Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצמרר ממש ,

נראה שבמקום שנלך קדימה , אנו הולכים או יותר נכון מולכים אחורה .

"לחלקי חילוף המוגדרים כחלקים בטיחוטיים (שאינם פסי קישוט וכיו"צ)

יידרש אישור מקורי ממוסך מורשה כי החלקים ברכב אינם תקינים וקיים

צורך להחליפם תוך ציון מס. הרכב דגם הרכב , מס. מנוע ושילדה .

אישור מקורי ממוסך מורשה כי חלקי החילוף המיובאים מתאימים לדגם

וסוג הרכב ." סוף ציתות .

זאת אומרת שאם מצאתי באי ביי משאבות בלם לגלגלים ואני מעוניין שיהיו לי רזרוי

כל עוד שלי יהיו תקינות , לא אוכל לייבא אחרים .. :-) או לבקש אישור כוזב ... :-(

על סמך מה בדיוק ייתן מוסך מורשה אישור כי החלקים באמת תואמים את דגם וסוג הרכב ?

כמובן לרכבים עתיקים שנות ה50 וה - 40 שמזמן כבר לא מטופלים בנושא .

שלא לדבר על הטפסים שיש למלא ואישורים מקוריים וצילומים אין סוף .

מעניין לאן גיע .

לדעתי על וועד המועדון לדאוג כי לכל התקנות הללו יהיה יוצא דופן בכל הקשור לייבוא חלפים לרכבי אספנות.

שהרי כתבתי כבר בעבר , הרצון והשאיפה שלנו להתקין ברכבים חלקים מקוריים בלבד מבטא את השאיפה

לשפץ רכב ולדאוג לאחזקתו השוטפת במצב המקורי ביותר שניתן להגיע אליו .

אז אותנו הם צריכים לשכנע ולהטיל עלינו מגבלות ????? הרצון והשאיפה שלנו למקוריות חזקה משל כל אחד אחר !

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
הרצון והשאיפה שלנו להתקין ברכבים חלקים מקוריים בלבד מבטא את השאיפה

לשפץ רכב ולדאוג לאחזקתו השוטפת במצב המקורי ביותר שניתן להגיע אליו .

אז אותנו הם צריכים לשכנע ולהטיל עלינו מגבלות ????? הרצון והשאיפה שלנו למקוריות חזקה משל כל אחד אחר !

אישור מקורי ממוסך מורשה כי חלקי החילוף המיובאים מתאימים לדגם

וסוג הרכב

לפי הציטוט שציינת האישור צריך להיות "מקורי" - החלקים צריכים להיות "מתאימים" - אם הבנתי נכון אז יש הבדל (ניתן לייבא אפטרמרקט מתאים) לא ככה?

פורסם

לא תשנה את זה עד שלא תשנה את המנטליות הישראלית, לפיה האזרח הוא בהכרח או אידיוט או רמאי או שניהם. בכל מקרה הוא מין קטין שעל המדינה, הפטרונית, המבוגרת והאחראית, להצילו מיד עצמו.

ומכיון שגישה כזו היא גם נבואה המגשימה את עצמה - הפוך תהפך בהכרח לרמאי המקבל אישורים כוזבים ממוסכים תמורת 100 ש"ח...

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

דרור,

ההבדל בין הוראת הנוהל הנוכחית לקודמת הוא הוספת סעיף מספר 6 בדבר נוהל שחרור מהיר בדואר תל אביב.

כל מה שכתוב בסעיפים 1 עד 5 היה גם קודם.

משלוחים רבים מאוד, במיוחד של חלקים קטנים עוברים גם כיום בלי שום בעיה. לאחרונה הגיעו לי היישר לתיבת הדואר הפרטית, חלקים שלא מופיעים ברשימה ולכאורה חייבים את אבי אבותיו של האישור.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

חבל על הזמן...בסך הכל ביטלו ביוקרטיה אחת והוסיפו אחרת. למה?? כי המימסד רוצה שהאזרח יהיה תלוי בו ככל האפשר.

בעבר יבאתי רפידות לבלמים. כמובן ניזקקתי לאישור מישרד התחבורע. עברתי את כל התהליך כנידרש, ולבסוף הגעתי לאותו פקיד שהיה צריך לחתום על ההיתר. בתמימותי חשבתי שתהיה איזה בדיקה, שהרי מה יותר בטיחותח מרפידות בלמים?

לתמהוני, הוא חתם ללא כל שאלה. אם כך, לשם מה היה נחוץ כל התהליך מלכתחילה אם האישור הוא אוטומטי??

כי זאת חכמה להרע, חכמה שמרעה (עושה רע יותר) בניגוד לחכמה שמיטיבה

אריה

פורסם

אורן וחברי ,

אם כבר מתפרסם קובץ תקנות חדש , בין אם עדכון קטן לבין אם תוספת ,

הייתי מצפה לפריצת דרך אמיתית משמעותית והגיונית בצורה רישמית , כתובה שחור על גבי לבן

ושאינה משתמעת לשני פנים !

רק כך יראה הדבר כשינוי אמיתי .

זה שחלפים מסוימים מגיעים גם כך לביתו של המזמין לא מורה מאומה על מדיניות או התחשבות היות

ותמיד ובכל זמן נתון יוכל פקיד זה או אחר להראות את כוחו וחשיבות תפקידו הרם .

דרור .

~~~~~~~~~~~~~~~~

דרור,

ההבדל בין הוראת הנוהל הנוכחית לקודמת הוא הוספת סעיף מספר 6 בדבר נוהל שחרור מהיר בדואר תל אביב.

כל מה שכתוב בסעיפים 1 עד 5 היה גם קודם.

משלוחים רבים מאוד, במיוחד של חלקים קטנים עוברים גם כיום בלי שום בעיה. לאחרונה הגיעו לי היישר לתיבת הדואר הפרטית, חלקים שלא מופיעים ברשימה ולכאורה חייבים את אבי אבותיו של האישור.

אורן

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם

דרור,

אתה מצפה לפריצת דרך, וציפייתך לשווא.

ליבואני הרכב ממציאים קשיים בכל יום שני וחמישי בנושא יבוא חלקי חילוף מקוריים של יצרן הרכב.

פעם הסימון המקורי היה מספיק.

אחרי כן באה הדרישה לסימון ארץ הייצור.

בהמשך יצאה דרישה לסמן את כתובתו המלאה כולל שם רחוב ומספר הבית של יצרן החלק. לעיתים השרשרת הולכת אחורה 5 ספקים עד להגעתה ליצרן הרכב, וזה בדיוק מה שמשרד התחבורה רצה שהיבואנים יחקרו. למזלנו הרב, ירדו מהגזירה הבלתי סבירה בעליל הזו.

הטמטום האחרון בנושא, בא מכיוון שחלק מהיבואנים מסמנים את ארץ היצור בנמל, טרם שחרור המשלוח מהמכס. הדרישה האחרונה בנושא זה, היא לסמן את החלק בעודו בחו"ל.

קרה לי שטיפלתי ביבוא חלקים מקוריים לאוטובוסים המיובאים על ידי החברה בה אני עובד. פשוט לא הסכימו להכיר בחלקים כחלקים מקוריים, ולבסוף נאלצתי ללכת במסלול עוקף וארוך ולשחרר את החלקים המהמכס תחת הכותרת של "חלקים תחליפיים".

נו, אז אתה מצפה להקלות לטובת האזרח הפשוט ?

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ומסכן בעל רכב שרכבו מעורב בתאונות דרכים .

כל חלקי הפח שחברות הביטוח מרכיבות (באמצעות המוסכים ) הם תחליפיים ששווים

בקושי את העלות הנמוכה שהם עולים .

הרכבתם והתאמתם לרכב קשה מאוד והתוצאה לרוב לא מושלמת .

ואני רואה זאת במו עיני לא אחת .

שני צדדים למטבע ,

משרד התחבורע שרוצה חלפים חדשים מקוריים של מודל וסוג הרכב .

חברות הביטוח שמשתמשות רק בתחליפי זול ולא משובח .

מדוע שלא יחיבו את חב. הביטוח להשתמש גם בחלפים מקוריים ?!

תמוהה ..........

אבל ברצינות לעוד רגע ,

הכוונה שיש להבדיל בין רכבי אספנות ולכל רכב מודרני אחר .

אנו באמת ובתמים נשתמש רק בחלקים מקוריים הן בטיחותיים והן קוסמטיים .

את זה משרד התחבורע חייב להבין ולכן לבוא בהקלה גורפת אלינו .

מצידי שיתנו צילום רשיון רכב על שם מייבא החלק לוודא ולהשגיח שלא יביאו חלק

במסווה אספנות לרכבים מודרניים .

דרור .

מוריס 10 שנת 1939

וסרשטיין דרור

פורסם

דווקא יצא לי היום לשחרר משלוח של גומיות (מאוסטרליה) מסניף הדואר\מכס ברח' ההגנה בתל-אביב.

הרי חוויותי.

הגעתי למקום קצת לפני שמונה בבוקר. בחוץ כבר חיכה תור ארוך של אנשים, לפני עמדת הבדיקה הבטחונית. בשמונה נפתחו המשרדים ואחרי הבדיקה מצאתי את משרדי המכס שבקומה השלישית.

הפקידה נתנה לי קצת לחכות בעודה משוחחת בטלפון ואז אמרה שעלי להביא אישור ממשרד התחבורה. אמרתי לה שלפי התקנות החדשות אין צורך באישור כזה לגומיות והיא ענתה שהיא לא שמעה על שום תקנות חדשות. התעקשתי. בסופו של דבר היא שלחה אותי לדוד, “בפנים".

מצאתי את המשרד של דוד, אך הוא כבר קיבל אנשים שקדמו לי. חיכיתי עם עוד אנשים בתור קטן שהיה שם, ואז הגיע פקיד נוסף ואמר לנו לצאת מהחדר ולחכות במסדרון.

חיכיתי. וחיכיתי. אחרי כרבע שעה יצא "לקוח המכס" שקדם לי, ואחריו דוד, כשבידו קומקום חשמלי ושקיות קפה וסוכר. “חכו כאן" אמר דוד.

כשהקפה של דוד היה מוכן הוא קרא לי אליו, ואפילו אמר לי שהכיר את אבי ז"ל שהגיע אליו, לטענתו, בענייני יבוא, חודשים אחדים לפני מותו (אבי נפטר בן תשעים לפני חמש שנים, ומעולם לא עסק לא ביבוא ולא ביצוא).

אחרי החדשות המדהימות הללו אמר דוד כי לא שמע על התקנות החדשות והפנה אותי למנהל, מר גלילי.

מר גלילי, יש לציין, היה מאד אדיב, נמרץ ויעיל. ציינתי באזניו את קיום התקנות החדשות, ואמרתי לו שהן מופיעות באתר של משרד התחבורה, בקובץ PDF.

מר גלילי אמר כי הוא מתפלא על כך מאד – התקנות הללו, אמר, הוצעו על ידי משרד התחבורה אך נדחו על ידי המכס.

לדעת המכס, אמר, אין בכלל צורך בכל האישורים שדורש משרד התחבורה ויש לתת שירות טוב לאזרח ולהביא אליו את החבילה הביתה, כמקובל בכל העולם. משרד התחבורה הסכים לבטל את דרישת האישורים רק על חלק מהמוצרים אך המכס דורש שיבטל זאת לכולם, ועד שמשרד התחבורה לא יעשה זאת – הנוהל החדש לא מקובל על המכס.

בכל זאת, הוא החליט להקל עלי ואישר את שחרור הגומיות שלי גם ללא אישור משרד התחבורה (שכבר לא דורש אותו).

עם האישור של המנהל חזרתי לפקיד שגירש אותי קודם מהחדר של דוד. עכשיו הוא עשה מה שעשה, הוסיף חותמות לטופס ושלח אותי לאשנב 31. עמדתי בתור. למישהו היה שם עניין מאוד מסובך. בינתיים כמה אנשים עקפו את התור ודיברו עם הקופאית באמצע העניין המסובך, מעל ראש כולם.

סוף-סוף שילמתי ונשלחתי לאשנב 30. אשנב 30 היה ריק. חיכיתי וחיכיתי. כמה אנשים נכנסו ויצאו לחדרים הפנימיים, דיברו בסלולרים שלהם, שקלו, גזרו. אבל אף אחד לא הביט עלי. סוף סוף, שעה ורבע אחרי שהגעתי לדואר בא מישהו, הציץ בטופס ונתן לי את צרור הגומיות הקטן.

אגב: הגומיות עצמן עלו כ 110 דולר אוסטרליים. המשלוח עלה 130 (!!!). המכס, מע"מ וכו' היו כ 450 ש"ח, כי הם על התשלום הכולל.

עדיף כבר היה, אולי, להזמין אטמים מזהב?

מה שבטוח הוא שאחרי השקעה כזאת בזמן כסף ואנרגיה - יצא רובר נהדר!

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

פורסם

הפטנט הכי טוב זה להזמין את החלקים לירדן לצאת עם הרכב להתקין הכל לטייל קצת ולחזור בלי מכס ובלי פקידים

פורסם

פשוט מקומם לקרוא את השירשורים הללו פעם אחר פעם.

אני מציע לכל אותם ה"תאגדיות" אספנים למינהם לעשות יד אחת ולהילחם

גהנום ירוק.

פורסם

אותו הדבר קרה לי עם פילטר אויר. עלה לי 40 $ ורצו אישורים ממוסך , צילום רישיון רכב וצילום תעודת זהות (שלא הסכמתי לספק).

חיכיתי שבועיים עד שהגיע הטופס ממשרד התחבורע (מה לעשות אני גר בצפון) .

עלות השחרור המתבקשת עמדה על 400 ש"ח. ויתרתי על כך בסוף והפילטר הוחזר לחו"ל.

1. לא להשתמש בדואר ישראל. הם הגנבים הכי גדולים ועושים יד אחת עם משרד התחבורע . גם המכס בדואר הוא לא המכס האיכותי שבשאר המקומות.

2. לבקש מהשולח לא לכלול את העלות המשלוח בחשבונית.

3. להשתמש באריזה כללית ולא מקורית של המוצר.

חג שמח,

איתן

• תוכן חדש...