Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5884 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה:

נשאר לי ממש עוד קצת ללמוד גרמנית ואני כבר ברמה הדרושה לאוניברסיטאות, וזה אומר שכבר מעכשיו אני צריך לשלוח טפסי הרשמה לאוניבסיטאות.

הבעיה היא שאין לי שמץ של מושג לאיזה כיוון ללכת, איך בכלל יודעים אם נושא X יצא חן בעיני או מתאים לי?

כעיקרון, יש לי בראש עכשיו שלושה התלבטויות:

1. רפואה (פלסטיקה או אסטטיקה) - למה כן: אפשר לעבוד גם בגרמניה בלי אישורים\אזרחות. למה לא: לא נראה שיש לי את היכולות או הסבלנות ללמוד אי-אילו שנים.

2. רפואת שניים - את האמת לא יודע למה כן ולמה לא.

3. הנדסת מכוניות (או מכונות) - למה כן: התואר היחיד שאני יכול לחשוב עליו שקשור לתחום הרכב. למה לא: לא נראה שיש הרבה מה לעשות עם התואר בישראל.

אני כבר הרבה זמן נמצא בהתלבטויות, ואני אשמח אם תשתפו אותי איך החלטתם איזה תואר ללמוד או בכללי איזה שיקולים עלי לעשות לפני שאני נרשם.

אשמח גם לקבל הצעות לנושאים אחרים, בעיקר כאלה שקשורים לעולם הרכב.

אם זה עוזר במשהו, אז בביה"ס הייתי במגמת פיזיקה (5 יחידות) ומחשבים (10 יחידות). את הפיזיקה שנאתי מכל הלב, אני פשוט בן אדם נטול דמיון אז היה לי קשה להתמודד עם הפיזיקה (והמורה הזקן והממורמר לא ממש תרם). עם המחשבים היה לי טיפה משעמם אבל הסתדרתי לא רע. לפני המגמות זכור לי שמאד אהבתי את שיעורי הכימיה והביולוגיה.

מקווה שתעזרו בקבלת ההחלטה הגורלית,

תודה מראש :-)

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד תהיתי מה התהליך שגורם לבנאדם שפוי-לכאורה ללכת ללימודי רפואת שיניים. אני שמח לגלות שגם הבנאדם עצמו לא ממש יודע :wink:

וקצת יותר ברצינות - נראה שאתה צריך להחליט איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים: בישראל כמובטל בעל ידע כללי נרחב

בהנדסת מכוניות, בישראל כרופא שעובד קשה ואולי גם מצליח, או בגרמניה מחשב את המומנט הנכון לבורג של 325iX העתידית.

ואגב - בהנדסת מכונות דווקא יש לא מעט מה לעשות בארץ, אבל כמובן שכל קשר בין זה לבין התמחות במכוניות מקרי בהחלט.

נ.ב: כאחד שמתעניין בלימודי גרמנית ולימודים בגרמניה (ממש הוצאת לי את השרשור מהפה) - איפה למדת גרמנית ואיפה אתה שוקל

ללמוד בגרמניה?

פורסם

לא ציפיתי ל:

1. תגובה כ"כ מהירה.

2. תגובה בשעה כזו.

3. תגובה מכתב רכב אהוב.

:-)

קשה לי לענות לך על החלק הראשון, כי אני באמת לא יודע איפה אני רואה את עצמי אחרי התואר (גרמניה או ישראל), אם ידעתי הבחירה שלי הייתה יותר קלה, אני מעדיף שכמה שיותר דלתות יהיו פתוחות בפניי כשאסיים את התואר (או במילים אחרות: אפשרות לעבוד גם בגרמניה וגם בישראל).

בנוגע לרופאת שיניים, תמיד אהבתי את ההתעסקות בשניים ואת הביקורים אצל רופא השניים והאורתודנט, לא יודע אם זו סיבה מספיק טובה. פעם גם קראתי פה בפורום המלצה של מישהו לעסוק בנושא מסויים שממנו אפשר להתפרנס, ולאו דווקא לעסוק בתחביב, שאותו עדיף להשאיר לזמן הפנוי ולא להפוך אותו להתעסקות ראשית.

בנוגע לגרמנית - אני עדיין לומד. בגרמניה. ואין לי ממש העדפה למיקום ספיציפי בגרמניה אני שולח טפסי הרשמה לאוניברסיטאות ובוחר בטובה מאלה שקיבלו אותי.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

טוב, הפרט השולי מתחת למרצדס היפה שלך - מיקום: MZ Deutschland - היה אמור לחסוך את השאלה :oops:

לגבי הלא לעבוד בתחביב - כאחד שעבד בתחביב 7 שנים: תרשה לי להצטרף להמלצה. זה מאוד (מאוד) נחמד בהתחלה,

נחמד למדי באמצע, ובסוף נמאס ואתה מוצא את עצמך שונא את העבודה ושונא את התחביב. וזו אחת הסיבות (השוליות)

למה עזבתי את המקצוע לחצי שנה.

לגבי דלתות פתוחות - גם בתעשיית הרכב יש תחומים שאיכשהו תוכל לעבוד בהם בישראל. בין אם זה בפיתוח חומרים

חדשים במעבדות, או אולי פיתוח רכיבי הייטק שמגיעים לכלי רכב. אבל בעיקרון אם הכוונה היא לעסוק בתחום הרכב,

אתה חייב לקחת בחשבון את האפשרות שבסופו של דבר לא תהיה לך עבודה בישראל.

לגבי האורתודנטיה - אם אתה מוצא את התחום כמעניין וזה תמיד סיקרן אותך, זו יכולה להיות סיבה לגמרי לא רעה.

מצד אחד זה לא תחביב אז אתה לא מסתכן בלהמאיס, מצד שני אתה מתעניין, ומצד שלישי לא חסר בזה עבודה בארץ

או בגרמניה. ולאורתודנט מצליח יכולה להיות הכנסה נאה ביותר.

לגבי התגובה בשעה כזו - מהיתרונות הגדולים ביותר של אבטלה. אין מה לעשות כל היום ואפשר ללכת לישון מתי שרוצים ;-)

ותודה :-)

פורסם

שלי - היא לא (של ההורים - כן) , ויפה - לפי דעתי, גם לא. אבל בלב שלי היא תמיד תשאר (הרכב הראשון שנהגתי עליו אחרי שהוצאתי רשיון).

השאלה איך אני באמת יודע אם רפואת שניים מתאימה לי ולא דווקא רפואה כללית או כל תואר אחר ?

יש לך אולי גם המלצה לנושא אחר בתחום הרכב חוץ מהנדסה ?

בכלל איפה אפשר לברר בנוגע לנושאי לימוד ? למשל מעניין אותי גם נושא הגנטיקה, אבל מאיך שהבנתי גם בתחום הזה אין כלכך עבודה, והיא מסתכמת במחקרים.

ותודה לך :)

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תשמע בחור, מקצועות ההנדסה בעייתיים מאוד בישראל: רובם מביאים שכר נמוך, ואלו שמביאים שכר גבוה (הייטק, בקיצור) טובים עד גיל 40 בערך, אחר כך כבר בלתי אפשרי למצוא עבודה. לעומת זאת באירופה תמיד יהיה לכל מקצועות ההנדסה ביקוש, במיוחד אם יש לך אזרחות.

אני רואה יותר מדי אנשים עושים בחירות כאלו בלב לא שלם או מתוך כך שתחום מסויים נשמע להם מעניין (בלי שהם באמת יודעים את שגרת העיסוק בזה אחר כך).

אם אתה בכל זאת רוצה ללכת לתחום ההנדסה, לך להנדסת אלקטרוניקה. זה הימור בטוח יחסית - תהיה עבדוה גם בארץ וגם באירופה, יש המון תתי-תחומים ועולם האלקטרוניקה רק נהפך ליותר רלוונטי לאפליקציות רכב מדי שנה (תמיד תוכל לעבוד בחברה כמו Bosch אח"כ). כמובן שיש את כל נושא ההינע החשמלי שבו כבר החברות מתלוננות על מחסור במהנדסים. זו פשרה טובה.

כמובן שאם אתה רוצה 911, הייתי מהמר על אורתודנטיה (ולא בהכרח בארץ). אבל לא כולם רוצים 911.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

בתור סטודנט לרפואה שנה שלישית אני יכול לומר לך שאם ההתלבטות שלך היא בין רפואה להנדסת מכונות, שרפואה זה לא בשבילך.

זה מקצוע מאוד תובעני וקשה ואתה צריך מאוד לרצות את זה אחרת אין לך מה לחפש שם, מהבחינה שאתה עצמך לא תרצה את זה בעוד כמה שנים ויצא שסתם "בזבזת" כמה שנים מהחיים.

הלימודים עצמם של ההנדסה קשים יותר לפחות בתואר הראשון, והתואר הראשון של רפו"ש די דומה לזה שלנו. יש עכשיו 2 בתי ספר אלא אם החליטו שוב לסגור את זה שבת"א, אז קצת יותר קל להתקבל, וקח בחשבון שלהתקבל לרפו"ש יותר קל משמעותית מלרפואה.

פורסם

אין מה לעשות עם הנדסת מכונות? :lol::lol:

כל הסטודנטים כאן בפורום יגידו לך שאין עבודה (ממש לא נכון)

השכר הוא לא בין הגבוהים בענף, אבל עבודה לא חסר (כמובן הכול עניין של תזמון ומזל, כמו כל דבר בחיים)

לגבי עניין, אני מוצע הרבה עניין בתחום וגם קורא ספרות טכנית בנושא רכב (אחרי התואר פתאום הכל מובן, נוסחאות פיתוחים וכו')

לדעתי האישית לא רחוק היום שיהיו מהנדסי רכב בארץ בכמות יפה (בטכניון יוזמים פתיחת מסלול להנדסת רכב לתואר שני)

בכנס הנדסת רכב האחרון שהתקיים בארץ היו נכחים הרבה אנשים מהתחום ודווקא טענו שזה מקצוע שחסר בארץ.

לראיה - בטר פלייס מחפשים (לא יודע אם מצאו) מהנדס רכב עם 5 שנות נסיון בארץ (מאיפו אפשר להשיג נסיון בארץ?)

לגבי רפואה,

אני ממש לא מתחבר לזה.

לדעתי באמת אין מה להשוואת.

ואם אתה גר בגרמניה ויכול ללכת ללמוד שם אז לא הייתי חושב פעמיים - רק הנדסת רכב.

בחור שעבד איתי במפעל (תחום תעופה) - עבר לעבוד באנגליה (מקלארן), כמובן שהוא מאוד מיוחד ויש לו הרבה רקע בספורט מוטורי כולל בניה של רכב בעצמו.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תראה, קודם כל אתה צריך לחשוב על לא מה מעניין ללמוד אלא מה תעשה עם המקצוע.

כמהנדס מכונות אני יכול להגיד לך שזה תחום מאוד נרחב שנוגע למעשה גם באלק', גם ברובוטיקה וגם במכניקה כך שתמיד יהיה ביקוש למהנדסים טובים. מבחינת שכר אפשר להתפרנס ממנו בכבוד אבל לא ברמה של אנשי ההיי טק לפני המשבר.

רפואת שיניים לדעתי זה מקצוע מאוד משעמם אבל מקסימום תמיד תוכל להיות שיפוצניק (במקום לקדוח ולעשות טיח על שיניים תעשה את זה על קירות).

רפואה אסטטית זה תחום שיש בו כסף אבל זה גם תחום שצריך להיות בו אומן ולהיות מסוגל להתמודד עם השגעונות של הקליינטים.

ההמלצה שלי היא שתלך לעבוד שנה ואז יהיה לך יותר קל להחליט מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על העצות והתגובות, אני מעריך את זה מאד.

תשמע בחור, מקצועות ההנדסה בעייתיים מאוד בישראל: רובם מביאים שכר נמוך, ואלו שמביאים שכר גבוה (הייטק, בקיצור) טובים עד גיל 40 בערך, אחר כך כבר בלתי אפשרי למצוא עבודה. לעומת זאת באירופה תמיד יהיה לכל מקצועות ההנדסה ביקוש, במיוחד אם יש לך אזרחות. לצערי, אין לי. וזו בדיוק הבעיה שלי עם כל תואר שהוא לא רפואה כללית, אני לא יודע אם ואיך אני אוכל לעבוד פה.

אני רואה יותר מדי אנשים עושים בחירות כאלו בלב לא שלם או מתוך כך שתחום מסויים נשמע להם מעניין (בלי שהם באמת יודעים את שגרת העיסוק בזה אחר כך). איך באמת מקבלים החלטה כזו בלב שלם ומכירים את שגרת העיסוק?

אם אתה בכל זאת רוצה ללכת לתחום ההנדסה, לך להנדסת אלקטרוניקה. זה הימור בטוח יחסית - תהיה עבדוה גם בארץ וגם באירופה, יש המון תתי-תחומים ועולם האלקטרוניקה רק נהפך ליותר רלוונטי לאפליקציות רכב מדי שנה (תמיד תוכל לעבוד בחברה כמו Bosch אח"כ). כמובן שיש את כל נושא ההינע החשמלי שבו כבר החברות מתלוננות על מחסור במהנדסים. זו פשרה טובה.

מה ההבדלים בין הנדסת מכונות להנדסת אלק. מבחינת תעסוקה אחרי התואר?

כמובן שאם אתה רוצה 911, הייתי מהמר על אורתודנטיה (ולא בהכרח בארץ). אבל לא כולם רוצים 911. אני לא שואף להיות big shot, אבל כן לחיים ברמה טיפה יותר גבוהה מהממוצע.

בתור סטודנט לרפואה שנה שלישית אני יכול לומר לך שאם ההתלבטות שלך היא בין רפואה להנדסת מכונות, שרפואה זה לא בשבילך.

זה מקצוע מאוד תובעני וקשה ואתה צריך מאוד לרצות את זה אחרת אין לך מה לחפש שם, מהבחינה שאתה עצמך לא תרצה את זה בעוד כמה שנים ויצא שסתם "בזבזת" כמה שנים מהחיים. פה אתה צודק, אני מאד סקפטי אם אני אצליח ללמוד כ"כ הרבה בלי להתייאש בסופו של דבר. אם אני הולך על רפואה אז ממש לא מתוך לב שלם, אלא מחוסר ברירות (לא מוצא תחום אחר ששווה ללכת עליו).

הלימודים עצמם של ההנדסה קשים יותר לפחות בתואר הראשון, והתואר הראשון של רפו"ש די דומה לזה שלנו. יש עכשיו 2 בתי ספר אלא אם החליטו שוב לסגור את זה שבת"א, אז קצת יותר קל להתקבל, וקח בחשבון שלהתקבל לרפו"ש יותר קל משמעותית מלרפואה. נראה לי שפיספסת את הנקודה שאני לומד בגרמניה. אין לי גם בעיה להתקבל לכל תואר, הציונים שלי מאפשרים לי להתקבל לרפואה.

ממש רוצה ללמוד משהו שקשור לרכב ושיהיה לך סיכוי (סביר, אולי) לעבודה בארץ? יכול להיות שעיצוב המוצר זה מה שאתה מחפש. עיצוב מצריך יצירתיות ודמיון. שני דברים שלצערי, אין לי.

ההמלצה שלי היא שתלך לעבוד שנה ואז יהיה לך יותר קל להחליט מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול. זה מה שאמרתי לעצמי כשהגעתי לגרמניה, אני אסתובב קצת באירופה, אלמד שפה חדשה, אכיר תרבות חדשה, ואולי בזכות אלה אצליח להגיע להחלטה. לא בדיוק עזר, ולבזבז עוד שנה גם לא נראה לי שיעזור.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

טוב אז אני אחזור על מה שאמרתי בהתחלה, לרפואה לא הולכים מחוסר ברירה אלא כי זה מה שרוצים לעסוק בו.

זה לא מקצוע, זוהי דרך חיים, ועל כן לפי ההתלבטות שלך אני יכול לומר בלב שלם שזה די יורד מהפרק.

פורסם

בין הנדסת מכונות לאלקטרוניקה, באופן כללי אפשר לומר שבאלקטרוניקה המשכורות גבוהות ב30-40 אחוז, וזה לפני שאתה לוקח בחשבון התמחויות ספציפיות שבהן יש אפילו יותר כסף (RF, או ASIC ברמה גבוהה). גם התחום בארץ מפותח מאוד.

גם סביבת העבודה בחברות ההיי טק, באופן כללי, עדיפה מבחינת תנאים מאשר חברות "תעשיה ישנה" (למרות שיש לא מעט חברות שיש בהן גם מכאניקה וגם אלקטרוניקה, כמובן).

כמובן שאני מייצג את צד האלקטרוניקה הרבה יותר משאני מייצג את צד הנדסת המכונות, אז קח את הדברים בערבון מוגבל.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• אחראי פורום
פורסם

אז הנדסה ביו-רפואית. עבדתי עם שני מהנדסים כאלה. שילבו המון פרקטיקה עם מדעים.

בהתחלה לא ידעתי מה הם יודעים, לאט לאט הבנתי שמדובר בתואר מאוד מעניין.

שניהם הפתיעו אותי ברמת הטכניות שלהם.

כמו שאדוארד אומר, רפואה זה מהתחומים האחרונים שאתה רוצה ללמוד בגלל חוסר ברירות.

אני מכיר אחת מאוד מקרוב (ישנה איתי במיטה :-)) ועוד 8-10 חברים טובים שלה.

יש להם דרייב פנימי שקשה לראות במקצועות אחרים, וזה כמובן מטעמים ברורים.

בשנים הראשונות זה אכן לא משימה בלתי אפשרית, אבל משנה רביעית צריך באמת את ה"גב"

של אהבת המקצוע כדי להצליח ובעיקר לא להתייאש מהמבחנים המטורפים, השעות שאתה מעביר מול

ספר של 1500 עמודים וצריך לזכור בערך את כולו, עבודת בי"ח והתורנויות שפתאום מתווספות בשנה שביעית ועוד.

אחרי שתעבור את המכשול של להחליט אם רפואה או לא בכלל, רק אז תחשוב אם רפואה כללית או רפו"ש.

ממש רוצה ללמוד משהו שקשור לרכב ושיהיה לך סיכוי (סביר, אולי) לעבודה בארץ? יכול להיות שעיצוב המוצר זה מה שאתה מחפש.

אפשר להתמחות בנושא רכב, אפשר למצוא בזה עבודה (לא משגעת) בארץ.

אני די מתיישב על ההגדרה הזו. בארץ הסיכוי הכמעט יחיד שתועסק בתחום הוא בפרוייקטים פרטיים

ודי ספציפיים. יש אופציה בודדת לדעתי שהיא "ארקל" שמתכננים ומייצרים חלקי רכב ישירות ליצרנים.

בהצלחה בכל מקרה!

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...