Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5018 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום.

איזה מבין המזגנים שבכותרת עדיף? (מבחינת מציאת חלקי חילוף וידע של בעלי מקצוע)

תודה!

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז מי שטוען שיש לו מזגן מקורי טועה?

פורסם

:wink:

גולף דור 2 לא נמכרה עם מזגן מקורי אלא התקנה וייצור של אלכס אורגינל.

לא נכון.

הגולף 1.3 נמכרה עם מזגן של אלכס, ה 1.6 הגיעה עם מזגן מקורי ופנל הפעלה שונה למערכת האיוורור.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לא נכון.

הגולף 1.3 נמכרה עם מזגן של אלכס, ה 1.6 הגיעה עם מזגן מקורי ופנל הפעלה שונה למערכת האיוורור.

לא יודע עד כמה זה מדוייק אבל אצלי ב1.6 המזגן הורכב בארץ והפנל תואם בדיוק לפנל בשתי ה1.3 שלי. וככה גם בכל ה1.6 שראיתי. אולי בgl זה הגיע כמו שאתה אומר.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי ידוע שיש לא מעט גולפים 1.6 שהותקן בהם מזגן של אלכס וגם כאלו שהגיעו עם מזגן מקורי ופאנל שונה כפי שחן אמר.

השאלה היא איזה מזגן נחשב "שורד" יותר, יותר קל למצוא לו חלקים ויותר בעלי מקצוע מכירים אותו בארץ.

פורסם

לא נכון.

לי הייתה גולף דור 2 מנוע 1.3 ליטר שנת ייצור 1986 וגם 1.6 ליטר ברמת רמת גימור CL או C (לא זוכר) והמזגן היה מהתקנה מקומית של אלכס אורגינל (חרא של התקנה).

אולי בדגמים או בשנתון מסויים הרכבים הגיעו עם מזגן מקורי אבל למיטב זיכרוני לא כול הרכבים בעלי מנוע 1.6 הגיעו עם מזגן מקורי.

איזה כייף לי :)

פורסם

מבחינה הגיונית לרוב המקורי הוא הטוב אבל לא תמיד, לדעתי הכי טוב לשאול איש מזגנים וותיק.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ועוד שאלה שטיפה סוטה מהנושא- היכן על הבלוק במנוע ה1.6 נמצא מספר המנוע?

שוב תודה.

פורסם

קוד המנוע וגם המספר הסידורי רשומים ברישיון רכב.

בכול מקרה המספר מוטבע בין צילינדרים מספר 3-4 בצד שמעל המפלג.

פורסם

חלק קטן מה-1.6 ומעלה הגיעו עם מזגן מקורי, כולל שלי.

ל-1.3 לא היה מזגן מקורי.

למזגן מקורי יש פנל שליטה שונה, וכל המדפים הפנימיים נפתחים ע"י ואקום חוץ מזה של בורר הטמפרטורה. למכוניות עם מזגן מקורי גם היה רדיאטור ענק של 63 ס"מ.

היתרונות העיקריים של המקורי הם מפוח עם 4 מהירויות ואפשרות לסירקולציה.

החיסרונות הם תא כפפות יותר קטן (שנפתח יחד עם המכסה) ושאי אפשר להוציא את המפוח בלי לפרק את הדשבורד.

היתה לי פעם תורמת איברים GL עם מזגן מקומי שהיתה נוהגת להתחמם בכל הפעלה של המזגן, כנראה כי היה לה רדיאטור קטן.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם כך כנראה עדיף מזגן מקורי. התחממות זה לא טוב.

מרק10, אני שואל כדי לוודא שהמנוע אכן זה שרשום ברישיון. מה היה כזה גרוע בהתקנה המקומית של אלכס?

תודה רבה.

פורסם

לדעתי, גם אם קשה יותר להשיג חלקי חילוף עדיף מזגן מקורי מהסיבות הבאות, אולי לא כולן מתקיימות בגולף:

1. רדיאטור גדול יותר.

2. שני מאוררים לרדיאטור במקום אחד.

3. מאוורר רדיאטור בעל שתי מהירויות במקום אחת.

4. מפוח פנימי בעל 4 מהירויות במקום 3.

5. אלטרנטור ומצבר בעלי הספק/קיבולת גדולים יותר.

6. סיקור מערכת מיזוג בספרות טכנית כמו היינס וכמובן בספרות יצרן.

במקרה של מזגן מקומי, כמובן לא תהיה שום התייחסות בספרות הנ"ל.

נראה לי שיהיה קשה למצוא חומר טכני כלשהו לגביו.

אני כבר לא מדבר על כך שבמזגן מקורי חיבורי חשמל לדוגמא הם עם קונקטורים כמו כל שאר החיוט ולא על ידי חיתוך חוטים, ליפוף ובידוד עם איזולירבנד. וזו רק דוגמא אחת.

לי יש מזגן של אלקס (לא עובד כרגע), יש יחידת פיקוד שדחפו אותה מתחת לריפוד של תא הכפפות בצורה לא אסטטית בכלל, יש הלבשה עם איזולירבנד על צמת מאוורר, יש כפתור הפעלה לא אסטטי ולא נוח בלוח שעונים, חלקי מערכת וואקום למגביר טורים מוברגים עם ברגים קודחים, ועוד כל מיני מאפיינים של התקנות מקומיות.

פורסם

בוקי, חבר טוב שלי היה מנהל טכני של אלכס אורגינל בין השנים 1992-1996 והוא סיפר לי שאלכס אורגינל סיפקו לייצרן הרכב את הקיט של מערכת המיזוג לגולף דור 2.

בכול מקרה גם חלקים מקוריים לגולף דור 2 כבר לא ניתן להשיג בצ'מפיון לאו דווקא חלקים למערכת המיזוג.

• תוכן חדש...