Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה נעלם הדלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים אלו אני לא משתמש באוטו ואני רק מפעיל אותו פעם בעבוע לכמה דקות

יום אחד האוטו לא מניע מסתבר שנגמר הדלק ובמיוחד שחניתי בעלייה

מיליתי שני ליטר באופן ידני והרכב הניע

מאז הפעלתי אותו פעמיים שתי דקות כל פעם ועכשיו שוב הוא לא מניע

היתכן שבארבע דקות על סרק הלכו להם השני ליטר! או שמה הדלק מתאדה!

עוד שאלה נוספת, לא קשור

כאשר אני פותח את מכסה מיכל הדלק יוצא אוויר

אז כאשר אני ממלא טנק חלקי אז בסדר אני מבין שיש גם אוויר בפנים

אבל מוזר כאשר אני ממלא טנק מלא לגמרי עד שמתחיל לשפוך החוצה

ושאני פותח את מכסה טנק הדלק אחרי זמן מה גם יוצא אוויר, הפעם מאיפה זה הגיע!

פורסם

מלוי שני ליטר בלבד בטנק ריק, כשהרכב נמצא בשיפוע, עליה או ירידה משול ליריקה לטנק הדלק!

נסיעה על סוף הדלק בטנק, מספקת פרנסה רבה למכוני קרבורטורים, אמן!

ברכב מוזרק , שורפת את משאבת הדלק החשמלי, שמתקררת בדלק, תת לחץ בטנק הדלק מעיד על מכסה טנק דלק שחריר לשחרור אוויר אטמוספרי בו סתום, או צינורות נשם לטנק סתומים, רצוי וחובה לסדרם.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

צביקה כשאתה אומר "תת לחץ" אתה מתכוון לתופעה שבה נפלט אוויר מהמיכל ברגע שפותחים את המכסה? (למשל בתדלוק).

כי כבר שנים אני נתקל בזה ולא חשבתי שזו בעיה. ראוי לציין שצריכת הדלק סטנדרטית לרכב הנ"ל - כריזמה 98, ~9 קילומטר/ליטר בנסיעה שרובה עירונית עם מזגן, ואין בעיות מיוחדות אחרות בקשר לדלק או למנוע.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אין קשר בין תת לחץ במיכל לצריכת דלק.

אך יש קשר בין סכנה בטיחותית ואובדן דלק לתת לחץ שנשאר במיכל:במקרה של צינור דלק סדוק/קרוע,

תת לחץ הנמצא במיכל יגרום ללחץ דלק בצנרת הדלק, גם לאחר כיבוי הרכב, ובמקרה של צנרת הדלק

קרועה הדלק יתחיל לזרום לריצפה שמתחת לרכב ולא יפסיק, עד שכל הדלק יתרוקן, ואו עד שבעל רכב יגלה זאת מידית\ ויפתח את המכסה וישחרר את הוואקום, הגורם לדלק להשאר במצב זרימה תמידי בלחץ, כל עוד הוואקום לא ישתחרר.

יש לציין שרוב התקלות הם ברכבים ישנים בעיקר, רכבי קרבורטור בעיקר.

בברכה

צביקה

פורסם

לצביקה - כנראה אתה מתבלבל בין תת לחץ (לחץ נמוך מאטמוספרי) ללחץ יתר. אחרת אני לא מבין אותך.

שנית, בפרט באונו עם הזרקה , כשמערכת דלק תקינה, קיים לחץ יתר מסויים בטנק דלק , ורעש שיחרור אוויר בזמן פתיחת מכסה הוא תופעה תקינה ומתוארת בספר רכב. אין קשר לכמות הדלק במיכל .

פורסם

בוקי שלום רב!

להלן ציטוט מוויקפדיה:

קווטייציה(מיעור)היא תופעה שבו נוצרים חללים קטנים בנוזל,שמופעל עליו תת לחץ, החללים

גדלים וקורסים במהירות,תוך יצירת קול אופייני..התופעה מתרחשת, כאשר נוצר תת לחץ ביניקה,והלחץ

המקומי שנוצר הוא נמוך יותר מלחץ האדים,של הנוזל, במצב זה הדבר מביא לרתיחה של הנוזל,

שגורמת להיווצרות בועות אוויר,ולשחרור אנרגיה רבה שמזיק מאד לפעולת המשאבה...

אינני יודע מה רשום בספר הרכב של פיאט אונו 96, לגבי לחץ יתר אך לדעתי הדבר אינו תקין, שלא נדבר על הנזק הגנרם למשאבת הדלק שלא טבולה בדלק, האמור לקרר אותה.

בברכה

צביקה

פורסם

אין שום ויקוח בנושא קירור משאבת דלק, ונסיעה על הליטרים האחרונים. אם אני זוכר נכון, ופעם התעמקתי בנושא, יש על ציר משאבת דלק מעין מפרק פלסטי קטן, שאמור להשבר, במידה והמשאבה נתפסת ובכך לאפשר המשך סיבוב מנוע המשאבה בלבד, על מנת למנוע אפשרורות לחימום יתר של מנוע המשאבה, שיכולה לגרום לפיצוץ הדלק.

אני אעלה כאן סריקה של העמוד הרלוונטי מהספר, רק שזה יקח לי כמה ימים.

פורסם

הפששש שאתם שומעים כאשר אתם פותחים את מכסה הדלק הוא, לדעתי, אוויר שנכנס ולא אוויר שיוצא.

מכיוון שבפנים נוצר ווקום עקב העובדה שכמות הדלק קטנה ולא מגיע אוויר למלא את החלל שהיא משאירה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

איזה רעיון לא חשבתי על זה קודם!

אני אתחיל לשים לב לשזה יתכן שזה כניסת אוויר כמו שאמרת

ורציתי גם להבהיר שאני לא נוסע עם הרכב עד לליטר האחרון

אלא שזה מקרה מיוחד שהפעלתי את הרכב על סרק ללא נסיעה רק בשביל לטעון את המצבר

פורסם

במיוחד לצביקה, כפי שהבטחתי, עמוד מתוך ספר נהג של טיפו עם מערכת הזרקה, לא מצאתי את הספר של אונו , אבל אני לא חושב, שבאונו זה שונה. מקווה שהויקוח הדבילי הזה נגמר.

IMG_0299.JPG

פורסם

בוקי תודה על הציטוט מתוך הספר רכב, קיבלתי את הציטוט כלשונו, ומאשר כמובן את דברייך,

והוויכוח המקצועי, הוא התבלין שעושה את הפורום מענייין כל כך ומעשיר את הידע!

שוב תודה

צביקה

****** הערה: הציטוט מתיחס לפיאט אונו בלבד, ברכבים אחרים יפנים לדוגמא כמו דיהטסו שרייד וסובארו ,הדבר לא תקין ,ווהכוונה לרכבי קרבורטור.

פורסם

לדעתי זה נכון לכל הרכבים בעלי מערכת למניעת התאדות דלק, אין קשר להזרקה או קרבורטור.

הבהרה שלי - תת לחץ במיכל הדלק אכן אינו תקין .

בעמוד המצוטט מדובר על לחץ יתר .

פורסם
הפעלתי את הרכב על סרק ללא נסיעה רק בשביל לטעון את המצבר
זה לא מי יודע מה רעיון מוצלח.

הפעלת הרכב לזמן ארוך בסרק סתם גורמת להצטברות פיח ובזבוז דלק.

אם אתה רוצה לטעון מצבר אתה יכול או לתת אותו לחשמלאי שיטען לך תמורת כמה גרושים או קבל טיפ ענק שלא הרבה יודעים ממנו - בכל בנין מגורים או משרדים שבו יש גנרטור למעלית יש בגנרטור מטען מצברים מובנה. אתה יכול לבקש מוועד הבית בבית או מאב הבית בעבודה להטעין את המצבר שלך במטען של הגנרטור.

• תוכן חדש...