Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. יש לי רנו מגאן 2003 אוטומטית.

אני בעיקר נוסע בכביש, בחלקו עם שיפוע. אני רוצה להתאים את סגנון הנהיגה שלי בשביל לשרוף הכי מעט דלק (אני עושה כ- 70 ק"מ כל יום) וגם לא לשחוק את האוטו. איזה המלצות יש חוץ מאשר לנסוע במהירות קבועה ולהימנע מבלימות ולחיצות חזקות על הגז? מה המהירות המומלצת? לפי מחשב הרכב הוא חסכוני באותה מידה במהירויות 90-110.

האם גיר אוטומטי יותר בזבזני מגיר ידני בנסיעה ארוכה במהירות קבועה, או שהוא רק "מבזבז" דלק כשהוא מעביר הילוכים?

תודה

פורסם
אם הממיר נעול והשיוט הוא בסל"ד נמוך יותר מאשר ידני מקביל, באותו רגע נתון בלבד הוא יותר חסכוני.
בדר"כ בידני יש 5 הילוכים ובאוטומטי יש 4, האם זה אומר שהאוטומטי נמצא בסל"ד יותר גבוה מאשר הידני באותה מהירות?

כמובן אם משווים 2 מכוניות מאותו דגם, שנה וכו'.

פורסם

בכל המקרים שאני אישית ראיתי, אם ניקח דגם מסויים - הדגם האוטומטי תמיד שייט בסל"ד נמוך יותר מהדגם המקביל לו הידני.

יכול להיות שיש, אני לא נתקלתי.

פורסם

לי יש מכונית עם אותו גיר כמו שלך - AL4. הנסיעה הכי חסכונית היא בהילוך רביעי במהירות 70. כדאי להעביר הידית למצב ידני ולהזהר לא לרדת מתחת ל 70 כי אז ההילוך יורד לשלישי.

פורסם

איך נסיעה ב70 יכולה להיות חסכונית? לקוח שנים להגיע, זה אולי חסכוני יותר באותו הרגע אבל לאורך זמן תבזבז יותר דלק.

סע 90-100, תמצא את הנקודה שבה אתה לוחץ הכי מעט על הגז ובו זמנית שומר על מהירות שיוט סבירה.

תסתכל רחוק קדימה, תזהה האטות בנתיב, תכנון היטב את מסלול הנסיעה, תוריד הילוך בעליות בהן הגיר לא רוצה להוריד לבד.

זאת הדרך שאני מכיר. אל תקבע את עצמך על מהירות מסויימת - זה יגרום לך לנסות לשמור על המהירות יותרמאשר לחסוך - תמצא את המהירות בה הרכב משייט, לכל רכב יש נקודה כזאת.

בקשר לסל"ד - בגיר אוטומטי יש יחסי העברה ארוכים יותר, אם תשים לב - רוב הרכבים הידניים נמצאים על כ3000 סל"ד באיזור ה100 קמ"ש. האוטומטיים ב2500.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
איך נסיעה ב70 יכולה להיות חסכונית? לקוח שנים להגיע, זה אולי חסכוני יותר באותו הרגע אבל לאורך זמן תבזבז יותר דלק.
יקירי! כשמדברים על נהיגה חסכונית זה בכלל לא משנה מה הזמן שיקח לך להגיע מנקודה א לנקודה ב אלא כמה דלק תצטרך כדי להגיע מנקודה א לנקודה ב.

המהירות החסכונית ביותר היא המהירות הנמוכה ביותר בהילוך הגבוה ביותר, כל קמ"ש מעבר לזה כרוך בביזבוז דלק נוסף כדי להתגבר על התנגדות הרוח.

היות והAL4 לא מאפשרת ליסוע פחות מ 70 בהילוך הגבוה ביותר הרי שזו המהירות החסכונית ביותר. אם יש לך מד צריכת דלק בזמן אמת (לא ממוצע מאז האיפוס) תוכל גם לראות את זה בפועל.

פורסם

פעם קראתי איפשהו שהמהירות הכי חסכונית היא 88 קמ"ש, לפי חישובים של סל"ד מול התנגדות הרוח או משהו כזה. אבל אם בתיה"ל האוטומטית שלו ההילוך הכי גבוה מתחיל ב-70 קמ"ש אז אני לא יודע אם זה גם ככה.

פורסם

ב AL4 אחרי שהגעת ל 70 ואתה ברביעי, אפשר להאיט בערך עד 60 ולהשאר ברביעי.

או בטיפטרוניק אפשר לרדת ל 50 קמ"ש.

אצלי באיביזה טורבו הכי חסכוני זה 50 קמ"ש אבל האמת שלא טרחתי לבדוק ב 40 כי זה כבר כל כך איטי.... מה גם שבין 60 קמ"ש ל 50 קמ"ש כבר היה שיפור ממש קטן בצריכת דלק, שלא מצדיק להזדחל בכביש.

88 זה מהר מדי בשביל להיות אופטימלי. מה גם שאין מספר מסוים שמתאים לכל סוגי הרכבים.

פורסם

ULY ומה עם חישובים של סל"ד - 70 זה בערך 1000 סל"ד לא? הרכב לא יתקשה לייצר את הכח הנדרש בשביל לשמור על המהירות הזו?

האם אתה בטוח שאי אפשר לשמור על מהירות גבוהה יותר בלי ללחוץ יותר על הדוושה?

בנוסף - אם צריכת הדלק תהיה גבוהה פי2, אבל תגיע פי 2 יותר מהר, לא יצא אותו דבר?

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בנוסף - אם צריכת הדלק תהיה גבוהה פי 2, אבל תגיע פי 2 יותר מהר, לא יצא אותו דבר?

נפלת פה, ונפלת בענק.

צריכת הדלק נמדדת בכמות הליטרים חלקי המרחק.

לזמן ההגעה אין קשר לזה.

ניקח דוגמה:

אני צריך לנסוע עכשיו 100 ק"מ.

במהירות של 100 קמ"ש האוטו שלי עושה 1 ל 10. במהלך הדרך כמה דלק בזבזתי? 10 ליטר.

נניח נסעתי 200 קמ"ש (פויה, מהירות זה פיכסה). האוטו שלי צורך 1 ל 5 במהירות כזו.

כמה ליטרים בזבזתי? 20 ליטר.

הגעתי פי 2 יותר מהר, אבל בזבזתי פי 2 דלק.

איך זה יוצא אותו הדבר - אני ממש לא מבין.

נכון שיש מהירות נמוכה מסויימת שממנה ומטה אתה צורך מעט יותר, אבל הכלל הוא זהה - מהירות קבועה, בהילוך הגבוה ביותר האפשרי עם המהירות הנמוכה ביותר האפשרית שבה הרכב לא יגמגם ולא תצטרך ללחוץ הרבה על הדוושה.

לרוב המכוניות, זה יהיה בסביבות ה 80 עד 110 קמ"ש +-.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

נראה לי שהבחור התבלבל בין היחס של צריכת דלק מול מרחק, כנגד צריכת דלק מול זמן עבודה

כלומר אם בשיוט על 100 קמ"ש הרכב צורך ליטר דלק בדקה

ובשיוט על 150 קמ"ש הרכב צורך ליטר וחצי בדקה

אז צריכת הדלק "שווה" יחסית...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

אבל לא ככה מחשבים צריכת דלק, זה לא קשור בשיט לשום דבר.

מה שמעניין אותך הוא כמה מרחק אתה תסע על אותה כמות של דלק.

ככל שתסע מהר יותר מעבר לגבול החיסכון - תצרוך יותר דלק. זה שתגיע יותר מהר זה לא קשור, אתה עדיין תבזבז יותר דלק.

תקרא שוב את התגובה הקודמת שלי, הפעם בעיון.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ב 150 קמ"ש המנוע צורך בערך פי 2.5 או פי 3 יותר דלק מאשר ב 100 קמ"ש.

(הכוונה שקצב זרימת הדלק למנוע הוא פי 2.5 או פי 3.)

אז צריכת דלק של האוטו שלך, פר מרחק, היא בערך פי 2 כי:

אתה צורך פי 3 יותר דלק כל שניה, אבל מתקדם פי 1.5 יותר מהר.

(תחלק 3 ב 1.5 ותקבל 2)

פורסם

כן כן כן, רשמתי לעצמי: לא להגיב אחרי ערב שתייה בפאב.

לא יודע למה כתבתי את מה שכתבתי בעעעע.

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...