Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ידוע לכולם, שלא מומלץ להחזיק הגה כוח מסובב עד סוף המהלך למשך יותר מכמה שניות, לנמיעת לחץ גבוה במערכת ועומס על משאבת הגה.

האם ההמלצה הזאת תקפה גם להגאים עם תגבור חשמלי ?

פורסם

גם לא מומלץ אך יש הגנה אלקטרונית נגד התחממות המנוע החשמלי כך שלא אמור להגרם כל נזק.

הזרם למנוע החשמלי מופחת כאשר יחידת הבקרה מזהה עומס יתר לזמן רב.

פורסם

אינני מכיר את מערכת הגה הכוח המותקנת ברכבך אך ברכבי גולף/סיאט שבהם מתוקנת מערכת תיגבור הגה כוח חשמלית אין שום בעייה להשאיר את ההגה מסובב עד הסוף ושום נזק לא יקרה.

תיגבור ההגה בגולף מבוסס על מפות הצרובות במחשב הרכב+מספר חיישנים שמזהים שהרכב לא בתנועה וזווית ההגה לא משתנה והנהג לא משחק עם ההגה אזי במצב זה העומס מהמנוע החשמלי יורד כמעט לאפס ולכן אין שום בעייה בעניין.

המנוע צורך אנרגיה רק כאשר יש צורך בתיגבור ההגה !

שים לב !

האם קיימת אזהרה בעניין בספר הרכב שברשותך ?

בגולף וגם בטויוטה רנקס 2006 לא קיימת אזהרה שחל איסור להחזיק את ההגה במצב מסובב לזמן ממושך.

איזה כייף לי :)

פורסם

ברור שיש תגבור גם שהרכב עומד, בדיוק זה היתרונות של הגה חשמלי, הוא קל לתפעול במצבי תמרון חנייה וכדומה.

אם תקח את ההגה עד לסוף מהלכו או שהגלגלים יתקלו במכשול, חיישן המומנט יזהה דרישה להגברת המומנט תגבור להגה ובמנוע החשמלי יקבל יותר זרם לעבודה גם אם אין שינוי במהירות הרכב או בזוית הסיבוב של גלגל ההגה.

הזרם הגבוה עלול לחמם את המנוע ולגרום להרס שלו לכן כחלק מאסטרטגיית הפעולה של יחידת הבקרה, אם מצב של הגברת מומנט מקסימלית תשמר לכמה שניות, הבקרה תוריד את מידת הזרם למנוע ותחליש את התגבור כדי לשמור על המערכת.

פורסם

במידה וההגה מסובב עד הסוף והרכב עומד ולא נמצא בתנועה או נתקל במכשול והנהג משאיר את ההגה מסובב עד הסוף אזי במצב זה האנרגיה הנצרכת על-ידי המנוע החשמלי יורדת למינימום ולכן אין סיבה שלא להשאר במצב זה כול עוד הנהג רוצה בזאת.

האם ניתקלת באזהרה או בהערה בספר רכב לנהג בעניין ? או מידע מוסך של הייצרן האוסר על החזקה של ההגה במצב מסובב עד הסוף ?

אני אישית בדקתי בספרות אחזקה+ספר הנהג של טויוטה רנקס,יאריס,גולף,BMW ולא מצאתי שום איזכור בעניין.

פורסם

מצאתי בספר הרכב לנהג של טויוטה קורולה רנקס 2006 מנוע 1.6Lהערה מוזרה לגבי מערכת הגה הכוח.

"שים לב !

תמרונים תכופים, או פניות ממושכות עלולות להסב נזק

למערכת שבה יש מנגנון המונע התחממות יתר של מערכת

הגה הכוח בעלת מנוע חשמלי"

• תוכן חדש...