Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל כי היום הלכתי לקנות את כל הציוד הדרוש לצחצוח יסודי של הרכב חחח

קיבלתי לפני שבועיים בערך רכב חדש ורציתי ככה עם ההרגשה של החדר גם לשנות את הרגלי הנקיון שלי,

הלכתי קניתי ג'ילדה מעור אמיתי, ספריי סקאי בניחוח וניל משהו ממש ממש נעים!, משחת וקס לצבע מטאלי של טורטל,

מעין מטאטא כזה עם ידית קצרה, וספריי שמנקה ג'אנטים (שהאמת נראה לי דיי מיותר כי הלכלוך מהג'אנט יורד אפילו עם האצבע בצורה כמעט מושלמת).

אז רציתי לשאול, איך אתם מנקים את הרכב? עם אילו חומרים? באיזו תדירות?

אולי נלמד כמה טריקים,

וכן, קראתי את כל המדריכים שתקועים איי שם ב"נעוץ", אני שואל בשביל לשמוע דעות שונות ולא מדריך של אדם אחד :wink:

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני פעם הייתי מנקה את האוטו פעם בשבוע, אולי פעם בשבוע וחצי (כשהייתי בחופש הגדול).הייתי מוציא כבלים החוצה, מוציא שואב אבק ביתי מוציא שטיחים ומנקה.

האוטו היה בומבה נקי אחרי הניקיון שלי.

וספריי שאיתו מנקה את הדש-בורד, הגה, כל הפלסטיקה.

אין כמו לנקות את האוטו לבד עם מוזיקה ברקע!

Kia Sportage, 2014 

פורסם

כל יום שישי, ללא תלות במזג אויר (גם אם יש גשם בחוץ צריך להוריד את כל הג'יפה שהצטברה בשבוע).

שטיפה ידנית בלבד עם דלי, ספוג, שמפו מיוחד לרכב ומטלית זמש להברקה סופית עם ספריי וקס נוזלי של arexons. וקס רציני פעם בחודש לפחות לרוב פעמיים (כל סופשבוע שני). כמובן שזה כולל גם שאיבה של פנים הרכב, חלקי פלסטיקה וכו'.

את הג'נטים למשל אני מנקה עם ספוג ודלי מים עם ווקס (המים נעשים עכורים). הלכלוך יורד תוך שניה, וכשהמים יורדים נשאר ג'נט עם שכבה קלה מאוד של ווקס. הברקה אחת והג'נט כמו חדש :)

פורסם

כשהאוטו נסע , פעם בשבוע ביום ששי בצהריים

עם דלי ספוג והמון אהבה

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

כשממש יש ליכלוך, אז שטיפה. וברגיל, אז דיל ומים עם גופיה או בד רך ומנקה.

ובפנים שואב אבק. ולנער.

קניתי תרכב לפני חודשיים וניקתי אותו 3 פעמיים כבר :]

ואני לא שם שום ספריי , אחי אומר שה"סקאיי" הספריי , הורס את הפלסטיקה עם הזמן. ולא כדאי להשים שום ספריי.

לנקות רגיל וזהו.

פורסם

פעמיים בשבוע,פעם בשטיפה של החברה,ויום שבת פינוק אישי לרכב,שלמרות שהוא ליסינג,אני משקיע עליו ווקס ,סקאי וסיליקון לצמיגים.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רק שאני מקבל תלוש שטיפה, שזה יוצא פעם בשבועיים בתידלוק

אבק שומר הכי טוב על הצבע :wink:

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

את האמת , פעם בחודשים שלושה.. , בהתאם לזמן שיש לי להקדיש לעניין.

את האבק אני מנקה פעם בשבוע עצמאית ..(בתוך הרכב..)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

פעם בשבוע - טיפול לחלקי העור במושבים.

פעם בשבועיים שטיפה - ספוג ושמפו בתוספת ווקס של טורטל ואקס. שטיפה של הג'אנטים באותו הנוזל. אחרי השטיפה ייבוש יסודי בג'ילדה מעור צבי - מבחוץ ובספי הדלתות (למזלי יש רק 2), מכסה מנוע ומכסה בגאז'. ניקוי חלונות מבחוץ. מטלית מיקרופייבר מומלצת בחום - עולה איזה 12 שקל בלחץ בסופר אבל עושה עבודה טובה לייבוש של ספריי ניקוי חלונות (במקום המגבת נייר)

פעם ב4 שבועות - ניקוי פלסטיקים פנימיים וחיצוניים בספריי על בסיס סיליקון

בהפרשים גודלים יותר - הוצאה וניקוי שטיחים בשואב אבק ובספריי שטיחים. שאיבת אבק מריצפת הרכב. ניקוי של החלונות מבפנים. ניקוי הסאנרוף - גירוז עדין למסילות פתיחתו וניקיון של המסילות והפלסטיקים הפנימיים.

נסיעה קצרה לייבוש צלחות הברקסים וייבוש שאר הדברים.

אני עושה את כל זה בכיף - זה כמו ריפוי בעיסוק.

בשלבים הבאים להחמרת הטיפול (עדיין בשלבים של רכישה) - וואקס, נוזל ציפוי ננומרי, ואולי משהו לצמיגים. :-)

בדרך כלל, בחורף יירד גשם כ 5 שעות אחרי השטיפה :|

יואב

יואב :arrow:

פורסם

פעם בשלושה חודשים. גם אחרי שהייתי נוסע לצפות באימון ראלי לא הייתה סיבה מספיק טובה לשטוף.

הנה עדות ;-) (במקרה תמונה שמצאתי :))

חדי העין יבחינו בלשלשת היונים ובקשקושים שציירו לי ילדים על השמשה האחורית :-D (היה כתוב שם משהו בסגנון "מתחננת שינקו אותי").

נ.ב אין שום קשר בין לא לשטוף רכב לבין להזניח אותו מכנית! ואני (עם כל הרכבים שהיו לי) אחד הדוגמאות הטובות.

ואם כבר דיברנו על ערסים בשרשור אחר - נזכיר אותם גם כאן :) כשהלכתי להתקין את המערכת ברכב הקודם (הונדה שחורה) אחד השימפנזים זרק "עחי, קודם שטוף ת'אוטו אח"כ תתקין מערכת".

w6usnr.jpg

פורסם

נעמד מתחת לעץ גדול, מצפצף (ולקסנטיה יש זמבורה חזקה). ואז נוסע לשטיפה, משלם 15 שקל, והאוטו כאילו עכשיו 1997 והוא באולם תצוגה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...