Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי,אז בעקבות האשכול הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=203492&highlight=%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%AA

הנה התוצאות:

קודם כל,בהלוך הכל עבר חלק,נסיעה נעימה בלי עצירות ובלי בלאגן.

יצאנו גם לפנות בוקר כך שהמזג אויר היה נעים,וב 9 בבוקר כבר היינו באילת.

החזור היה קצת בעייתי, למה?

יצאנו בשיא החום,בשעה 13:00 מאילת.

בעליות של סדום המנוע החל לצלצל המחוג של החום התחיל לטפס והגיע קצת מעל ה 3/4 אז כיביתי מזגן.

לא עזר אז עצרתי בצד, הוצאתי את כולם מהרכב, בדקתי שיש מים ושמתי מיזוג על חימום..תוך 5 דקות השעון חום עמד על החצי כרגיל.

המשכנו בנסיעה, אחרי העליות הדלקתי שוב את המזגן והדרך עברה דיי חלק עד שבת"א שמתי לב שבסל"ד סרק נורת הטעינה,נורה בשם lamp stop,ונורת הברקסים דלקו אבל ממש חלש - כשנותנים מעט גז כבות הנורות, שיערתי שזאת בעיית טעינה שכן כבר נתקלתי בבעייה הנ"ל לפני 10 חודשים בערך אז המשכתי כך עד הבית (בנסיעה בכלל אין שום סיכוי שהן דולקות,אלא רק בסל"ד סרק).

הגעתי הבייתה וחיברתי רב מודד,מדדי מתחים ואלו התוצאות :

סל"ד סרק בלי צרכנים פועלים כלל - 14.22v

" " עם אורות דרך רגילים - 14.22v

" " עם אורות גבוהים - 14.22v

" " עם אורות גבוהים + מערכת 500RMS בעוצמה מלאה - 14.22v

וכאן ההפתעה הגדולה :

סל"ד סרק,ללא שום צרכן חוץ מאוירור ללא הפעלת המדחס - 12.38v

ועם הפעלת המדחס - 12.38v

לא יודע איך ולמה זה קרה, מה שאני יודע שזה נורא מוזר.

פרטים שיהיו אוליי רלוונטיים לפתרון הבעייה :

לפני פחות משנה הוחלף אלטרנטור תקול לאחד מקורי, חדש מהקופסא. לא משומש ולא כלום, חדש בניילון עם תווית של סובארו.

המצבר שיושב ברכב : פריקה עמוקה, אופטימה צהוב 60 אמ"ש.

מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב בשביל שתוכלו לעזור לי באבחון הבעייה, תודה רבה והמשך ערב מרנין.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אם משהו לא התפספס כאן (ונשמע שאתה יודע מה אתה עושה) הסיפור קצת מוזר, מהסיבה הפשוטה שלא הגיוני שמאוורר המיזוג צורך משמעותית הרבה יותר זרם מאשר כל הצרכנים שהפעלת. כשבדקת סל"ד סרק עם צרכנים אילו צרכנים פעלו?

נסה להפעיל אורות, מערכת ומפשיר אדים ובדוק מה המצב.

האם בסל"ד גבוה יותר המתח עולה?

פורסם

זהו, זה באמת מוזר.

ושכחתי לציין את זה עוד בהתחלה, אבל גם כשאני מעלה סל"ד אפילו ל 3000 (כשבאוטו דאטא התחום היעיל של האלטרנטור הוא 2500)

המתח לא עולה אפילו בקצת כאשר האיורור עובד, חשבתי שאולי הוא גורם לאיזשהו קצר אבל לא נראה לי כי הנורות דולקות גם כשהווא לא עובד.

עוד משהו ששכחתי לציין זה שיש רעש של מייסב גמור מאיזור הרצועות שם, יכול להיות שזה בא גם מהאלטרנטור עצמו.

אני פשוט לא מצליח לקלוט מאיפה זה בא בדיוק.

במידה והמיסב כן גמור - ייתכן שהוא הגורם לבעייה? ואם כן אז למה שמגברים סל"ד הנורות כבות?

ואיך זה שעם שאר הצרכנים המתח בסדר ורק עם מיזוג ללא הפעלת מדחס (כפתור ה AC) שבמצב זה אפילו הונטה של המזגן לא נכנסת לפעולה (והיא צרכנית חשמל דיי גדולה) אולי הפעולה הזאת גורמת לקצר כלשהו?

פורסם

בוקר מצויין ידידי היקר !

נחשוב רגע ביחד, תפעיל כל הצרכנים בסרק ( מפשר , אור גבוה, מערכת ואפילו מצת )

המתח יציב? אם כן, כבה כל הצרכנים ובדוק צריכת זרם במעגל של מפוח.

( יש להוציא את הפיוז של מפוח, ובמקומו להתחבר עם מד זרם שעומד לפחות ב 20 אמפר )

בהצלחה

פורסם

לפי הבדיקה שלך נראה שהאלטרנטור תקין ובמצב מצויין והבעיה כנראה במפוח של המזגן או במדחס עצמו או רצועה מחליקה תחת עומס.

ייתכן שהרעש שאתה שומע הינו מהמיסב של המדחס.

גש למזגניסט על-מנת שיבדוק לך את מערכת המיזוג.

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי,קודם כל תודה לכולם על ההענות והרצון לעזור. מפאת חוסר הזמן (אני עובד עם הרכב) ניגשתי לחשמלאי על הבוקר והנה סיכום + תיקון התקלה :

קודם כל, המתח באמת לא היה תקין ולא הזיתי כך שזה כבר סימן טוב ומסתבר שהנורות של הסובארו הזקנה לא משקרות.

החשמלאי שפניתי אליו - חוץ מזה שהוא אבא של חבר טוב, ופועל בשותפות עם המוסך של דוד שלי הוא גם אמין ומקצועי מאוד ואוהב את עבודתו.

לאחר בדיקה שלו הוא קבע שיש לפרק את האלטרנטור לאבחון אם כי זה לא הכרחי, לדעתו מבדיקה ראשונית נשרפה דיודה שמדליקה לי את הנורות ואפשר לסחוב עם זה, מכיוון שאני עובד עם הרכב ולא יכול להרשות לעצמי להתקע באמצע הדרך החלטתי לפרק.

הוא מיד ניגש לעבודה, הראה לי והסביר על כל שלב. אחרי פירוק האלטרנטור הוחלפו פחמים שעברו כבר חצי מהחיים שלהם מסתבר, פלטת דיודות שהייתה גמורה, ומיסב.

תוך שעה הכל הורכב, הרכב הניע, בדקנו מתחים תחת עומס מלא ונעשה לי גם כיוון הצתה על הדרך.

חויבתי ב 250 ש"ח כולל מע"מ והבוסית החמודה שלי אפילו הציעה להשתתף בחצי מהסכום למרות שזה לא נוגע אלייה :)

בקיצור הכל חזר למקומו בשלום,הבעייה נפתרה, וכולם שמחים ומרוצים.

אפשר לנעול את האשכול ולשמור למען הדורות הבאים :wink:

שבת שלום וחג שמח.

פורסם

אתה רשמת שהאלטרנטור חדש מקורי מהקופסא לכן נשמע לי מוזר שהפחמים חצי גמורים (לאחר 10 חודשים בלבד) לא נראה לי ונשמע הזוי..

איך בדיוק מיסב נגמר אחרי 10 חודשים ?

אלטרנטור חדש (לא משופץ) מחזיק מעמד ללא שום בעיה גם 10-15 שנים (בסביבות 150-200K) ובמיוחד תוצרת יפנית.

בהצלחה

פורסם
אתה רשמת שהאלטרנטור חדש מקורי מהקופסא לכן נשמע לי מוזר שהפחמים חצי גמורים (לאחר 10 חודשים בלבד) לא נראה לי ונשמע הזוי..

איך בדיוק מיסב נגמר אחרי 10 חודשים ?

אלטרנטור חדש (לא משופץ) מחזיק מעמד ללא שום בעיה גם 10-15 שנים (בסביבות 150-200K) ובמיוחד תוצרת יפנית.

בהצלחה

יכול להיות שזה שורש הבעייה, יכול להיות שהבחור שמכר לי אותו ניצל את העובדה שהאלטרנטור שלו מבריק כל כך ונראה כמו חדש וזה מה שהוא סיפר, גם שילמתי עליו מחיר מלא (800 ש"ח).

אבל לך תמצא את האדם הזה היום..

פורסם

ידידי היקר,

אינני בקיא במחירים של אלטרנטורים חדשים ומקורים לסובארו אבל אוכל להגיד לך שמחירו של אלטרנטור מקורי לגולף יכול להיגע גם 4000 שקלים תלוי בהספק.

ככה שנראה לי שמחירו של אלטרנטור מקורי לסובארו שלך הוא בסביבות 2000-2500 שקל.

פורסם

מחירו של אלטרנטור משופץ, מבריק ומדונדש הוא בסביבות 450 ש"ח.

מעולם לא ראיתי אלטרנטור של פוג'י בשקית, אבל כן ראיתי כאלה עם מדבקות של פוג'י.

לדעתי קנית אלטרנטור משומש שעבר אחלה ניקוי - וזאת מכיוון שהמחירים של חלקי ליאונה מקוריים הם מאוד מאוד יקרים.

כמעט כל חלק שרציתי לקנות כחדש מקורי, עלה הרבה כסף - דבר לא מובן בהתחשב בכך שמדובר במכונית ישנה, והיבואן עוד ייתקע עם סטוק אדיר של חלקים ללא ביקוש.

בכל מקרה לא הגיוני שאלטרנטור יגיע לאמצע חייו אחרי 10 חודשים, לא משנה עד כמה מצבה של מערכת החשמל אצלך גרוע.

פורסם
מחירו של אלטרנטור משופץ, מבריק ומדונדש הוא בסביבות 450 ש"ח.

מעולם לא ראיתי אלטרנטור של פוג'י בשקית, אבל כן ראיתי כאלה עם מדבקות של פוג'י.

לדעתי קנית אלטרנטור משומש שעבר אחלה ניקוי - וזאת מכיוון שהמחירים של חלקי ליאונה מקוריים הם מאוד מאוד יקרים.

כמעט כל חלק שרציתי לקנות כחדש מקורי, עלה הרבה כסף - דבר לא מובן בהתחשב בכך שמדובר במכונית ישנה, והיבואן עוד ייתקע עם סטוק אדיר של חלקים ללא ביקוש.

בכל מקרה לא הגיוני שאלטרנטור יגיע לאמצע חייו אחרי 10 חודשים, לא משנה עד כמה מצבה של מערכת החשמל אצלך גרוע.

כן כבר הבנתי שנפלתי עם האלטרנטור הזה עוד בזמן השיפוץ הוא הסביר לי שאין סיכוי שהאלטרנטור חדש כמו שחשבתי..שטויות קורה נלמד להבא.

טוב שזה נגמר רק ב 800 ש"ח האלו ולא במשהו יותר גרוע.

פורסם

קראתי שוב פעם את האשכול וממש לא הבנתי אותך...בתחילה רשמת שהאלטרנטור חדש ומקורי ומהקופסא ולאחר מכן את כותב שייתכן שעבדו עלייך ולבסוף אתה כותב שאתה היית נוכח בזמן השיפוץ.

ידידי היקר, בפורום מנסים לעזור לאנשים על סמך מה שאנשים כותבים ולכן צריך להיות יותר מדוייקים בפרטים על-מנת לקבל תשובה מדוייקת.

פורסם

הבחור התכוון שהאלטרנטור היה מבריק והוצא מתוך קופסא מקורית, ויש אפשרויות לקומבינות כאלה.

השיפוץ, הוא התכוון שבזמן השיפוץ עכשיו, כאשר ראה והוסבר לו, הבין שהאלטרנטור לא היה חדש.

בסובארו במיוחד, כאשר נוריות ההתראה דולקות חלש, זהו סימן מובהק לכשל בדיודיות הקטנות השולטות על מעגל כיבוי נורית ההתראה.

בזמנו רשמתי מספר פעמים, לאור נסיוני הרב והישן בשיפוץ אלטרנטורים אלה של סובארו מדגם זה, שאם לא מחליפים את המיישרים ואת הווסת, ולסוג מעולה (שלא חסרים סוגים גרועים) , הכשל מגיע תוך זמן קצר, ויש לזכור זאת.

מנסיוני, עת החלפת מיישרים, כדאי להחליף גם את הווסת, ולסוג מעולה בלבד.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...