Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מקרן אחורי מדגם THOMSON בגודל 46 אינץ', שהצבעים שלה חלשים.

רציתי לדעת עם יש למישהו ניסיון עם תיקון כזה, וכמה הוא אמור לעלות?

האם מישהו יודע על טכנאי שמתקן כאלה טלויזיות?

26062009913.jpg

"כל היציע עכשיו משתולל...:multi::angel::onfire:"

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדר"כ שפופרות ההקרנה נחלשות ויש צורך בהחלפתם. אני יודע שאצל חבר שיש לו טושיבה 50 אינשט המחיר עמד על כמה אלפי שקלים. אין הצדקה כלכלית להשקיע במכשיר שכזה. צריך לתת לו למות או לזרוק אותו ולקנות מכשיר חדיש.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ואוו , הדבר הזה ענק !

עלויות תיקון של דבר כזה הן אסטרונומיות, יש לי חבר שבמקום לתקן פשוט קנה אחד אחר יד שניה (של סוני נדמה לי) בכמה מאות.

אני אישית לא הייתי מכניס בהמה כזאת הביתה שוב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אין הרבה טעם לחפש מיד שנייה כי כמעט בכל המקרנים האחוריים השפופרות גמורות והתמונה חשוכה\מטושטשת ואף אחד לא יילך להשקיע בתיקון של זה.

פורסם

אכן , גם חבר בדק עם 52" שהיתה לו בזמנו ואותה בעיה , וכשהLCDים ופלאזמות היו חדשות משמעותית, והיה יותר כדאי לקנות מסך 52" דק מאשר לתקן את הבהמה (אמנם המסך עלה כ1000 ש"ח יותר מהטלוויזיה - אבל הוא היה באיכות שהטלוויזיה לא יכלה להגיע אליה גם בתור חדשה).

היא הוסתרה תקופה כלשהיא בחדר צדדי ועפה בשיפוץ שנערך לא הרבה זמן אח"כ.

בקיצר - הטלוויזיות האלו הם (בלי להעליב) די מחורבנות , גם בתור חדשות הן היו גרועות למדי , וכל מי שרצה תמונה איכותית בכזה גודל מצא פתרונות אחרים, ועם השנים הם פשוט ניהות עוד יותר נוראיות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

טלויזית ה THOMSON ( מקרן אחורי ) היא אחת הטובות שהיו בזמנו .

אפשרות ראיה גם מהצד + מערכת סאונד מעולה ( דגמי - DVM 100H + PIP ) והגבוהים יותר .

לפני החלטה על החלפת מנורות המסך - יש אפשרות לנקות אותן מאבק אשר נפל עלייהן במהלך הזמן :idea:

( זהירות - לפני העבודה לנתק מהחשמל )

- מפרקים את הכיסוי האחורי העליון - מאוד קל כ 10 ברגים .

לנקות בזהירות את מנורות ההקרנה ( יש עלייהן אבק ) - בזהירות , עם מטלית מיקרופייבר קצת רטובה , ומיד בעדינות עם מטלית יבשה .

לעבוד עם רגש - המנורות יושבות בבסיס עם כיוון - להזהר לא להזיז את המיקוד .

לנקות בזהירות - את מסך ההקרנה האחורי - ציפויי כסף גדול נוצץ ,.

מטלית רטובה בעדינות + מטלית יבשה .

לנקות בזהירות גם את המסך הקדמי , בחלקו הפנימי .

להרכיב חזרה את הכיסויי האחורי - ולחבר לחשמל .

להפעיל את הטלויזיה - ולהכנס ל תפריט התכנות ( MENU )

להכנס לתפריט ה INSTALLALION - בעזרת מקשי החיצים , אשר מסביב ל OK . ואז לאשר ב OK .

לרדת עם המקש של הכיוון ל CONVERGENCE - להכנס דרכו ב מקש OK .

יופיע מסך המיקוד עם XX X של כיונוי מיקוד מנורות ההקרנה , לבדוק כי הם ממוקדות על האמצע - ואם לא לכוון בעדינות

אפשרות כיוון של אחת יכולה לשנות קצת גם אחרת , כך שיש לכוון בעדינות ובמקביל .

לסיים לחזור לתפריט הראשי ע"י הקשה על מקש MENU - ושוב להכנס ב כעת ב עמודת ה PICTURE .

לכוון את רמת הצבע החדות והבהירות - יש שם עוד אפשרויות לפי דגם המקרן .

יש לעשות את הניקויי והכיוונים בזהירות ולאט לאט - לא להתלהב , זה לוקח זמן - אבל אפשרי :lol:

אם לא הולך - הזמינו רק טכנאי שירות של היבואן בארץ -

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תשובתו של אייל מעליי מקבלת 5 כוכבים ! תשובה מקצועית ! אין להסיק שהשפורפרות חלשות עד לביצוע הנ"ל .

אם מעולם לא בוצע ניקוי ,קרוב לוודאי שהשינוי בתמונה יהיה דרמטי .

היבואנית למכשיר זה בזמנו היתה חברת "אמפא" אם איני טועה (נסגרה),ואין הרבה טכנאים שמתעסקים עם מכשירים אלה.

מכיוון שלא ראוי שאפרסם עצמי כאחד כזה .שלח ה"פ אם אין באפשרותך לעשות את זה לבד.

תיקון קטן לאייל:

למעט מספר מקרנים אחוריים כגון LG ,חדשים יותר,, למכשירים הישנים הייתה מראה (ראי) אמיתית ברמה גבוהה ,שניתנת לניקוי

עם כל תכשיר לניקוי חלונות .במידה ולא מדובר בזכוכית ,אכן מומלץ לנקות בזהירות וללא שום חומר על מנת למנוע קילוף / פגיעה.

תוספת :

מכשיר אמין מאוד עם תמונה ברמה גבוהה וקול גם בשנתון המתקדם שלו.

לצערי אין דברים כאלה היום.

בברכה

מוטי

פורסם

נכון - אין דברים כאלו - יש רק דברים עדיפים.

נחמד להתרפק על הטכנולוגיה החביבה הזו ולהגיד - איזה טוב זה והכל , אבל במבחן התוצאה , אם תעמיד אותה מול פלזמה או LCD איכותי (הכוונה לא קוניקה ב1500 ש"ח מהדיוטי , אלה מסך יוקרתי מסדרה גבוהה כמו שהדברים האלו היו פעם או אפילו מסך מעל הממוצע כמו סדרות טובות של סמסונג) - גם בשידורים רגילים - הקרנה אחורית לא תתקרב לדגדג איכות של מסך מודרני בשום פרמטר.

נו טוב ,

במשקל היא בטוח לוקחת.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

בשביל לעשות למכשירים האלו CONVERGENCE צריך דוקטורט וזה תמיד יוצא מחורבן.

ניקוי יכול קצת לשפר אבל ב99.9 אחוז אלו יהיו הנורות כי אורך החיים שלם קצר.

הקרנה אחורית היתה יצור כלאיים למי שחיפש לפני עשר שנים צג גדול.

עזוב אותך...קנה פלזמה חדשה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לייזר סיטי היא דווקא חנות שאני כן טורח לבקר בה מדי פעם , וראיתי שם (ולמעשה חבר אחר קנה משם בזמנו טלוויזיה של תומסון הקרנה אחורית - שהוחלפה בפלאזמה של פיונייר בעלות של 20 ומשהו אלף , אין טעם לדבר על זה שאין מה להשוות כן ?)

הם חברה נחמדים , אבל לא חסר להם להחזיק פלופים לאורך השנים , הטלוויזיות האלו דוגמא אחת , עוד דוגמא לטכנולוגיה שהם מאוד ניסו לקדם - לייזרדיסק :)

כמו שאמרתי - אני לא מדבר מחוסר נסיון או מחוסר הכירות עם טלוויזיות הקרנה אחורית ברמה מאוד גבוהה , להפך , דווקא מתוך הכירות לא רעה , אין מה לעשות , הן כבר לא עומדות בסטנדרטים של היום.

ואתה מוזמן לזלזל כמה שאתה רוצה בסמסונג , זה רק מראה שאתה לא מעודכן במיוחד בשוק מוצרי הביניים ומעלה של היום.

(וכמובן - אני לא מכניס עדיין למשוואה בכלל תוכן HD כמו שאייל עשה , אז זה בכלל הופך לבדיחה עצובה)

Then dying is forgetting

פורסם

לא מתכוון להתווכח כאן עם אף אחד ,גם אם יש לי 20 שנות נסיון בתחום (אהה,יש לי) ,ואני כמעט בטוח שאין כאן הרבה חבר'ה שראו ובדקו כמות מכשירים מכל הסוגים כמוני ,אלא אם כן אם הם מהתחום, כמוני (לא סוכן,טכנאי).

קצת סדר :

קיימים 2 סוגים של מקרנים אחוריים :

1. תותחי צבע ,שלושה במספר בדרך כלל ,אדם,כחול ,ירוק כמו CRT .

2. DLP LCD עם אורך חיים קצר יחסית לנורה (פרוז'קטור הלוגני) ,שהיצרן מדבר על 3000 שעות ,ובפועל כ-1600 ואולי קצת יותר.

התמונה במכשיר הזה מדהימה ועוקפת כל מכשיר מהדור החדש .נקודה.

למכשירים בני השלוש שנים יש חיבורי VGA ושאר ירקות.

למכשירים מהדור החדש ,צריך שידור איכותי ואביזרים נלווים על מנת להפיק את המירב .כבל מונסטר ב-1000 ש"ח ויותר :shock: .במחיר הזה אני כבר אביא את יעקוב אילון עם מיקי להקריא לי את החדשות בסלון (סתאאאאאם :lol: ).

לתמונה איכותית של שידור רגיל עדיפה הפלאזמה, שלה יש את החסרונות שלה.

LCD טובה ככל שתהיה ,סובלת מבעיית ה"שחור" ולא יעזור כלום.

היו בטוחים שמנסיון ,התקלה הראשונה גם במותגים תגיע לאחר 3 שנים במקרה הטוב .ותעלה המון.

אכן ,זו הקידמה ,אבל לא תמיד בהכרח טובה יותר.

אפשר לחשוב שמבחינת משקל אתם כל יום צריכים להרים את המכשיר.

לא רוצה להתווכח ,כל אחד והראש שלו.

שבעתי מהתנצחויות בתחום .

בברכה

מוטי

פורסם
בשביל הכייף

תן קפיצה לחנות

http://www.lasercity.co.il/sg_products~32.htm

ואח"כ תחזור לדווח - את התשובות יש לי מאחי ועוד חבר עם פלזמות חדשות של " סמסונג " 50 .

אייל .

באמת אין לך מושג על מה אתה מדבר.... מצטער ידידי.

הפלזמות של סמסונג בין הטובות ביותר בדרג הביניים אם לא הטובות ביותר. (יחד עם פנסוניק וLG)

מעליהן יש רק את פיוניר.

אני אומר את זה בתור אחד שיש לו כזו בסלון (לאחר סקר שוק והשוואה מקיפה) , בתור אחד שהמליץ לרבים , כולל חבר'ה מהפורום ,משפחה וחברים וכולם מרוצים.

נ.ב. בלינק יש תמונה של רונלדיניו מהתקופה ששיחק בקבוצת נעוריו הברזילאית, זה רק מראה כמה העסק ישן ! :D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

למכשירים בני השלוש שנים יש חיבורי VGA ושאר ירקות.

למכשירים מהדור החדש ,צריך שידור איכותי ואביזרים נלווים על מנת להפיק את המירב .כבל מונסטר ב-1000 ש"ח ויותר :shock:

א. מכשירים עם 3000 שעות תצוגה זה עלוב, וגם אי עיבוד סיגנל דיגיטלי טהור - זו גם כבר ירידה באיכות.

ב. כבל VGA או כל שיטה אנלוגית זה גם מיושן ומוריד מאוד מהאיכות - בימינו - אם אתה מדבר על שידורים איכותיים ברמה גבוהה אתה בכלל לא מדבר על סיגנל אנלוגי! אין שום טעם להוסיף עוד DA וAD בדרך, לא משנה איזה כבל ואיזה קונוורטרים אתה משתמש - האיכות תרד - גם לסאונד וגם לוידאו - אנלוגי מעבירים באיכות גבוהה רק איפה שחייבים.

ג. בהקשר לב' כבל של 1000 ש"ח , או 100 ש"ח לסיגנל דיגיטלי - זה לא משנה.

לגבי הטענה שלך שרואים יותר טוב , נו קטונטי , אז אתה טכנאי , סבבה, כמו שיש חובבי רכב שמבינים יותר ברכבים ממכונאים , יש גם חובבי טכנולוגיה שמבינים דה פקטו יותר (במיוחד בטכנולוגיה גבוהה) מטכנאים.

אני לא אומר שאני כזה ואתה כזה, אני מעלה את האפשרות.

העובדה היא שבכל רמת יוקרה ומחיר - הטכנולוגיה של הקרנה אחורית (על 2 השיטות שלה , שאני דווקא יודע מה ההבדל) - לא תופסת.

ברמות היוקרה הגבוהות במסכים גדולים באמת משתמשים במקרנים ומסכי כסף להקרנה קדמית , ובפחות גדולים בפלאזמות ובLCDים (שעשה טובה , להעלות את עניין השחור בLCD - רלוונטי לLCDים ממוצעים ואיכותיים - לא ממש לסקאלה העליונה)

ובמסכים היום יומיים - גם הטכנולוגיה הזו לא תופסת ולא פרקטית.

ליביו

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...