Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7093 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל האוטו 205 1.4 קרבורטור פילטר פתוח "שהתמלא מים"

נסעתי מהירות 60+- ונכנסתי בשלולית ענקית של מים חצי מטר

האוטו שלי מונמך, נכנסתי בשלולית ועצר.

מים חדרו לתא נוסעים וכמובן לתא מנוע,

הוצאתי את האוטו מהמים, אחרי כמה נסיונות "חצי שעה" לא מתניע בכלל

יש סטרטר, אבל לא מתניע?!

קיצר חזרתי עם גרר ואין לי מושג מה עושים, מה גודל הנזק

הצעות משהו?, תודה

• ספונסר פורום
פורסם

בדוק וייבש חוטי הצתה ,מפלג,ומצתים.

ותתפלל מחר בבוקר שלא נגרמה נעילה הידרו סטטית(למרות שנשמע שלא,כי המנוע מסתובב,אבל לא מחייב)

אורן

פורסם

פילטר פתוח? מים? נשמע רע.

בזמנו (1998) הרבה קסארות מוניות עם מנועי XUD9TE , הפילטר שלהם נמצא למטה (ואני מתכוון למטה, ממש למטה, איפה שהקרטרר יושב , לידו, והמכסה שמכסה את פתח בית הפילטר עם הפנים לרצפה. ב 99 החליפו בית אם אני זוכר נכון, אבל הרבה אלו משנת 1998 הלך להם המנוע כתוצאה מכך

נכנסו להצפה, נשאבו מים מהפילטר אויר למנוע , והסוף היה ברור

זו היתה בדיחת הקשר בחורף בין הנהגים (בין הנהגים ממודל 99 ל 98) שאלו עם ה 99 היו "מזהירים" את הנהגים עם מודל 98 משלוליות בדרך.

אני מקווה מאוד שזה לא הבעיה אצלך,

פורסם

בדקתי את הפלאגים וכולה.

השאלה מים יכולים כביכול לשרוף את כבל הפלג

ומה זה הנעילה הזאת?

רק לציין שהפילטר היה ספוג במים!

• ספונסר פורום
פורסם

אם הפילטר היה ספוג במים תיתכן מעוד מצב של נעילה הידרוסטטית

פרק מצתים, נתק את התקע של הקוייל, ותן סטרטר,במידה ויוצא מים,חדרו מים למנוע ובדרך כלל נגרם נזק פנימי.

הרכב מצתים חזרה ,נסה להניע וקווה לטוב(נדיר)

פורסם

רע מאוד, תתפלל שלא נכנסו מים למנוע ונגרם נזק, כפי שאורן צין.

להבא ד"א , שאתה נכנס לשלולית, מומלץ להכנס בסרק, כך שאם המנוע יכבה , יגרם פחות נזק מאשר להכנס בפול גז, והמנוע ימשוך פנימה את כל המים .

דיי הרבה רכבים ניזוקים כך, ובהרבה ספרי נהג שקראתי היה כתוב במפורש: נכנסתה להצפה, שלולית גדולה עצור! כבה את המנוע מייד ודחף את הרכב למקום בטוח.

ד"א אם זה היה דיזל היתי ממליץ לך לפרק אינגקטורים לרוקן שמן ולשאוב דרך החורים של האינגקטורים את המים, להחליף פילטר אוויר , ולהחליף שמן. ואם טורבו אז לנקות את כל הכניסות \ יציאות צנרת ואינטרקולר

אבל זה לא דיזל אז תמתין למומחים ממני בנושא להגיב.

פורסם

הלוואי והייתי רואה את השלולית, כל הכביש היה מוצף אבל היה קטע פשוט כנרת קטנה

אני פתחתי דלת ומים נכנסו בפנים, הרגשתי כמו ספינת טובעת, זוועה

ישר יצאתי מהרכב ודחפתי אותו למקום שאין מים

אני מקווה מחר שלא יהיה בעיות

לילה טוב ותודה

פורסם

היה לי 309. נכנסתי לשלולית של 70 ס"מ. המהירות של 85 קמ"ש.

נכנסו מים לדיסטרבוטר, פנסים. מערכת אוויר, לתוך האוטו. מכל הכוונים. יצאו מים מהדש בורד.!

על המנוע היה רטוב! מכל הכוונים.

גררתי אותו עם חבר הביתה. (מרחק של קילומטר וחצי.)

אחרי הגשם (שזה יום אחרי) פתחתי את כל האוטו. אבל כל האוטו. ליבוש.

הגיע חבר שמכיר מכוניות פירק כל מיני דברים במנוע. ליבוש. הבנו תנורים. תלינו מהמכסה מנוע שיחמם את כל האזור. ואחרי יומיים וחצי של יבוש התחלנו להרכיב דברים בחזרה. ולנסות להתניע.

לזכות הרכב! בנסיון השני הניע.! השארנו את הרכב כך (מותנע) 4 שעות אולי. או 5. הסיפור הגדול אחרי זה היה יבוש פנים ההרכב. זה לקח 3 שבועות עד שהכול התייבש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
אם הפילטר היה ספוג במים תיתכן מעוד מצב של נעילה הידרוסטטית

פרק מצתים, נתק את התקע של הקוייל, ותן סטרטר,במידה ויוצא מים,חדרו מים למנוע ובדרך כלל נגרם נזק פנימי.

הרכב מצתים חזרה ,נסה להניע וקווה לטוב(נדיר)

לטובת אלה שלא מבינים, אפשר הסבר פשוט על נעילה הידרוסטטית ? תודה

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

נעילה הידרוסטטית:

המנוע יונק מים במקום אוויר לבוכנה (שלב היניקה). מגיע שלב הדחיסה, כשמדובר בגז, הגז נדחס והכל בסדר, כשמדובר בנוזל שלא יכול לשנות את נפחו הוא נשאר לכוד בתוך המנוע בשלב הדחיסה.

פורסם

:multi: :multi:

נעילה הידרוסטטית:

המנוע יונק מים במקום אוויר לבוכנה (שלב היניקה). מגיע שלב הדחיסה, כשמדובר בגז, הגז נדחס והכל בסדר, כשמדובר בנוזל שלא יכול לשנות את נפחו הוא נשאר לכוד בתוך המנוע בשלב הדחיסה.

.... והמשך ניסיון התנעה של רכב , שמים לכודים לו בצילנדרים, וגורמים בכך לנעילה הידרוסטטית, ולעיקום הטלטל המחובר לבוכנה.

אין זה אומר שהדבר קרה גם כך במקרה הספציפי הזה,[/u] אך להכנס לשלולית בגובה כנרת קטנה, עם רכב בעל מסנן אוויר פתוח(מה המסנן אוויר הפתוח תורם לעזאזל בפזו 205?)במהירות 60+

משול לפשע!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• ספונסר פורום
פורסם
:multi: :multi: [/b]

.... והמשך ניסיון התנעה של רכב , שמים לכודים לו בצילנדרים, וגורמים בכך לנעילה הידרוסטטית, ולעיקום הטלטל המחובר לבוכנה.

,[/u]

צביקה

בדרך כלל הטלטל מתעקם כבר בחדירת המים מהאנרציה של המנוע,הסטרטר במרבית המקרים לא מספק מספיק כוח כדי לעקם טלטל.

פורסם

איזי טורבו , מקבל את הערתך, אם כי לא ציינתי שהסטרטר מעקם את הטלטל, לכן ברור מאליו שהטלטל מתעקם מכוח האינרציה של מנוע מסתובב, בסלד גבוהה יחסית, (60 קמ"ש כזכור..), לאחר חדירת מים לצילנדרים, שחדרו דרך מסנן אוויר פתוח,( נדיר מאוד במדינתנו השחונה,

אל אם כן הרכב טבע עד לגובה מסנן האוויר). המנוע שאמור להמשיך להסתובב, דוחס מים במקום אוויר[ אני בספק גדול שכך קרה במציאות, אלאאם הדבר התרחש במדבר יהודה, עין גדי או כבישי הדרום בעת שיטפון].

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

עדכון קטן:

למרות כל החששות, האוטו התניע מפעם ראשונה

כאילו לא קרה כלום, וגם אחרי נסיעה של חצי שעה

לא הרגשתי בשום סימנים, כמו עשן גמגומים וכולה.

כנראה הפעם היה המזל לידי, תודה לכל העוזרים

• תוכן חדש...