Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6555 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

טוב, אז גם לי זה קרה (או כמו שהמשפחה אומרת "סוף סוף..." ) ולפני שלושה חודשים הפכתי לאבא.

או קיי, ללילות לבנים - התרגלתי,

לשירי ילדים במערכת - התרגלתי,

לחיתולים - התרגלתי,

אבל, מה עושים עם יורש העצר כשרוצים להמשיך ליהנות מנהיגה?

הסיפור הוא כזה, כרגע ברשותינו טויוטה MR2 דגם ה- SW20 (ניתן לראות אותה גם בחתימה שלי).

מנוע 3SGE במרכז הרכב, 180 סוסים באורווה והנעה אחורית.

הרכב מהנה לנהיגה ומשרת אותנו נאמנה.

עם התרחבות המשפחה והחזרה לחיים הנורמליים לאחר 3 חודשי "טירונות" עם הקטן, החלטנו שהגיע הזמן להחליף רכב.

אני, חובב רכבי אספנות (רוב הזמן תמצאו אותי בפורום אספנות), אופנוען (עם הפסקות מזדמנות ברכבים ספורטיביים) וג'יפאי, החלטתי שהפעם צריך ללכת על רכב "שפוי" ומשפחתי יותר.

אז...

הבחירה נפלה על...

(כצפוי :twisted:)

סובארו אימפרזה WRX STi מבציר 2005.

טוב, סקירה בלוחות הרכב ונמצאה הגברת.

שיחות ארוכות עם המוכר, ברור כל הפרטים הנחוצים ו... הולכים לבדוק את את הגברת.

והגברת... קלישאה אמיתית.

מה זאת אומרת קלישאה? נו... אתם יודעים... חמוקיים כחולים עם חישוקים זהובים.

(אני הופך לכזה בנאלי שזה מגעיל, כל מה שחסר לי עכשיו זה עוד 1.5 ילדים ולברדור ואני נופל בול במרכז הגרפים של הלמ"ס :wink:).

הגברת עונה על כל הציפיות ונראית בדיוק כפי שהמוכר תאר. 41,000 ק"מ על השעון, נעולה ברביעית פוטנזה חדשים.

או קיי, מתארגנים לנסיעת המבחן:

רישיון? יש.

אישתי? נמצאת.

הקטן? מנמנם במושב הבטיחות שנרתם מאחור.

חוגרים חגורות.

מה שכחנו? אה... כן, לקפל את העגלה ולהכניס לתא המטען.

אני יוצא מהרכב, מקפל את העגלה ומנסה להכניס אותה לתא המטען.

לא מצליח.

הופך אותה ו...

לא מצליח.

מנסה בהטיה שמאלה...

לא מצליח.

מנסה בהטיה ימינה...

לא מצליח.

פה כבר יוצא לי הווריד במצח והפנים שלי וורודות מעצבים, כמו הגוון של הכיתוב STi. :mm_mad:

@@##%%$$ של המהנדסים היפאנים ! (פה אמורה הייתה לבוא עוד שורה שלמה של קללות :bad-word:, אבל בגלל שאני אבא עכשיו, אז אסור לי לשמש דוגמה רעה :wink:) .

תגידו לי בבקשה, זה מה שנקרא משפחתית?

כאילו... זה אמור להסיע משפחה?

מה?? :brickwall:

לפני שאתם קמים וצועקים עלי שהSTi היא מכונית ספורטיבית ולא משפחתית, אזכיר לכם שבראש ובראשונה האימפרזה היא סדאן משפחתית, לא משנה איזה מנוע, תמסורות ומיכלולים מורכבים בה.

זה הדגם המשפחתי של סובארו לשנות התשעים וכמעט כל העשור הראשון של שנות האלפיים.

העגלה היא עגלה סטנדרטית לחלוטין עם 3 גלגלים (מי אמר קליאו ספורט ולא קיבל :twisted: :twisted: :twisted:) שמתקפלת למימדים של 98*45*60 ס"מ.

מחורפנים לגמרי. :screwy:

אז עכשיו כשפרקתי את תיסכולי, מה אתם עושים?

לא מוכן ללכת על האצ'בק.

גגון? על STi? לא נראה לי.

מה הפתרון לעגלת ילדים באימפרזה. הרי לרבים האימפרזה (בין אם בגירסה "חמה" או רגילה) מהווה רכב משפחתי יום יומי?

תמיד חשקתי ב-STi, אבל אם זה לא יצא לפועל, כנראה שנתחיל להתעניין בפורסטר STi. זה לא ממש הדבר האמיתי (רכב כבד יותר ומרכז כובד גבוה יותר), אבל זו ברירת המחדל :roll:.

* למי שלא מבין למה הלוחיות זרות והתפאורה לא "ישראלית", אנחנו כרגע מתגוררים בחו"ל.

הגברת הכחולה:

70267524fullwj2.jpg

70267524fullwj2.42e525f802.jpg

הרכב הנוכחי:

p6060047ct7.jpg

ברירת המחדל:

foresteryg5.jpg

foresteryg5.5191c06e08.jpg

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. לרוב עגלות 3 גלגלים, מתפרקים שני הגלגלים האחוריים בקליק ואז זה ייכנס.

2. אם זה לא עובד, אפשר להתפשר על סוג העגלה במקום על האוטו.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם
1. לרוב עגלות 3 גלגלים, מתפרקים שני הגלגלים האחוריים בקליק ואז זה ייכנס.

לא, אין פרוק מהיר. בנוסף, מבלי להיות חזיר שוביניסט, אני לא רואה את אישתי עם הבן ביד אחת ועם היד השניה מתחילה לפרק גלגלים.

2. אם זה לא עובד, אפשר להתפשר על סוג העגלה במקום על האוטו.

תתפלא כמה זה לא פשוט.

בחירת עגלה לא כל כך שונה מבחירת רכב, יש הרבה פרמטרים. את העגלה רכשנו אחרי הרבה מחשבה, ניסיונות ומחקרים.

בכל אופן, רוב דגמי העגלות המקבילים דיי זהים במידותיהם.

אני חוזר ואומר, זו לא עגלה חריגה במידות והיא נכנסת למשפתיות אחרות, קורולה ולאנסר למשל (לא, לא קונים איוו 9 כרגע, למרות שגם על חשבנו, אבל היא קצת מחוץ לתקציב).

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
  • אחראי פורום
פורסם

מה עם זה?

לא סגור אם יש STi אבל WRX יש בטוח.

עריכה: לזה התכוונת שכתבת "לא מוכן ללכת על האצ'בק."?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
מה עם זה?

לא סגור אם יש STi אבל WRX יש בטוח.

עריכה: לזה התכוונת שכתבת "לא מוכן ללכת על האצ'בק."?

כן, זו גירסאת ההאצ'בק ואנחנו לא מעוניינים בה.

היא קיימת גם ב-WRX וגם ב- WRX STi.

אנחנו לא מעוניינים ב-WRX רגילה, רק ב- WRX STi.

פורסם

בגלל עגלה שלא נכנסה ויתרת על הרכב?

בעוד כמה חודשים הילד יגדל ולא יהיה צורך בעגלה.

לדעתי חבל לותר על רכב כזה בגלל פרט זמני ויחסית שולי.

• אחראי פורום
פורסם
כן, זו גירסאת ההאצ'בק ואנחנו לא מעוניינים בה.

היא קיימת גם ב-WRX וגם ב- WRX STi.

אנחנו לא מעוניינים ב-WRX רגילה, רק ב- WRX STi.

לדעתי וללא קשר לבחירת הרכב , מבחינת עיצוב (נק' כואבת ממילא באימפרזה) הספורט-וואגן נראית הרבה יותר טוב מהסדאן. אבל כמובן שזכותכם להעדיף אחרת.

אגב, בספרינט היו נכנסות גם שתי עגלות :lol:

בגלל עגלה שלא נכנסה ויתרת על הרכב?

בעוד כמה חודשים הילד יגדל ולא יהיה צורך בעגלה.

לדעתי חבל לותר על רכב כזה בגלל פרט זמני ויחסית שולי.

ברק הדגיש שזה הרכב המשפחתי וחוץ מביצועים הוא מחפש פרקטיקה.

מה אתה רוצה שהוא יעשה עם העגלה? יקשור אותה עם חבל לספויילר?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

לא יודע מה איתך, אבל אני הצלחתי להכניס לבגאז' שתי עגלות שונות (1 כל פעם מן הסתם) ועוד נשאר מקום לקניות מזדמנות בסופר ..

בלאנסר הדור הקודם (2006/007/005) היה פחות נפח בגאז' ע"פ מה שאני ראיתי בהשוואה, אך לא יודע על הדף.

קורולה רכב גדול יותר גם מהלאנסר וגם מהאימפרזה, זה בטוח.

אגב, לא מתגעגע לארץ הקודש רוויות המלחמות ? D: ..

לדעתי, אם כבר אתה רוצה רכב כמו STI (מעולה, אבל אני משוחד P: ) לדעתי תקנה עגלה, טיפה תתאמץ " תעשה מחקרים פעם נוספת, שלח את העגלה שאתה מעוניין בה למעבדות המחקר של הFBI ותקנה אותה כל עוד היא נכנסת לבגאז', כי לפספס אוטו כמו STI בשביל עגלה שעוד שנה תצטרך במילא לוותר עליה, ממש פספוס לטעמי, בייחוד אם יש תקציב לזה.

אגב, איזה מדינה אתה ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
.

אגב, בספרינט היו נכנסות גם שתי עגלות :lol:

זה אוף טופיק לשרשור הזה, אבל הספרינט שלי (לשעבר) מצאה בימים אלו ממש, בית חם .

לא רק בית חם, גם בעלים שמצטייר כבחור על הכיפאק, יודע למה הוא נכנס ועתיד להשיב לה את נעוריה.

אבל... הוא כבר יפתח שרשור באספנות :-D.

הסיבה שבעטיה אנחנו מעדיפים את הסובארו היא שבתקציבנו, היא מאפשרת מודל יותר חדש.

מעבר לכך, במקום בו אנו גרים, זמינות החלפים שלה עדיפה (מגוון, מחיר, זמינות) על זו של האיבו.

פורסם

הסיפור הוא כזה, כרגע ברשותינו טויוטה MR2 דגם ה- SW20 (ניתן לראות אותה גם בחתימה שלי).

מנוע 3SGE במרכז הרכב, 180 סוסים באורווה והנעה אחורית.

הרכב מהנה לנהיגה ומשרת אותנו נאמנה.

* למי שלא מבין למה הלוחיות זרות והתפאורה לא "ישראלית", אנחנו כרגע מתגוררים בחו"ל.

כבר היו אנשים שציפו ל MR2 עם 180 למכירה בקרוב :-)

פורסם

אני מכניס עגלת Dr. Baby סטנדרטית לחלוטין (לא משופרת, בלי לפרק גלגלים, בלי הנמכות והקשחות) לבגאז' של פיאט פנדה ונשאר מקום לסלי קניות. ומדובר בעגלה מצויינת, עם כל הנוחות לתינוק וסל אחסון גדול מלמטה. משפחות רבות חיות עם אימפרזה ועגלה. אין סיבה בעולם שלא תצליח להכניס עגלה לבגאז'. המידות שציינת (בעיקר 60X45) די גדולות ומרמזות שהעגלה שלך לא מתקפלת מספיק. הגיע הזמן שתחליף עגלה (ולא, אני לא מתכוון ל-MR2). תחזור לחנות העגלות השכונתית שלך ותמצא לך עגלה אחרת.

נ.ב. או שתעיף מהבגאז' את הסאב-וופר והאמפליפייר עם הבניה מעץ שהבעלים הקודמים התקין :wink:

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

אייזה בכיין

תחליף את העגלה

,לא יודע איך היא לא נכנסת או שאתה מנסה להכניס אותה קומפלט עם סלקל.

אם עגלת גרקו שזה הכי גדול שיש נכנסת לבאגז שהוא שליש מהבאגז הזה כולל פתח ונפח אז תעבור לעגלה קומפקטית יותר

זה יותר זול גם כן מלהחליף רכב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

על איזו עגלה מדובר?

עגלת אמבטיה?

כי מנסיוני עם שני בניי מעולם לא היה רכב שלא הצלחתי להכניס אליו עגלה + מזוודות, ואני נוסע המון עם המשפחה.

כולל הסוויפט 91 שהיתה לי.

אם אכן מדובר על עגלת אמבטיה, לרוב ניתן לפרק את האמבטיה מהעגלה ולהכניס אותה בנפרד.

אם לא - אתה פשוט צריך למצוא את הפוזיציה. זה כמו ללמוד לקלח תינוק. בהתחלה זה נראה מסובך, ואח"כ עושים את זה כבר בלי להרגיש.

בהצלחה.

• תוכן חדש...