Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש כאן לא מעט שרשורים בנוגע לסאונד באלטו, אבל השאלה שלי קצת שונה.

לפני שאני חושב איך לבזבז 2000-3000 שח אני רוצה להבין מה אפשר להוציא במסגרת תקציב הרבה הרבה יותר נמוך.

האמת היא שאין לי צורך בסאב, אני לא פותח חלונות ומשמיע מוסיקה לכל השכונה, אני בסך הכל רוצה להינות מסאונד איכותי באופן יחסי באוטו הקטנטן הזה.

אז השאלה בעצם היא כזו, אם למשל אקח 2 זוגות של רמקולים איכותיים בגודל 6.5" (לכל דלת)

דוגמת אלה:

http://cgi.ebay.com/09-PAIR-PIONEER-TS-A1683R-6-5-4-WAY-280W-CAR-SPEAKERS-/390186566449?cmd=ViewItem&pt=Car_Speakers&hash=item5ad8ee8331#ht_4847wt_1137

ובנוסף זוג נוסף שיחליף את הזוג הסטנדרטי - 4.0"

דוגמת אלה:

http://cgi.ebay.com/NEW-SOUNDSTREAM-PCS-40N-4-CAR-STEREO-SPEAKERS-4-0-/230472903114?cmd=ViewItem&pt=Car_Speakers&hash=item35a94169ca#ht_10753wt_1001

ללא הוספת מגבר וסאב, האם אפשר לצפות לאיכות סבירה ומעלה?

שוב, אני לא צריך עוצמה, אלא רק סאונד איכותי יחסית. השאלה כאן בעיקר נוגעת לרדיו דיסק המקורי, האם הוא יכול לספק איכות סבירה ללא הוספת מגבר?

בנוסף, אם אבוא עם הרמקולים שקניתי בעצמי, מה לדעתכם צריכה להיות העלות להרכבת ששת הרמקולים כולל חיווט איכותי?

תודה!

פורסם

צר לי, לא רואה איך המילה "איכותי" מתקשרת עם רמקול 4WAY של פיוניר.

לדעתי הלא מלומדת?

תתקין מקדימה קומפוננט טמפו של מורל.

זה אחלה סט להתחלה שנותן תמורה מאד גבוהה למחירו, וגם נשמע יחסית טוב ללא הגברה.

לאחר תקופת צינון מסוימת שהרמקול קצת נפתח תתקין מגברון 2 ערוצים עבורם.

אתה תזהה מידית שינוי מאוד משמעותי בנקיון הצליל, בעוצמה גבוהה יותר שהרמקול עדיין לא מעוות ותגובת באס טובה יותר.

כך שלב אחרי שלב תוכל ללמוד את הציוד שלך, ותוכל לכוון טוב יותראיך להשלים חוסר כזה או אחר.

מתחדשת*

פורסם

חבר יקר,עזוב אותך ממגברים ומערכות שמע מפוצצות.

גם לי יש אלטו,ומה שאתה צריך להוסיף זה 4 רמקולים איכותיים של פיוניר(כמו שציינת),או קנווד.

חבל על הכסף,שומעים מעולה גם ללא תוספות מיוחדות.

לי כול הסט עלה 580 וההרכבה בחינם(בסוכנות).

פורסם

לזה שמעליי:

"שומעים מעולה" זה דבר סלקטיבי, מה שנשמע מעולה לך יכול להישמע לי נוראי. התמורה היא בהתאם להשקעה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

חבר יקר, הגדרתך לסאונד איכותי שנויה במחלוקת זה המון שנים.

סאב לא מתקינים על מנת לפתוח חלונות ולהעיר את השכונה (לפחות רובנו).

אמנם תצא מרוצה אם תתקין 4 רמקולים פשוטים, אך זאת כיוון שלא שמעת קודם לכן למה מסוגלת מערכת טובה.

בהתחשב בזה שאתה רוצה להשתמש במערכת המקורית של הרכב, התקנת רמקולים פשוטים ממותג

כמו פיוניר או קנווד, לא תשפר את הסאונד ברכב ברמה שתוכל להרגיש (אולי בווליום גבוה תשמע פחות עיוותים מאשר המקוריים).

מגבר, סט קומפוננט קדמי, וסאב קטן מאחור (או תיבה קטנה), יתנו לך את האיכות שאתה מחפש בסאונד לדעתי-

מכיוון שעבודתו של מגבר לא מסתכמת בלהגביר את האות אל הרמקולים, אלא לחלק את התדרים הנכונים

לרמקולים הנכונים על מנת להשיג איכות צליל טובה, וכמה שפחות עיוותים (תלוי ברכיבים, תלוי בהשקעה).

תוכל להגיע לסכום נמוך יחסית בהתקנת הרכיבים הבאים:

זוג רמקולים קומפננטיים- 6.5 אינץ' מתוצרת מורל - 600 שקלים

http://www.autos-sound.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=360

מגבר JBL ארבעה ערוצים- 700 שקלים

http://www.autos-sound.co.il/RegularSaleDetails.aspx?productID=108

סאב וופר KICKER- אינץ' 12- 300 שקלים+200 שקלים לתיבה בערך-

http://www.autos-sound.co.il/regularsaledetails.aspx?productID=217&oid=1ulj3h2c4stknqzm54hdkl55

אני עוד לא מתמחה בתחום ברמה גבוהה לכן המלצות נוספות מאנשים יתקבלו בברכה.

בהצלחה.

רותם.

אגב- עשה כמוני ולמד, פתח את האשכול הבא, ותקרא כל מה שתוכל בזמן הפנוי- זה רק יועיל:

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=15&a=6

פורסם

תודה על התגובות.

אני בהחלט אקרא קצת כדי להבין יותר.

GUNNER, עם הציוד שהצעת, כבר הגעתי ל2000 שח וזה עוד לפני התקנה.

כמובן שזו אופציה אני כן רוצה סאונד טוב ברכב, אני פשוט רוצה להבין על כמה איכות אני מתפשר בשביל החסכון הדי משמעותי הזה.

Romek, כמה בעצם יעלה סט קומפוננט טמפו של מורל? והאם אתה מתכוון שאתקין אך ורק אותו בשלב הראשון? ללא רמקולים נוספים, מגבר או סאב?

אם כן, האם בנוסף לרמקולים הסטנדרטיים או להחליף אותם בטויטרים?

תודה

פורסם

פולס כבר לא מיוצרים אבל נמכרים במחיר של פחות מ 500 ש"ח.

טמפו המחליף שלהם נע בין 500 ל 600 (עד כמה שידוע לי)

אתה חייב להבין שסט קומפוננט מגיע עם טויטרים כחלק מהסט, וכל הסט מיועד להחליף את כל הסט הקיים ברכב.

תקופה ארוכה נסעתי עם קומפוננט לא מוגברים (פולס ואחר כך דוטק) והייתי מרוצה.

כמובן שהגברה חיצונית השפיעה מאד לטובה, אבל הסטים האלה יודעים לנגן טוב גם בלי מגבר.

תתקין סט כזה, תעביר איתו קצת זמן ותחפש במקביל מגבר מתאים.

מתחדשת*

פורסם

+1 לרומק.

לפותח השרשור, אם אתה לא ממש רוצה להשקיע בטירוף.

כמו שרומק אמר, פשוט קנה סט קומפוננט (מקווה שקראת את האשכול שהבאתי לך)

ואחר כך כבר עם הזמן תוכל להתעניין במגבר ולהגביר אותם.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

שמע יגאל - אתה לא בכיוון.

אתה רוצה לשים 6 רמקולים.

2 זוגות 6.5" ועוד זוג 4".

אין מצב על רדיו דיסק.

התקציב שלך דחוק ברמות.

בעיקרון, אם אתה רוצה ללכת על המצב האידיאלי - אתה שם סט 3 חלקים מקדימה, שכולל 6.5" 4" וטוייטר.

יש ל-DLS סט כזה בפחות מ-1500.

מוסיף מגבר (רצוי עם כניסת HI LEVEL על מנת לחסוך בעלות המנחת), נגיד JBL GTO1004 ב-1100 ש"ח.

וסוגר הכל עם סאב קטן (600 ש"ח בערך) או ההצעה של ה-2 סאבים שנכנסים בדלתות מאחורה של DLS שעולים 1000.

על זה תוסיף, התקנה וממש ממש ממש מומלץ איטום וכבר מזמן אתה לא רואה את ה-2,500.

משהו כמו שהצעתי לך למעלה יעלה לך 4-5 אלפיות, אם תלך על סאבים בדלתות ואיטום אבל זה יישמע... :twisted:

אם תלך על סט 3 חלקים, בלי איטום וסאב קטן מאחורה תחסוך לדעתי איזה אלפייה או יותר.

ב-3000, נגיד נשים בצד 500 ש"ח להתקנה.

קח קומפוננט של מורל - טמפו או פולס. נגיד 500 בערך לפולס.

מגבר נגיד תיקח את ה-JBL CS60.4 ב-700 שקל.

פלוס סאב קטנציק - נגיד משהו ב-600 +-

רמקולים אחוריים אם אתה מתעקש עוד 300 שקל למשהו בסיסי ולא מוגבר 6.5" (יוגברו על ידי הרדיודיסק)

וסגרת ת'עניין בערך ב-2,500 כולל הכל, אבל

פורסם

תודה לכולכם, 4-5 אלף ש"ח לא בא בחשבון בכלל.

אני חושב שאתקין בשלב הראשון כפי שאמרתם קומפוננט, טמפו של מורל נשמע לי כמו התחלה טובה (ממה שקראתי היום), צריך כמובן גם להקשיב.

עד היום לא גיליתי מה העוצמה של הרדיו המקורי של האלטו אבל אני מקווה מאד שהיא תספק.

אני גם מקווה שתהיה לי הזדמנות לשמוע במקום בו אתקין בלי מגבר ועם, ואם יהיה הבדל עצום - אולי אוסיף עוד מגבר באזור ה700 שח. זהו כבר סכום הגיוני שלא יגיע ל1500 עם התקנה.

תודה רבה.

פורסם

עדכון.

כרגע הכיוון הוא קומפוננט טמפו של מורל בשילוב עם מגבר FG-2300 של רוקפורד, מה דעתכם? המגבר הוא מגבר 2 ערוצים.

מה דעתכם על השילוב והאם אפשר לצפות לתוצאה מעניינת ללא סאב?

בנוסף, עבור מי שכבר עבר התקנה על האלטו החדשה, ידוע לכם כמה מסובך זה מבחינת החיווט והכל? אני מדבר על מחיר והזמן של ההתקנה.

תודה רבה.

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם
חבר יקר,עזוב אותך ממגברים ומערכות שמע מפוצצות.

גם לי יש אלטו,ומה שאתה צריך להוסיף זה 4 רמקולים איכותיים של פיוניר(כמו שציינת),או קנווד.

חבל על הכסף,שומעים מעולה גם ללא תוספות מיוחדות.

לי כול הסט עלה 580 וההרכבה בחינם(בסוכנות).

הרמקולים שהתקנת הם 6.5 אינצ' ב 4 הדלתות? קידמי ואחורי?

פורסם

קודם כל תקנה מכונת זמן, תחזור אחורה 6 שנים לתקופה שהנושא הזה היה פעיל.

זהו. אין המשך.

לא טרחת לבדוק מתי פתחו את הנושא הזה?!

• תוכן חדש...