Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיפור-סיוט של גריטה (אזהרה, חפירה!)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביום שני האחרון עשיתי תאונה עם הלנסר 92 החבוטה שלי, שגם ככה התכוונתי לגרוט כשהפיקנטו שהזמנתי תגיע. בלמתי חזק והחלקתי על הכביש עד לרכב שלפני, וזאת למרות שהייתי במרחק ובמהירות סבירים.

כמה שהתאונה היתה עוגמת נפש, זה כאין וכאפס לעומת מה שעבר עלי אתמול באתר הגריטה באשדוד.

כתוצאה מהתאונה מכסה המנוע והפגוש הקדמי של הרכב התעקמו, אך המנוע תקין והרכב מניע ובמצב נסיעה.

בטרם ניגשתי לתהליך הגריטה, בדקתי באינטרנט ובטלפון האם ניתן לגרוט רכב שעבר תאונת דרכים. באתר האינטרנט של משרד הרישוי וכן של המשרד להגנת הסביבה רשום:

"האם הרכב חייב להיות במצב שמיש הניתן לנהיגה?

לא. על הרכב להגיע על כל חלקיו לאתר הגריטה, בין אם במצב שמיש או לא."

עוד מצויינים באתרים הקריטריונים לזכאות לגריטה:

"איזה רכב רשאי להשתתף בתכנית?

שימו לב! כל התנאים הבאים חייבים להתקיים:

• רכב משנת ייצור 1992 או ישן יותר.
  • רכב שרישיונו (טסט) בתוקף
  • רכב מסוג פרטי – נוסעים (ברישיון הרכב מופיע - סוג הרכב M1 )
  • רכב אשר נמסר לגריטה בידי בעליו הרשומים
  • רכב שאינו מעוקל או משועבד. "

רכבי עונה על כל הקריטריונים הנ"ל, הוא הגיע על כל חלקיו לאתר הגריטה והוא במצב שמיש. בכל זאת לא הסתפקתי במידע באתרים, התקשרתי למוקד של משרד התחבורה בטלפון ווידאתי כי למרות שהרכב עבר תאונה, ניתן לגרוט אותו. נאמר לי חד משמעית שכן.

בעת ביטול רישיון הרכב במשרד הרישוי, שאלתי את הפקידה האם ניתן לגרוט את הרכב למרות שעבר תאונה, ותשובתה היתה "כן, בכל מצב".

אי לכך ולאחר וידוא הנתונים, הזמנתי גרירה לאתר הגריטה א.א. קאר סנטר מוטורוס (הרכב כאמור במצב נסיעה, אך עקב הפח המקומט החלטתי שלא להסתכן ולנסוע בו עד אשדוד). הגרירה עלתה לי 500 שקל!

כשהגעתי לאתר הגריטה נאמר לי ע"י מנהל האתר כי (הפתעה!) לא ניתן לגרוט את הרכב במצב זה, למרות כל מה שנאמר לי ולמרות המידע הרשום באתר. לדבריו עליו לקבל אישור לכך מהמשטרה הירוקה. הרכב צולם והתמונה נשלחה לבחור האחראי, לא לאחר שנאמר לי שאין שום סיכוי שהוא יאשר. ואכן, הוא החליט שלא לאשר את הרכב לגריטה. לא ברור לי על סמך איזה קריטריונים הוא החליט, שכן לא צויין בשום מקום כי מראה הרכב צריך לענות על קריטריונים מסויימים.

כיוון שהתעקשתי, מנהל האתר פנה למנהל הראשי של מרכזי הגריטה בארץ ואף הוא סירב לאשר את הגריטה לרכבי ואף סירב לשוחח איתי טלפונית, והפנה לפיסקה באתר של המשרד להגנת הסביבה המציינת כי הרכב צריך להגיע לאתרי הגריטה "כשהוא שלם ועל כל חלקיו".

ההגדרה למילה "שלם" לא ברורה. מי מחליט מה פירוש ההגדרה "שלם"? הרכב שהבאתי לאתר הוא שלם. הוא לא חצוי לשניים ולא לארבע. כמו כן, הוא הגיע על כל חלקיו. אמנם מכסה המנוע והפגוש התעקמו, אבל הם קיימים ונמצאים – והרי לא צויין בשום מקום מה צריך להיות מצבם (להיפך, נרשם "בין אם שמיש ובין אם לא").

כל ניסיונותי להסביר את הבדיקות המקדימות שביצעתי ואת הכתוב באתר עלו בתוהו. נשארתי כשעתיים וחצי באתר הגריטה מבלי לקבל מענה מהאנשים האחראים, ואף נאמר לי שאף אחד מהם "לא מוכן לקחת אחריות" על הרכב. בסופו של דבר "מלחמת ההתשה" הצליחה, ונאלצתי לעזוב את האתר ולהשאיר שם את הרכב – מבלי שקיבלתי כל תמורה וכל מענה לפנייתי.

בזמן שהותי באתר המשיכו להגיע אליו רכבים לגריטה, חלקם לא שמישים ולא מניעים שהגיעו על גרר – והם התקבלו, רק משום שהיו "יפים" מספיק לדעתו של מר משטרה ירוקה.

האם בתהליך הגריטה מחליטים איזה רכב כשיר ואיזה לא ע"פ החזות החיצונית? מי קובע איזה רכב יפה מספיק ואיזה לא? מדוע המידע באתרים של משרד התחבורה ושל המשרד להגנת הסביבה מטעה את הציבור?

המצב הנוצר כעת הוא אבסורדי, אני נדרש לרכוש פגוש ומכסה מנוע תקינים ולשלם לפחח עבור התקנתם, רק בכדי שהרכב יהיה "כשיר לגריטה" ע"פ הקריטריונים הלא ברורים שלהם. עד אז אפשר לחבוט את הראש בקיר - מענה לא מתקבל מאף אחד מהגורמים. אף אחד לא עונה לטלפון, ומי שכן - מתחמק מאחריות.

אתמול חזרתי הביתה מותש ועם מועקה גדולה, באמת שזה כבר לא שווה לי את ה-3000 שקל. פשוט העיקרון כ"כ מעצבן ומתסכל שלא בא לי להרים ידיים ולוותר להם.

מה דעתכם?

פורסם

כן זאת מדינת ישראל...

ניסית להתקשר למשרד התחבורה ולהציג להם את הטענה של בעל מגרש הגריטה ו"מר משטרה ירוקה" ?

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

בלי לראות מה מצב הרכב - שווה לנסות לפרק את מכבה המנוע והפגוש, לקחת פטיש ו"לפחח" אותם לצורתם המקורית פחות או יותר. אתה גם יכול להוסיף "צבע" חדש בספריי של 10 ש"ח. ככה תוכל להגיע למצב של "שלם" בלי להשקיע כסף.

במקביל, תפנה לדובר משרד התחבורה בנוגע להטעייה ו"קריטריונים סמויים" בגריטה, ולתכניות תחקירים.

:turn-l:
פורסם
ניסית להתקשר למשרד התחבורה ולהציג להם את הטענה של בעל מגרש הגריטה ו"מר משטרה ירוקה" ?

ניסיתי. בהתחלה הם אמרו שזה שטויות ושברור שמקבלים גם רכבים לאחר תאונה. אפילו הציעו לי לגשת לאתר הגריטה השני באשדוד... אבל כשהתעקשתי היא אמרה שהיא רוצה לבדוק, ולבסוף חזרה אלי ואמרה שמסתבר ש"אכן ישנה הוראה כזו לכל אתרי הגריטה בארץ לא לקבל רכבים שעברו תאונה, אבל לנו לא ידוע על זה".

בלי לראות מה מצב הרכב - שווה לנסות לפרק את מכבה המנוע והפגוש, לקחת פטיש ו"לפחח" אותם לצורתם המקורית פחות או יותר. אתה גם יכול להוסיף "צבע" חדש בספריי של 10 ש"ח. ככה תוכל להגיע למצב של "שלם" בלי להשקיע כסף.

במקביל, תפנה לדובר משרד התחבורה בנוגע להטעייה ו"קריטריונים סמויים" בגריטה, ולתכניות תחקירים.

שלחתי תלונה לנציב תלונות הציבור של משרד התחבורה, המשרד להגנת הסביבה וגם ל-YNET. חזר אלי כתב של YNET שהתעניין בסיפור ונתתי לו את כל הפרטים. הבעיה היא שזה תהליך שעלול לקחת זמן ועכשיו התקשרו אלי מאתר הגריטה בדרישה לפנות את הרכב מהאתר שלהם אחרת יגבו ממני 120 ש"ח ליום דמי אחסנה (פשוט אין גבול לחוצפה). הם לוחצים אותי מכל הכיוונים, אם אני משאיר אותה עם מכסה מנוע פתוח באזה"ת של אשדוד עד יום ראשון היא מפורקת לגמרי, ואז באמת תהיה להם סיבה לסרב לי.

מישהו מכיר מקום באיזור אשדוד שעושה עבודות פחחות בזול? שווה לי להשקיע קצת כסף אם בסוף אקבל מזה 3K...

פורסם

+1

חוצפנים אני בטוח שיש כאן מאפיה שעומדת מאחורי העיניין הזה!! הרי הרכב אמור לעשות דרכו להתכה לא ? אי למי איכפת שעבר תאונה כ"כ קלה .. ? . מדינת ישראל !

פורסם

לא כי כאמור בזמן שהייתי שם הגיעו עוד כמה רכבים על גרר, חלקם לא מניעים בכלל והם התקבלו בלי בעיה בגלל שהיו "יפים" בעיניהם.

פורסם

פשוט לא יאמן. אפשר לחשוב כאילו בשביל לגרוט אותו, ולהפוך אותו לפחית הרכב צריך להיות הטופ של היופי.:|

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

מוזר מאוד וקצת גובל בחוצפה. הרי הרכב ממילא הולך להיגרט אז מה אכפת להם אם המכסה מנוע והפגוש עקומים?.

בזמנו הגעתי למרכז הגריטה באיזור קרית אתא עם סיוויק 91 חבוטה, מנוע שנוסע על 3 צילינדרים ועשן שחור שמילא את כל האיזור תעשייה. החניתי מול מרכז הגריטה, והתעללתי ברכב עד שנדפק המנוע לגמרי :-P ובכל זאת קיבלו אותו ללא בעיה.

מצטרף להמלצה לקחת פטיש וליישר את החלקים ולרסס אותם בקצת צבע, כמובן אם המכה לא קשה מדי לתיקון.

שונא גזענים !.

פורסם

לך תדע בטח בעל הגריטה עובד עם בעלי חלקי חילוף ובמקום לגרוט הוא מפרק לחלקים או חלק ממנו כן גורט

הכל יכול להיות! מי אמר שיש על זה פיקוח?

פורסם

אני מבין את ההגיון מאחורי סירוב לקבל רכב שעבר תאונה לגריסה, שלא מישהו ינסה להשמיד ראיות אחרי תאונה ועוד יקבל על זה כסף. לא מקובל עלי שזה לא מצויין בשום מקום.

ואכן יש מצב שהוא מוכר חלקים שזאת סיבת הסירוב האמיתית.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני מאמין שהסיבה היא שלא מעוניינים לגרוט (בתשלום) רכב שככה"נ ירד מהכביש בכל מקרה. א - ב - ל לשום פקיד אין סמכות להחליט לבד על כך.

פורסם

עדכון: לאחר ששלחתי מכתב תלונה מפורט לנציב תלונות הציבור של משרד הרישוי ושל המשרד להגנת הסביבה (וגם ל-YNET) חזר אלי המנהל של כל אתרי הגריטה בארץ. הוא מאוד כעס על מכתב התלונה שלי, אבל הצלחתי להסביר לו את הצד שלי ואת התסכול הרב בנוגע להטעייה. בסופו של דבר הוא אישר לי את הרכב לגריטה.

אני שמח שקול ההגיון ניצח בסופו של דבר.

פורסם

אני לא בטוח שההגיון ניצח, פשוט לך ויתרו, ואחרים קיבלו את הגזרה. בכל אופן - כל הכבוד לך!

מה היו הטענות שלו ועל מה בדיוק הוא כעס? האם YNET עדיין בתמונה?

• תוכן חדש...