Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7067 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר התייעצות עם מס' אנשים ועם בחור מאוד מקצועי מהפורום בכינוי מרק10 (באמת בחור 10!)

החלטתי להעלות את הבעיה להתייעצות כאן.

הרכב הוא מאזדה 323f ba שנת 96, הבעיה התחילה כאשר נורת המצבר התחילה לדלוק מדי פעם לאחר כחצי שעה של נסיעה ברכב. ומדי פעם גם נשארת דלוקה קבוע

עכשיו נבדק היום מתח הדקים לאחר נסיעה, הרכב נח כ20 דקות מתח ההדקים על המצבר מצביע על 11v

וכשהרכב מונע וצרכנים כגון אורות גבוהים, מפשיר אדים וכו' המתח הוא 13v

ברור שיש בעיה השאלה מה מקורה ואיך ניתן לפתור אותה

עלו השערות שאולי זה דיודה אולי זה פולי קראנק מתפרק והרצועה מחליקה

אז החלטנו להעלות את הדיון והבעיה לכאן

מראש אני מודה לכל מי שיעזור בפתרון הבעיה

אני רוצה להדגיש שברצוני לפתור את הבעיה בעצמי וכמוצא אחרון להכנס לחשמלאי רכב

אך אם זה מה שאפשר אשמח לקבל המלצות על מישהו רציני במחיר סביר

אבל שוב זה מוצא אחרון

ותודה מראש מיכאל .

פורסם

1. במידה והרצועה מחליקה כנראה שהיית שומע רעשים מכיוון הרצועה.

פתח מכסה מנוע ובדוק את מצב הרצועה האם היא בלוייה .

בדוק את מתיחות הרצועה פשוט לחץ עם האצבע במרכז הרצועה (בכוח של 10 קילוגרם) ובדוק בכמה מילימטר היא שוקעת (שקיעה מכסימלית לרצועה ישנה מכסימום 7 מילימטר).

האם ברכב שלך קיים מותחן אוטומטי לרצועה ?

2. במידה והבדיקות הפשוטות עברו בהצלחה הייתי מפרק את מייצב המתח (במידה והוא חיצוני ומחליפו בחדש)

3. ייתכן שגם/או הפחמים של האלטרנטור שחוקים.

במידה ותוכל לצלם או לתת פרטים מדוייקים של האלטרנטור שמותקן ברכב שלך אוכל לתת לך הסבר יותר מפורט כיצד להחליף את מייצב מתח וגם בדיקת האלטרנטור כאשר הוא מנותק מהרכב.

מהו קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הרצועה בת שלושה חודשים, היא נראתה במצב טוב לפני שבוע. אני אעיף מבט עמוק יותר מחר בשעות היום ונבצע את הבדיקות מרק, ונעדכן.

לגבי ענין המתיחה זה ע"י בורג אם אני לא טועה

לגבי המייצב אני מנסה לברר עם חברים במועדון mci וגם לגבי סוג האלטרנטור

מחר אני אחפש עוד פרטים ברשת

לגבי קוד המנוע : מה שמצאתי ברשיון ba14p זה קוד המנוע כי אין שם כלום חוץ מזה

מרק תודה רבה על כל העזרה. עזרת לי רבות ואני מברך אותך, כן ירבו אנשים כמוך בתחום ובכלל :)

תודה

מיכאל

לילה טוב

פורסם

בדוק מה המתח על המצבר כשהמנוע פועל בכ 1500-1800 סל"ד וכשכל צרכני החשמל כבויים.

מתח טעינה תקין יהיה אז כ 14.2-14.5 וולט.

אני בודק תקינות טעינת אלטרנטור גם לגבי ייצור זרם מכסימלי שלו וזאת ע"י מד זרם השראתי על כבל המצבר ןבעזרת מכשיר לבדיקת מצברים (שהוא מד מתח עם מצב עומס) וכשאני מפעיל את העומס על המצבר אז האלטרנטור נאלץ לייצר את מלוא תפוקת הזרם שלו וניתן לראות אם היא תואמת את נתוני היצרן.

בדרך כלל נתון הזרם המירבי של היצרן מתייחס למדידה ב 20 מעלות צלסיוס כך שכשהחום גבוה יותר יש קצת פחות תפוקת זרם מכסימלי הנלקחת בחשבון (וגם כ 5 אמפר פחות שנצרכו למע' ההצתה וההזרקה).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כן מרק הציע לי את זה אתה צודק ב100 אחוז

מתח הדקי המצבר לא משתנה בשינוי סל"ד

חשמלאי צריך לבדוק את זה ואז נדע מה הבעיה ואיך לפתור אותה

באיזור ראשל"צ והמרכז מישהו מכיר חשמלאי רציני בתחום ?

שיהיה יום נעים

מיכאל

פורסם

מיכאל,

תיקון/שיפוץ אלטרנטור זה לא סיפור למומחים, כול מי שיש בידו כלים וידים ימניות יכול לבצע זאת בקלות.

אנשים בפורום שיפצו מנועים בעזרת הדרכה שקיבלו דרך הפורום.

אני הבנתי שאתה מעוניין לתקן את האלטרנטור בעצמך, אין לי בעיה להדריך אותך בנושא, עלייך לפרק את האלטרנטור מהרכב דבר פשוט ביותר ולצלם אותו על-מנת שאוכל לזהות את מבנה/יצרן האלטרנטור.

באלטרנטורים ישניים בדרך כלל המיצב וגם הפחמים מורכבים בחלק האחורי של האלטרנטור וזו עבודה של 10 דקות לפרק את המייצב עם הפחמים.

1. לוקחים קליבר/סרגל ומודדים את אורך הפחמים ומשווים עם מידות היצרן.

2. עם מד-מתח במצב של בדיקת דיודות ניתן לבדוק את דיודות היישור (פשוט מאוד).

3. בדיקת המייצב גם פשוטה מאוד.

כמה שנים האלטנטור עובד ברכב שלך ?

האם האלטרנטור שלך דומה לזה בשרטוט המצורף ?

3.JPG

untitled.JPG

פורסם

אני מאמין שהוא דומה לזה ואולי זהה אפילו. כי זה גם מוטמן ב323f

p1010013gz0tm9.th.jpg

אין לי הערכת זמן כי הרכב אצלי חצי שנה רק.

פורסם

במידה והתמונה שצירפת שבו נראה האלטרנטור דומה לזה שקיים אצלך ברכב הפירוק פשוט מאוד.

מהתמונה (עד כמה שראיתי בחיים שלי אלטרנטורים) נראה לי שדיודות היישור ממתח AC ל-DC מורכבות מאחורי המכסה האחורי, לכן תצטרך לפרק את המכסה האחורי של האלטנטור.

לכן לצורך פירוק הדיודות תצטרך להשתמש במלחם בכדי לנתק את החוטים של הסטטור וגם לצורך פירוק מחזיק הפחמים תצטרך להשתמש במלחם לצורך פירוקו.

פורסם

אבל בכל מקרה צריך לפרק את האלטרנטור מהרכב. נכון ?

מה לגבי חלקים מה צריך לרכוש ? כמה זה צריך לעלות ? ממי קונים ?

פורסם

1. נתק את כבל המינוס מהמצבר.

2. פרק את האלטרנטור (תחילה את החיווט החשמלי) לאנשים ללא ניסיון מומלץ לסמן את החיווט לאן הוא מתחבר.

3. לאחר שתצלם ותעלה תמונה של האלטרנטור נמשיך...חלקים ניתן להשיג אצל גל-אור בתל-אביב או ראה מאמר של איציק.נ. היכן ניתן לרכוש חלקים שעלותם מסתכמת ב-200 שקל.

האם אתה ממשיך לנסוע עם הרכב ? על-פי המציצות שמסרת לי בפרטי אתה צריך כבר להתקע עם מצבר רק לצערי.

פורסם

האם אתה ממשיך לנסוע עם הרכב ? על-פי המציצות שמסרת לי בפרטי אתה צריך כבר להתקע עם מצבר רק לצערי

מציצות אחי ?

וואלה כן אני ממשיך לנסוע עם הרכב, עכשיו שתבין משהו- שהנורה דולקת אני מדליק מפשיר אדים +רדיו+אורות גבוהים מעלה סל"ד ל1800 (לפי המלצת שמוליק מmci) והנורה נכבית

מחר אני אבצע את הבדיקת מתחים לאחר פירוק קוטבי המצבר וניקיונם עם ספריי מגעים, אבדוק זרמים עם צבת אמפר מטר אחרי זה נבדוק רצועה שכבר בדקתי נראית די בסדר (אולי בצד שלה קצת בלויה לא נראה משהו שמשפיע) אחרי זה נעשה עוד בדיקות

כמו שמציעים פה http://www.jeepolog.com/150.html

נכנס להערכה אצל חשמלאי

נחזור לפה וביחד איתך נמשיך משם :)

פורסם

קראתי את המאמר של איציק

נראה טוב חבל על הזמן מפורט ומוסבר בצורה יפה אהבתי.

אני רק צריך לדעת אם אכן זו הבעיה, כמו ברכבי.

ואם כן, אז במדויק מה לקנות.

לגבי הפירוק של האלטנטור מהרכב אני מקווה שאני לא אסתבך ואחרי זה להרכיב אותו למקום שהרצועה תשב טוב.

אם זה עניין של שחרור בורג המתיחה בלבד או מעבר לזה ? כמובן אני לוקח בחשבון את ניתוק המצבר ופירוק החיווטים וסימונם,

אבל עדיין לא סיימתי את הבדיקות פשוט לא היה לי זמן ביום.

מחר אני מאמין שיהיה לי זמן יש לי עוד משהו לסדר בחלון. איזה חלק שמחזיק את החלון ונע במסילה הקדמית חסר אנסה ליצוק משהו מפרופקסי בתוספת גריז .

אעדכן מרק.

ערב טוב שיהיה

מיכאל

• תוכן חדש...