Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בזמן האחרון בהכנסת הילוך רביעי אני שומע חריקה, משהו שמזכיר לי מצב בו מכניסים רוורס, כאשר הרכב מתגלגל קדימה,

רק שאצלי זה פחות חזק.

שמתי לב שזה קורה בהורדה מ 5 ל 4.

כאשר מעבירים משלישי לרביעי, ההילוך נכנס חלק כמו חמאה.

הרכב עבר 190 אלף ק"מ, ולפני 10 אלפים ק"מ הוחלף מצמד (בעקבות החלקה של הילוך רביעי).

אני מבין שיש בעיה בסנכרון.

אני לא רוצה לגרום נזק לגיר, אבל גם לא מתחשק לי לשפץ עכשיו. פירוק הגיר בג'מפי זה סיפור לא פשוט ויקר.

האם "דאבל קלאץ'" בהורדה מחמישי לרביעי יכול להיות פתרון שידחה שיפוץ הגיר לזמן ממושך?

עד עכשיו לא השתמשתי בצורת הנהיגה הזאת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דאבל קלאץ' לא יעזור, גז ביניים כן.

החוכמה היא להתאים את סל"ד המנוע לנקודה שבא הוא יתאים להילוך שמשתלב.

כאשר מעבירים מ-3 ל -4, הסלד באופן טבעי יורד ואתה משלב את הילוך-4 כבר בנקודה שמתאימה לו כמעט בדיוק.

כאשר אתה מוריד מ-5 ל -4, הסל"ד (שיתאים לרביעי) אמור להיות גבוה יותר מהסל"ד שאתה יוצא ממנו בהילוך-5, לכן גז ביניים.

בדקת שמן גיר ? אולי חסר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הייתי במוסך. אין ברכב שלי בורג מילוי שמן, ממלאים דרך נשם.

ניקזו את השמן , לא היה חסר, ואת אותו השמן הכניסו שוב לגיר .

פקק ריקון ממגנט, ויש עליו חתיכות נסורת מתכתית .

זה אומר שיש בעיה בגיר.

ניסיתי גז ביניים (בניוטרל, לפני הורדת הילוך), ואין רעשי חריקות, ההילוכים נכנסים חלק.

אנסה לדחות את קיצו של הגיר ע"י נהיגה עם גז ביניים.

אם וכאשר אגיע לזה - מה עדיף, שיפוץ או גיר מפירוק\יבוא?

האם יש הפרשים רציניים בעלויות?

תודה ,

ולד.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לדעתי אין לך הרבה מה להפסיד ולנסות את הבאים:

ריקון שמן הגיר.

ניקוי הבורג המגנטי ע"י תמיסה מיוחדת (כמו שמנקים בורג מגנטי של גיר אוטומטי משביבים ).

מילוי שמן גיר חדש ומקורי.

כל אלו יעלו בטוח הרבה פחות מגיר מיובא/משופץ.כך שאין לך הרבה מה להפסיד כאן (אולי כמה מאות בודדות וצנועות של זוזים).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

הסינכרון של ההילוך כבר גמור.

כל מה שאתה עושה זה כדי לא להרגיש את הסימפטום (גז ביניים).

שמן גיר חדש כבר לא יעזור, וגם תוסף לא.

אין מנוס מהחלפת הסינכרון ע"י שיפוץ גיר או החלפת גיר מפירוק.

הבעיה של גיר מפירוק, ולא משנה אם זה מיבוא או פירוק מקומי, זה שאתה קונה חתול בשק ואין לך אפשרות

לדעת עד לסיום ההרכבה וביצוע נסיעת מבחן אם כל הסינכרונים של ההילוכים בגיר תקינים.

מצד שני, עלות שיפוץ גיר היא מאוד גבוהה , אז אני הייתי הולך על גיר מפירוק למרות ההימור שבדבר.

אסי.

פורסם

את השמן החליפו לפני 10 אלפים ק"מ, כאשר החליפו קלאצ'.

את הפקק המגנטי ניקו היום.

אקח כמה הצעות מחיר ואעשה חושבים.

בכל מקרה, גם אם זה גיר מפירוק\יבוא, צריך לפרק חצי רכב, כולל גשר קדמי, כדי להוריד את הגיר.

תודה לכולם.

• ספונסר פורום
פורסם

אכן הפירוק של בג'מפי מצריך פירוק של הגשר,אך אם אני זוכר נכון,סינכרון מקורי עולה כ1000 ש"ח,אם לאחר הפירוק שאר הסינכרונים יפים(לא סביר) אז אפשר להחליף רק את הסינכרון של 3-4.

אורן

פורסם

עדכון:

שמן גיר הוחלף לחדש ומקורי בעלות של 200 ש"ח ל 2 ליטר, והחריקות נעלמו לחלוטין.

פורסם

האם זה השמן 75/80 מינרלי אריזה אפורה שבאה במיכל של ליטר ?

האם יש תחושה בשל שינוי בהעברת ההילוכים בבוקר ?

האם ראית את צבעו של השמן הישן שנוקז ?

אשמח לתשובות

תודה

פורסם

אכן זהו שמן 75W-80 במיכל של ליטר.

רשום עליו PRO, ציור של גלגל שיניים וסמלים של פיג'ו וסיטרואן.

אני לא בטוח שזה שמן מינרלי.

דומה לתמונה הזאת, רק האריזה קצת שונה:

http://www.ebay.co.uk/itm/GENUINE-CITROEN-PRO-GEAR-OIL-CEPAC-9979A4-MAIN-DEALER-PARTS-CLEAROUT-/251141427168

השמן הזה שקוף ודליל מאוד.

השמן שהיה ברכב הוא 75W-90 חצי סינטטי , בצבע חום בהיר (אחרי 10 אלף ק"מ בגיר) ויותר סמיך.

העברת הילוכים אחרי החלפת השמן חלקה להפליא, גם בבוקר. אין אפילו טיפת התנגדות או רעשים\חריקות.

פורסם

יופי גם אני חשבתי שזה יגמר בסנכרון והנה דוגמא שאין כמו שמנים מקוריים לגירים רגילים ואוטומטיים שמותאים במדוייק על ידי יצרן הרכב

פורסם

תראה, עברו רק יומיים, אולי החריקות יופיעו בהמשך.

אבל אני כבר אקפיד להעביר את ההילוכים בעדינות רבה.

בנוסף, אני מאלה שרגישים לכל דבר חריג ברכב, וניגשתי עם הבעיה מיד כאשר היא הופיעה, ורק בחלק קטן מהמקרים.

הופתעתי לגלות שגם מוסכים מורשי יבואן לא מחזיקים שמן מקורי (לפחות חלק מהמוסכים).

הוא קיים במוסך מרכזי (צמוד למפעל קוקה קולה ב"ב).

זה הזמן להודות למוסך של תמיר יהושע בחולון, אשר התעסק עם עניין השמן (פעמיים) ללא כל חיוב.

• תוכן חדש...