Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ברלינגו 2004 עם 90,000 קמ. במהלך נסיעה שגרתית היה רעש קצר והאוטו דמם. גררתי את הרכב למוסך. למחרת התקשרו מהמוסך (מוסך מורשה) ואמרו לי שכתוצאה מקריעת הרצועה נקרע גם רצועת הטימינג וכתוצאה מזה נשבר גל הזיזים, ראש המנוע, משאבת שמן ידה ידה ידה 10,000 שח.

המוסך טוען שזה תופעה ידועה במנועי הדיזל וזה קורה גם בקנגו, קונקט ואפילו במרצדסים.

שאלותי:

1. האם זה אכן נפוץ בברלינגו וברכבים האחרים?

2. האם יש סכנה שברכב כזה זה יחזור על עצמו יותר מאשר ברכב שזה לא קרה?

3. אם זה באמת תופעה ידועה, איך לא קם קול זעקה? אם יש בעיה ברכב על היצרן/יבואן לקחת אחריות!!!

אשמח לשמוע את דעתכם המלומדה

פורסם

עד כמה שאני יודע, ואני לא מתחייב על אמינות המידע אם כי ראיתי מקרה כזה במו עיני (בC15) , יש תופעה מוכרת בברלינגויים, שהברגים של המיסב האמצעי של גל הזיזים משתחררים, גל הזיזים לא עומד בעומס שמופעל עליו ללא תמיכת המיסב הנ"ל, נשבר, רצועת הטיימינג נקרעת, השס' מתעקמים, ויש חגיגה גדולה. יכול להיות שזה המקרה אצלך. תשאל את המוסך אם היה לו קל מדי לשחרר את הברגים של המיסב האמצעי.

• ספונסר פורום
פורסם
עד כמה שאני יודע' date=' ואני לא מתחייב על אמינות המידע אם כי ראיתי מקרה כזה במו עיני (בC15) , יש תופעה מוכרת בברלינגויים, שהברגים של המיסב האמצעי של גל הזיזים משתחררים, גל הזיזים לא עומד בעומס שמופעל עליו ללא תמיכת המיסב הנ"ל, נשבר, רצועת הטיימינג נקרעת, השס' מתעקמים, ויש חגיגה גדולה. יכול להיות שזה המקרה אצלך. תשאל את המוסך אם היה לו קל מדי לשחרר את הברגים של המיסב האמצעי.[/quote']

אתה טועה,זה הולך הפוך,הרצועה נקרעת,פוגע שסתום בבוכנה,גל הזיזים נשבר וכו...

לא תמיד מתעקמים שסתומים,לעיתים אפשר להרכיב קאמשפט חדש ולהניע.

אורן

פורסם

אולי אני טועה. אני בכל אופן ראיתי ברגים משוחררים לגמרי במיסב המרכזי של מנוע C15 שעבר טראומה כזו ועבדתי עליו לשקמו. פתחתי אותם עם היד, ללא שימוש בכלי, והשבר בגל הזיזים היה צמוד למיסב. לא חשבתי שיש כאן תופעה עד שחבר עם ברלינגו סיפר לי שמדובר בתופעה שכיחה שהברגים של המיסב המרכזי משתחררים.

פורסם

תודה למשיבים.

אכן את הטיפולים עשיתי רק במוסך מורשה. היום קיבלתי את הרכב לאחר התיקון (אכן 10,000 שח בארבעה תשלומים).

כרגע הדילמה היא האם להמשיך להחזיק ברכב או שמא כדאי למכור. מה שאני רוצה לדעת הוא האם הסיכוי שהתופעה תחזור על עצמה ברכב כזה הוא גדול יותר או קטן יותר מאשר ברכב שלא עבר את הטראומה.

על פי המוסכניק הרכב כרגע במצב אידאלי אפילו יותר מאשר היה לפני התקלה.

אשמח לשמוע בעצתכם.

פורסם

בהנחה שהאוטו מתאים לשימושים שלך עדיין , אין שום סיבה להחליפו.

זה לא שתקבל עליו יותר כסף בשל כך שהשקעת עליו עשירייה...

90 אלף ק"מ זה כלום לרכב דיזל מהשנה הזאת,לכן אם אין סיבות נוספות מלבד פחד מקריעת רצועה חוזרת ,

אני הייתי נשאר עם הרכב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לחבר,

האם במוסך דיברו איתך על כך שרצועת אביזרים נקרעה ועפה לכיוון מכסה הפלסטיק של רצועת הטיימינג, שברה אותו, וכך נקרעה הרצועה?

נאמר לי ע"י מכונאי שמצב כזה יכול לקרות.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
לחבר,

האם במוסך דיברו איתך על כך שרצועת אביזרים נקרעה ועפה לכיוון מכסה הפלסטיק של רצועת הטיימינג, שברה אותו, וכך נקרעה הרצועה?

נאמר לי ע"י מכונאי שמצב כזה יכול לקרות.

תגובה לעמית

אכן זה מה שאמרו. לדעתי זו שערוריה שרכב מטופל כהלכה סופג כזה נזק מקריעה של רצועה. כל החששות שהיו לי לפני רכישת סיטרואן התבררו כנכונים והמציאות אף עולה על הדמיון. נזק של 20% משווי הרכב תוך כדי נסיעה שגרתית בכביש ברכב שמטופל לפי הספר!!!

המוסכניק אמר לי שהוא מאוד שמח שיש את הפאק הזה ברכבים כי זה תיקון גדול שקורה לעיתים קרובות.

לדעתי -אסור לקנות ברלינגו ופרטנר משומשים אלא אם כן אתה לוקח בחשבון החלפת מנוע.

פורסם

לא בטוח שזה "פאק" כלשונך במכונית אלא "פאק" של המוסך, שלא הקפיד לבדוק, בצורה יסודית בזמן הטיפולים השגרתיים של הרכב, את מצב הרצועה, הגלגלות והמותחנים שלה. מעבר לכך ,להשמיץ סתם כך רכב רק מפני שלך נגרם נזק גדול זה לא לעניין, קטרני וטפשי, אך אם זה רק כדי להוציא קיטור ותסכול נסלח לך.

פורסם

לחבר שלי קרה אותו הדבר:

ברלינגו שנת 2003 100 אלף ק"מ רצועת טיימינג נקרעה (אחרי החלפה ב 90 אלף)-החלפת מנוע עלה 10 אלפים ש"ח כולל עבודה ומע"מ.

זה ידוע שקריעת רצועת טיימינג בברלינגו\פרטנר יכולה לגרום נזק כזה.

נקודה חלשה זה המותחן של רצועת טיימינג שמתפרק בגלל החלפת רצוע לא מיומנת או בלאי טבעי. כל רעש חשוד מכיוון טיימינג מחייב הגעה למוסך.

בעיה שניה -יש מצב שאבן קטנה יכולה להכנס מתחת לרצוע (בעיה שקיימת בגלל תכנון של הרכב במפעל) . סיכוי קטן אבל זה מה שקרה לחבר שלי.

לקנגו תקלה הזאת לא קורת בדרך כלל אבל יש לו צרה משלו-טורבו נשרף בקלות. (עלות התיקון בערך שווה ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...