Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(מדובר על קורולה, 95, אוטומט).

כשאני נוסע על מהירות של כ100 קמ"ש בירידה ומעוניין להאט לסביבות ה80 קמ"ש, אני לוחץ על לחצן הOver Drive שבידית ההילוכים.

האם הדבר מזיק לגיר ועדיף להאט עם הברקס?

תודה מראש.

פורסם

הלחצן מגביל אותך להילוך שלישי, מה קשור האצה?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
הOver Drive כידוע לי גורם להאצה לא(הורדת הילוך או חצי)? אז איך אתה מאט איתו מוזר???
אם באה איתו לחיצה בריאה על הדוושה.. אז כן

אבל אם לא, זה פשוט הילוך נמוך יותר שגורם לרכב להאט.

ואין חצאי הילוך ברכב פרטי

פורסם

היכן כתוב משהו על האצה?

השואל ביקש לדעת האם האטה בעזרת ביטול ה OD גורמת נזק.

אתה בעצם מוריד הילוך, אם אתה נשאר בתחום סל"ד סביר אני לא רואה סיבה שזה יגרום נזק (כמו הורדת הילוך ברכב עם גיר רגיל)

מצד שני, אם תאט בעזרת הבלם, הגיר "ירד" הילוך בעצמו ונראה לי שזה עדיף (אלא אם אתה בירידות וכד').

פורסם

לא מזיק, כמו שכתבו פשוט הורדת הילוך מ4 ל3.

זה סביר במהירויות שתיארת. לא מומלץ במהירות 170 אבל רוב התיבות גם לא יורידו הילוך עד שתרד למהירות שבה לא יגרם נזק אפילו אם תלחץ OD

פורסם

לא מומלץ. תיבה אוטומטית בנויה לעבוד בצורה אוטומטית, והיא לא בנויה לבלימת מנוע (לא בירידה, שבה אתה נותן לאוטו להאיץ עד שהגיר מחזיק אותך, אלא ממהירות גבוהה)

ביטול האובר דרייב בא בשביל למנוע העברת הילוכים תכופה בין שלישי לרביעי במהירויות של נסיעה בתוך העיר וכך למנוע שיחקה של הגיר ולתת לך כוח זמין, שלא תצטרך לחכות שיירד הילוך בשביל להאיץ.

פורסם

לא מומלץ. תיבה אוטומטית בנויה לעבוד בצורה אוטומטית, והיא לא בנויה לבלימת מנוע

אני לא יודע על סמך מה אתה אומר את זה. גם בספר הרכב של מכונית אוטומטית מומלץ להשתמש בהילוך נמוך במקום שנחוצה בלימת מנוע.

פורסם

כאשר אתה יורד מפסגות האלפים אל הריביירה הצרפתית מומלץ בהחלט לשמור על הילוך נמוך

שלא ישרפו לך הבלמים.

פה בישראל אולי בירידות מירושלים יש לשקול זאת

אתה לא נוהג בטריילר ואין צורך להשתמש במישור או בירידה קלה בבלימת מנוע

חבל.

פורסם

וואלה יצאתי יותר מבולבל ממה שהייתי בהתחלה. עכשיו יש 4 אופציות:

1. מזיק.

2. לא מזיק.

3. מומלץ.

4. לא מומלץ.

פורסם

לא מזיק. מיותר בתנאי דרך סבירים (שאינם מצריכים נסיעה בהילוך נמוך).

במהירות שיוט של 100-110 קמ"ש גם לא ממש תקבל בלימת מנוע מאחר ולא תגיע בהורדת ההילוך לסל"ד גבוה במיוחד.

פורסם

בספר רכב רשום:

להעביר להילוך נמוך בירידות (במקום / בנוסף לברקסים)

לכל הילוך יש הגבלת מהירות משלה !!!

זה שומר על רפידות, ולמה שזה יגרום נזק אם מנוע עובד בסל"ד רגיל

• תוכן חדש...