Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחלתי להשתעשע עם המחשבה הזו לפני מספר שנים, כשיצא הסרט של משפחת סימפסון לקולנוע. כבר אז, המחשבה נראתה לי הגיונית בהתאם לאופי והאישיות שלי- אני חולה על קור, קרח, שלג, נוף פראי, אוכלוסייה דלילה יחסית, בקיצור- מה שיש שם נשמע לי כמו התגשמות חלום.

לאחרונה, עקב מספר דברים שקרו בחיי האישיים, החלטתי שהגיע הזמן להתחיל ללמוד את הנושא לעומק, ואולי אשכרה לנסות לעשות את זה. רק שאני לא יודע מאיפה להתחיל לכל הרוחות.

הייתי באתר הראשי של אלסקה, כדי לדלות קצת מידע. זה בדיוק מה שהיה שם- "קצת" מידע. :roll:

אין לי מושג לגבי הגירה, מעולם לא חשבתי על זה ברצינות עד עכשיו- מה זה אומר בדיוק, מהם ההשלכות, מה צריך בשביל לעשות את זה, בקיצור יש לי רק שאלות, וכמעט אין תשובות.

אז.

מה בכלל הצעד הראשון?

** מה שצריך לזכור בהקשר אליי, לצערי, זה שאין לי שום תואר ושום השכלה גבוהה, לצערי. אני יודע שזה ישפיע בצורה משמעותית.

תודה לכל מי שיוכל לעזור.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע לגבי תהליכי הגירה אבל כן יש לי מושג לגבי העבודות המוצעות שם, לרוב בדייג.

בקישור הזה תקבל סקירה דיי מקיפה בתחום + טיפים מועילים נוספים.

http://www.maka.co.il/301-%D7%93%D7%99%D7%99%D7%92_%D7%91%D7%90%D7%9C%D7%A1%D7%A7%D7%94_%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%91%D7%90%D7%9C%D7%A1%D7%A7%D7%94_628.aspx

בהצלחה ! 8)

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

תתחיל מקריית שמונה. זה כמעט אותו דבר, רק בלי השלג.

ד"א, אתרים כמו "מכה" הם סבבה בשביל מידע, אבל לא הייתי נכנס איתם לשום התקשרות עסקית.

אלה מוכרי חלומות מהזן הבזוי ביותר, זה שמתמחה בילדים אחרי צבא שלא יודעים מהחיים שלהם.

פורסם

בדיוק, אך ורק בשביל המידע הבסיסי. מה שכן, לחפש עבודה דרכם זאת לא הדרך המומלצת.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

על אתרים כמו "מכה" אני לא מסתכל אפילו בשביל לצחוק עליהם.

אבל אם אתם אומרים שיש בהם מעט מידע, אולי שווה להיכנס ולהציץ.

וקריית שמונה זה לא קרוב אפילו. יותר מדיי "טילונים"...

SSC, זה האתר שבו הסתכלתי ושעליו דיברתי בהתחלה. תודה.

פורסם

מה דעתך לבקר שם ולהתרשם, ולא לשים את כל הביצים שלך בשק אחד שמבוסס על דעות של אחרים ונתונים יבשים?

פורסם

עתידות:

עוד שנה תהיה בדיוק באותה עבודה,

ותפתח שרשור מס' 17 על הגירה לטורקמניסטן ושרשור מס' 704 על רעיון מדהים לסטארט אפ שלא ימומש לעולם.

אם הייתה בך קצת יותר מטיפה רצינות,

היית מתחיל לעבוד קשה, ובמילים אחרות - ללמוד ולעבוד בו-זמנית,

במטרה לשדרג את כישוריך וכתוצאה מכך להפוך לזה שהעבודות רודפות אחריו.

במצב הנוכחי, אם יהיה איזה נס ויאפשרו לך להגר לאלסקה,

אתה תיקלע בדיוק לאותה עבודה עם בדיוק אותו בוס מעצבן

אלא שהפעם תיהנה בנוסף גם מקור של מינוס 20 מעלות

ואפס חברים. נשמע כיף, לא?

(סליחה על הברוטליות, אבל האמת כואבת)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

רק לחדד את דבריו של האנס: "ללמוד" זה לא בהכרח אומר להוציא תואר בהנדסה גרעינית.

לפעמים "ללמוד" זה פשוט להכיר תחום אחר, כזה שאפשר להתמקצע בו ולהתקדם עם הזמן.

לא כולם בנויים ללימודים אקדמיים, ולא כל תואר מבטיח התקדמות. למצוא משהו שתוכל להיות

טוב בו זה הרבה יותר חשוב, ובנוסף ליוזמה ומוטיבציה גם המזל משחק פה תפקיד.

פורסם
עתידות:

נקווה שלא...

עוד שנה תהיה בדיוק באותה עבודה,

חס וחלילה.

ותפתח שרשור מס' 17 על הגירה לטורקמניסטן ושרשור מס' 704 על רעיון מדהים לסטארט אפ שלא ימומש לעולם.

אם הייתה בך קצת יותר מטיפה רצינות,

היית מתחיל לעבוד קשה, ובמילים אחרות - ללמוד ולעבוד בו-זמנית,

במטרה לשדרג את כישוריך וכתוצאה מכך להפוך לזה שהעבודות רודפות אחריו.

אני אגיד את זה פעם אחת: לצערי הרב, ניסיתי ללמוד. לא הצלחתי. אני כנראה לא מתאים ללימודים אקדמיים. וזה לא שלא השקעתי, וזה במקצוע שהיה לי הכי קל בעולם כשהייתי בתיכון וזרמתי איתו בטבעיות של ביקור בשירותים אחרי מיץ שזיפים.

במצב הנוכחי, אם יהיה איזה נס ויאפשרו לך להגר לאלסקה,

אתה תיקלע בדיוק לאותה עבודה עם בדיוק אותו בוס מעצבן

אלא שהפעם תיהנה בנוסף גם מקור של מינוס 20 מעלות

ואפס חברים. נשמע כיף, לא?

האמת שכן. אם לפחות יהיה מינוס 20 מעלות אני עוד אוכל לסבול את הבוס.

(סליחה על הברוטליות, אבל האמת כואבת)

לזה אתה קורא ברוטאליות? אתה צריך לשמוע איך מדברים אליי בעבודה :evil::roll: .

עקרונית אתה צודק, ויש צורך אקוטי בתואר כדי להגר. פיזית, זה מהווה בעייה רצינית ביותר. במיוחד עכשיו- לפני כמה שנים עוד יכלתי להוציא כסף על לימודים. עכשיו אם אתה זוכר את דבריי מהשירשור של מעמד הביניים, גם זה לא ניתן כל כך. למרות שהתחלתי לחשוב על זה כבר.

למרות מה שאמרתי מקודם, באדום, זה שלא הצלחתי ללמוד (מדובר אגב על כימייה), לא מחייב שאני לא מסוגל ללמוד משהו שאינו ריאלי. מתימטיקה פשוט לא מבינה אותי ואני לא מבין אותה. הדדיות.

רק לחדד את דבריו של האנס: "ללמוד" זה לא בהכרח אומר להוציא תואר בהנדסה גרעינית.

לפעמים "ללמוד" זה פשוט להכיר תחום אחר, כזה שאפשר להתמקצע בו ולהתקדם עם הזמן.

לא כולם בנויים ללימודים אקדמיים, ולא כל תואר מבטיח התקדמות. למצוא משהו שתוכל להיות

טוב בו זה הרבה יותר חשוב, ובנוסף ליוזמה ומוטיבציה גם המזל משחק פה תפקיד.

מזל, אה?

מה שיש לי להגיד על המזל זה, שהוא רק נוטה לשמור עליי בחיים. מעבר לזה אין לי קשר איתו, המנייאק הזה.

מה כבר ניתן ללמוד שייתן לי דחיפה בכיוון הנכון?

פורסם

יש שם גם ביקוש לנהגי משאית עם ביצים מטיטאניום.

יש חלומות שעדיף כנראה לא להגשים... אין יותר מדי הגירה לאלסקה, בעיקר בכיוון ההפוך, והאוכלוסיה מקבלת שם אופי מסוגר כתוצאה. כמובן למי שמתאים להיות זאב בודד, זה מתאים. אין גם יותר מדי תעסוקה ייחודית - הרבה מקצועות אפורים שקשורים לצרכים היומיומיים (תובלה, מסחר, מזון וכו'). אם היית רופא, היית יכול לקבל אשרה בקלות וגם, כנראה, תנאים מצויינים בהשוואה לארץ.

אני מזדהה עם המשיכה לנופים ולקור, בהחלט שווה לטייל שם, מתישהו בספטמבר שהקיץ בארץ עולה על העצבים והחורף שם עוד לא התחיל. רצוי כשלא מעונן מדי ובתיאום עם המלצות אתרים העוסקים בתצפיות זוהר צפוני. גג שבוע, אולי שבועיים אם אתה לא ממהר לשום מקום ורוצה ניקוי ראש טוטלי. לא מעבר לזה.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יש לי תחושה שהשרשור הולך להפוך ל"שרשור עזרה לברווז מס' XXX" אך אחווה את דעתי בנידון.

ברווזון, יצא לי לקרוא לא פעם ולא פעמיים את ההודעות שלך במהלך השנתיים שאני פה בפורום. אינני מכיר אותך באופן אישי, אך אתה נראה לי כמו אדם נבון ואינטליגנט עם ראש על הכתפיים. תהרוג אותי, אבל אני באמת לא מצליח להבין איך משום מה אתה מתלונן שהמזל מדלג עליך, ואתה לא בנוי ללימודים אקדמיים כי ניסית ולא הולך לך (ותשלים את הטרוניות הידועות לך).

תסתכל על חצי הכוס המלאה-אתה עובד, הולך להתחתן אוטוטו ויש לך את המשאבים הכספיים/יכולת לממן חתונה. גם מימנת לעצמך את המאזדיינת ואני בטוח שיגיע הרגע לקנות רכב אחר גם תוכל למצוא את המשאבים הנדרשים.

צר לי להגיד לך-חוט השני שמגשר בין חוסר המזל שלך (לטענתך), שביעות הרצון שלך מעצמך ומבחירותיך, ובין כל מה שחסר לדעתך בחייך הוא דבר פשוט-חוסר היכולת שלך לקרוע את הת*ת ולא להירתע מקשיים, או ליתר דיוק-הנטייה שלך (לפי מה שקראתי והבנתי בחלק מהודעותיך) להרים ידיים ולהגיד "נכשלתי" כאשר יש קושי שנראה לך בהתחלה כבלתי-אפשרי להתגבר עליו. זה דבר שיוצר מעגל קסמים של אכזבה ופחד מכישלון בתירוצים שונים-"ניסיתי, אבל...". הדוגמה של הכימיה שניסית ללמוד באקדמיה כי לטענתך היה לך קל עמה בתיכון זוהי דוגמה מאלפת-ראשית, החומר שבתיכון הוא קל עשרות מונים מהחומר של האקדמיה, ושנית-האם למדת כי היה לך קל ולא רצית להתאמץ, או כי באמת אהבת את התחום?

אם מתמטיקה מרתיעה אותך, אתה מוזמן ללכת על מקצועות שהם ריאליים באופי שלהם-אך מערבים מתמטיקה קצת פחות. הנדסת תעשייה וניהול, ניהול מערכות מידע, ניהול ארגוני, ראיית חשבון, חשבי שכר/מס. יש הרבה תחומים, אתה רק צריך לבחור.

כך או אחרת, אתה צריך ללמוד לא להירתע מכשלונות או מקשיים, כפי שאתה נרתע היום-וגם לא ללכת על בחירות שנראות קלות ממבט ראשון (אך הן פחות מתגמלות) כי אולי אתה לא תצליח להתמודד עם האלטרנטיבות הקשות והראויות יותר.

מלהרים ידיים ולהגיד "ניסיתי, אבל.." לא מתקדמים בחיים. ועם כל הכבוד-הגירה לאלסקה/זימבבווה לא תעזור לך לשנות את המצב שלך אפילו בפרומיל, כאשר אתה בא בגישה הידועה של "עודד אמר להרים ידיים" כאשר אתה נתקל בקושי שלדעתך קשה או בלתי אפשרי להתגבר עליו.

שא ברכה.

מתן.

פורסם

מה שיש לי להגיד על המזל זה, שהוא רק נוטה לשמור עליי בחיים. מעבר לזה אין לי קשר איתו.

לשם הבהרה, הנה אדם שהמזל "רק שמר עליו בחיים". יחי ההבדל הקטן:

gg827123.jpg

את הפרק האחרון של "טופ גיר" ראית? גם שם היו כמה דוגמאות טובות.

יש לך את המשאבים הכספיים/יכולת לממן חתונה.

יש לי תחושה שבדומה ל-90% מעם ישראל (אלה שלא מתחתנים בחוות רונית), גם החתונה הזאת הולכת להיות גדולה באופן מיותר וממומנת מהלוואה או מכספי ההורים. החתן והכלה יהיו בלחץ עד היום שלמחרת (רק אז יתברר אם הצ'קים של האורחים כיסו את ההוצאות) והאורחים יכתתו רגליהם לאירוע שבעיניהם יזכר בעיקר כ"עוד 300 שקל שהלכו החודש".

סביר להניח שהאפשרות להישאר ידועים בציבור ולהשקיע את הכסף בהכשרה מקצועית (או משהו משמעותי שישנה את חיי הזוג הצעיר) אפילו לא עלתה על הפרק. העיקר לא לשבור שורות ולא להיות חריגים. מאזדה, חתונה, עד כאן הכל סבבה. אז מה הפלא שאין התקדמות?

אשמח לגלות שהמקרה הזה יוצא דופן.

פורסם

ברווז אני לא מכיר אותך אישית, אבל הנה ה-2 סנט שלי:

אתה צריך לרדת לשורש הבעיה ולהבין ״למה לא הולך לך״.

למה אני מתכוון?

למה מתייחסים אלייך בברוטליות בעבודה ?

יכול להיות שיש דברים שאתה יכול לעשות או לשנות שישפרו את המצב?

מי אמר לך שבאלסקה ( אם וכאשר...) יהיה לך מעסיק נורמלי יותר ?

אני מסכים עם מה ש-Hans וואדים כתבו לך, אתה צריך לנסות לשלב עבודה ולימודים, לאו דווקא אקדמאיים.

יש לך תחביב שאתה מאוד טוב בו ויש בו פוטנציאל לעשות כסף?

תתמקצע באותו תחביב, תלמד אותו לעומק ותחתור לתרגם אותו לכסף.

אל תרתע כשאנשים בעלי עסקים באותו תחום יגידו לך ״חבל לך על ההשקעה, אין בזה כסף״, כשיגידו לך את זה תדע שאתה בדרך הנכונה.

יש משהו שמעניין אותך?

תנסה לקשור את עצמך לבעלי תפקידים באותו תחום ותנסה לגלגל איתם משהו.

אני יכול להבין אותך, לפעמים יש לנו המון רעיונות לאיך להתפתח, אבל מה שעוצר אותנו זה אנחנו בעצמנו, אז תתחיל להסיר מחסומים.

וכמובן כמו שוואדים אמר וכל כך צדק, כמו בהכל בחיים, גם כאן צריך מזל ועזרה מחברים טובים.

אני אספר לך בקצרה סיפור מעודד בהקשר של חברים טובים, רצון להכנס לעבודה טובה ויציבה והמון המון המון מזל:

אחי הגדול גם דשדש ב-3 השנים האחרונות, עברמעבודה לעבודה ולא מצא את המנוחה שלו, אבל הוא עבד קשה והתמיד וכשבעבודה מיררו לו את החיים הוא בסוף הרים ידיים, התפטר ועלה כנהג במונית.

במקביל לעבודה על המונית הוא המשיך לחפש כיוון יותר ארוך טווח, והיה בקשר מתמיד עם אשת חבר שעובדת כמזכירה ראשית בחברה גדולה כדי לדעת אם יש משרות פנויות.

יום אחד התקלקל לו מכשיר הסלולר בפעם המי יודע כמה, חברת הסלולר כרגיל סירבה לתת את השירות הנחוץ ומתוך ייאוש הוא פנה לידידה שלו, שהבוס שלה הוא גם בין היתר בעל חברת הסלולר ושאל אם תוכל לעזור לו.

מפה לשם היא אירגנה לו פגישה עם אותו בעל חברת סלולר וזרקה לו גם שבדיוק התפנתה משרת נהגו האישי.

בעת הפגישה אחי התחבב על בעל חברת הסלולר,הפגישה שבמקור נועדה לפתור בעיית שירות הפכה למעין ראיון עבודה מאולתרשבסופו זומן לכיון עם קבט החברה.

מאז, כבר כמעט חצי שנה, אחי נוהג על A8 למחייתו.

כאמור, המון המון מזל, עזרה מאנשים טובים ורצון להתקדם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...