Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4673 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

לאחרונה עשיתי כמה פרויקטים ברכב, שאחד מהם הוא שחזור מחודש לדשבורד, שרובכם כנראה מכירים את התופעה של ההתלבטות מה לעשות כאשר יש צורך לשפץ את הדשבורד, האם לרפד\לתקן\לפחח - אז כאן אולי אני אעביר פתרון להרבה חבר'ה שיעמדו בפני דילמה שכזו.

אמנם הדשבורד שופץ "להפליא" בפעם הראשונה ובלי תלונות, אך אצלי בלי תלונות זה לא מספיק בכדי להיות מושלם.

כאשר שופץ בפעם הראשונה הדשבורד הוא שופץ ע"י פחח שאני לא חושב שיש עוד מישהו שעושה עבודה כזאת מדוקדקת כמוהו, אך דשבורד בהיותו חלק "רך" ברכב זקוק לטיפול מיוחד ואחר.

מאז ששופץ בפעם הראשונה לא עבר חודש והוא קיבל סדק בחלקו העליון וזאת בגלל חומר פחחים ולא חומר ייעודי וגמיש, ואפילו לא כתוצאה מקרני השמש הקופחות. המרקם הסופי בתוצאה שלאחר השיפוץ היה ממש יפה וכמעט מקורי, למעט הצבע המבריק וה"רטוב" מידי בשבילי שלא כל כך אהבתי.

אז מה להשאיר את הסדק ככה ? - לא ! בטח לא כאשר קיבל עוד סדק.

כאן היה ברור שיש צורך בבעל מקצוע אמיתי, מישהו שמבין בפלסטיקה ובהכרח מתחבר לתחום האספנות כך שיאהב את מה שיעשה, ושיעשה זאת על הצד הטוב ביותר והמקצועי !

המטרה - שיפוץ למקוריות מוחלטת על הצד הטוב ביותר, עם המרקם הנכון בגוון המדויק ועם המראה המקורי הנוטה להיות יותר מט.

לעבודה - הדשבורד פורק במלואו בשנית ונשלח לאומן שעוד תשמעו עליו בהמשך, תהליך התיקון, צביעה בתנור, ייבוש וסידור לקח כשבוע וחצי עבודה, זאת בגלל חומרים מסוימים הדורשים ייבוש מוחלט ע"מ לאפשר יכולת עבודה ובסיס לעבודה מוגמרת ומושלמת.

"פותחים" את הסדקים והמקומות הנפגעים:

38j7.jpg

ftom.jpg

nzun.jpg

dxx1.jpg

1t11.jpg

בנוסף לפתיחת כל האזורים הנחוצים מסירים גם את כל הבסיס הספוגי הישן גם כן, ע"מ לאפשר השמה של חומר ספוגי ייעודי חדש באותו העובי כבסיס, זאת לאחר שיוף ותיקון בסיס הדשבורד המתכתי כמובן:

8ls7.jpg

gr2y.jpg

לאחר שלב הסידור של בסיס הדשבורד, השמת החומר והייבוש הנצרך של מס' ימים, ניתן לבצע את הצביעה של הדשבורד הכמעט מוגמר:

4bdb.jpg

2o4r.jpg

bs6z.jpg

הדשבורד מוכן:

3xav.jpg

0hjw.jpg

h18k.jpg

הדשבורד מורכב:

gct3.jpg

7g7r.jpg

תוצאה - מדהימה !

מדובר באדם שמו אייל, בתחום הפלסטיקה כבר כ-30 שנה, בעל מקצוע ואומן אמיתי בעל ידי זהב ! ואתם יודעים מה ? לעניות דעתי כשאנחנו בוחרים בעל מקצוע טוב שיודע לעבוד ומספק את התוצאה זה לא הכל, כי השירות הוא החלק אם לא היותר חשוב (הלא כך גם נאמר "אין שני לרושם ראשוני"), לדעת שיש למי לפנות והוא לא יתנער, יעמוד לרשותך בסבלנות יתרה עד אשר תהיה שבע רצון וכמובן יעשה את העבודה על הצד המקצועי והטוב ביותר ! וזה נאמר מניסיון שאני עוד צריך להגיע לכמה פינישים אצל אייל ועוד כמה חלקי פלסטיקה שונים !

נ.ב - למי שמכיר ויודע שלפיג'ו 205GTI יש דשבורד שונה בעל חופה שברירית למדי, שנכון להיום קשה מאוד להשגה ויקרה, בדיוק כפי שקורה לאותם הרכבים היום ולא ניתן להשיג את החלק המדובר, מעין מחלה ונק' תורפה של הרבה רכבים - אז הגיע לאייל אדם ששאל באם יוכל לשחזר בעבורו חופה שכזאת ממש מ-0 בבניה עצמאית ושברי פלסטיקה בודדים שנשארו מהחופה המקורית, הוא אכן עשה זאת וישב על תרשימי החופה, תמונות מהרשת עד אשר הגיע לתוצאה המקורית !

במדד שלי - 5 כוכבים ! \ האם ניתן לקרוא לו בעל מקצוע אמיתי ? - לגמרי !

אז אני באמת אחסוך את הפניות אלי בה.פ ואתן ישירות את הקרדיט ודרך ליצירת קשר עם אייל:

ליצירת קשר עם אייל - 050-6833512 .

שיהיה בהצלחה !

פורסם

יצא יפה מאוד! מקווה שהפעם העבודה תחזיק המון שנים.

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• אחראי פורום
פורסם

עבודה יפה מאוד, תתחדש.

השאלה הגדולה היא מהם חומרי המילוי?

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

וואו מדהים איזה גימור חבל על הזמן,ממליץ לך לצבוע באותו הגוון גם את החלקים התחתונים.

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

פורסם

וואוו! התוצאה מדהימה. הוא יותר מבעל מקצוע - הוא אומן אמיתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה לכולם !

למען האמת לא ראיתם איך היה הדשבורד במצבו הראשוני - היה מפוצץ, חצוי לשניים ושני חלקים ענקיים פורחים כבאביב, לא יאומן שזה נראה עכשיו ככה.

העלויות כמובן שונות מחלק לחלק, מדרישה לדרישה, מגודל העבודה ומהמצב שאיתו יש לעבוד. אני דגלתי בהצמדה לקווים המקוריים עם המרקם והצבע המקורי, מה גם שאצלי היה צריך לשחזר את כל הצורה והפרופילים.

החלקים התחתונים מקוריים ומצופים מחומר קטיפה כמו לבד, אין כוונות לצבוע אותו.

בכל מרקה, אני מאוד ממליץ על הבחור הזה ואין ספק שאני אמשיך לעשות אצלו עבודה וממליץ לכל מי שצריך ורוצה לשחזר משהו מעולם הפלסטיקה כי הוא ממש אומן ! תוכלו להגיד שהגעתם דרכי והוא יבין.

בהצלחה !

פורסם

מדהים, עבודה מרשימה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

עודד, זה שונה מטיפול לטיפול ותלוי בסוג החומר שמתקנים. אצלי למשל הדשבורד בנוי מבסיס ומעין ספוג קשיח שעליו מתבסס פלסטיק דק עם צבע "גמיש" - וכך גם היה התיקון עם חומרים שכאלו, שכבת הספוג שמגיעה במצב צבירה ראשוני כקצף מיוחד, צבע גמיש, עבודת מרקם ובגוון המתאים.

בכל מקרה אני חושב שליותר פרטים עדיף לפנות ישירות לאייל, באמת אומן במעשה ידיו !

פורסם
עודד, זה שונה מטיפול לטיפול ותלוי בסוג החומר שמתקנים. אצלי למשל הדשבורד בנוי מבסיס ומעין ספוג קשיח שעליו מתבסס פלסטיק דק עם צבע "גמיש" - וכך גם היה התיקון עם חומרים שכאלו, שכבת הספוג שמגיעה במצב צבירה ראשוני כקצף מיוחד, צבע גמיש, עבודת מרקם ובגוון המתאים.

בכל מקרה אני חושב שליותר פרטים עדיף לפנות ישירות לאייל, באמת אומן במעשה ידיו !

שאלתי היות וגם אצלי דשבורד בעל מבנה מורכב, קצף בציפוי פלסטיק מתפוצץ.

להבדיל אצלי הבסיס הוא פלסטיק ולא מתכת.

שברתי את הראש לא פעם כיצד לצפות, לעטוף...בעזרת אלו חומרים...ובטח לא חומר פחחים.

אז כפי שהצגת יש פיתרון אם כי עדיין לא ברור לי מהו סוג הציפוי שנעשה בו שימוש.

• תוכן חדש...