Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ושבת שלום,

אני אשתדל בקצרה :wink: -

לצערי אני מצטרף לרשימה ארוכה של חברים פה עם בעיות ההגה החשמלי (מנורה אדומה, הגה קשה וכל השישו ושימחו)

אני צריך להחליף מנוע חשמלי בפונטו ספייס שלי, זאת לאחר בדיקה ממוחשבת במורשה (מוסך כוכב בצ'ק פוסט חיפה)

הדגם הוא 2001, ELX 16v, הגה מתכוונן (אם זה רלוונטי)

הבנתי שיש אפשרות להתקין משומש (1900 ש"ח כולל מע"מ ועבודה), אך האחראי במורשה הזהיר אותי שהם לא עובדים בחלקים כאלה עם משומשים כי אי אפשר לדעת מה מצבו ויכול להיות שיקצר את המחשב הראשי או משהו כזה.. לכן יש לקנות רק חדש (3000 ש"ח כולל מע"מ ועבודה וכולל קיזוז חלקי של מחיר הבדיקה ששילמתי).

חרשתי פה כשעה וחצי את הפורום הנפלא שלכם וראיתי הודעות שנוגעות לאדם בשם אייל שמתקן את המנועים האלה, אבל יהיה לי מאוד קשה להגיע לראשל"צ מחיפה.

לכן השאלות שלי -

1. האם אתם יכולים להמליץ על מישהו שמתקן דברים כאלה בצורה טובה באיזור הצפון או נגיד... לפחות נתניה צפונה ?

2. האם תיקון של המנוע הקיים הוא אמין יותר ממנוע שהוא משומש אבל בעיקרון עובד ותקין?

3. האם מנוע חשמלי משומש באמת כלכך לא מומלץ וכדאי להתרחק מהפתרון הזה? יש לזכור שההבדל הוא של 1100 ש"ח, ומילא התועלת הייתה שקט נפשי, אלא שהבנתי שזאת מחלה חוזרת ונישנית במכוניות אלה ולא הייתי רוצה להשקיע 3000 ש"ח עוד שנה וחצי שוב.

תודה רבה מראש,

שחר

פורסם

המלצתי להתקין מנוע חדש ולא משומש מפירוק או לנסות לתקן רכיב ששייך לאחת מהמערכות החשובות והבטיחותיות ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה על החוות דעת.

אני עדיין מעט מתלבט. אני מנסה עוד טיפה לחקור את הנושא, אך בינתיים -

האם לדעתך יש סיכון בנזק מסויים לרכב כל עוד אני משתמש בהגה במצבו הקשה הנוכחי או שזה סתם עניין של נוחות?

פורסם

יש חלופות זולות יותר. ראה את השרשור הבא:

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=5763

יתכן שיש בעל מקצוע באיזור חיפה שמשפץ מנועים כאלו. גם אם לא יתכן ושווה לך לנסוע עד ראשל"צ - זה עדיין יצא לך זול יותר. ממליץ לך להתייעץ עם אדם (משתמש) בשם רפי לין דרך הודעה פרטית באתר.

בהצלחה!

• חודש מאוחר יותר...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום ,

ראיתי פונטו שנת 2004 הדגם ACTUAL יד 3 מהשכרה 130000 ק"מ הרכב ניראה סבבה מנוע נשמע טוב אבל יש בעיה המנוע הגה מקולקל רציתי לדעת עם כדאי להתעסק עם זה ולקנות את הרכב וכמה עלות תיקון כזה במוסך פיאט מורשה (ואשמח לדעת עם יש מוסך רגיל לא מורשה שגם מטפל בזה ויותר זול באזור המרכז).

תודה

פורסם

בוקר טוב,

לאחר שעושים אימות תקלה ורואים את מהות התקלה רצוי ומומלץ להשתמש בחלקים מקוריים מכיוון שמדובר בחלקים מקוריים.

בנוסף יש לקחת בחשבון שהאחריות על חלק מקורי הוא לשנה ואורך החיים של חלק חדש ארוך יותר לעומת חלק משומש או משופץ

ששם האחריות היא ל-3 חודשים בלבד !!!

קיזוז הבדיקה כפי שהוצע מגדיל את הכדאיות לחלק חדש !!!

בברכה,

אסי בורג

פורסם

ומה אז, כל שנה, שנה וחצי הוא יחליף מנוע הגה ב3000 ש''ח, עדיף לשפץ במחיר שפוי, ולתקן שוב בתקלה הבאה. ככה אני יעשה שיגיע תורי לשפץ

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...