Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי בקישור הנ"ל באחד מהודעות בפורום הטכני:

http://www.psakdin.co.il/news/article.asp?PDUID=nws_ngik

הנושא מעניין ואפילו תקדימי, אך לפני שתגיבו קחו בחשבון את הדברים הבאים שאני יודע:

• דגמי רכב אלו סובלים מהווצרות בוצה במנוע שעלולים גם לגרום לנזק מנוע וזאת למרות טיפול במוסכים מורשים בלבד.
  • הנושא ידוע ליצרן הרכב ואפילו מוכר באחריות למרות שרכב סיים את תקופת האחריות המוגדרת. (בתנאי שטופל ברשת המוסכים של טויוטה כנדרש). ראו שרשורים בנושא בפורום הטכני.
  • ניתן להשתמש בשמן 10W/40 בטויוטה, ומה שחשוב שהשמן יהיה בדרוג האכות הדרוש. צמיגות של 10W/30 רק מומלצת ע"י היצרן והיא לא מנדטורית, במיוחד לארצות עם אקלים כמו שלנו.
  • נראה ששמאי הרכב נציג התובע ניצל את בורות בית המשפט או בורות הנתבע בנושא או שפשוט ניתן פס"ד על עקרון "הכיס העמוק". אני לא בטוח כלל שתחזוקת הרכב ע"י חברת הליסינג היא הגורם לתקלה, אולי רק הזרז וזאת למרות דעתי והכרותי עם אופי התחזוקה הירוד של מספר חברות הליסינג ובניהן ניו-קופל.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השאלה הגדולה .. גדולה .. היא - מדוע המנועים כושלים .

ועל כך אין תשובה ברורה בכתבה .

בית המשפט - מצא מוצא . והחליט כי צמיגות השמן היא האשמה .

ולדעתי התוצאה הסופית נכונה - אבל. לא הדרך של מציאת התשובה .

יש בעיה מובנית במנועים של טויוטה .

השמן בתוכם מתפרק מהר ויוצר בוצה. הסותמת את משאבת השמן ופילטר השמן .

- הבעיה היא היתפרקות השמן . ולא מסנן מקורי או לא ." לדברי יבואן טויוטה בישראל "

( כי העובדה. שהבעיה קיימת .גם ברכבים אשר טופלו כל חייהם . במוסכים מורשי היבואן בלבד )

אני לא סגור סופית על כך אבל - בשנה האחרונה עשינו בדיקות. ואספנו חומר לגבי סוגי נוזלי הממסרה

האוטומטית . ברכבים שונים ( ראה הודעות קודמות ) מינרלי . וסינטטי .

הבדיקות היו עם מהנדסי " פז " ו "סונול ". ובדיקת המפרט הטכני . של הנוזלים השונים .

בבדיקה - הנוזל הסינטטי - שמר על תכונותיו . ולא נשבר גם בטמפרטורה . של 170 מעלות ויותר ..( מינרלי 140 )

כנראה שמן המנוע בתנאי מזג האויר בארץ. לא מקבל קירור מספיק מאגן השמן ( אולי בגלל שטח קירור קטן או

עובי המתכת .ופיזור החום קטן )

לדעתי - במנוע הטויוטה מדגם זה יש בעיית - חום יתר לשמן מנוע - ויותר מכך - החברה והיבואן מודעים לכך.

ולכן הם מחליפים ( תחת לחץ פיזי מתון ..) מנועים . גם אחרי סיום האחריות .

והסיבה - עדיף להחליף מנוע אחת ל .. למי שצועק . ולאחרים שלא יודעים . נו .. נגמרה האחריות .

לכן לדעתי - במנוע זה לטפל רק בשמן מנוע סינטטי מלא . אשר מסוגל לעבוד בתנאים קיצוניים .

צמיגות השמן - עדיפות ל 5-30 10-30 10-40 ( סינטטי מלא ) בעלי התקן הגבוה ביותר .

והחלפה מקסימום כל 15K או שנה .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בעיית הבוצה של טויוטה מוכרת עוד קודם לכן מארה"ב. עשו חיפוש בגוגל בנושא SLUDGE+TOYOTA ותראו שמקור הבעיה הוא לא בשמן אלא בתכנון לקוי של מערכת הנשם מנוע.

פורסם
לכן לדעתי - במנוע זה לטפל רק בשמן מנוע סינטטי מלא . אשר מסוגל לעבוד בתנאים קיצוניים .

צמיגות השמן - עדיפות ל 5-30 10-30 10-40 ( סינטטי מלא ) בעלי התקן הגבוה ביותר .

מעיון במספר מאמרים בנושא ברשת, קיימות מספר חוות דעת לפיהן: שימוש בשמן סינטטי אינו מקטין את הסיכוי להווצרות הבוצה. הבוצה נוצרת כתוצאה מזיהום של השמן מעבר למידה אותה יכול השמן להכיל, ולשמן סינטטי אין יכולת טובה יותר להכלת המזהמים משמן מינרלי. יתרונות השמן הסינטטי הוא בשמירה על צמיגות אחידה בעיקר על טווח טמפ' רחב, דבר שאינו רלוונטי למקרה זה.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

BLOW-BY גבוה או מערכת נשם שלא מתפקדת כראוי בהחלט גורמת לשמן להזדהם מאוד מהר וזו כנראה אחת הבעיות, מעבר לכך קיימת דעה רווחת בין מכונאים וותיקים שדוקא השמן המניראלי הותיק והטוב פחות רגיש במנועים האלו, ואם משתמשים בו התופעה של הווצרות הבוצה יורדת משמעותית.

פורסם

כל התלונות שראיתי היו על דגמים 2003/2004.

מובן לי שבקורולות 2001/2002 מותקן אותו מנוע. גם ב2005 עד 2007

למה הבעיה רק בדגמים 2003/4?

האם יש הבדלים בין המנועים 2003/4 לקודמים ולחדישים?

פורסם

" בוצה " במנוע נוצרת באחת מהאפשרויות הבאות :

שמן מנוע לא איכותי - מתפרק ומשנה הרכב חומר . מתכת מהמנוע נשחקת . הולכת חום גרועה . התאדות שמן.

סתימה בנשם . פילטר ומשאבת שמן ( לא זה המצב . אנו מדברים על שמנים איכותיים )

פילטר שמן לא איכותי - לא מנקה את חלקיקי הליכלוך בשמן . אפשרי כי מרכיביו מתפרקים ומלכלכים את השמן .

וכתוצאה . משאבת השמן ניסתמת . ומנוע כושל ( לא זה המצב . מדובר על פילטר שמן מקורי של החברה )

שינוי בהרכב השמן - חדירת נוזל קירור ( לא זה המצב ) כניסת פיח ואדי דלק מתא השריפה בכמות גדולה .

בריחת לחץ לאגן השמן ( לא זה המצב. המנועים היו תקינים מבחינת עבודה. קומפרסיה .ועברו בדיקת זיהום אויר )

זיהום השמן מנוע בליכלוך מהאויר - כניסת מזהמים מהאויר. דרך מדיד השמן או נשם מנוע לא תקין ( אפשרות לא סבירה .כי עלות התיקון אפסית מבחינת החברה. והיא היתה מבצעת זאת ולא מחליפה מנועים יקרים )

נשם מנוע לא תקין - אדי שמן ולחץ לא משתחררים מהמנוע .נוצר לחץ באגן .וזרימת שמן לא תקינה .עקב לחץ גבוה.

היתפרקות השמן יותר מהירה .התאדות שמן גבוה . בריחת לחץ ואדי שמן מהמדיד שמן ( לא דווח על כשל מקדים כזה )

חום יתר באגן השמן - שמן המנוע האיכותי מגיע לטמפרטורת עבודה קיצונית . ומתפרק .נוצרים אדי שמן. האדים

בכמות גדולה מתעבים על הנשם וסותמים אותו נוצר לחץ נוסף במנוע. הגורם לכשל השמן. אדי השמן והבוצה. לא מאפשרים

ספיקה ויצירת לחץ שמן במשאבת השמן וכתוצאה מכך כשל מנוע .

נשם - מדיד שמן - החברה היתה מחליפה .

שינוי מבנה מנוע ( אגן שמן ) התקנת רדיאטור לקירור השמן . ( כאשר האגן לא תוכנן לכך ) מאוד קשה לקריאת תיקון ...

לדעתי התשובה - שמן מנוע סינטטי מלא. המתחיל ליצר אדי שמן ב 170 מעלות . וכתוצאה מכך אין עומס לחץ על הנשם .

ושומר על הרכבו לאורך זמן .

לתשובתי יש מגבלה אחת - כפי שכתב " הקודם לי " ADDDIAZ הבעיה במנועים משנים 2003/4 .

ולכן אני שואל ! - האם יש שינוי בחזית הרכבים.מבנה ריצפת תא המנוע.שינוי באגן השמן.או הממסרה האוטומטית .

וכמובן האם כשל המנוע קיים ברכבים עם גיר ידני ...

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מה שאני לא מבין זה מדוע היבואן לא משנה את תדירות החלפת השמן במקום 1 ל 15,000 ק"מ ל 1 ל 10,000 ק"מ תוך הכנסת FLUSH כל טיפול שלישי או רביעי ע"מ לנקות את הבוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

15,000 ק"מ זה סביר מאוד לרכב מודרני, אז מדוע לשנות? ביצוע פלאשינג על בסיס תחזוקתי זה ממש לא ראלי.

הבעיה היא בנשם מנוע שלא משחרר את גזי הפליטה שנמצאים בו חזרה לשריפה בקצב סביר, גורם להתפייחות השמן והתחמצנותו בטרם עת, וזאת גם אם היה שמן מנוע סינטטי מלא הכי טוב שיש! שוב - הבעיות לא מהשמן למרות הודעות של היצרן בחשיבות השמן הדרוש דירוגו וצמיגותו.

פורסם

אם הבעיה רק בנשם - מדוע לא מחליפה טויוטה. את הנשם במסגרת הטיפול השותף או ריקול .

עלות נשם היא שולית .ביחס לעלות מנוע .( מנוע כ 12000 ש"ח . נשם 150 ש"ח ) במחיר 12 מנועים

מבצעים החלפת נשם ל כ 1000 מכוניות - וכמובן שומרים על מימד האמינות. עליו טויוטה השקיעה. ובנתה

בעמל רב .

יש בעיה בנשם . אולם. היא מישנית לבעיית אידוי השמן . עקב עומס חום בשמן המנוע. הגורם להיתפרקותו.האידוי

הכבד והבוצה. סותמים לאורך זמן את הנשם ומשאבת השמן - ואז המנוע כושל .

- אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
15,000 ק"מ זה סביר מאוד לרכב מודרני, אז מדוע לשנות?

הבעיה היא בנשם מנוע שלא משחרר את גזי הפליטה שנמצאים בו חזרה לשריפה בקצב סביר, גורם להתפייחות השמן והתחמצנותו בטרם עת, וזאת גם אם היה שמן מנוע סינטטי מלא הכי טוב שיש! שוב - הבעיות לא מהשמן למרות הודעות של היצרן בחשיבות השמן הדרוש דירוגו וצמיגותו.

אם הוא מתחמצן בטרם עת אז 15,000 ק"מ זה לא סביר למנוע הספציפי הזה. או שיפתרו את בעית הנשם או שישנו את הוראות התחזוקה השוטפת כי ברור שבמצב הנוכחי השמן לא שורד 15,000 ק"מ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

דניאל, תקן אותי אם אני טועה אבל נדמה לי שיש דעה נפוצה למדי בעולם המכונאים, שמרווחי הטיפולים הגדולים שמקובלים היום, הם יותר תוצאה של שיקולים שיווקיים (ברכב שלנו לא צריך לטפל) מאשר של שינויים טכנולוגיים אמיתיים.

הדיעה הזו נשמעת לי הגיונית מאוד (אם כי מעולם לא בדקתי אותה בצורה מדעית. אין לי את הכלים לזה) ואני כבר הרבה שנים מחליף שמן (רק שמן, בלי מסנן) בכל הרכבים שלי בתכיפות כפולה מהמומלץ, כל 5K ק"מ.

פורסם

בהחלט ייתכן שהבוצה נוצרה עקב שימוש בשמן שהינו עונה לדרישות הייצרן ומרווחי טיפולים גדולים מאלה שהייצרן במפורש כותב בספר הרכב.

שימוש בשמן סינטטי מלא מקטין את הסיכוי להיווצרות בוצה.

להזכירכם ברכבי VW מנועי 1.8T התגלתה בוצה במספר רב של רכבים בארה"ב לאחר בדיקה של מהנדסי VW פורסמה הסיבה העיקרת להיווצרות הבוצה כמו שרשמתי קודם לכן.

זמן קצר לאחר שמהנדסי VW חקרו את התופעה הייצרן פרסם TSB שיש להשתמש אך ורק בשמן סינטטי במנועים אלה.

אני בטוח שמהנדסי הרכב של VW יש להם שיטות יותר מדעיות וציוד לקבוע את הסיבה לבוצה מאשר מכונאי רכב שתוך כדי שיחה בטלפון וחמישה לקוחות עומדים לו על הראש הוא קובע שהבעיה נובעת עקב X או Y.

למכונאים בארץ את הכישורים והידע הנדרש להסיק מסקנות ולקבוע בוודאות מהי הסיבה להיווצרות הבוצה וכשל של המנועים.

גילוי נאות, עבדתי מספר שנים במעבדה לבדיקות NDT וראיתי מספיק חלקי מנועים של טרקטורים ומשאיות שכשלו והגיעו לשם קבלת חוות דעת מקצועית לשמאי של חברת הביטוח ואני יכול להגיד לכם שיש להשקיע המון ידע וזמן בכדי להגיע למסקנות הנכונות.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם כל הידע והזמן שאתה משקיע בתור מעבדת חוץ ובדיקות מפה ועוד טימבקטו, אני מבטיח לך שאתה עדיין עלול לקבל מסקנות שגויות או רחוקות מהאמת. יש לי לצערי נסיון בכך.

תשובות רבותי:

מערכת נשם במנוע מורכבת מיותר חלקים מאשר איזה צינורית קטנה או שסתום, היא כוללת מעברי אויר ושמן בבלוק המנוע (מבנה הבלוק), ראש המנוע (מבנה הראש) ובמכסה השסתומים. אז להגיד, שזו לא בעיה בנשם אחרת היו מחליפים רק את הנשם, זו תשובה חובבנית.

בנוסף, נניח שכל הסיפור היה רק בצינור הנשם, עצם היווצרות הבוצה יכולה כבר לגרום לנזק התחלתי ולכן רק החלפה של צינור נשם כבר לא תפתור דבר וסופו של המנוע עוד יבוא, לכן כצעד מקדים של היצרן הוא מאשר הח' מנוע מושלם, בלי משחקים או נסיונות שיקום למניהם.

טיפולים תקופתיים - כיום באמת חלק ממתיחת מרווח הטיפולים הוא עניין שווקי, אך מדובר על מרווחים של 30K ק"מ ויותר. מנועי בנזין מודרניים מתחילת העשור יכולים לעמוד במרווחים של 15,000 ק"מ ללא שום בעיה בעיה, בתנאי שרמת (דרוג איכות) השמן תואמת או עולה על דרישות היצרן. אני מניח שמכוון שגם רכבים שטופלו במוסכי היבואן סובלים מבעיות דומות, שמן המנוע הוא לא הגורם.

פורסם

דניאל,

הבנתי שהייצרן בדק את הסיבה להיווצרות הבוצה, האם הוא פרסם מסמך רשמי המסביר את התופעה ? האם היצרן פרסם הוראות כיצד לטפל ברכב בכדי שהבוצה לא תיווצר ?

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...