Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5874 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שהחולפו=שהוחלפו.

קבעתי להיום בדיקה למרצדס C ספורט קופה במוסך כלמוביל, שבו הרכב טופל.

הרכב, מודל 2005 עם 29 אלף ק"מ בלבד. מחיר המחירון הבסיסי של האוטו הוא 116 אלף ש"ח. מחירון משוקלל בשל היד הראשונה והקילומטרז' הנמוך הוא 128 אלף ש"ח. סגרתי בע"פ 124 אלף ש"ח.

הבעלים לא הסכים לאף מוסך אחר ואמר שמצידו שלא אקח את הרכב - אבל גם אבי לקוח של המוסך, כך שלא חששתי מקומבינה שלו עם ההנהלה.

לפני שהרכב עלה על הליפט, ביקשתי להדפיס לי הסטוריית טיפולים.

ראיתי שחוץ מטיפולים שוטפים, הרכב נכנס למוסך 6 פעמים בגין "תיקון חשמל/אלקטרוניקה", מעבר לטיפולים שוטפים, הכנות לטסט ו"תיקוני צבע".

הבעלים, שטענו שהאוטו ללא רבב, אמרו שמהות תיקוני החשמל נובעת מכך שהם הרבה בחו"ל ובכל פעם שהם חזרו האוטו לא הניע.

כשנכנסנו לראות את מהות הטיפולים, ראיתי שהם צדקו, אבל פתאום צדה את עיני חשבונית ע"ס 25 אלף ש"ח.

נכנסנו לפירוט החשבונית שהסתבר שהיא תיקון תאונה, שכמעט פספסתי, כי לא עניינו אותי בהסטוריית הטיפולים השורות שמהותן "תיקון צבע".

אז מה היה לנו ב 25 אלף ש"ח?

קורת רוחב קדמית ב 2,400 ש"ח, מכסה מנוע ב 8,000 ש"ח, גריל ב 3,000 ש"ח, פנס ב 2,000 ש"ח, עבודה ב 2,000 ש"ח וכו'.

הבעלים לא זכרו לטענתם תיקון כזה, כי הביטוח שילם ונזכרו "רק" לאחר שאימתתי אותם עם הנתון.

יש לציין שמדובר בזוג מבוגר מאוד ועשיר מאוד מהרצליה פיתוח ודובר צרפתית ואנגלית בלבד, לא בערס מצוי.

הם גם מזמינים מרצדס חדשה, אז אם אני לא אקנה מהם, הם יעשו טרייד-אין (ואני גם לא מאמין שאף אחד אחר חוץ ממני היה מוותר על מכון בדיקה).

אני מניח שבנסיבות האלה, אין מה לדבר על המחיר שציינתי בהתחלה.

השאלה היא איזה מחיר להציע וכמה להוריד מהמחירון המשוקלל (או שאולי בכלל מהמחירון הבסיסי?)

גם יש לי מוסר השכל ממה שעברתי היום:

1. זאת פעם שנייה שאני לוקח מרצדס לבדיקה בכלמוביל - ואני חוזר ומשבח אותם. כבר פעם שניייה שהם מצילים אותי מנפילה בפח. יכול להיות שמכון בדיקה לא היה מגלה שהוחלפו חלקים.

2. בהסטוריית טיפולים לדרוש לראות כל חשבונית וחשבונית. גם מה שרשום "תיקון צבע" עשוי להתגלות כתאונה רצינית.

פורסם

לגבי דבר אחד אני יכול להגיד לך שאדם שתופסים אותו בשקר אחד זה כנראה שהוא מסתיר באמתחתו עוד כמה שקרים ואני מאנשים כאלה נזהר שבעתיים...

פורסם

החלפת קורת רוחב משמעה החלפת רכיב שלדה.

אמנם שמאי מטעם חברות הביטוח אולי לא מוריד על זה כל כך הרבה, אבל בשוק הפרטי- מורידים די הרבה ולמעשה ברגע שתקנה את הרכב - יהיה לך קשה להיפטר ממנו.

קח בחשבון שאם הזוג הזה ניסו למכור את הרכב בשוק הפרטי- סימן שהטרייד אין של מרצדס שחט אותם במחיר שהיו מוכנים לזכות אותם עבור המרצדס.

הצעתי: אם אתה כל כך חושק ברכב, גש לשמאי פרטי, תראה לו את החשבוניות ודו"חות העבודה, ותשאל אותו כמה להוריד להם.

על פניו- תצטרך להוריד אותם בסכום רציני - בכדי שיהיה משתלם לך לרכוש הרכב.

בהצלחה

פורסם

תודה על התשובות.

אני רוצה לסגור מחיר בהנחה שאין פגיעת שלדה (כמובן שאאמת את זה על הליפט בעזרת פחח), כי מנהל מוסך כלמוביל (שלו אני מאמין בלב שלם) הסביר לי על סמך החשבונית הזו שהחלפת הקורה אין פירושה פגיעת שלדה.

אם לאחר שהאוטו יעלה על הליפט הפחח יקבע שהייתה פגיעת שלדה, אני לא אקח את האוטו, גם לא ב 50 אלף מתחת למחירון.

השאלה היא בנתונים הקיימים (כאמור - נניח שיתגלה שאין פגיעת שלדה) - כמה להוריד מהמחירון?

פורסם

ברור לי שאין הרבה רכבים כאלה ובא לך כבר לקנות אחרי תקופה ארוכה של חיפושים.

ככל שידוע לי הרכבים האלה נמכרים מתחת למחירון גם כשהם מושלמים.

צריך לברר כמה אחוזי ירידת ערך נפסקו ע"י שמאי חברת הביטוח, לשקלל אותם במחירון וזוהי נקודת המוצא.

אני אישית לא הייתי נוגע ברכב הזה אלא אם כן תהיה כאן הוזלה של כמה עשרות אחוזים ממחיר המחירון.

2 מהרכבים שבדקתי לפני קניה עברו תאונות חזית שכללו תיקונים כאלה ואחרים ובסופו של דבר החלטתי שלא משנה כמה יורידו לי ,עדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אם הקורה מחוברת עם ברגים זאת לא שלדה, אך אם הקורה מרותכת ובוצעה עבודת חימום וריתוך זה בפירוש תאונת שילדה.

אורן

Citroen Cactus Pure Tech 110 S&S manual gear 2017

Subaru XV 1.6 Lineartronic Auto 2015

[h=2][/h]

פורסם

רק לידיעתך, היתה לי פעם קליאו שבעקבות תאונה קלה החליפו בה כנף קדמית.

במכון בדיקה ברעננה הבוחן אמר שזה מוגדר כקצות שלדה מכיוון שהכנף מחוברת לשלדה.

לא משנה כעת האם זה נכון או לא, קח בחשבון שב"שוק" הרכב יש מושגים שלא בהכרח נכונים, אולם הם משפיעים על המחיר.

אולי מנהל המוסך צודק, אבל רצוי להתרחק מרכב שהחליפו בו מכלולים כמו אלו שציינת.

בהצלחה

אהרן

פורסם
אני אישית לא הייתי נוגע ברכב הזה אלא אם כן תהיה כאן הוזלה של כמה עשרות אחוזים ממחיר המחירון.

איזו הגזמה פרועה מארץ ההגזמות. על פניו נראה שהרכב הוא מציאה לא רעה, וגם אם היה מדובר בקצה שלדה (וכנראה לא מדובר) עדיין אין סיבה להוריד "עשרות אחוזים".

אם הקורה מחוברת עם ברגים זאת לא שלדה, אך אם הקורה מרותכת ובוצעה עבודת חימום וריתוך זה בפירוש תאונת שילדה.

אורן

בדיוק. זה הדבר היחיד שצריך לעניין אותך כאן. אם הקורה הוחלפה בשלמותה ומחוברת ע"י ברגים - אין כאן שום בעיה וכל שנותר לך הוא לנסות ולהוריד עוד קצת במחיר. כמובן שבמכירה עשוי להיות לך קשה יותר, אבל אם אתה מחזיק את הרכב לזמן רב, אני לא רואה בעיה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יש לציין שמדובר בזוג מבוגר מאוד ועשיר מאוד מהרצליה פיתוח ודובר צרפתית ואנגלית בלבד, לא בערס מצוי.

זוג מבוגר מאד, עשיר וששיקר לך במצח נחושה. מדהים אותי כל פעם איך בשביל כמה גרושים (אני מניח שבשבילם זה באמת כמה גרושים) אנשים ישקרו לך במצח נחושה. דוחה. אולי הרכב במצב טוב אבל לא הייתי מתקרב אליו ומקווה שהבעלים שלו יחנקו איתו. ועוד משהו - אם היו נותנים מחיר שהם מרוצים ממנו בטרייד אין של מרצדס אני בטוח שהם היו ממזמן מוכרים לטרייד אין, משהו פה מריח מוזר.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

אני עם oferh, ללא קשר אם זו פגיעת שלדה או לא. תיקון יקר מאוד שכזה אסור היה להם להסתיר ממך.

לדעתי מהטרייד של מרצדס הם יקבלו הרבה פחות ממה שהסכמת לשלם.

alfa 156 2.5.

פורסם

אנשים עשירים לא לא מתעסקים עם מכירת רכב.

הם משאירים את הרכב הישן בסוכנות ולוקחים חדש. יעלה כמה שיעלה העיקר שיהיה נוח.

אם הם לא עשו כך....כנראה שהטרייד אין לא ממש רצה את הרכב, כי אני מניח שהטרייד אין של מרצדס לא יקח כל רכב.

לי בכל אופן הסיפור נשמע מסריח.

מי שמשקר/מסתיר מידע...לא הייתי קונה ממנו, לא משנה מה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ככל הידוע לי הקורה המדוברת, לא משנה אם רותכה או חוברה בברגים נחשבת כפגיעת קצת שילדה.

ראיתי כמה טפסי בדיקה בהם כתוב בפירוש קורת רוחב מחוברת בברגים בסעיף קצה שילדה.

פורסם

איתן, הטיפ שלי לכל המקרה הוא, לא לקנות את הרכב. למה?

עזוב את הקטע של קצה שילדה או לא קצה שילדה.בשורה התחתונה מדובר על זוג שקרנים שלא טרח ליידע אותך

על התאונה. אישית לא הייתי קונה מאדם כזה רכב. כזה אני.

פורסם

שכחתי לספר שלפי בדיקותיי בגוגל הבעל הוא רופא כירופרקט, אז הייתי צריך לתת כותרת לשרשור "גם ביד ראשונה מרופא אפשר ליפול" :lol:

פורסם
ככל הידוע לי הקורה המדוברת, לא משנה אם רותכה או חוברה בברגים נחשבת כפגיעת קצת שילדה.

ראיתי כמה טפסי בדיקה בהם כתוב בפירוש קורת רוחב מחוברת בברגים בסעיף קצה שילדה.

אני עובר על כל טפסי הבדיקה שעולים לפורום הייעוץ באופן תדיר, וסעיף קצה שלדה עדיין לא יצא לי לראות.

בוודאי שמכון בדיקה מקצועי יציין החלפה של קורה כזאת, ובוודאי שזה יופיע תחת הסעיף "שלדה ומרכב - משמעות שולית" או "שלדה ומרכב - משמעות נמוכה". אבל תחת סעיף קצה שלדה? מעניין, זה עדיין לא ראיתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...