Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6870 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז מדובר בפאסט 93 1800 B3 35I שיש לה נזילה חריפה מאטם מכסה שסתומים.

ליפני שנתיים עשיתי לה ראש מנוע, כתוצאה מדליפה של גזי פליטה למערכת קרור. הדליפה הסתיימה אך כחלק מהחלפת האטמים החליפו לי גם אטם מכסה שסתומים. כמובן ששמו לי חלק לא מתאים והיית נזילה.

חזרתי למוסך שעשה והוא שם לי אטם אחר שכמובן שוב... לא התאים.

במכוניות פולקסוואגן מהדור הזה צורת מנוע ABS ADZ צריך להיות אטם מגומי עשוי מחתיכה אחת, ולא כל מיני פטנטים אחרים שעשויים מכמה חתיכות.

הלכתי וקניתי אטם חדש שעלה לי 70 ש"ח כולל מע"מ תוצרת גרמניה.

56a8_1.jpg

התחלה נוזל.jpg

למעלה נוזל.jpg

לאתר.jpg

צד נוזל.jpg

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

עכשיו חיממתי את המנוע קצת, והתזתי ספריי קרבורטור על הראש על מנת להעיף את כל השמן, כדי שאדע שאחרי שאחליף את האטם אין יותר נזילות.

אחרי הספריי מאחורה.jpg

אחרי הספריילמעלה.jpg

Picture 012.jpg

Family210605 017.jpg

פורסם

וואו! איזה נזילה חריפה!.

הייתי הולך לעשות שטיפ ץ מנוע כיספריי קרבורטורים לא יעזור הרבה עדיין ישאר שמן.

אם אתה עושה שטיפת מנוע אז תכסה טו טוב את כל החלקיםהחשהמליים בתא המנוע כמו המפלג חיישנים וכאלה ותצפה אחרי השטיפה למנוע נקי כמו חדש!.

פורסם

עכשיו בקשר לסגירה בחזרה של המכסה שסתומים יש לי דילמה קטנה.

אני יודע שצריך לסגור את זה ב10 NM אבל אין לי ידית מומנט לכן אני יהיה עדין עם היד.

לדעתי צריך לסגור את הברגים לפי הסדר שרשמתי על התמונה (ראה תמונה למטה) נכון?

Picture 014.jpg

פורסם

תיסגור עם כוח היד ורצ'ט לא חייב ידית מומנט רק לא לחזק חזק מידי כי אתב עלול לגזור את הבורג!.

תיסגור קודם את הברגים עד הסוף עד שהם לא מסתובבים ואז תחזק כמו שכתתבתי לך בכחול לפי הסדר ואז תחזור על ההידוק פעם שנייה ושלישית זאת אומרת לא לחזק ישר חזק, כל פעם לחזק מעט לסובב מעט את הבורג ולחזור על התהליך לפי הסדר.

איך שציירתי לך ואיך שאתה ציירת לא כל כך משנה העיקר שיהיה בהצלבה ושתיסגור לא חזק מידי כי הטעות שאנשים חושבים זה ככול שסוגרים חזק יותר ככה האטימה טובה יותר וזה טעות תחזק בינוני כזה לא יותר מידי חזק כי אלה ברגים עדינים.

ובטח הרצועת טיימינג מלאה בשמן וזה עלול להוביל לקריעת הרצועה או שהיא תחליק בדוק את הרצועה מיד!.

ואל תישכח לנקות את המסילה שהאטם יושב בה גם בראש וגם במכסה שיהיה נקי משמן ואז תשים את האטם שהאיזור נקי ויבש. תעבור על המסילות (חריץ) של האטם עם בד ותרסס מעט ספריי קרבורטורים על הבד ותתחיל לעבור על המסילות.

1.jpg

פורסם
.

אני יודע שצריך לסגור את זה ב10 NM אבל אין לי ידית מומנט לכן אני יהיה עדין עם היד.

10 NM זה מומנט קטן מדי בשביל ידית מומנט, אלא אם הייתה לך ידית מומנט קטנה,

אני ממליץ לך לסגור עם מפתח T, כך לא תוכל להפעיל יותר מדי כוח, בכל מקרה אל תשתמש

בכלי עם זרוע ארוכה אחרת לא יהיה לך רגש בסגירה ואתה עלול לגזור את הבורג.

פורסם

אספתי את מגוון הביטויים מהשרשור הזה שמנסים לתאר סגירה ב10NM .

תיסגור עם כוח היד

רק לא לחזק חזק מידי

זאת אומרת לא לחזק ישר חזק

כל פעם לחזק מעט

תחזק בינוני כזה לא יותר מידי חזק

אני ממליץ לך לסגור עם מפתח T, כך לא תוכל להפעיל יותר מדי כוח,

בכל מקרה אל תשתמש בכלי עם זרוע ארוכה אחרת לא יהיה לך רגש בסגירה ואתה עלול לגזור את הבורג.

לכן אני יהיה עדין עם היד.

אתם שומעים את עצמכם? יש לכם מושג אם זה ששאל הוא אלי האנה או ילדה בת 3 . לכל אחד מהם "סגירה בכוח בינוני" אומרת עוצמה אחרת.

זה מצוין שאתה מטפל לבד. אתה יכול להבטיח ככה שרכבך יקבל את הטיפול הכי טוב שיש. אבל בשביל שזה מה שהוא באמת יקבל, אתה צריך להשתמש בכלים הנכונים. קנה לך ידית מומנט שהטווח שלה מתאים לסגירות הברגים שאתה צריך ברכב שלך. בהחלט ייתכן שתצטרך שתי ידיות, אחת קטנה ואחת גדולה, כדי לכסות את כל הטווח. את הכסף שתשלם על הידיות (לא צריך יותר מ400-500 ש"ח) אתה תחזיר במהרה על טיפולים נכונים ואיכותיים שתעשה לרכב שלך בעצמך.

פורסם

במוקדם או במאוחר הנזילה תחזור במידה ולא תסגור לפי ההנחיות של הייצרן.

בשביל מה ביקשת ממני מידע לגבי מומנט הסגירה ?

איזה כייף לי :)

פורסם

הלכתי לבדוק ידיות מומנט ליפני כמה ימים באוזר יצחק שדה.

הידיות מומנט שראיתי מתחילים מ19 NM. ורוצים עליהם משהו בסביבות ה300 ש"ח.

אין ספק שצריך ידית מומנט לא מצאתי למקרה הזה משהו מתאים.

בקשר לשלבי סגירה מה שציירתי נכון, או אופציה אחרת? (התבססתי על התרשימם שמרק נתן לי, שככה סוגרים ברגי ראש מנוע)

פורסם
מה זה הפינים האלה, שמצורפים לאטם ?

ממה שהבנתי ישנם מנועים שיוצרו עם ברגי 6MM , וישנם מנועים שנוצרו עם אטם שסתומים 8 מ"מ.

האטם נועד ל8 מ"מ אך במידה ויש לך 6 MM אז אתה מחליף ברגים.

פורסם
הרכב שלך נראה כמו חדש.

זה הצבע המקורי, או שהרכב עבר צביעה ?

תודה רבה.:-)

הרכב יד ראשונה מספ' 93 אנחנו שומרים עליו מאוד,הצבע ברובו מקורי.

עשיתי לו פוליש עדין, כדי שהוא יראה ככה.(זה פוליש שבא בקופסא בצבע ירוק בהיר, אני לא זוכר כרגע את המספר שלו.)

פורסם

בטח שזה משנה איך סוגרים ומשחררים את הברגים.

את הברגים יש לשחרר לפי הסכמה של BA323F, ולסגור אותם לפי השרטוט שלך TOSTOS.

החליטו על הכיוון לא כי בא להם, יש לכך מטרה, כמו שכשאתה פותח את הראש מנוע אתה חייב להתחיל בפתיחת הברגים מהקצוות, ובעת הסגירה אתה מתחיל מהאמצע כדי למנוע עיוות של הראש והצמדה טובה של האטם, כך גם יש לשחרר ולחזק את הברגים של מכסה השסתומים.

• תוכן חדש...