Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6222 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר חיפוש שלא הניב תשובות, החלטתי לשאול.

למה בעצם התערובת הענייה גורמת לנזק? ומהי הדטונציה אשר נגרמת?

תודה לכל העונים (והעונות)

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

שלום רב !

הגיע הזמן שתחליף את מנוע החיפוש שלך, תראה מה מנוע החיפוש שלי העלה בחכתו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=265128

תערובת ענייה גורמת להתחממות השסתומים ושריפתם, לההתלקחות מהירה של הדלק בגלל החום הרב, ששורר בתא השריפה, ולצלצולים , ולהמשך עבודת המנוע, לאחר כבוי מתג ההצתה.

לתופעת לוואי של דטונצייה קרא כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=70503

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

רק שלא כתוב מדוע תערובת עניה גורמת לשריפת שסתומים וצלצולים.

בתרגום חלקי :

תערובת הדלק-אויר לאחר הפיצוץ היא בהמה רעבתנית לרכיבי מתכת ,

למרבה המזל ,פיצוץ תערובת לא-עניה תמיד לא מושלם, ונותר עודף לא שרוף .

העודף הזה של אויר-דלק משמש כשכבת בידוד יעילה המסוככת מפני שיני החיה .

הצתת תערובת עניה יעילה יותר מידי, לא מותירה את העודף הנ"ל .

ללא השכבה הזו חלה עליה משמעותית בטמפרטורה , הגורמת להצתות ספונטניות נוספות , הפיצוצים האקראים הללו הם גלים שכשהחזיתות שלהם נפגשות מכים בעוצמה בכל החלקים הבולטים : קצוות הבוכנה ,שסתומים וגם הפלאג, זו דטונציה.

Normal combustion is never complete; by the phenomenon of thermal equilibrium, there remains an unburned boundary layer of air-fuel mixture insulating the metal components of the combustion chamber from the propagating flame front, that fractal beast of burning air/fuel mixture originating at the spark plug. A dangerously lean air/fuel mixture burns with most efficiency, so much that the insulating boundary layer also gets consumed and the flame front touches the metal walls. At those locations, there is a dramatic rise in temperature, high enough to cause subsequent charges of air and fuel to spontaneously ignite resulting in multiple flame fronts. This is pre-ignition. Preceding each flame front is its sonic pressure wave whose collisions we hear as knocking and pinging. Allowed to persist, colliding sonic pressure waves will concentrate on the irregular shapes present (edges of pistons, valves, even the spark plug) to cause severe damage, just as you could with a hammer in your hand; this is detonation

פורסם

בשורה התחתונה, תערובת ענייה עובדת באופן יעיל מדי ולא נשארים עודפים אשר מגנים על החלקים הרגישים (שסתומים בוכנות וכו') מהחום הרב שנוצר עקב הפיצוץ היעיל.

ועכשיו ששמעתי את התשובה שרציתי - אני אשאל שאלה אחרת, איך מנועי טורבו או מנועים שמוגדשים בעזרת גודש על מתמודדים עם הבעיה הזו, הרי במנועים אלו כמות האוויר גדולה יותר ומן הסתם תערובת הדלק ענייה יותר?

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם

מה יותר עדיף :

תערובת עשירה(יחסית) וטורים נמוכים (יחסית)ומנוע לא מעשן .

או טורים גבוהים (יחסית) תערובת ענייה (יחסית) ומנוע מעשן מעט בעמידה והרבה כשנותנים גז?

אני תמיד מנסה לאזן בין שתי האפשרויות אך לאחר כשבוע זה מגיע למצב שצריך עוד פעם כיוון.

ואגב המפלג אצלי נמצא במצב הכי שמאלי שלו ,מה זה אומר?(המנוע מתפקד טוב )

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

תערובת עניה מידיי תהרוג את המנוע יותר מהר מתערובת עשירה מידיי.

לא קשור מנועי טורבו , יותר אויר דורש יותר דלק ,היחס נשאר אותו יחס (בין עם הוספת מזרק אחד או יותר ושינויי מפת הדלק)

וד.א הסיבה היתה לא רק חום רב מידיי , אלא גם פיצוצים אקראיים (עקב עליית הטמפ')

כאשר חזיתות גלי ההדף נמשכות לחלקים בולטים ומתנפצות עליהם .

פורסם
ועכשיו ששמעתי את התשובה שרציתי - אני אשאל שאלה אחרת, איך מנועי טורבו או מנועים שמוגדשים בעזרת גודש על מתמודדים עם הבעיה הזו, הרי במנועים אלו כמות האוויר גדולה יותר ומן הסתם תערובת הדלק ענייה יותר?

תקנו אותי אם אני טועה.

אין פה בעיה שצריך להתמודד איתה, כמות הדלק נקבעת בהתאם לכמות האויר. יותר אויר = יותר דלק.

ואם כבר, ההפך הוא הנכון - תחת גדישה ה-AFR יותר נמוך (=תערובת עשירה) ממה שנהוג במנועים אטמוספריים (כפיצוי לטמפ' הגבוהות שנובעות מתהליך הגדישה).

פורסם

כלורמ הבעיה שדוברה בפורום הכללי בו נאמר כי מחשב הרכב לא נותן מספיק דלק (אם אני מבין נכון) הוא זה שגרם נזק למנועים של הSTI ודבר זה נעשה בטעות?

פורסם

תודה רבה לכולם עזרתם לי מאד!

פורסם

מתעלק קצת על השרשור.

בזמן האחרון כשאני לוחץ על הגז בפתאומיות עד הסוף נשמע מן פיצוץ,

כזה בעוצמה של בק פייר רק שהוא לא ב"בק" אלא מתוך הסעפת כנראה,

שאלתי היא האם תערובת עניה, ז"א מצב של חוסר דלק יכול לגרום לתופעה הזו?

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

פורסם

חבר'ה אני מודה באשמה ולא בדקתי את זה עדין כי זו רק הבעיה הקטנה במנוע אצלי.

הבעיה הגדולה היא אכילת שמן בקצב מטורף - בחודשיים האחרונים 2 ליטר שמן נשרפו על 200 ק"מ.

כמובן שהרכב כרגע מושבת ומחכה למנוע חדש או אוברול בגלל שהתקלה עומדת על רינגים דפוקים כנראה או בוכנה שנתקעה, המנוע עדין לא נפתח אז אין לדעת, אני מצפה לגרוע ביותר...

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• תוכן חדש...