Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במסגרת זה ששיעמם לי קצת ( :mm_tongue: ) החלטתי סוף סוף לפרק את הפנסים הקדמיים ולנקות אותם (שטיפה פנימית) מכל האבק שהצטבר במשך ה 10 שנים האחרונות בתוך הפנס.

במשך הזמן נכנסים לתוך הפנס חלקיקי אבק ופיח ומשחירים את פנים הפנס (הרפלקטור + העדשה) כתוצאה מנשם שקיים בפנס (ז"א שאם שהאטימה של הפנס נפגמת קלות, הנשם מאפשר יציאה של לחות וכניסה של אויר לתוך הפנס).

במקרה זה האטימה עדיין מצויינת אך עדיין, אחרי 10 שנים, רואים שיש קצת אבק בפנים.

בתמונות הבאות תראו את ההבדלים של "לפני" ו"אחרי" הניקוי, יחד עם התמונה של הנשם מאחור.

בתמונה זו רואים את הנשם שנמצא מאחורי הפנס (גומי שיורד מהחלק העליון לחלק התחתון ואינו מאפשר כניסה של מים לפנס - אפילו אם מתיזים לחלק האחורי של הפנס מים עם צינור).

breather.jpg

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איציק הכנסת מים וסבון ושיקשקת בפנים או שממש פירקת את הזכוכית מהפנס וניגבת ?

אגב לידיעתך הכלל (אתה כבר יודע) גם אני טיפלתי בפנסים הקידמיים - לאחר ניסיון ניקיון של ההצהבה עם הרבה חומרים (כלל נסיונות של איציק עם נוזל בלמים פוליש ומה שלא יהיה) החלטתי שאני הולך על החלפתם - וכבר השקעתי...הבאתי סט פנסים עם רפלקטור (זה אומר שקוף - בלי עדשה) ועם פלסטיקה שסובבת את הרפלקטור בצבע שחור (זה נקרא בחו"ל "סמאווק") הסט מגיע עם וינקרים תואמים..הרכבתי כיוונתי וכל מה שצריך : והינה התוצאות : (גם החצאית הקידמית עברה שיפוץ....צביעה והדבקה של קרעים)

פאסאט נמוך ממול.jpg

פורסם

ישנה רק תמונה אחת של הנשם...

איפה התמונות של ה"לפני" וה"אחרי"????

זה דווקא מאוד מעניין עד כמה השינוי מורגש?

בכל אופן כל הכבוד על ההשקעה... בחיים לא הייתי חושב סתם ככה לנקות את הריפלקטורים חחח

:)

עריכה:

אוקיי עכשיו יש תמונות אפשר להתעלם ממה שרשמתי למעלה...

יצא הבדל רציני!

אני אחשוב לעשות זאת גם אצלי!

ישר כוח!

פורסם

את הפנסים פירקתי בקלות (סה"כ 4 ברגים, 2 למעלה ו-2 בצדדים - מה שדרש פירוק הפנס איתות והרגיל הקדמי) והעלתי אותם הביתה.

לתוך הפנס מכניסים מים ואקונומיקה (אני רציני - זה מנקה מעולה מניסיון על פנסים קודמים שיצא לי לנקות).

לשקשק היטב את ה"תערובת" בתוך הפנס, לרוקן ולשטוף במים מספר פעמים - עד שהמים יוצאים בלי סבון בכלל !

לאחר מכן להניח את הפנס הפוך ע"מ שהשאריות של המים שנותרו בו יצאו החוצה - ולאחר מכן להניח את הפנס מול השמש ע"מ שיתייבש, בערך שעה תספיק.

לאחר מכן אפשר לחבר את הכל חזרה לאוטו.

אופציה נוספת היא לחבר את הפנס לאוטו ולהעמיד את האוטו מול השמש מבלי לחבר את הנורות (בכלל).

אחרי כמה דקות שהשמש כבר תטפח על הפנס, המים יתחילו להתאדות (תראו סימני אדים במקום הטיפות מים שהיו קודם לכן) ואחרי כשעה מול השמש הפנס יהיה יבש לגמרי.

אחרי שהפנס התייבש תוכלו לחבר חזרה את הנורות.

* יש לציין שאם הפנס שלכם נמצא במצב של מוות קליני (ז"א שכל הרפלקטור כבר נשרף לגמרי) הניקוי לא יעזור הרבה. מה שכן, גם אם הרפלקטור לא במצב חדש (אפילו מעט שרוף, זה טבעי) אבל הוא מלוכלך מבפנים, זה יעזור.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• אחראי פורום
פורסם

משעמם לך? בוא תעשה לי טיפול 10 , אנחנו כבר שכנים...

עשיתי את זה בסמוראי , רק ששם זה קצת יותר פשוט...

רק מפרקים את הנורה עם הבית ונפער פתח רציני לדחוף

כמה אצבעות...(לפנס,כן?)

פתאום התחלתי לראות לאן אני נוסע , הכל היה מלא בוץ שם.(זכר לטיולי מים עמוקים :wink: )

בקיצור - מומלץ ובטיחותי.

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
איציק הכיוון אורות משתנה אצלך בפירוק ?

לא. החזרתי אותו בדיוק למקום שהוא ישב בו קודם (אחרי שהפנס מחובר הרבה זמן ומפרקים אותו, נשארים כאלה סימנים מסביב שמראים בדיוק איפה הוא ישב).

בנוסף לזה, על התושבות עצמן של הפנס נשארים הסימנים של הבורג, אז אחרי שמחברים את הפנס ולפני שמהדקים לגמרי את הבורג, לשים לב שהבורג יושב בדיוק על המקום שהוא היה בו קודם לכן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תקווה שהרפלקטור שלך לא יתחיל להתקלף - מניסיון עבר שלי - אחרי הניקוי היה הכל טוב ויפה..אחרי 4 ימים קילף את האמא של הרפלקטור

פורסם
תקווה שהרפלקטור שלך לא יתחיל להתקלף - מניסיון עבר שלי - אחרי הניקוי היה הכל טוב ויפה..אחרי 4 ימים קילף את האמא של הרפלקטור

כבר עשינו את זה על פנסים של "אונו", עבד מעולה :D

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כבר עשינו את זה על פנסים של "אונו", עבד מעולה :D

איציק

היית אמור לצטט אותי !, חח סתם , אני יעשה את זה אולי..אחרי השיפוץ ראש מנוע..

אצלי זה קצת בעיה כי המוסך הדביק את הפנס למתכת בקומבינה (בלי שידעתי, :twisted: ועוד כמו חפארים מתחילים ) ועכשיו הפנס עקום. אם אני יעשה אני יעלה תמונות :)

Suzuki Jimny

פורסם

איציק, יש לך חנונה על האגודל :-P

אם כבר,אז כבר.

מה ניתן לעשות בפנסי איתות(מלפנים) כאשר האור הכתום של האיתות דהה(כנראה) הנורה שם שקופה(הנורה שם בידיוק כמו שאצלך שנישרפה בתיבת הילוכים)

עד מתי ספטמבר 08.:(

• תוכן חדש...