Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שזה נשמע דפוק - אבל הנה, הגעתי לגיל של כמעט רבע מאה, ואני עדיין לא יודע לבחור אבטיח

:cry:. אז אם יש כאן מישהו שיכול להסביר איך לבחור אבטיח שיהיה אדום ומתוק עם קליפה דקה - אודה לו מאוד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בעיקרון תדפוק עליו והוא אמור להישמע כמה שיותר חלול, כל השאר זה עניין של מזל. או שפשוט תחכה לגיל 40, נראה לי שזה חוש שמופיע אוטומטית כשחוצים את הגיל הזה :lol:

פורסם

תסתכל עליו טוב טוב!

אם יש לו קליפה בצבע ירוק בהיר - הוא מתחיל טוב. תדפוק עליו - אם הוא נשמע חלול (כמו תוף +-) אז הוא עכשיו מצויין!

אם הוא בעל צבע ירוק כהה, הוא רקוב מבפנים, וכן גם כבד יותר.

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

החוש השישי אכן מופיע רק באיזור גיל 40, אבל אפשר להתעלות על החוש הזה.

כשאתה דופק על האבטיח תנסה לשמוע צליל כמה שיותר עמוק (כמו דרבוקה) ולא אטום (כמו שולחן).

הכי בריא זה לחתוך את האבטיח לחצי, לטעום, ואם אתה לא מרוצה, להחזיר למדף.

ככה עד שיוצא אבטיח טעים.:-)

Xbox12341

פורסם

אני לא בן 40, אבל ברוב המקרים קונה אחלה אבטיחים.

קודם כל, תמצא דוכן טוב. המלצות בדרך כלל מקבלים מפה לאוזן והכי טוב לשאול את ההוא שבדרך כלל מביא את האבטיחים הטובים.

אחר כך, חפש את הזנב של האבטיח. אתה מחפש אבטיח עם זנב טרי ויפה, לא עם איזה קשקוש קצר ויבש שנראה כמו זנב של שממית.

אם האבטיח שלך עבר את מבחן הזנב אתה צריך לבדוק את הקליפה. כמו שאמרו, אתה מחפש קליפה בהירה יחסית (אבל לא צהובה), עם כמה שפחות פגמים ושריטות (בטח שלא מכות יבשות שמעידות על זה שהאבטיח הזה צנח מהמשאית) והכי חשוב - קליפה חלקה יחסית ומתוחה.

אני לא חסיד גדול של שיטת הדפיקות. לך תלמד מה זה צליל טוב ומה לא. מה גם שהיא לא עובדת במקרה ואתה קונה חצי אבטיח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחר כך, חפש את הזנב של האבטיח. אתה מחפש אבטיח עם זנב טרי ויפה, לא עם איזה קשקוש קצר ויבש שנראה כמו זנב של שממית.

+1

הקטע עם הזנב, זה פשוט מאד-

אם הוא ירוק ויפה, זה אומר שהאבטיח נקטף לפני זמן לא רב,

ז"א שהוא טרי ולא רקוב.

אם הזנב יבש, זה אומר שהוא ישן ולא טוב.

אם תשימו לב, יש מקומות, שבהם מגלחים את הזנב לגמרי.

במקרה כזה - סביר להניח שהאבטיח לא יהיה טוב.

פורסם

עדיין לא נתתם תשובה

זה שהאבטיח טרי, נו אז מה? יכול להיות שהוא לא הבשיל כמו שצריך ולא מתוק בכלל

זה שהצבע בהיר ולא כהה, יש אבטיחים שהזן שלהם הוא בעל קליפה כהה, אז זה לא רלוונטי כלכך

חצי אבטיח לא צריך לדפוק, רואים את הצבע של הבשר ובזה אין פספוסים

אבטיח עם כתם לבן\צהוב זה פשוט מכת שמש שהוא קיבל בשטח (זה יהיה הצד שפונה אל השמש, הצד הירוק זה הצד שהיה לו מגע עם האדמה), זה לא מעיד על משהו בטיב האבטיח.

ענבים מתוקים, זה רק הענבים בעלי צורת ביצה (ארוכים ולא עגולים), במלונים גם העגולים מתוקים בחלקם אבל כדי ללכת על בטוח צריך ללכת על המלונים המאורכים שהם גם לרוב כבעלי בשר כתום והם המתוקים יותר ואיתם אין פספוסים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
עדיין לא נתתם תשובה

זה שהאבטיח טרי, נו אז מה? יכול להיות שהוא לא הבשיל כמו שצריך ולא מתוק בכלל

זה שהצבע בהיר ולא כהה, יש אבטיחים שהזן שלהם הוא בעל קליפה כהה, אז זה לא רלוונטי כלכך

חצי אבטיח לא צריך לדפוק, רואים את הצבע של הבשר ובזה אין פספוסים

אבטיח עם כתם לבן\צהוב זה פשוט מכת שמש שהוא קיבל בשטח (זה יהיה הצד שפונה אל השמש, הצד הירוק זה הצד שהיה לו מגע עם האדמה), זה לא מעיד על משהו בטיב האבטיח.

ענבים מתוקים, זה רק הענבים בעלי צורת ביצה (ארוכים ולא עגולים), ההתארכות של הענבים נובעת קצת מהזן והרבה משימוש בהורמון (ג'יברלין אם מישהו מכיר) לא תמיד זה פרמטר. במלונים גם העגולים מתוקים בחלקם אבל כדי ללכת על בטוח צריך ללכת על המלונים המאורכים שהם גם לרוב כבעלי בשר כתום והם המתוקים יותר ואיתם אין פספוסים במלונים מה שקובע, כמה שישמע הזוי, הוא דוג' הרשת שעליהם והחשיפה שלהם לשמש (אני לא זוכר איך מה ולמה. הקורס הזה היה מזמן...).

לגבי אבטיחים יש שיטה שעובדת תמיד אבל בעייתית מסיבות סביבתיות.

אתה צריך לקרב את האוזן לאבטיח וללחוץ את שני הקודקודים שלו אחד מול השני בחזקה. אם האבטיח טוב אתה אמור לשמוע פיצפוץ של פריכות. הבעיה שהצליל הזה חלש והרעש מסביב לא תמיד מאפשר להאזין (כשאני חושב על זה, אולי כדאי להשתמש בסטתוסקופ.)

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אני לא חסיד גדול של שיטת הדפיקות. לך תלמד מה זה צליל טוב ומה לא. מה גם שהיא לא עובדת במקרה ואתה קונה חצי אבטיח.

מי קונה חצי אבטיח?? חשבתי שזו נחלה ששמורה רק לתימנים והומואים משנקין.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם
+1

הקטע עם הזנב, זה פשוט מאד-

אם הוא ירוק ויפה, זה אומר שהאבטיח נקטף לפני זמן לא רב,

ז"א שהוא טרי ולא רקוב.

אם הזנב יבש, זה אומר שהוא ישן ולא טוב.

אם תשימו לב, יש מקומות, שבהם מגלחים את הזנב לגמרי.

במקרה כזה - סביר להניח שהאבטיח לא יהיה טוב.

"מיסטר זול" מעלה אדומים :evil:

אתמול קניתי אבטיח, היום פתחתצי אותו אחרי עשרים וארבע שעות במקרר, והפלא ופלא - האבטיח מקולקל!:evil:

הם החזירו את מלוא התמורה!

כל הנאמר בפורום הינו בגדר הסבר תיאורטי בלבד! (סעיף 14 לחוק יסוד קארספורום/יישום וביצוע פעולות).

וכן. ציון גולן הוא מ-ל-ך.

פורסם

דווקא אני תמיד מחפש את אלו שאין להם רעש חלול אלא שיש להם רעש מוצק כזה כאילו הם מלאים מיים/ג'ל/בטון/ענערף

ויוצאים לי אבטיחים ס-ו-כ-ר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא לשכוח לקנות גם בולגרית של פנחס, 24%

שיהיה לנו קיץ מתוק

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

הדבר היחיד מעבר לזנב הירוק, ואבטיח טרי,

כשאתם פותחים אותו (בבית) עם הסכין, תשמעו כאלה פצפוצים, קטנים כאלה. הקליפה מתבקעת טוב.

ברגע שזה קורה, יש לכם אבטיח מעולה..!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...