Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוויק VS ג'טה VS 308

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אנחנו עומדים להחליף רכב בבית (307 שנת 2006), ומתלבטים בין שלושת המכוניות האלו:

חשוב שהאוטו יהיה בטוח, סחיר, כל האביזרים השיגרתיים שיש עכשיו (לא איזה משהו יוצא דופן), אמין בצורה מסוימת (עדיין רכב חדש, קשה לי להאמין שצריך להיות לו בעיות כל שהם), בתקציב של עד 147 אלף

1) הסיווק ES- 6 כריות אוויר, 4 כוכבי ריסוק,3 שנות אחריות (לעומת 2 בשתי האחרות), כל האיבזור הטיפוסי שיש עכשיו במכוניות במחירים האלו, סחירות די טובה, מנוע מצוין

חיסרון מבחנתו באוטו: 4 כוכבי ריסוק, איכות יפנית (?!?!)

2) ג'טה Comfortline - 6 כריות אוויר, 4 כוכבי ריסוק לפי האיוס, 5 כוכבי ריסוק לפי הגולף (שני רכבים מקבילים שלה, היא לא עברה מבחני ריסוק לפי ncap), כל האיבזור הסטנדטי, שנתיים אחריון- צ'מפיון כיבואן (שהבנתי מחלק מהאנשים שהוא על הפנים ויש כאלה שדווקא יותר מרוצים), מנוע וגיר מצוינים, אוטו מקסיקני

חיסרון מבחנתו: טוב אין מבחני ריסוק רישמיים לאוטו, מיוצר במקסיקו, שנתיים אחריות, צ'מפון כיבואן (אמרו להיות בעיה רצינית?)

3) 308- פרימיום- 6 כריות אוויר, 5 כוכבי ריסוק, שנתיים אחריות, איבזור מעל השתיים האחרות, מנוע חדש וטוב, תיבת הילוכים ישנה וגרועה (מהנסיון שלנו)

חיסרון מבחנתו: שנתיים אחריות, קטן וחלש יותר לעומת השתיים האחרות, גיר מיושן מאוד

איך איכות הנסיעה בסיווק? פשוט אנחנו רגילים ל 307, ואיך הסוויק היפני לעומתו

אם מישהו נסע ומכיר את הסיווק וג'טה שיתן חוות דעת קטנה על מה עדיף,

אני לא מצפה שמישהו יכיר את ה 308, למרות שאני משאר שהיא דיי דומה ל 307

תודה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בקשר לג'טה - אני חושב שאפשר לתת לו 5 כוכבי ריסוק בשקט.

במבחנים האמריקאים הוא קיבל ציונים מעולים( זה לבד לא היה נחשב מבחינתי) והוא מבוסס על הגולף ועל הרומסטר שקיבלו 5 כוכבים. האיוס הוא רכב אם גג פתוח - רכב הרבה יותר חלש מבנית בגלל שאין גג ואין שום משמעות שהוא קיבל רק 4 כוכבים.

היינו באותה דילמה כמוך פחות או יותר, ולא ציינת מספר רכבים מרשימים בקטגוריה:

פורנד מונדיאו ( לא יודע אם אפשר להשיג עוד), מאזדה 6, סובארו B4 - אני מניח שאתה לא מחפש מנהלים.

אבל מה עם היונדאי טוסון? או הקשקאי? מאליבו?

בקשר לרכבים שכן ציינת:

1) הסיוויק - לא אהבתי, העיצוב הפנימי זוועתי, והחומרים בתא הנוסעים לא נעימים. גם ה4 כוכבי בטיחות לרכב חדש מטרידים. THAT BEING SAID יש לה מנוע טוב, וכנראה היא תהיה אמינה.

2) הג'טה - לא לקחנו בגלל שלטעמנו היא הייתה צפופה יחסית למכוניות אחרות ב147,000. מניסיון עם גולף - המוסכים יקרים אבל השירות טוב (יותר ממה שאפשר להגיד על רנו - שם סתם יקר).

3) פיזו 308- קצת יקרה מדי לטעמי. ראיתי אותה באוטומטור - ולא ראיתי הבדלים משמעותיים מה307. בנקודות מחיר שלה יש מכוניות יותר טובות - אפילו הC4 2.0.

בכל מקרה מומלץ לעשות נסיעת מבחן - אני בטוח שזה יענה על רוב השאלות.

פורסם

בקבוצת מחיר שאתה מחפש יש אופציות טובות יותר,כמו שקודמי ציין המונדאו המרשימה וה B4 עם אתה מעוניין בסגמנט הקטן יותר אז הסיטרואן C4 מנוע 2000 רכב מדהים,עם זה מעניין אותך אז הטוסון עולה היום 147K מאובזר מאוד ,רכב סחיר ואמין עם חיסרון של צריכת דלק גבוהה יותר מכל המכוניות שצויינו פה ,מה שכן זה גיפ!

http://www.motocar.co.il/news/new.aspx?0r9VQ=MFIE&Pn6Vq=E

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3065127,00.html

(המחיר של הדגם היקר ביותר 2.0 SX PACK טיפטרוניק הוא 129,989 )

פורסם

לגבי הג'טה:

האם זה נשמע הגיוני להוציא 145 אלף על מכונית שמיוצרת במקסיקו?

והאם יבואן מסויים צריך להיות שיקול בקניית רכב חדש? (צ'מפיון במקרה של ג'טה, שיש עליהם כל כך הרבה סיפורים על שרותם הגרוע, ומנגד חבר טוב של אבא, לקוח של צ'מפיון מעל 10 שנים, ומאוד מרוצה מהם ומהרכבים שלהם)

פשוט אבא שלי נורא אוהב אוטו גרמני, ככה שהוא נוטה לכיוון הג'טה יותר...

פורסם

תיראה עם אבא שלך אוהב גרמני אז שייקח את הג'טה לנסיעת מיבחן,לגבי המחיר עם יש אנשים שקונים רכב ביגלל שהוא אוהב גרמני אז למה שבסוכנות ישנו מחירים? אם אחרי נסיעת המיבחן הוא יהיה מרוצה אז שייקנה המחיר הרי לא יישתנה ואם לא אז שיבדוק אופציות אחרות ושייעשה נסיעת מיבחן בכמה שיותר רכבים.

פורסם

מצד שני, אם אתם לא חייבים בגאז' (ע"ע 308 ), למה שלא תלכו על גולף TSI? כך תקבלו רכב חסכוני מאוד (מנוע 1.4) אך מהיר בכמה דרגות מכל מה שהעליתם או אחרים העלו כאן (כי יש לו טורבו + סופרצ'ארג'ר).

הרכב איכותי מאוד מבפנים, מרגיש נהדר, מפנק, מאובזר כמו שצריך, ולא תהיה לך ההתלבטות כמו בג'טה (המיותרת לטעמי כמו שהסבירו לך לעיל) לגבי מס' כוכבי הבטיחות שקיבל. בנוסף, יש לו את הגיר הטוב ביותר המוצע כיום - DSG.

גילוי נאות: אני בעלים (מאושר) של TSI. ואני לא היחיד כאן ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אני חושב שאתה יכול לשקול עוד אופצייה מענינת שהיא המיצובישי לנסר החדשה שגם היא מתהדרת ברמת אבזור גבוהLIMETD שמחירה יהיה 147.000 שקל והוא יכלולו: חלון שמש,מערכת GPS עם מסך מובנה ביל דאין מחו"ל,ריפודי עור,חישוקי 18" עם חתך נמוך,שמשות כהות במיוחד,קיטים וחצאיות עם מנוע 1.8 עם 143 כ"ס ותיבה רציפה 6 הילוכים (טיפטרוניק) עם מצב ספורט (+/-) אני לא בדיוק זוכר את כל האביזרים אבל היא מאובזרת מכף רגל עד ראש לפי דעתי היא כרגע הקנייה המוצלחת מבין השלושה שהיצגתה תחשוב שנית על הלאנסר אגב תוכל להרשם להשקה שתערך חודש הבא מאי טלפון קטן לסוכנות של מיצובישי בת"א ואתה מבקש הזמנה להשקה.

ולגבי הגטה תראה את הסרטון הזה על הגטה שהיא כול כך בטיחותית והם עוד יצאו בחיים

פורסם

ראינו את ה308 באוטומוטור והיא נראית ומרגישה מבפנים כאילו ה307 עברה מתיחה קלה ולא כמו דגם חדש. בכתבה שקראתי אבל טענו שהדגם הוא חדש לחלוטין ובעל מרכב חדש.

הגיר באמת ישן אבל זה אותו גיר כמו בC4. דר"א הגיר הזה עתיד להתחלף בשנה הבאה ע"י גיר חדש עם 5 יחסי העברה.

אני חושב ששוה באמת לבדוק את הגולף TSI נשמע מעניין.

פורסם

בסגמנט של המשפחתיות הייתי מעדיף את הסיוויק רכב מאוד יפה, מרווח, אמין מאוד, חסכוני ובנוסף עם מנוע וגיר מעולים וכבונוס שוק כרכב משומש מעולה.

הג'טה לטעמי מאוד מגושמת טאפילו נראת כבר קצת מיושנת חייצונית.

בסגמנט של "המנהלים" בתקציב זה אתה יכול אולי לקנות מאזדה 6 או מונדאו, קראתי שנשארו גם הונדה אקורד מהדגם שמוחלף בינואר שנתון 2007 בתנאים מיוחדים.

פורסם

לג'טה 6 כריות אויר ולEOS 4 כריות אויר..

הג'טה הינה דיי זהה לגולף 2.0 (אשר עולה 17500 ש"ח יותר) וחולקת את אותו מנוע של הפאסאט ואותו גיר..

אני חושב שנסיעת מבחן תפתור לך את כל השאלות לגבי מנוע ,נוחות וכו'..

הג'טה זכתה בציונים מאוד גבוהים במבחני הריסוק האמריקאים (לא נעשו מבחני ENCAP).

במידה ותרצה פרטים יותר מעמיקים - אשמח לעזור בה"פ.

בהצלחה.

עומר.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
בסגמנט של המשפחתיות הייתי מעדיף את הסיוויק רכב מאוד יפה, מרווח, אמין מאוד, חסכוני ובנוסף עם מנוע וגיר מעולים וכבונוס שוק כרכב משומש מעולה.

הג'טה לטעמי מאוד מגושמת טאפילו נראת כבר קצת מיושנת חייצונית.

בסגמנט של "המנהלים" בתקציב זה אתה יכול אולי לקנות מאזדה 6 או מונדאו, קראתי שנשארו גם הונדה אקורד מהדגם שמוחלף בינואר שנתון 2007 בתנאים מיוחדים.

ממליץ מאד לא לחשוב על האקורד - 2 כריות אוויר ב2008 לרכב שעולה 147,000 זה בושה.

פורסם

אנחנו התרשמנו מאוד מהג'טה 2.0 והיא לא נרכשה רק בעקבות זמן אספקה גבוה בזמנו.

ממליץ לך מאוד לבצע נסיעת מבחן...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לגבי רכבי מנהלים\ג'יפונים: אנחנו מחפשים רכב משפחתי... ככה שמנהלים יורד מהפרק, כנ"ל לגבי הגיופונים למינהם.

הגולף 1400 טורבו- נשמע מאוד מעניין, רק כמה שאלות לגביו:

הדגם מיוצר משנת 2004, והבנתי שהציגו את צורת הגולף שתחליף אותו, מתי זה אמור לקרות? והאם כדי לקנות רכב שעוד שנה (אם זה נכון שיש חילוף לדגם בשנה + הקרובים) יחליפו את צורתו? זה לא יפגע בסחירות שלו? כי הרכב הזה אמור להיות אצלנו בסביבות ה 3 שנים+,

הבנתי שלטורבו יש מעיין רגישות (לא מנסיון, קראתי באינטרנט... מעיין לתת לו חצי דקה אחרי שמתניעים, חצי דקה אחרי שבאים לכבות), רציתי לדעת האם צריך לטפל שונה באוטו בגלל הטורבו? (פשוט תמיד היה לנו בבית מנועים "רגילים", ואבא שלי טיפה חושד לגבי העניין, בגלל שהמנוע ה1400 הקטן מפיק בנוסף לטורבו, הרבה כוחות סוס, שלא יהיה לחץ או עומס על המנוע?!?!)

ויש שאלה שמעניינת אותי ולא ממש קיבלתי עליה תשובה, האם שירות של צ'מפיון צריך להוות שיקול בקניית רכב מהם, או שפשוט מנפחים את הסיפורים שהיו ללקוחות איתם? (בגלל שחבר של אבא שלי, דווקא יש לו ניסיון טוב איתם)

פורסם
3) 308- פרימיום- 6 כריות אוויר, 5 כוכבי ריסוק, שנתיים אחריות, איבזור מעל השתיים האחרות, מנוע חדש וטוב, תיבת הילוכים ישנה וגרועה (מהנסיון שלנו)

חיסרון מבחנתו: שנתיים אחריות, קטן וחלש יותר לעומת השתיים האחרות, גיר מיושן מאוד

לובינסקי נותן 3 שנות אחריות י-צ-ר-ן על רכבים שעלו לכביש משנת 2008.

הגיר הוא אומנם אותו הגיר אבל בזכות המנוע היותר גמיש בסלד נמוך התיבה מרגישה יותר טוב מאשר בדגמים הקודמים. בסך הכל הכללי הבעיות (הכרוניות) של הגירים הללו כבר דיי מאחור ואם מסתכלים על כל החבילה אזי היתרונות של הגיר עולים על החסרונות - ואת זה אני אומר לאור ניסיון אישי שגרם לי להכיר יותר טוב את היתרונות שלו וגם לבדוק את החסרונות שלו ומשקלם.

עוד משהו שקשור לגיר: עם מנוע שמספק 24.5 קג"מ ב 1400 סל"ד הגיר זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותך בכל מה שקשור לביצועים של ה 308 פרמיום (הפרמיום היא בעלת טורבו עם הספק של 140 כ"ס והקומפורט היא 120 כ"ס אטמוספרית).

בעניין ההבדלים בין ה 307 ל 308;

1. הריצפה זהה אך המרכב עצמו עבר תוספות של חיזוקים בכל מקום אפשרי.

2. מערכת המתלים חדשה ואינה תואמת לדגם הקודם. הכיול שונה וגם זוויות ההיגוי.

3. בלמים כנ"ל.

4. פנים הרכב שונה לחלוטין מהדגם היוצא כמו גם הדגש על בטיחות הולכי רגל.

5. נוספו חיזוקי בטיחות לדלתות הנוסעים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...