Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו גיר רציף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שרשום בכותרת,מהו גיר רציף?במה הוא שונה מגיר אוטומטי רגיל?

במה הוא פחות טוב מגיר אוטומטי רגיל?

הבנתי שבניסאן פרימיירה יש גיר רציף,ורוב חוות הדעת על אוטו הזה אמרו שזה הדבר היחידי המעצבן באוטו הזה.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

ולשאלת מליון הדולר - מהו חיפוש?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

יש בעולם כמה סוגים של גירים

1 מכאני

2 סינכרוני

3 אוטמטי

4 ורציף

וכמובן יש על רוב סוגי הגירים וראציות שונות (גיר סינכרוני רובוטי ויש עוד )

ולשאלתך גיר רציף זה גיר שיש לו הילוך אחד קדימה שמשנה את יחס העברה בהתאם למהירות המנוע

ומהירות הרכב והעומס .

זה בצורה פשטנית ביותר

יש אפשרות לפרט עוד

בקש קבל

אורי

פורסם

מבקש הסבר פרטני.

לבחור שדיבר על החיפוש,לא מצאתי שום תרד שהסביר מהו גיר רציף.

זה די חשוב לי לדעת מהו הגיר הזה,כי אם יש לו בעיות והוא פחות מהנה מגיר אוטומטי רגיל(שגם הוא לא מהנה) אז אני לא יקנה רכב שיש בו גיר רציף.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

אחד החיסרונות של גיר רציף שהוא מרעיש הרבה יותר מגיר אוטומטי רגיל.

אני יודע ש BMW בדגם של המיני הכניסו גיר רציף אז כנראה שיש לזה יתרונות

פורסם

גיר רציף מבוסס על רצועה טרפזית הרוכבת על שני גלגלים, אחד מניע ואחד מונע, היכולים לשנות את קוטרם על ידי שינוי המרחק בין הכתפיים שלהם.

כאשר הגלגל המניע קטן, המונע גדל בהתאם, וזה מקביל להילוך נמוך.

באשר הגלגל המניע גדל, המונע קטן בהתאם, וזה מקביל להילוך גבוה.

הגלגלים יכולים לשנות את קוטריהם בצורה רציפה ולכן קיימים בגיר הזה יחסי העברה אינסופיים, כמובן בין היחס המינימלי והמקסימלי שתלויים בגודל המינימלי והמקסימלי של הגלגלים.

התחושה בנהיגה עם הגיר הזה קצת מוזרה, כי כאשר לוחצים לחיצה מתונה על דוושת ההאצה, המנוע נשאר באותה מהירות והיחס בגיר משתנה. בלחיצה חזקה המנוע מעלה טורים ואחר כך הם יורדים במקביל לשינוי ביחס ההעברה בגיר.

"יודעי דבר" טוענים שגיר כזה אינו מספיק עמיד, כי אחרי כמה עשרות אלפי קילומטרים הרצועה נשחקת. באאודי פתרו את ה"בעיה" על ידי רצועה מתכתית עם פינים (לא מכיר ממקור ראשון).

אני אישית לא מכיר את הגיר הרציף.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

מבחינת אמינות לא נצפה שבאודי העסק מתפרק כמו שהיה בג'סטי הישנות....

בכל מקרה בתאוריה, גיר כזה אמור לנצל את המקסימום מהמנוע, כי כביכול אתה יכול להשאר לאורך כל התאוצה כולה בשיא ההספק בלי "ליפול" כל פעם בהעברת הילוך לתחומים לא יעילים, זה גיר שמרגיש נהדר מבחינת נסיעה על רכבים עם מומנט גבוה וסל"ד נמוך (מישהו אמר טורבו דיזל?)

בכל מקרה לא הייתי הולך על גיר כזה מסיבה אחת פשוטה - לא בא בטוב להיות שפן נסיונות של חברה, אולי אחרי שלחברה יהיו כמה וכמה דגמים שישווקו עם זה אחרי שכבר נתגלו וסודרו התקלות רק אז שווה ללכת על גיר כזה

אותו דבר לגברי רובוטי וכל דבר כמעט שהוא "חדשני"

פורסם

טוב הבנתי את השאלה שלך ,

אז א כל מש שנכתב כאן נכון.

יש לגיר הזה יתרון שלא מרגשים את התחושה של העברת הילוכים .

אבל לצערי עד היום לא ראיתי מערכת כזו שהיא באמת אמינה .

בשנות השמונים /תשעים היה ניסיון של חברת פורד (אז עדין חברה טובה ואמינה ),

בשיתוף של פיתוחים שבאו מנאסה לאיזו רצועה מיוחדת מאוד מתקדמת כבר אז, והתוצאות לא היו ממש

מבריקות (היה כשלים גם במערכות אחרות ולא ברצוע ).

לצערי אני לא יכול לומר שהגיר זה שמר גם על המנוע כי היו גם כשלים שונים המנוע .

(המון עבודה בטורים גבוהים זה היה שוחק גם מנועים ) .

אז אם יש לך באמת הרבה כסף ואתה רוצה להיות שפן ניסיונות נוסף ומרגיש בזה אתגר אז קדימה .

במידה ולא כדאי להמתין עוד ולראות מערכת כזו עובדת באמת באמינות לאורך זמן .

בהצלחה

אורי

פורסם

אני דווקא מכיר מערכות כאלה (מנסיון אישי) שעובדות נהדר.

בפונטו ספייס לדוגמא, או בהונדה ג'אז.

אני לא זוכר בעיות עם הגיר בזמנו שהפונטו הרציפה הייתה בבעלותי.

!AWDSOME

פורסם

לדעתי מדובר בגיר גאוני.

מצד אחד, אתה תמיד יכול להביא את המנוע לנקודת שיא ההספק שלו כשבאמת צריך להזיז את הרכב. מצד שני, אתה תמיד יכול לקבל יחס העברה שמתאים לשיוט שקט וחסכוני.

ולגבי האמינות - היתה לנו פונטו עם גיר כזה, שגמעה כמעט 100K קילומטר עם אפס תקלות גיר. הגיר אמנם דורש תקופת הסתגלות קצרה, אבל אחרי שלומדים להכיר אותו הוא פשוט נפלא. טוב בהרבה מגירים אוטומטיים פלנאטריים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם הוריאטור בקטנוע לא עובד על אותו העיקרון?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
האם הוריאטור בקטנוע לא עובד על אותו העיקרון?

זהה לחלוטין

כשלונות רבים

החלפת רצועה כל מספר קמ (באאודי העלות היא גסטרונומית)

בעת נזילה יש החלקות

אם תיבה רציפה היה הדבר הבא - מזמן היינו עוברים לשם.

• תוכן חדש...