Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוקטובר ניסע יחד עם כל המשפחה המורחבת לפלורידה, לכבוד יום הולדתה ה 90 של סבתי המתגוררת שם וכדי להראות לה את הנינים החדשים.

אנחנו מתכוונים לנסוע לשבועיים, אבל את פלורידה כבר מיציתי בעבר, עקב שהותי לצרכי עבודה, כך שאנחנו רוצים לטייל לאיזור אחר.

מכיוון שאנחנו משתמשים בכרטיסי חינם - אנו מחוייבים לטוס לפלורידה דרך אחד משני יעדים: לוס אנג'לס או טורונטו.

בשתי הערים האלה כבר הייתי בעבר לזמן קצר והכוונה היא לטייל.

אם נבחר בטורונטו, אני מעדיף לא לטייל לאיזור מפלי הניאגרה, כי כבר הייתי בעבר.

אם נבחר לטוס דרך לוס אנג'לס, אני מעדיף לטייל לאיזור הקניונים הגדולים, כי שם עוד לא הייתי.

מכיוון שהבן שלנו יהיה רק בן שנתיים אז, נהיה מוגבלים לסיורים קצרים סביב הרכב.

האם יש המלצות?

פורסם

מ-L.A. אתה יכול לעלות צפון מזרחה לכיוון יוסמיטי ו/או סקויה פארק. שניהם מדהימים וקל להגיע עם רכב לטיולים קצרים (חצי שעה עד שעה כ"א). הנסיעה עד הפארקים היא כמעט יום שלם, קח בחשבון.

אם כבר הגעת עד שם וזמנך בידיך, שקול נסיעה ל-S.F וחזרה ל-L.A. דרך כביש 1.

d80%20268.jpg

d80%20216.jpg

d80%20196.jpg

d80%20163.jpg

פורסם

תודה, שמר.

שכחתי לציין שכבר הייתי ב SF ויוסימטי ונסעתי בכביש מס' 1 שהתגלה כאכזבה יחסית לציפיות שפיתחתי כשקראתי שהוא "הכביש הכי יפה בעולם".

אין ספק שהאמריקאים יודעים לשווק את הכבישים שלהם, כי תמיד פיתחתי ציפיות והתאכזבתי בסוף.

כך היה עם עם "מסלול 21 המייל" שעובר בתוך העיירה כרמל שנמצאת צפונית לכביש מס' 1 ושהומלצה ב"לונלי פלנט" - ועוד לוקחים סכום לא מבוטל בשביל לנסוע בו.

זה בדיוק כמו שיקחו כסף בכניסה לזכרון, כדי לנהוג בכבישים שרואים מהם את הים.

כנ"ל היה עם הכביש שמוביל לקי-ווסט (מספיק לנסוע עליו כמה קילומטרים, לא צריך לנסוע מאות קילומטרים כדי להגיע לעיירה שכולה בסטות של ישראלים שמוכרים מזכרות) והכי גרוע - הר וושינגטון בצפון מזרח ארה"ב.

מדריכי התיירים כותבים שהנהיגה במעלה ובמורד ההר היא מבחן עד כמה שאתה נהג טוב.

אפילו מקבלים מדבקה לרכב "מכונית זו טיפסה את הר וושינגטון".

בפועל, אני מכיר כמה כבישים בגליל (בעיקר בכפרים דרוזים וערבים) שדורשים יותר מיומנות נהיגה.

בקיצור - הייתי בקליפורניה, ניו יורק, איזור אגם אונטריו ופלורידה. אבל לא הייתי באף מקום אחר בארה"ב ואני מבקש המלצות.

פורסם

לילד בן שנתיים לדעתי יותר מעניין כבר באיזור אורלנדו בפלורידה, אז אם אפשר ועוד לא הייתם קחו אותו ל sea world וכד'.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תודה, שמר.

שכחתי לציין שכבר הייתי ב SF ויוסימטי

אז מה זה בשבילך פארקים גדולים באיזור LA? אתה מוכן לנסוע עד יוטה (12-14 שעות נסיעה רגועה, 55-60 MPH)? לחילופין, מה עם הגרנד קניון?

פורסם
אתה מוכן לנסוע עד יוטה (12-14 שעות נסיעה רגועה, 55-60 MPH)? לחילופין, מה עם הגרנד קניון?

כניראה שזה יהיה הכיוון - הקניונים הגדולים ואולי גיחה ללאס וגאס, שגם בה לא הייתי, רק בשביל לראות, בלי להמר.

פורסם

אפשר להקדיש יום אחד לברייס קניון והקניון האדום (נמצאים בערך רבע שעת נסיעה אחד מהשני), כל זאת בהנחה שאתה עם הילד ולא מתכנן מסעות רגליים.

אם אתה מתכנן ביקורים ב-4 פארקים לאומיים או יותר, שווה לרכוש כרטיס כניסה שנתי לפארקים, זה מחזיר את עצמו די מהר.

ברייס:

IMG_6119.JPG

DSC_0054.JPG

(מזכיר באיזשהו אופן את הרי אילת באיזור עובדה, אבל עם הרבה צמחייה באיזור. איזור מדהים).

הקניון האדום:

DSC_0153.JPG

(צפה לראות המון ג'מוסים כמו זה שבורח מהפריים בצד שמאל למטה :-)).

DSC_0165.JPG

כמו כן, יום אחד לפארק ציון, אפשר אפילו יומיים (רק קח בחשבון שהסיכוי שילד בן שנתיים יחזיק מעמד בטיולים הללו ושזה באמת יעניין אותו הוא אפסי למדי. יום זה די והותר בשבילו).

DSC_0150.JPG

DSC_0007.JPG

DSC_0011.JPG

DSC_0012.JPG

וגאס מאוד משעשעת, קיטש אמריקאי במיטבו. הילד יתעניין בעיקר ב"סירקוס" (יש שם לונה פארק בערך בגודל של התל-אביבי, רק שהוא נמצא בתוך קומת הקרקע של המלון :roll:). קח בחשבון שבתוך המלון אסור לך אפילו לעצור עם הילד באיזור מכונות/משחקי המזל, לא לדבר על לשבת. הם מאוד מקפידים על הנושא).

DSC_0006.JPG

DSC_0035.JPG

ממליץ לראות את "ceasar's papace" ו- "Bellagio" (אל תפספס את מופע המזרקות ואת הלובי של הלבג'יו)

DSC_0214.JPG

DSC_0235.JPG

DSC_0166.JPG

DSC_0202.JPG

ואת הקניון ב"סיזר'ס" (ראה הוזהרת, הכניסה לחנות המכוניות האקזוטיות בתוכו ממכרת. אשתי כבר הזמינה שני בריונים שיפנו אותי וינקו את שלוליות הרוק שהשארתי)

DSC_0230.JPG

DSC_0175.JPG

"Venice" מרשים מאוד, ולידו יש את "Paris" (לא הילטון):

DSC_0275.JPG

כמובן לא לפספס טיול ברצועה (הילד יאהב את החנות הזו):

DSC_0095.JPG

ובטח בערב/לילה (עד כמה שאפשר לסחוב איתו):

DSC_0393.JPG

DSC_0367.JPG

אם בא לכם, אז בבוקר אפשר לקפוץ ל-Hoover dam. שעה שם די די והותר, בעיקר מרשים ארכיטקטונית, לא אטרקציה לילד:

DSC_0070.JPG

בסה"כ תצטרך למה שנתתי 6-7 ימים מלאים (היינו בוגאס כמעט 3 ימים, זה ממש לא מספיק, יום שלם לכל קניון (האדום וברייס אפשר ביחד), גם כן, זה רק לטעום את המקום. נסיעות הלוך ושוב ל-LA זה יומיים מלאים (12-14 שעות נסיעה לכל כיוון).

אפשר גם לקצר ולטוס טיסה פנימית, אבל זה כבר מייקר את העסק.

אם אתה בעניין הקניון הגדול (ויתרנו, גם ככה 6000 ק"מ ב-28 יום זה המון עם ילדים) אז קח בחשבון עוד יומיים לנסיעות וכמובן בילוי בקניון עצמו. לחילופין, אפשר לוותר על ציון וברייס ולנסוע לגרנד דרך פאלם ספרינגס, אבל אני העדפתי את יוטה.

לא לחשוב אפילו על להסתובב בלי טיולון (STROLLER), זה מאפשר לילד לאזור כוחות ומונע עומס על שרירי הכתפיים והגב התחתון שלך :-D.

אני שוב מזכיר - הנסיעות הללו מאוד מעייפות לילד בגיל הזה. אם הוא מהילדים שלוקחים מוצץ ומרביצים שינה - סבבה. אם לא - הקרב את עצמך למען דור העתיד.

עוד שאלות?

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שמר - המון תודה, תמונות מדהימות!

הזמנים המקובעים כרגע הם נחיתה בניו-יורק, אחרי שבוע אנחנו צריכים להיות בפלורידה ושלושה שבועות לאחר הגעתנו לארה"ב יש לנו כרטיס חזרה מ LA.

התכנית כרגע, לשלושת שבועות היא כזו:

נחיתה בניו-יורק ושהייה של יום אחד שם, כי אשתי לא הייתה.

טיסה לטיול של שבוע במדינות הדרום - טנסי, אלבאמה וכו', כי עוד לא היינו שם.

אני שוקל לשכור RV (קרוואן נייד) וככה לא צריך לארוז כל בוקר.

אחרי שבוע אנחנו צריכים להיות בפלורידה לאירוע המשפחתי, נהיה שם כמה ימים, ואז נמריא לכיוון הקניונים הגדולים ולאס וגאס.

איפה שנוכל לקצר זמן ע"י טיסות, נעשה את זה.

אני אנסה למצוא הצעות זולות ב http://www.expedia.com/ הכל שם עניין של טיימינג. קרה לי שמצאתי טיסה ב 150 דולר, לא הזמנתי וכשנכנסתי שוב היא עלתה 300 דולר.

בטיסה ימלאו לבן שלנו שנתיים וארבעה ימים. אם הוא היה נולד ארבעה ימים מאוחר יותר, היינו חוסכים כרטיס (וכמשלמים בנקודות, בן שנתיים ומעלה שווה למבוגר = 1300 נקודות לארה"ב :-( ).

פורסם

אני שוקל לשכור RV (קרוואן נייד) וככה לא צריך לארוז כל בוקר.

אחרי שבוע אנחנו צריכים להיות בפלורידה לאירוע המשפחתי, נהיה שם כמה ימים, ואז נמריא לכיוון הקניונים הגדולים ולאס וגאס.

איפה שנוכל לקצר זמן ע"י טיסות, נעשה את זה.

RV זה נחמד, אבל מטחנת דלק לא קטנה. גם לנסוע איתו מרחקים ארוכים זה לא ממש קל. אני לקחתי את הדבר הזה, מעין שילוב של סוסיתא וקופסת נעליים (שילדה של פורד F550 ובלוק גדול עשוי פיברגלאס ודיקט) שים לב איך הקרייזלר וויאג'ר/טאון & קאונטרי נראה לידו כמו דגם 1:18 :roll::

DSC_0119.JPG

DSC_0140.JPG

נסעתי עם הדבר הזה 600 ק"מ ביום אחד. לא קל. לא בטוח שה-RV הקטנים יותר (כמו בתמונה השנייה מאחור, מבוססי פורד F350 או שבי כלשהי) יותר נוחים לנהיגה, כי יש שם סרחי עודף גדולים, לעומת זה שבו אתה נוהג כמו על משאית.

היתרון הגדול של דגם כזה (מעבר לעובדה שחיינו בו 5 נפשות במשך שבועיים) הוא שהמיטה לא נמצאת מעל תא הנהג (מה שעושה לך אחלה קלסטרופוביה וגם סימנים במצח אם אתה קם באמצע הלילה בבהלה בגלל בכי של הילד), אלא בחדר נפרד מאחור. יש לדבר הזה גם גנרטור BUILT IN שמונע מתוך הרכב, כך שאפשר להיות עצמאי לחלוטין איתו.

אם בכ"ז אתה הולך על RV, דאג שיהיו לך חניונים סגורים מהארץ, או לפחות רשימה של כאלה. קרה לי לא פעם ולא פעמיים ש"נתקענו" בלי חניון בסביבה, ועשינו חניית לילה בחניון של וולמרט.

עוד דבר לקחת בחשבון - ענייני הביוב. כל יום יומיים צריך לרוקן את מיכל הביוב של ה-RV (בד"כ בחניונים), לא עניין לעדיני נפש. צריך לדאוג גם למים - אבל זה בד"כ אילתרנו בתחנות דלק (בימים בהם לא היינו בחניונים). החיבור הוא חיבור של ברז גינה רגיל.

לגבי הילד - מישהו בודק את ת. הזהות/ דרכון שלך? לא נראה לי שאי אפשר להחליק את זה. הרי גם כך לא תיקחו בשבילו כסא אלא הוא יהיה על הידיים. אם תיאלץ לשלם - שווה לקחת לו את כסא הבטיחות ולרתום לכסא המטוס, ייתן לו שינה נוחה ולכם שקט בטיסה.

פורסם

שוב תמונות מדהימות ושוב תודה.

נראה לי שנשכור את ה RV הקטן ביותר האפשרי, כי אנחנו רק שלושה והילד יכול לישון איתנו במיטה.

כיף זה לא יהיה, אבל גם אם נשכור את מכונית הנהיגה המושלמת אני לא אהנה, כי אשתי זו שנוהגת - אם מישהו אחר נוהג היא סובלת מבחילות.

חניון של וולמארט הוא אפשרות שלא חשבתי עליה, כי אם לא מוצאים אתר קמפינג, למיטב ידיעתי, אסור סתם כך לעצור ולישון באמצע הדרך.

יש לך חברות מומלצות לשכירת RV?

לגבי כסא בטיחות - לפי המלצה שארנון נתן כאן רכשנו מקסי-קוזי וזה שוקל כמו קטנוע בינוני, כך שזה לא ישים לקחת אותו לחו"ל... גם את עגלת התינוק הנורבגית שלנו, Stokke, ששוקלת כבר כמו ויקינג כולל הסירה, לא ניקח ונקנה שם טיולון זול ופשוט.

פורסם

שקול לסגור על RV מהארץ. אין הבדל גדול במחירים, אם בכלל.

אפשר למצוא המון מידע אצל מוטורהום ואצל "ראלי קרוואנים" (אצלם לקחנו בסוף את הRV). דרכם הגענו אל החברה המשכירה בLA (גרדנה, אם זה חשוב) - MOTURIS.

קנה כסא בטיחות פושט שם, כנ"ל STROLLER. אני איתרתי כבר מהארץ חנות בקרבת המסלול שלנו עבור לול מתקפל לילד (היה בן 10 חודשים), כך לא מבזבזים זמן על חיפושים מיותרים, 10 דקות והיינו עם הלול ביד.

בעיקרון אכן אסור לעצור כך סתם, בטח לא בצד הדרך, אבל תמיד אפשר לעצור באיזה חניון. הפעם היחידה בה נתקלנו בבעייה הייתה בתחנת הרכבת בכניסה לSF, זה היה ביום א' בבוקר כך שהשוטר קלט את הRV בקלות (הייתי לבד בחניון). ברוב טובו הוא אפשר לי לסיים את ארוחת הבוקר, אבל התעקש שאפנה את המקום. ממליץ בכ"ז לסגור על חניונים מהארץ, לפחות חניון אחת ליומיים, כי עניין פינוי הביוב/מילוי מים טריים הוא די קריטי.

• תוכן חדש...