Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי מעגל מודפס הלקוח מחלק ברכב, ועליו ישנו רכיב (דיודה) הדורש החלפה.

מחפש אחר מעבדה מתאימה לביצוע עבודות הלחמה עדינות, באזור המרכז. (עדיפות לאזור ראשל"צ, חולון והסביבה)

אשמח לקבל המלצות בעניין.

תודה רבה, רענן.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

אני מצרף תמונה של החלק בכדי שתוכל לראות על מה מדובר.

אפשר לזהות בתמונה שלושה טרנזיסטורים _שחורים.

מימין לטרנזיסטור האמצעי ישנה דיודה בגוון בייז', היא תקולה. מדובר על רכיב בגודל 1.5 מ"מ על 3 מ"מ בקירוב.

איך הדיודות הללו נקראות והיכן ניתן למצוא? שדרות הר-ציון, אולי?

D3.jpg

פורסם

הרכיבים המופיעים בתמונה אלו רכיבי SMD (התקנת משטח) וקשה להשיגם בארץ ביחידות בודדות.

על כול רכיב SMD רשום קוד שמציין את סוג הרכיב/הערך שלו לכן תחילה עלייך לזהות את סוג הדיודה (קיימים 1000 סוגים ויותר).

1. סימן טוב בשדרות הר-ציון מוכר רכיבי SMD רק בכמות של 100 יחידות

2. אבן אלקטרוניקה בשדרות הר-ציון מוכר רכיבי SMD ביחידות בודדות אבל המבחר מצומצם ביותר

3. אריסטושטוק מול סימן טוב אולי יש לו גם במלאי רכיבי SMD

הפיתרון המומלץ

ניתן להלחים במקום הדיודה מסוג SMD דיודה רגילה שוות ערך לדיודה הקיימת.

איזה כייף לי :)

פורסם

כיצד ניתן למצוא את סוג הדיודה או את הערכים שלה?

מהסתכלות מקרוב, עם זכוכית מגדלת, לא ניתן לאתר עליה שום סימון.

התקנה של דיודה אחרת גם יכול לבוא בחשבון אבל הערכים הם הנושא הבעייתי.

פורסם

המעגל שייך למנוע הגה חשמלי של פונטו ספייס 2001 או 2002. ירד מרכב של ידידה לאחר שהחליפה בחדש. לבקשתי, היא העבירה אלי את המנוע.

ידוע לי שבמהלך 2002 יצאו דגמי פונטו עם מנוע חדש יותר ומשופר. כאן מדובר על הדגם הישן.

מקווה שתמצא משהו.

תודה רבה.

פורסם

במידה והמעגל שייך לרכב אזי אתה יכול לשכוח 'מלדוג' סכימה חשמלית של המעגל עם ציון הערכים של הרכיבים ברשת.

פורסם

אני לא יודע כיצד הגעת למסקנות שרכיב זה או אחר תקול, אתה מוזמן לפרט.

בכל מקרה התמונה לא ברורה וממה שאני רואה מימין לטרנז' האמצעי יש קבל ולא דיודה.

נראה (לא בטוח) שיש שתי דיודות מתחת/בצמוד לטרנז' הצדדיים.

קבלים ודיודות SMT מתחת לגודל אריזה מסויימת לא מסומנים.

עם ידע באלקטרוניקה ניתן לבדוק האם באמת רכיב זה או אחר חשוד כתקול, לנסות לעשות ניחוש מושכל ולהבין איזה רכיב יתאים.

המקום המתאים יותר עבורך הוא פורומי אלקטרוניקה.

פורסם

אני יודע שזו דיודה היות ויש לה 2 רגליים וכיוון זרימה אחד. נבדק עם רב מודד ונמצא כי כל הרכיבים הדומים (4 במספר) מוליכים בכיוון אחד בלבד, כאשר אחד מהארבעה האלו (החשודה) לא מוליך כלל.

לאחר שהבנו שהדיודה הזו לא מתפקדת שמתי לב כי גם צבעה שונה, דבר שנתן אישור נוסף לכך שהיא תקולה.

אכן פורום אלקטרוניקה יוכל לעזור , אבדוק את העניין, אך היות ומדובר במעגל השייך לרכב אני חושב שגם כאן המקום ואולי.

יצר איתי קשר חבר שמתעסק בתחום ויתכן מאוד שיוכל לעזור. אעדכן.

תודה על התגובה.

פורסם

זה שאתה מקבל מוליכות בכיוון אחד בלבד לא אומר מספיק לגבי הרכיב ובפרט לא אומר שהוא בהכרח דיודה (כמובן שזו גם אפשרות).

בכל מקרה לא ניתן לראות בתמונה. אם תעלה תמונת מאקרו יהיה על מה לדבר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אביב,

סליחה על האיחור בתגובתי, לקח זמן להמציא תמונה טובה יותר.

כאן ניתן לראות בבירור את הבדלי הצבע בין הרכיב התקול (כהה) לבין שלושת האחרים בעלי גוון זהה (בהיר).

היתכן ומדובר בכלל בקבל? אני מקווה שהשבוע אצליח לקפוץ למישהו שקרוב מאוד לתחום האלקטרוניקה, והוא יבחן את המעגל על כל חלקיו בצורה מקצועית.

EDSC_3597.jpg

פורסם

אני חושב שזה קבל.

בכל מקרה, זו לא דיודה, כי אם זו היתה דיודה פרוצה היית מודד מוליכות בשני הכיוונים.

בכל מקרה, תמתין לתשובתו של אביב, היא יותר מוסמכת משלי.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם
אני חושב שזה קבל.

בכל מקרה, זו לא דיודה, כי אם זו היתה דיודה פרוצה היית מודד מוליכות בשני הכיוונים. - דיודה פרוצה=נתק בשני הכיוונים

בכל מקרה, תמתין לתשובתו של אביב, היא יותר מוסמכת משלי.

במידה והמעגל אמור לשמש אותך לא להתקנה ברכב אזי הפיתרון פשוט מאוד.

בעזרת מלחם עם ראש בגודל 0.8-1 מילימטר חמם את ההלחמות משני צידי הקבל ובעזרת פיצנטה או מכשיר וואקום לאחיזת רכיבי SMD שלוף את הקבל ממקומו.

כפי שכבר כתבתי לך קבלי SMD קשה להשיג ביחידות בודדות ובערך מתאים לכן נסה להלחים קבל בעל ערך אקראי של 100 ננו-פארד או 10 ננו-פארד ולבדוק האם המעגל עובד.

קבלים בדרך כלל משמשים לסינון או ייצוב מתח לכן הערכים שציינתי הם דיי נפוצים.

קבלים יכולים להיות דומים ושווים במידות החיצוניות שלהם אבל הערך שלהם יכול להיות שונה לכן בדיקה של קבל אחר במעגל לא תוביל אותך לשום מקום.

• תוכן חדש...