרקת הדלק למנוע זניחה,

וכאשר אתה מוריד הילוך - כנ"ל , בעצם אתה מחליף את בלימת הבלמים , בבלימת הרכב ע"י המנוע .

אפשר להשתמש בבלימה הידנית או הורדה , כדי לא לחמם את הבלמים ולקבל כוח זמין , בנסיעה בדרך מפותלת, הרים , ירידות

וכדי לא לחמם ולשחוק את הבלמים .

ובנסיעה מינהלתית רגילה , כאשר צריך להאט , להשתמש בבלמים ולתת לרכב להוריד הילוך לבד .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תודה על הפירוט אייל. בכל מקרה, אני עדיין טוען שבלימה על ידי המנוע כן חוסכת בדלק, שהרי במצב D הסל"ד יורד מתחת ל-1K בעת בלימה (ככל שמתקרבים ל-0 קמ"ש), לעומת זאת בהילוכים נמוכים יותר הוא לא. וכידוע מתחת ל-1K סל"ד הרכב חייב להזריק דלק כדי שהמנוע לא ייכבה (או שמא אני טועה?). אודה לעוד תגובה בנושא.

כמו כן, שוב אציין, שהמחשב דרך שלי מראה לי שבעת בלימה ע"י המנוע הוא יותר חסכוני , מאשר בלימה ע"י הבלמים במצב D.

ZOOM-ZOOM

פורסם

כתבתי - צריכה זניחה ..

אבל אחרי הורדת הילוך , לפעמים אתה צריך גם להאיץ קלות , אתה בהילוך נמוך , וצורך יותר דלק לשמירת המהירות .

בעוד שאם בלמתה קלות , נשארתה בהילוך גבוה , ואם אתה מאיץ קלות לשמור מהירות , זה יותר חסכוני .

בהילוך גבוהה , ממיר המומנט יכול להשאר נעול בהתאם לסוג הממסרה , גם בבלימה קלה .

הורדת הילוך ותאוצה , משחררת אותו , ואין חיבור ישיר .. יותר צריכת דלק .

יש בזה לכאן ולכאן - ושוב , לא הגיוני כי צריכת הדלק ממש תשופר .

אפשר שיש קריאה רגעית של המחשב , לכאן או לכאן . ( המחשב לא כל כך מדוייק לרגע נתון , ומגיב נכון )

כדי לבדוק באמת - צריך לבצע בדיקה מדוייקת - במסלול יעודי .

בקבוק עם 1 ליטר דלק -

ונסיעה בתנאים רגילים ובלימה רגילה .

ומנגד - נסיעה עם הורדת הילוך ובלימת הרכב ע"י המנוע .

ובדיקת מרחק הנסיעה בפועל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...