Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברגעים אלו ממש, במסלול המירוץ ריקארדו פלאטה שבאיטליה, במסגרת ליגת מירוצי פורמולה בינלאומית – מתחרה רכב מירוץ ישראלי ע"י נהג ישראלי. רכב שתוכנן מאפס והורכב בישראל, ע"י קבוצת סטודנטים להנדסת מכונות מאוניברסיטת בן גוריון, קבוצת Ben Gurion Racing. לכבוד המאורע ולאור העובדה שהנושא כמעט ולא עלה כאן בשיחות היום-יום בפורום, החלטתי לכתוב מאמר קצר על הקבוצה ופעילותה, ולשתף אתכם בחוויה המרגשת, בה הייתה לי זכות גדולה להשתתף, של השקת הרכב בנסיעתו הראשונה במסלול כוכב יאיר (בתוספת תמונות וסרטון).

 

אציין מראש שאין לי חלק בקבוצה ואיני פועל כמשווק או משהו בסגנון. זה למעלה משנתיים שאני מתעניין בפרוייקט בתור חובב רכב וכיום גם סטודנט להנדסת מכונות – ומאמין שפרוייקט זה מהווה אבן דרך בתעשיית הרכב הישראלית ופותח דלתות מוטוריות לעתיד.

 

Ben Gurion Racing - BGR - מונה כ-20 סטודנטים לתואר ראשון בהנדסת מכונות. הקבוצה חלוקה לצוותים כאשר לכל צוות אחריות על אחד התחומים – מנוע, ניהול מנוע, הזרקת דלק, שלדה, מתלים, היגוי ובלימה, ממסרה והנעה, חומרים, ממשק נהג ואווירודינמיקה. כל צוות ביצע תהליך מחקר ולמידה בתחומו, תהליך תכן מקיף, אינטגרציה עם צוותים אחרים וכמובן הרכבה וחקר ביצועים. על כל הצוותים מנצח ראש הקבוצה, תמיר פלצ'ינסקי. הפרוייקט כולו נתמך ע"י ייעוצו המקצועי של פרופ' ערן שר – מומחה למנועי בעירה פנימית.

 

1.jpg

 

על הליגה:

 

ליגת הפורמולה SAE היא לא בדיוק ליגת פורמולה מוכרת שתוכלו לצפות בה בערוצי הספורט הפופולריים, מדובר בתחרות המיועדת לקבוצות סטודנטים בלבד. ה-SAE (ראשי תיבות של Society of Automotive Engineers), הוא ארגון מהנדסי הרכב העולמי – למעשה מדובר באורים והתומים של תעשיית התחבורה – הסמכות העליונה הקובעת את תקני הייצור והעמידות העיקריים בעולם הרכב. תוכלו לצפות בשילוש האותיות הקדוש כמעט בכל רכיב שתפרקו מרכבכם או ג'ריקן שמן מנוע שתקנו. נוסף על כל פעילויות הארגון, בשנת 1981 הקים ליגת מירוצים המיועדת לקבוצות סטודנטים מרחבי העולם.

קונספט הליגה הוא פשוט – קיימות המון תקנות והגבלות על תכונות הרכב, ועל כל קבוצת סטודנטים נדרש להפיק את המיטב במסגרת המגבלות – זה בדיוק היישום הנדרש מכל סטודנט הנדסה. המגבלות מקיפות כל אספקט שתוכלו לחשוב עליו, ועל כן מלאכת הסטודנטים לא קלה – החל מקוטר המצערת וצינורות היניקה, דרך תכונות ותפוקות המנוע וכלה במשקל ובעיצוב הרכב. בסופו של יום הסטודנטים מרוויחים את הכבוד והריגוש של ההשתתפות במירוץ וכמובן ניסיון בתכנון פרוייקט ברמה גבוהה, ותעשיית הרכב מרוויחה מקידום הטכנולוגיות, שכן תחכום פשוט של סטודנט להשגת שיפור קל בביצועי רכב המירוץ, יוכל אולי למצוא את דרכו לייצור המוני ברכבי העתיד.

 

2.jpg

דגם ממוחשב של רכב פורומולה SAE

 

כאמור, מלאכת הסטודנטים לא קלה כלל - קשה להקטין משקל של מוט מסויים כשמימדיו שלו והחומר שלו קבוע מראש על ידי התקנות, או להעלות את כושר הנשימה של המנוע כשקוטר צינור היניקה והמצערת קבועים מראש. אף על פי כן, זה לא שאין מה לתכנן – יש לסטודנטים הרבה מאוד הזדמנויות להתבטא. כך למשל, גיאומטריית המתלים נקבעה על פי שיקולי הקבוצה בלבד – בהתאם לניתוח שלהם של אופי המסלול, המנוע נבחר בהתאם לאופי הנדרש וכייולו בוצע ע"י הסטודנטים. תהליך התכנון כולל דילמות תיכון רבות – אלמנט פשוט כמו דוושת בלמים נדרש לאיזון המושלם בין חסכון במשקל לחוזק ובתחומים משמעותיים יותר ההתחבטויות קיימות ביתר שאת. לכל דבר קטן כאן יש משמעות, ויתכן מאוד והוא זה שיכריע את הסף בין נצחון לתבוסה.

 

ליגת הפורמולה SAE מתאגדת במספר איזורים בעולם, וקבוצת BGR שלנו משתייכת לליגה האיטלקית. המירוץ מתחיל היום במסלול ריקארדו פלאטה שבאיטליה. התחרות תהיה מאוד מאוד קשה לקבוצה שלנו, שכן רוב הקבוצות המתחרות מגיעות ממדינות אירופאיות להן תעשיית רכב ענפה השגורה בעולם האקדמיה, כך שלרוב קבוצות הסטודנטים יש מעטפת תמיכה מקיפה – שנים של נסיון (יש קבוצות המציגות את רכב המירוץ שלהן ה-30 במספר), מעבדות מחקר ופיתוח ייעודיות ומתקדמות ומאגרי מידע בלתי נדלים. כמובן שזה רק מוסיף ייחוד ל-BGR – שלא בנתה רק 'סתם' עוד פרוייקט שגרתי מיני רבים.

 

הליגה אינה בנויה ממירוץ בלבד – הסטודנטים נבחנים במידה משמעותית גם על העבודה ההנדסית נוסף על הנהיגה. התחרות נמשכת חמישה ימים ונחלקת לשניים: בחינה סטטית ודינמית כשהמשקל של הראשונה הוא כ-40%. בחלק הסטטי נבחנת יכולת הסטודנטים להצגת הפרוייקט ושיווקו, כמו גם בדיקה מקיפה של שיקולי התכנון וביצועם. החלק הדינמי הוא הנהיגה עצמה, ע"י 5 נהגים שונים (סטודנטים חברי הקבוצה כמובן) ובנוי ממספר שלבים: מבדק תאוצה, SKIDPAD, AUTOCROSS, ומירוץ ENDURO של מספר שעות לבדיקת סיבולת הרכב. מבחנים אלו בודקים את יכולות הרכב באספקטים שונים ומגוונים וכך הניקוד נצבר על כלל ביצועי הרכב (כמו יכולות שלדה וכיול מתאים) ולא רק על תאוצה ומשקל.

 

למי שתוהה מיהם השופטים בתחרות, מדובר באושיות בכירות בעולם המירוצים בעולם – ראשי קבוצות פורמולה 1 של מיטב היצרנים האקזוטיים המובחרים, מהנדסי מירוץ בכירים בקבוצות אלו ונציגים מהליגות המובילות בעולם. משמע הבוחנים הם אנשים שיודעים טוב מאוד מהו תהליך תכנון רכב מירוץ מוביל בעולם, ומה בדיוק נדרש על מנת להגיע לפסגה.

 

ההיסטוריה ועשיית ההיסטוריה:

 

3.jpg

 

הקונספט לנציגות ישראלית בליגת הפורמולה SAE התחיל לפני כ-6 שנים, כאשר גורם מסויים החליט שיש מקום לישראל בליגה – פנה לאוניברסיטת בן גוריון ולפרופ' שר והציע מימון תקציבי לפרוייקט. הפרוייקט הונע, ניצוצות תקווה הוצתו ונבנה רכב. למרבה הצער, הרכב באותה תקופה לא זכה להשתתף בתחרות עקב מגבלות זמן ועמידה בתקנות והפרוייקט בוטל.

 

באותה תקופה, תמיר, ראש הקבוצה, היה במהלך לימודי התואר הראשון. תמיר כחובב רכב ומוטוריקה (כמו סטודנטים רבים בתחום זה), התלהב מאוד מהפרוייקט ורצה להגשים את החלום של כולנו. כאשר הפרוייקט בוטל, תמיר המשיך בלימודי התואר, אך החלום נותר בעינו.

 

זמן מה עבר, ותמיר התחיל בלימודי התואר השני לפני כשלוש שנים. במסגרת התואר השני, הרגיש כי כעת ניתן לנסות לממש את החלום. תמיר פנה אל פרופ' שר, בבקשה להחיות את הפרוייקט כשהוא לוקח על עצמו את גיוס התרומות והאירגון הכללי של התהליך. האור הירוק התקבל והדרך להגשמת החלום החלה.

 

משאל בוצע בקרב הסטודנטים להנדסת מכונות בנוגע לרצונם להשתתף בפרוייקט כזה וההיענות הייתה גבוהה מאוד – כארבעים סטודנטים הגיעו לשמוע על הרעיון והביעו עניין בהשתתפות. במרוצת השנים באופן טבעי התדלדלה הקבוצה ומספר הסטודנטים שנותרו עד הלום הוא כ-20. שמות הסטודנטים ותפקידם בקבוצה מפורטים להלן:

 

4.jpg

 

השלב הבא היה גיוס התרומות, ומדובר בשלב הכי מסובך, ארוך ומהותי. הסכום הנדרש הינו עצום – כחצי מיליון ש"ח פלוס מינוס, נישת הפרוייקט מאוד לא פופולרית בארצנו לצערנו ולכן הישועה הייתה צריכה להגיע מקמצוץ תעשיית הרכב הישראלית. התהליך כלל מכתבי בקשה לרוב הגורמים בתעשיה, קיום כנסים לשיווק הפרוייקט, תצוגה באוטומוטור, ועוד ועוד ועוד. למעשה עד עצם יום זה, נמשך התהליך – אך בעזרתם הנדיבה של מספר צדיקים (עליהם אפרט בהמשך), הסכום הנדרש נאסף ומימוש הפרוייקט התאפשר.

 

הרכב שנבנה ב-2006 ולא זכה להתחרות, מצא את עצמו כדוגמן הבית לקבוצת BGR – החל מראשית גיוס התרומות ועד לניסויים בתהליך הפיתוח ובחינת ביצועים. עוד בתחילת הפעילות המחודשת בפרוייקט, היה ברור שעל מנת להתחרות ב-2011, יהיה צורך בבניית רכב חדש לגמרי מאפס. שלדת המגנזיום של הדגם הקודם לא תאמה את דרישות אופי התחרות הנוכחית, רעיונות הביצוע של הצוותים היו שונים ולצורך הביצוע היה צורך בשינויים מהותיים בדגם זה. לכן הוחלט לנצל את הדגם לניסויים ואבי טיפוס ולהתחיל בבניית הרכב החדש אי שם ב-2011.

 

5.jpg

רכב הפורמולה SAE הראשון של קבוצת BGR, מוצג בתערוכת אוטומוטור 2010

 

תהליך התכנון נמשך למעלה משנתיים – תחילתו ברכישת ספרות מקיפה בשלל התחומים השונים (לרבות תוכנות מחשב רלוונטיות והכשרות בהן), למידה אינטנסיבית, בחינת הדרישות למירוץ, ומשם קביעת עקרונות הביצוע, תכן ממוחשב ועד למודלים סופיים וההרכבה. כל כיוון קטן שתוכלו לחשוב עליו – נבחן כאן, נבדק, חושב, תוכנן והורכב. בכל אלמנט הייתה דילמה מוסרית – חוזק לעומת משקל, וגם לאחר שהוכרעו התוצאות, באינטגרציה עם אלמנטים אחרים שוב השתנו כללי המשחק ואז יש לבצע בדיקה חוזרת. ההיבטים שנבחנו עצומים ומקיפים – דוגמאות בשליפה מהכובע: החומר לייצור כל אלמנט ברכב, מספר הברגים לחיבור האלמנטים, מיקום פתח היניקה, מיקום רדיאטור, תיעול סעפת פליטה, גיאומטריית מתלים, כיול מנוע, יחסי העברה בתמסורת ועוד ועוד.

 

6.JPG

תהליך התכנון - דגמים ממוחשבים של המנוע, מכלול הדוושות, השלדה, אנליזות חוזק לליבות הגלגלים והמחשה ללילות לא פשוטים במעבדה

ההרכבה האינטנסיבית החלה לפני מספר חודשים, כשכל היבטי התכנון הושלמו, התקציב והאמצעים היו מוכנים. בחודשיים האחרונים הסטודנטים ממש שרפו לילות על בניית הרכב – כאשר כל אלמנט שנבנה עודכן באופן שוטף בקבוצת הפייסבוק של BGR. בקבוצה זו ניתן לראות תמונות הממחישות את תהליך הבניה בזמן אמת – תמונות שפורסמו בשעות הזויות, כשפני הסטודנטים מקרינות לאות מתקדמת מהולה בהתלהבות. תחילה רותכה השלדה, הגלגלים נבנו מגושי מגנזיום שלמים, המנוע הורכב במלואו, הכסא ניצוק מקשה אחת מקרבון, תושבות המנוע והדיפרנציאל נבנו, מערכת ההגה והמתלים הורכבו – והרכב כמעט מוכן. בשלב זה בוצעו בדיקות דינמומטר להספק המנוע (58.11 כ"ס בגלגל למי שתוהה), וכיולי מתלים לקראת הנסיעה הראשונה.

 

7.JPG

תהליך ההרכבה - בניה סופית ובדיקת ההספק בדינמומטר

 

הנסיעה הראשונה עליה אפרט מיד, התרחשה לפני כשלושה שבועות. מיד לאחריה חברי הקבוצה לא ירדו מההגה – הזמן מועט וצריך ללמוד את יכולות הרכב במהרה. מדובר בתהליך מאוד לא פשוט של נהיגה אינטנסיבית, בחינת ביצועים, כיול מתלים ומנוע מחודש, וכך הלאה. תוך כדי התהליך בוצעו הסגירות האחרונות לקראת הטיסה, שינוע הרכב לאיטליה והיום – תחילת התחרות.

 

בזכותם הרכב קיים...:

 

מבט ראשון על הרכב המוגמר מסגיר מיידית שהרכב הורכב מהחומרים והמוצרים הטובים ביותר בשוק. בולמי זעזועים של Ohlins, צמיגי מירוץ רשמיים של מישלין, שלדה מרותכת למשעי, תיבת אויר וכסא מירוץ מקרבון, סרבל המירוץ ונעלי הנהיגה הרשמיות של ספארקו, והיד עוד נטויה. כלל האמצעים לא היו קיימים לולא התורמים הרבים שבזכותם הפרוייקט יצא לפועל. מדובר בחברות שנידבו מכספן, מתוצרתן ומזמנן על מנת שרכב המירוץ יזכה לנשום את האויר האיטלקי. ללא חברות כמו אוריין, מאיקו הנדסה, אביזריון, ITS, מטרו, אוריין, זכאי אומנות המתכת והדייקן, הפרוייקט לא היה רואה אור.

זהו מעשה ראוי להערצה, תרומה שכזו – ולדעתי אומר המון על אופי החברה – ונכונותה לתרום לקידום תעשיית הרכב בישראל. לכן, אציין את שמות החברות שסייעו להצלחת הפרוייקט, על אף שהתבקשתי לא לפרט על התרומות. אני אישית הייתי מעדיף לרכוש אמצעים מספק שגם משקיע מרווחיו בקידום הענף. כך שאם אתם מתכננים לרכוש בולמים חדשים לדוגמא, או לשפר את הרכב – אולי תרצו להעיף מבט ברשימה הבאה ולבצע את הרכישה אצל אחת מהחברות הללו:

 

sponsers.JPG

 

 

השקת הרכב – הנסיעה הראשונה ברכב המירוץ:

 

מסלול כוכב יאיר, שעת אחר הצהריים – יום היסטורי היום. יום שבו רכב המירוץ יסע לראשונה לא בתור קונספט, אלא בתור לוחם המותח שרירים לקראת הקרב האמיתי. מזג האויר שינה עורו – העננים שאפפו את השמיים בבוקר (למעשה הבוקר אף התחיל בממטרים קלילים – באמצע אוגוסט!! יום היסטורי כבר אמרתי?) פינו את הבמה לשמש לוהטת כסעפת פליטה. כבוד גדול יש לי להיות כאן, לצד חברי הקבוצה הנרגשים ונציגי משפחותיהם, כמו גם צוות צילום לכתבה שתתפרסם בערוץ 2.

 

הרכב כבר כאן מספר שעות, מחכה לסיבוב הדאווין המגיע לו. באמת שהוא נראה מדהים, במיוחד ללא החיפויים – כשכל אונו חשוף – מנוע הימאהה המאיים, סעפת הפליטה הנושאת את לוגו TIG-ART הנכסף, המושב היצוק כולו מקרבון, הבלמים המחוררים למשעי וצמיגי הסליקס הנושאים את הכיתוב "For racing purpose only". מאיים, מפחיד, מדהים. ואם הוא נראה ככה, אז בוודאי עוד יותר נשמע ככה – מאיים, מפחיד, ובטח ובטח מדהים. הסל"ד הגבוה והתגובות העצבניות ישר מסגירים את מקור המנוע הדו גלגלי, מה שתורם עוד יותר לתדמית הטיל הבליסטי שהרכב הזה יוצר לעצמו.

 

8.JPG

 

הרגע מתקרב, הרכב רוצה לטעום את המסלול וקבוצת הסטודנטים כולה מחכה רק לראות את הגלגלים מסתובבים ומגשימים להם חלומות. עיניהם המנצנצות מסגירות את אלפי השעות שהשקיעו, בין היתר בשביל הרגע הזה – הרגע שבו גם המטר הראשון שהרכב יעבור – יצדיק את כולן. כולם משתתפים בהרכבת החיפויים ואז הרכב מוכן לרגע האמת.

 

9.JPG

הרכבת החיפויים

 

10.JPG

ראש הקבוצה, תמיר פלצ'ינסקי

 

תמיר עוטה את סרבל המירוץ הרשמי, לא ניתן לתאר את רמות ההתרגשות שאופפות את כולם כאן כרגע. המנוע עובד, המצלמות מקליטות, בקבוק השמפניה מחכה לסימן, הצמרמורות מתפשטות. ככה נראית היסטורי אין דה מייקינג. תמיר מתיישב במושב הנהג, רותם את עצמו ומרכיב את ההגה. נגיעות קלות בדוושת האוץ מניבות שאגות זעם מהמנוע המתרגש, שחרור מצמד איטי ורגיש ו... המנוע נידום. מספר גיחוכים קלים עולים מהקהל, אך תכל'ס כולם כאן יודעים שבהתחשב בנסיבות – גם שומאכר לא היה מצליח לעשות את הזינוק הזה חלק.

 

דוושת מצמד לא מכויילת, מומנט אפסי בסל"ד נמוך, טווח שילוב מצמד העונה בדיוק על ההגדרה המתימטית של 'נקודתי' וכמובן תוספת רמת ההתרגשות לנוכח המעמד - כל אלו הופכים את הזינוק הראשון למשימה בלתי אפשרית. הנסיון השני, עם עזרה קלה בדחיפה גם עולה בתוהו.

 

איך אומרים, פעם שלישית גלידה? אז במקרה זה פעם שלישית שמפניה. הגיע הזמן לעשות את זה כמו שצריך. תמיר נותן מספר מכות גז, כל הקהל מריע בהתאם לצליל המנוע. הרכב רוצה להגשים את ייעודו, המנוע שואג בסל"ד גבוה, הפעם המצמד משתלב בזריזות, המנוע נחנק למילישניה אך מתעשת במהירות, הגלגלים מסתחררים מעט, יוצרים מסך עשן והרכב נבעט קדימה בעוצמה. בקבוק השמפניה אשכרה נפתח מעצמו. ההגה שהיה מסובב קלות בתחילת הזינוק גרם לפסיעת הישבן הצידה בהחלקת כוח פוטוגנית תוך כדי השעיטה קדימה. ההילוך הראשון נגמר כהרף עין, העברה זריזה וחלקה לשני, תאוטה לקראת פניית פרסה מהירה מאוד תוך כדי זריקת זנב וטיסה חזרה לקהל המריע, למקלחת השמפניה, ולצרחת "עשינו את זה!!!".

 

11.JPG

רגע האמת - הכנת הרכב, רגע הזינוק, וחזרה לאחר הקפה קצרה

 

YTC47kGMGB8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

BGR כבר לא רק חלום, BGR מגשימה את ייעודה, BGR מוכנה למשימה הבאה – הטיסה לאיטליה.

 

12.JPG

תמיר וכל חברי קבוצת Ben Gurion Racing, שניות לאחר הסיבוב הראשון ברכב

 

סיכום:

 

קבוצת BGR מגשימה חלום מוטורי לכולנו, חובבי הרכב הישראלים – כנגד כל הסיכויים.

מבחינתי האישית, הקבוצה כבר גרפה את הגביע – עצם העובדה שהצליחו לתכנן ולייצר רכב, ושהביאו למצב שמהנדסי מירוצים בכירים בעולם בוחנים כל אספקט ואספקט בפרוייקט החתום “Made in Israel” – מהווה הישג אדיר ואבן דרך בתעשיית הרכב הישראלית.

 

13.JPG

תמונה 'חמה' מהיום - במסלול המירוץ באיטליה, לאחר שעל הרכב הודבקו הסטיקרים של הספונסרים

 

לדעתי, לפרוייקט יש המון משמעויות ויחד עם תקופה של שינויים בעולם הרכב ובתעשייה, אני מאמין שיהיו לו השלכות רבות על עתיד התחום בארץ. לפני מספר חודשים כתבתי על דף הקבוצה בפייסבוק, ביום שבו הוכרזה החלטת בניית הפארק המוטורי בערבה, שבעצם קיומה – היא מקדמת את האינטרס לבניית הפארק וההפך. ברגע שיהיו רכבי מירוץ המניע לבניית מסלול יגבר, קל וחומר כשמדובר בפרוייקטים סטודנטיאליים כאלו – וגם מהכיוון השני, ברגע שיהיה מסלול מירוץ, תהיה יותר לגיטימציה לבנות רכבי מירוץ. עצם העובדה שהאוניברסיטה עזרה לקדם את הפרוייקט אומרת המון על התפתחות תעשיית הרכב בארץ. בקרוב יושק תואר "הנדסת רכב" במכללת אפקה ואולי נזכה לראות פרוייקט פורמולה SAE נוסף.

 

קבוצת בן גוריון רייסינג נושאת את שם האוניברסיטה – הנקראת על שמו של ראש הממשלה הראשון דוד בן גוריון. השם בן גוריון מייצג עבורנו חלוץ – אחד שהיה הראשון, ובעקבותיו קמו נוספים. התקווה שלי היא שבעוד שנים מעטות, נוכל להגיד שקבוצת BGR הצדיקה את שמה – הייתה החלוצה הראשונה, ובעקבותיה קמו קבוצות נוספות המגשימות חלומות מוטוריים.

 

כעת נותר לאחל לנציגים שלנו באיטליה המון המון הצלחה. אני חושב שכחובבי רכב, מחוייבותנו היא לתמוך בקבוצה, לספר למי שלא מכיר, להתעדכן בקבוצת הפייסבוק של BGR ולזרוק מילה טובה. בקבוצת הפייסבוק נוכל לראות בימים הקרובים עדכונים שוטפים ותמונות מהתחרות עצמה ולהתרגש עם הסטודנטים שמגשימים את החלום של כולנו. מעבר לכך, ציפור קטנה לחשה לי שגם אחרי המירוץ, יהיה הרבה מה להתעדכן בפעילויות הקבוצה בעתיד...

 

אתר פרוייקט Ben Gurion Racing

 

קישור לדף קבוצת Ben Gurion Racing בפייסבוק

 

14.jpg

שרבוט קונספט לחלום הבא - רכב העתיד של BGR

 

ברצוני להודות לתמיר ולחברי הקבוצה על האירוח והזכות שניתנה לי להשתתף בחוויה של השקת הרכב.

כמו כן, להודות לחבר הפורום Yoni P. - חבר יקר לספסל הלימודים, שהתלווה אליי להשקת הרכב, וצילם את הסרטון של ההשקה.

 

מקווה שנהנתם לקרוא והשכלתם,

בברכה, שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באמת תענוג :}

ראיתי ושמעתי את הרכב בלילה, ממש חוויה מוטורת מעניינת

[b]Control, vision, determination. These are the three fundamental components... of the new generation race car driver. Speed is a byproduct. Going fast. But remember: The car is you, you are the car. Okay? Let's riiide[/b]

פורסם

ככה מתחת לאף בשושו קמה לה היסטוריה

 

תודה על השיתוף ונשמח לשמוע על תוצאות המפגש באיטליה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מאוד נהנהתי לקרוא את מה שראיתי!!!

שיהיה להם בהצלחה שם באיטליה, ולך תדע, אולי בעוד איזה עשור אחד, יהיה לנו פה תעשיית רכב משגשגת, מדינה שהתפתחה מוטורית, אולי גם נייצר כלי רכב!! הלוואי

volkswagen

 

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

כל הכבוד ויישר כוח!

פרוייקט לא פשוט ועמדתם בו בהצלחה רבה,

גאווה לחובבי מוטוריקה בפרט וישראלים בכלל!

תודה על השיתוף.

 

אגב, המנוע נשמע מדהים...

פורסם

תודה רבה על התגובות.

 

עדכונים מהמסלול באיטליה:

309673_10150360890568126_609033125_9699570_2291715_n.jpg

הרכב לקראת מבחן ה-Skidpad

 

סרטון של מבדק התאוצה בתחרות:

9eA309u82eg דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

 

שוב, שיהיה להם בהצלחה!! :-)

בברכה,

שחף בן צבי.


×
×
  • תוכן חדש...