Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיאט ברבו 98 אוטומטית . כאשר אני נוהג באוטו במצב רגיל, חום המנוע עומד בדיוק על חצי, כאשר אני מדליק את המזגן האוטו לא מצליח לקרר את עצמו והחום מתחיל לתפס ללא הפסקה(הרכב לא מצליח לקרר את עצמו) .

כאשר אני מתניע את האוטו ומדליק מזגן הוונטה עובדת אז לא זא הבעיה

עים מישהו יוכל לתת לי פתרון אני ישמח מאוד בתודה מראש

פורסם

האם יש לך מספיק נוזל קירור? איזה נוזל קירור אתה שם?

במידה וחסר נוזל קירור, בדוק האם יש נזילות מתחת לאוטו במקום החנייה שלך.

יכול להיות שהרדיאטור סתום או מלא בחול. האם כאשר הרכב התחמם, המאוררים של מערכת קירור עובדים אז?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צריך לבדוק 2 דברים:

1. שמאורר הרדיאטור פועל בשתי מהירויותיו, האיטית והמהירה.

2. יתכן ששעון חום המנוע מזייף ודווקא כשמאורר הרדיאטור פועל, ביחוד במהירות הגבוהה, השעון עולה יותר כלפי מעלה.

זיוף כזה הנו בגלל הארקה לקויה אל מרכב (בודי) הרכב וכדי לתקנה יש לפרק את כבל הארקת המצבר מהמצבר, המרכב שמתחת למצבר וחיבורו הלאה אל המנוע/תיבת הילוכים ולהוציאו מחוץ לרכב. כעת צריך ךקלף מעט את בידוד הכבל ליד אוזן המתכת המתחברת אליו ואל המרכב, לנקות את האוזן וסביב הנחושת של הכבל ולבצע הלחמת בדיל שתחבר טוב את הכבל עם אוזן המתכת ותשפר המגע החשמלי ביניהם. אותו הדבר יש לבצע באוזן המתכת שבהמשך הכבל, המתחבר אל המנוע/תיבת הילוכים.

נא עדכן בתוצאות וממצאים.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

יתכן שהרדיאטור שלך סתום ולא מקרר את המים בצורה תקינה. חום מנוע עולה בשעת מאמץ זהו סימפטום שכיח לרדיאטור סתום.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי במכון לרדיאטורים והוא בדק את חום המים על הצינורות אים איזה מכשיר ואמר שהחום של המים בסדר. אכשיו כאשר חום המנוע עולה מעל החצי בעת הדלקת המזגן , ואני מכבה באותו השניה את הרכב ושוב תכף מניע חום המנוע לא עולה לאן שהיה (הרבה מעל החצי) אלה מיתיצב על החצי מה שלדעתי מראה על בעית חשמל . יכול להיות שחיישן חום מנוע דפוק ? והיכן הוא נימצה?

פורסם

אני לא מבין. רפי לין, שהוא בעל נסיון עשיר ביותר, בפיאט במיוחד, רשם תגובה, ולא של שורה, ואתה מתעלם לחלוטין.

למה אנשים מקובעים ללכת לפי הראש שלהם, ולא לפי עיצת מומחים, ובמיוחד, כאשר מתחת לשם המשתמש (החבר) רשום "בעל מקצוע מומחה".

(למען הסר ספק, הרי מובהר ,ובאופן כללי, ולא להצעה כזו או אחרת, בתרד' זה או אחר, שכל פעולה שיבצע מישהו מהקוראים, ואשר תהיה על פי הצעתו של "בעל מקצוע מומחה" ו/או כל חבר אחר בפורום, תהיה על אחריות העושה אותה ולא על אחריות המציע. למען כך, תמיד כדאי לבצע תיקונים אצל בעלי מקצוע, ועל אחריותם.)

יש לבדוק את שרשם רפי לין, לאחר מכן, ובאם הכל שם תקין, להמשיך הלאה.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי . רציתי להגיד תודה על העזרה בפיתרון הבעיה . התקלה כניראה הייתה מהפלג שמיתחבר לוונטה של הרדיאטור, אחד מהמגעים היה כניראה רופף וכאשר פתחתי את הפלג אחד המגעים היה שרוף מה שמעיד על מגע רופף וכניראה מה שהיה מעלה את מחוג החום(זיוף)

פורסם
היי . רציתי להגיד תודה על העזרה בפיתרון הבעיה . התקלה כניראה הייתה מהפלג שמיתחבר לוונטה של הרדיאטור, אחד מהמגעים היה כניראה רופף וכאשר פתחתי את הפלג אחד המגעים היה שרוף מה שמעיד על מגע רופף וכניראה מה שהיה מעלה את מחוג החום(זיוף)

מצאת את הבעייה , אך אבחנתך לקוייה, ואני אסביר:

כתבת שהקונקטור, שמחובר למאוור הרדיאטור היה רופף, ולכן התחמם ונשרף, ולכן בעת מאמץ ובעת עבודה מאומצת של המאורר ,שעבד תחת מאמץ בעת הפעלת מזגן, ומכיוון שיה רופף, הוא היה מתחמם, גורם למפל מתח, ובכך הזרם היה נופל, ומאיט את המהירות של סבוב המאורר, ופוגע בכך ביעילות הקירור, זהו ההסבר.

המלצתו של רפי היתה במקומה, וחבל של התיחסת לה כלל, כפי שהעיר לך חברי דני זומרשטיין, ובכך אתה מפחית מהמוטביצייה של בעלי המקצטע בפורום, לעץ וחעזור כמיטב האפשר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמה שנכון , פשוט מייאש , שהאנשים לא קוראים את התשובות .

רפי לין , לפני שנתיים , המליץ לי באותה בעיה .

פתחנו את כבלי ה (-) ברכב , בראבו 98 , 1600 .

סידרנו בהלחמה ולחץ את החיבורים , ומאז אין בעיה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מחבר המאוורר נמצא שרוף אך המאוורר עבד כפי שהעדת בפסקנות בתחילה. גש לבעל מקצוע שמכיר את הרכב כדי שיבצע את הבדיקות שהוצעו לך, כי אני משער שבזה לא תמו צרותיך.

פורסם

מה שאתה טוען כניראה לא נכון כי אני מסביר לך שבדקו לי את הרכב אים מכשיר שבודק את חום המיים וכאשר המחוג היה הרבה מעל החצי שזה מעל 100 מעלות המכשיר הראה בין 90 ל95 מעלות מה שמראה על עבודה תקינה של מערכת הקרור המגע הרופף כניראה גרם לזיוף השעון. אכשיו כאשר אני מדליק את המזגן המחוג לפעמים עולה טיפה מעל החצי שזה דבר הגיוני כי הרכב מיתאמץ יותר.

ודרך אגב אני ממש לא מזלזל בהצאות שקיבלתי מרפי ומעוד אנשים בפורום. את כל מה שהם אמרו עשיתי שזה :הוצאתי את כל כבל המינוס מהרכב וחיזקתי את כל ההלחמות והמגעים וגם בדקתי את מהירות המאורר שאצלי עובד רק המהירות הגבוהה אבל ביגלל זה הרכב לא אמור להיתחמם.

ושוב פעם אני מודה לכל העצות שקיבלתי ותודה על הכיוון הנכון לפתרון הבעיה

פורסם

מגע רופף של מאוורר לא אמור לגרום למפלי מתח של שעון החום בשום מצב אם הארקת לוח השעונים או המצבר תקינה.

מאוורר עובד רק במהירות גבוהה בהחלט גורם להתחממות של הרכב מעל המידה, כנס לבעל מקצוע לטפל בבעיות אלו אחרת יגרם נזק למנוע הרכב.

• תוכן חדש...