Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדבורה כולל תמונות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דובר פה לא מעט על הדבורה

אבל עכשיו זה כבר רשמי והניידות מצויידות ואלו שלא עוד יהיו מצויידות

ולאחר כל הבדיקות שהן עברו הן כבר על הכבישים...

חברים סעו בזהירות

מהפכה באכיפת התנועה: הבוקר תכניס המשטרה לשירות מבצעי את מכשיר ה-3

B , המכונה "דבורה". מדובר במד מהירות שיותקן על מרבית הניידות של משטרת התנועה הארצית ומאפשר למדוד את מהירות הנסיעה של כלי רכב, מכל הצדדים וגם תוך כדי נסיעה של הניידת.

מספר מכשירים נרכשו כבר לפני כשנה ועברו סדרת מבחנים במכון התקנים, בטכניון ובפעילות בשטח. כעת, לאחר שהתקבלו האישורים להפעלתו של ה"דבורה", הוא יוכנס החל מהבוקר לשימוש מבצעי ביחידות משטרת התנועה הארצית.

המשטרה רכשה 36 מכשירים, ובשבועות הקרובים היא אמורה לרכוש עוד כמה עשרות, כשהמטרה היא לצייד את מרבית ניידות משטרת התנועה הארצית במכשירי "דבורהלמכשיר יש שתי אנטנות זעירות, המונחות על גג הניידת ושולחות קרן לייזר לפנים ולאחור. הקרן מודדת את מהירות הנסיעה של כלי הרכב הנוסעים בכביש ומתבייתת על רכב שנוסע במהירות הגבוהה מהמותר.

ברגע שהקרן ננעלת על רכב שמבצע עבירת מהירות, היא משדרת לשוטר שבניידת נתונים לגבי המהירות, נתיב הנסיעה של הרכב ומיקומו ביחס לניידת. כל שנותר לשוטר הוא לעצור את נהג הרכב, להציג בפניו את נתוני המדידה ואחר כך לרשום לו דוח.

ה"דבורה" פועל ביעילות גם כאשר מופעלים כנגדו מכשירים לשיבוש או גילוי של רדארים. "אי אפשר לשבש את פעילות המכשיר, מה עוד שהוא גם מצביע לשוטר שבניידת האם לרכב מסוים יש משבש או מגלה רדאר",

אומר סגן ניצב יחיאל בן יאיר, ראש מדור טכנולוגיה באגף התנועה של המשטרה. "מדובר במכשיר אמין במיוחד שעבר בחינות עד אשר הוכנס לשימוש מבצעי".

לדבריו, המכשיר יעיל במיוחד לכבישים בצפון ובדרום, כמו כביש הערבה, משום שהמכשיר מאפשר למדוד את מהירותם של רכבים שנמצאים במרחק של עד קילומטר מהניידת . "עוד לפני שהנהג רואה את הניידת, המכשיר מזהה את מהירות נסיעתו ", אומר בן יאיר. "המכשיר הזה אמור לשנות את שיטת אכיפת המהירות של המשטרה בכבישים. הוא יחליף בהדרגה את המכשירים הקודמים שהשתמשנו בהם - הווסקר, האף-6 ואת מד הלייזר

זהירות בדרך

אין צורך לחפש צרות

2007_0701(001).jpg

2007_0701(002).jpg

2007_0701(003).jpg

2007_0701(004).jpg

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה מגוחך לנסוע 90 קמ"ש בכביש ישר, סלול היטב עם 2 מסלולים לכל כיוון ועם שטח הפרדה.

שניידות ה- B4 של משטרת התנועה ימשיכו לחפש אותי, אני אמשיך לנסוע מהר יחסית (110 קמ"ש). אם היה לי רכב חדש אז בכלל.

במקום שהם יעסקו בדברים החשובים הם יושבים בניידות ומודדים מהירות. בושה.

פורסם

ואו. זה פשוט לא יאמן, כמה הם מוכנים להבליט את העובדה שהם רוצים לא לקום מהת*ת.

תשימו לב:

א. המכשיר הזה אומר בפועל, שהם כבר לא צריכים לעשות "מארבים" אלא מספיק רק לסוע ממקום למקום כדי לתפוס עבירות מהירות שהם כ"כ אוהבים... עבודה אפילו יותר קלה לשוטרי התנועה שעובדים כ-ל-כ-ך קשה (!!).

ב. העובדה שבוצעו נסיונות במכישר במשך שנה, התקבלו אישורים, נקנו 36 מכשירים ומתוכננת רכישה והתקנה של מכשירים נוספים מעידה על כך שיש תקציב !

אז למה לא לקחת את התקציב הזה ולשלם לשוטרים קצת יותר, כדי שיתחילו סוף סוף להוריד מהפלאפל מאחורי השיחים בכביש החוף, ובמקום זה להוריד מהכביש נהגים מופרעים שעוברים באדום, עוברים קו הפרדה, מדברים בטלפון, מתאפרים, קוראים עיתון, סוטים מהנתיב ללא אזהרה, לא שומרים מרחק, משחקים עם התינוק, נוסעים באין כניסה, מובילים מטענים חורגים ולא מאובטחים, נוהגים בלי רשיון, נוהגים ברכבים לא בטיחותיים, נוהגים ללא אורות.....

כן, למה שבארץ, הפושעים והרוצחים יפחדו. ממה יש להם לפחד, שרק יסעו 90 קמ"ש ומובטחת להם חסינות מוחלטת.

אני לעומת זאת, מסכן את החברה כ"כ ב103 קמ"ש בכביש ישר וריק, צריך לעצור אותי מיידית.

מדינה הולכת לעזזל...

נ.ב משהו שחשבתי עליו

מקריאה על דרך הפעולה של הדבורה, בעצם, מדובר במדידה על תדר מסוים של רכב שמתקרב או מתרחק מהניידת, זה פועל ב2 כיווני הנסיעה... אבל:

הדבורה הרי לא יכולה להבדיל בין מכוניות בטווח, מה שאומר שאם יש כמה רכבים יחסית קרובים זה לזה המדידה לא תעבוד \ לא תהיה תקפה בדיוק כמו עם המצלמות וכל השאר.

אני צודק בזה ?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

מה קורה כאשר יש נפח תנועה גדול כמו בנתיבי איילון לדוגמא והתנועה זורמת במהירות של 110 -120 קמש. האם הדבורה יעילה גם אז ?יש איזה חוקים להפעלתה ?כדוגמא שהיו בלייזר על מכוניות מסביב או מאחורי הרכב הנמדד?

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
ואו. זה פשוט לא יאמן, כמה הם מוכנים להבליט את העובדה שהם רוצים לא לקום מהת*ת.

תשימו לב:

א. המכשיר הזה אומר בפועל, שהם כבר לא צריכים לעשות "מארבים" אלא מספיק רק לסוע ממקום למקום כדי לתפוס עבירות מהירות שהם כ"כ אוהבים... עבודה אפילו יותר קלה לשוטרי התנועה שעובדים כ-ל-כ-ך קשה (!!).

נכון, זאת בדיוק המטרה של המכשיר :|

או שהמטרה היא אכיפה יותר יעילה של מהירות (לא שאני בעד)

ב. העובדה שבוצעו נסיונות במכישר במשך שנה, התקבלו אישורים, נקנו 36 מכשירים ומתוכננת רכישה והתקנה של מכשירים נוספים מעידה על כך שיש תקציב !

אז למה לא לקחת את התקציב הזה ולשלם לשוטרים קצת יותר, כדי שיתחילו סוף סוף להוריד מהפלאפל מאחורי השיחים בכביש החוף, ובמקום זה להוריד מהכביש נהגים מופרעים שעוברים באדום, עוברים קו הפרדה, מדברים בטלפון, מתאפרים, קוראים עיתון, סוטים מהנתיב ללא אזהרה, לא שומרים מרחק, משחקים עם התינוק, נוסעים באין כניסה, מובילים מטענים חורגים ולא מאובטחים, נוהגים בלי רשיון, נוהגים ברכבים לא בטיחותיים, נוהגים ללא אורות.....

כי הדבורה הרבה יותר רווחית

פורסם

טוב, אז עכשיו נשאר רק לברר איזה מכשיר שיבוש יעיל נגדם.

ואין דבר כזה שלא יהיה מכשיר אנטי - לכל מכשיר אכיפה יש מכשיר נגדי לנהג.:twisted:

Veni Vidi Vici

פורסם
כי הדבורה הרבה יותר רווחית

זה כל האבסורד. במדינות מתקונות יותר, שבהם בכירים בגופים ממשלתיים וממלכתיים שונים, לא נוהגים לשלשל לכיסם 99 אחוז מכספי הציבור*, גופים כמו המשטרה לא שואפים להיות רוחיים אלא מועילים. קונים ניידות שטובות לצורכי האכיפה ולא לישבני השוטרים, ציוד שעוזר להצלת חיים ולא להכנסת כספים. רק במדינות עולם שלישי כמו שלנו, שוטרים מתנהגים כמו סוכן מכירות שעובד על עמלות...

* (וכן, לשלשל לכיסם אומר גם לרכוש לעצמם דרך הגוף מכוניות יוקרה ושרותים שהם לא צריכים. תת-ניצב במשטרה לא צריך ג'יפ. לא, הוא לא. לא את הג'יפ ולא את הדלק שהוא זולל. יכול להסתדר גם עם יונדאי אקסנט כמו גדול. במדינות אחרות יש שרים שבוחרים רכבים זולים וחסכוניים כדי להציג מסר חיובי ודוגמא לאזרחים..... אבל לא פה.)

פורסם

הטפת המוסר לרשויות האכיפה כאן, יעילה בערך כמו הפגנות המילואימניקים לפני שנה נגד רה"מ. בכל מקרה, אם באמת המכשיר אינו יכול לזהות רכב ספציפי, אז הוא יעיל רק בכבישים עם תנועה דלה, מה שבאמת מייתר אותו בדיוק היכן שהוא נחוץ.

פורסם
אוי אוי משטרת ישראל:lol::lol::lol: מחנים על חניית נכים

שים לב שהניידת חונה ליד חנית הנכה, חנית הנכה נותרה פנויה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
זה כל האבסורד. במדינות מתקונות יותר, שבהם בכירים בגופים ממשלתיים וממלכתיים שונים, לא נוהגים לשלשל לכיסם 99 אחוז מכספי הציבור*, גופים כמו המשטרה לא שואפים להיות רוחיים אלא מועילים. קונים ניידות שטובות לצורכי האכיפה ולא לישבני השוטרים,

כנראה שלא טיילת מספיק בחו"ל, אני מזמין אותך לנסוע יום שלם 100 קמ"ש באוטוסטרדות של שוויץ, נראה עם כמה דו"חות תחזור.

כנ"ל לגבי מרבית ארה"ב.

גם באיטליה וצרפת יש די הרבה מצלמות נייחות באוטוסטרדות.

שלא נזכיר בכלל את המצב באנגליה, שם, ערס התרבות המוטורית אומנם יש מסלולי מרוץ רבים אבל בכבישים, דוקא הטרור של האכיפה של המשטרה שולט ללא עוררין.

תמיד כיף לפרוק לחץ וליילי על כמה המדינה הזאת חרה.

מידי פעם זה נחמד להרים את הראש (מהחרה), להביט מסביב ולהבין שהמצב דוקא לא רע בכלל.

אף גוף משטרתי לא מעוניין להיות רווחי, תאמין לי שאף שוטר לא מעוניין לעמוד יום שלם באיזה נקודה עם הממל"ז ולחלק דו"חות.

תתפלא אבל לא הוא ולא המשטרה מרוויחים מזה אפילו שקל אחד בודד.אלא הוראות שיורדות עליהן מלמעלה.

ובקשר לניידות מתאימות, אני בטוח שאפילו בארצות המקור היו ויכוחים גדולים על ההוצאה שצרפתי בתמונה:

police_porsche_011600.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל, בחו"ל טיילתי ודווקא הרבה.

ה הגיוני לחלוטין לאכוף את הגבלות המהירות, במלוא החומרה... כשאוכפים את הכל, במלוא החומרה. כשהאכיפה היא על בסיס אכיפה למען שלום האזרח, אכיפה למינימום עבירות. כשתקבל בראש גם על אי-איתות.

שים לב בגרמניה, הארץ עם האוטובאן, ברחובות הקטנים יש מגבלה מאוד נמוכה, וכולם מקשיבים. לא מתפרעים שם, ולא יהיה נעים אם יתפסו אותך בעיר "מרביץ" כמו פה.

היתיי גם בצרפת, ובאוסטריה ובהולנד... שלא לדבר על אבא שלי שהיה בכל ארצות אירופה ובארה"ב כמה וכמה פעמים ונהג בכולן.

ההבדלים הם שהמשטרה שואפת להגן על האזרח, ועוצרת אנשים על עבירות מכל הסוגים, הם לא "מחפשים" אבל הם כן מראים נוכחות בכבישים ודואגים לאזרח. באירופה, לא פחדתי לשאול שוטר איך מגיעים למקום X - שם יש לך בנאדם שמקרין את המחויבות שלו לתפקיד, נקי, "מדוגם", מסביר פנים. פה, איזה ערס עם קשרים, פיתה ביד, חונה על אדום לבן ואומר לך ללכת לחפש אם רק תיגש אליו.

מעבר לזה, התשתיות ברוב אירופה יעילות מספיק כדי להגיע בקלות ובמהירות מנקודה א לב' בלי שיהיה צריך לסוע מהר. הרגשתי שם יותר בטוח על הכביש, לא משנה מה המהירות. גם מבחינת תשתיות וגם מבחינת נוכחות של המשטרה - ואני בעד נוכחות של המשטרה בכבישים.

ועוד משהו, ביליתי לא מעט זמן בקנדה. המשטרה שם מאוד, מאוד מחמירה. רק תעז לצאת לרחוב עם בקבוק בירה ביד ותבלה לילה במעצר. ביציאה מפארקים ואגמים, עומדים שוטרים ובודקים כל מכונית שיוצאת, אם הנהג לא DUI (שיכור).

כשאתה יוצא מאתר קמפינג, שוטר מנופף לך לעצור, ניגש בנימוס לחלון, שואל אם שתית ואם אתה מוכן לבצע בדיקת אלכוהול שתדרוש רק רגע מזמנך. אתה נמצא ללא אלכוהול בדם, הוא שואל לשלומך, האם נהנת, שתהיה לך נסיעה נעימה ושבוע מצוין. עם חיוך.

שם, אם ניידת תראה אותך חותך מישהו בכביש היא תרדוף אחריך ותקבל את המגיע לך - יצא לי לראות את זה לא פעם.

הם יודעים לעבוד, והם יודעים לבצע את התפקיד שלהם כראוי - לשרת את האזרח. זו העבודה שלהם, והם יודעים את זה.

כאן, אנשים יודעים לשרת רק את עצמם.

פורסם

ובקשר לניידות מתאימות, אני בטוח שאפילו בארצות המקור היו ויכוחים גדולים על ההוצאה שצרפתי בתמונה:

אאממ.. :|

2004lamborghinigallardolv1.jpg

GS300.

פורסם
הם יודעים לעבוד, והם יודעים לבצע את התפקיד שלהם כראוי - לשרת את האזרח. זו העבודה שלהם, והם יודעים את זה.

כאן, אנשים יודעים לשרת רק את עצמם.

אני חושב שבארץ אין תקציב לשוטרים כאלו. לא משלמים מספיק בשביל שתהיה גם אדיב.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...