Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנים, מישהו?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אז ככה, אני מחפש אופניים, אבל אין לי מושג מה אני מחפש.

אני לא יודע מה זה זנב קשיח או מושגים אחרים. בגדול, מחפש לקנות משהו טוב, בלי להוציא יותר מדי (מה תחום מחירים לדגמי התחלה-אמצע כאלה?)

הדרישה היחידה שלי שיהיו אופניים רב תכליתיים (כלומר לא דקים כמו אופני כביש) קלים כמה שיותר (מבלי להגיע לסיבי פחמן) ו......זהו. אה, אם אפשר לרדת איתם מדרגות בלי חשש זה בונוס (יש איזה קיצור דרך שאפשרות לעבור אותו דרך מדרגות מקצרת זמן משמעותית).

אני 176סמ אם זה משנה משהו

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלומות,

אז ככה, אני מחפש אופניים, אבל אין לי מושג מה אני מחפש.

אני לא יודע מה זה זנב קשיח או מושגים אחרים. בגדול, מחפש לקנות משהו טוב, בלי להוציא יותר מדי (מה תחום מחירים לדגמי התחלה-אמצע כאלה?)

ז"ק= אופניים בלי בולם אחורי.

שיכוך מלא= אופניים עם בולם אחורי.

איזה עוד מושגים קראת\שמעת ?

הדרישה היחידה שלי שיהיו אופניים רב תכליתיים (כלומר לא דקים כמו אופני כביש) קלים כמה שיותר (מבלי להגיע לסיבי פחמן) ו......זהו. אה, אם אפשר לרדת איתם מדרגות בלי חשש זה בונוס (יש איזה קיצור דרך שאפשרות לעבור אותו דרך מדרגות מקצרת זמן משמעותית).

רב תכליתיים ? אני באמת לא מבין את השימוש שלך, אתה רוצה שטח? אתה רוצה עירוני? אתה רוצה עירוני אבל כאלו שתוכל לקרחן?

אני 176סמ אם זה משנה משהו

בטח משנה

הכי חשוב, תקציב?

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין במפץ הגדול? מזל טוב, גם לך יש תאוריה דמיונית. :-P

פורסם

המממממ 2000 זה סביר?

המדרגות האמורות הן מהסוג הרחב והנמוך - 50 סמ" אורך, 10 ס"מ גובה (בערך) ככה שזה לא שחיטה של האופניים, סתם קיצור דרך (כי יש המון מהן, על מרחק (אווירי) קצר, שהדרך השניה היא מישור, אבל דורשת הקפה של בניין

שימוש עיקרי זה לפיזיותרפיה האמת, כלי תחבורה זה משני

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
המממממ 2000 זה סביר?

המדרגות האמורות הן מהסוג הרחב והנמוך - 50 סמ" אורך, 10 ס"מ גובה (בערך) ככה שזה לא שחיטה של האופניים, סתם קיצור דרך (כי יש המון מהן, על מרחק (אווירי) קצר, שהדרך השניה היא מישור, אבל דורשת הקפה של בניין

תקשיב, אני אישית בגובה שלך, ומוכר אופניים בהרבה מתחת לתקציב שלך ביד2.

עד 1500 אפשר להביא אותם למצב שהם נוסעות הרבה הרבה יותר טוב מכל אופניים שתמצא במחיר הזה.

http://www.harim.co.il/yad2/150738/%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%99-%D7%96%D7%A0%D7%91-%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%97-KHS-KHS-Alite-500-09.htm

אופניי כניסה, אבל ברמה מעל האופניים הכניסה ברמה הנמוכה, מעצורים מעולים שעולים חדשים בפני עצמם 530 שקל.

בשביל לרכב בהנאה שלמה, מעביר אחורי חדש, אולי צמיג אחורי, השקעה של עד 400 שקל, ואתה מסודר, ואז נשאר עודף לכל הפיציפקאס.

וכמובן אני גמיש.

אבל בשביל למנוע יותר מידי פרסום, אעדיף להביא לך לשאול שאלות, שתיסגר על מה אתה רוצה

פורסם

אם אתה רוצה לרדת מדרגות, אתה צריך אופני הרים (שאלת בהודעה המקורית על אופני כביש- ממש לא מיועדות לזה).

הגובה לא ממש משנה- לכל אופניים נורמליות יש מידות, אתה פשוט צריך לבחור מה נוח לך.

בתקציב שלך- אל תתקרב לשיכוך מלא. לשימושים שכתבת, אתה גם לא באמת צריך, בכל מקרה. לך על אופני זנב קשיח (הסבירו קודם מה זה, בולם על הגלגל הקדמי אבל בלי בולם על הגלגל האחורי).

מהנסיון (הלא עצום, יש לומר) שלי, בתקציב של 2000 שקל אפשר לקנות אופניים נחמדות ברמת כניסה. אני קניתי בזמנו GT outpost (דגם שכבר לא קיים) ב 1400 שקל והדבר היחיד שבאמת היה צריך שיפור זה הבולם, למרות שגם הוא היה די סביר. אני מניח שבתקציב יותר גדול כמו שלך אפשר לקנות אופניים עם בולם איכותי יותר. אם אפשר להכניס בתקציב בולם מותג (Rock Shox נחשבים טובים ממה שנאי מכיר. יש עוד חברה שנחשבת טובה, עולה לי בראש פוקס אבל אני לא בטוח), מצוין. אם לא, תוכל לחיות גם בלי זה.

סוג הבלמים פחות קריטי לדעתי. יש שלושה סוגים:

V-brake- מעין נעליים שבולמות ע"י לחיצה על הגלגל, כמו שיש באופניים זולות.

דיסקים מכאניים- עדיין מופעלים ע"י כבל, אבל הבלימה מתבצעת ע"י לחיצה על דיסק ולא על הגלגל עצמו.

דיסקים הידראוליים- מופעלים בשמן.

עוצמת הבלימה לא מאוד שונה בין V-brake לדיסקים מכאניים (יש יתרונות אחרים כמו בלאי נמוך יותר וסיכוי נמוך יותר שיתלכלכו אם אתה נוסע בבוץ, אבל זה לא ממש רלוונטי אליך). דיסקים הידראוליים הרבה יותר חזקים אבל יותר יקרים.

בתקציב נמוך, לדעתי לפחות, עדיף ללכת על בולם (הכוונה לבולם זעזועים על הגלגל הקדמי) טוב יותר גם על חשבון בלמים, כלומר אני הייתי מעדיף v-brake עם בולם איכותי מאשר דיסק מכאני עם בולם גרוע (אחרי נסיון עם האופציה השניה). עם זאת, גם עם בולם גרוע אפשר לחיות והוא עדיף בהרבה מאשר אופניים בלי בולם בכלל, וסה"כ, לשימושים שהיו לי אז, הייתי מרוצה מהאופניים שקניתי.

בשורה התחתונה, אם אתה רוצה לקנות חדש, לך לחנות אופניים טובה (לא לחנות שכונתית! יש המלצות בפורום, מציע שתבצע חיפוש. החנויות שאני מכין הן רוזן ומינץ ומצמן את מרוץ), תסביר להם את מה שהסברת כאן ותראה מה יש להם להציע.

האופניים שדיברתי עליהן (אני 174, המידה היא מדיום בשיטת המידות של GT, זנב קשיח, דיסקים מכאניים עם בולם מעפן, המשקל הוא 12 קילו אם אני זוכר נכון):

attachment.php?attachmentid=289266&d=1338186866.jpg

"ai motoare capul doare"

פורסם
המממממ 2000 זה סביר?

היכן וכמה אתה מתכוון לרכב?

[ואלפיים זה סביר לאופניים לשימוש קל].

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

על מדרכות. בהתחלה לא יותר מ100-150 מטר

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לפני כחצי שנה רכשתי אופניים משומשות ב1650.

כך שלדעתי 2000 ש"ח יכולים לספק לך אחלה אופניים בשוק המשומשות.

האופניים שלי היו (ועדיין) במצב מעולה.

הן משמשות אותי כדי להגיע לעבודה (כ5 ק"מ ביום).

עשיתי איתן כמה טיולי שבילים ואני קופץ/יורד איתן מדרגות חופשי!

ממליץ לך לגשת לאחת מחנויות האופניים באיזור מגוריך ולחפש מציאות. (שלי לדוגמא, היו בשימוש כמה חודשים בלבד. הבעלים התלהב ועשה טרייד אין על אופניים מאוד יקרות.)

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

+1.

אני קניתי אופניים משומשות של cannondale, ב2000 ש"ח. כאשר מחיר השוק שלהן הוא 4800-5400 ש"ח כחדשות. הן נקנו ממישהו שקנה אופניים ולא רכב עליהם בקושי, שכבו במחסן ונמכרו לי (אחרי חצי שנה). והאופניים נראו ממש כמו חדשות.

בקיצור- יש הרבה שקונים ולא משתמשים. צריך רק לחפש כאלה שמוכרים. במחיר סביב ה-1500 ש"ח אפשר למצוא trek 4300 עם דיסק הידראולי, למשל, וללא שימוש כמעט (חדש עולה 2900 לערך).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

ככה, אני לא אתייחס לאלמנט המכירה שלי.

אתה צריך אופניי ז''ק, עם שלדה טובה, מעצורי דיסק [עדיף הידרואלים ועדיף עוד יותר של חברה אמינה].

בולם סביר, כי זה התקציב. רק שתידע, בולם טוב שלא מטופל, לא עובד מספיק טוב. בולם סביר לא תוכנן לטיפולים, הוא פשוט יותר.

גלגלים עם חישוקים כפולים, הילוכים סבירים סביבות ה21-24 הילוכים לדעתי, כל השאר שופוני. אני רוכב עם 4 הילוכים קבועים, ויש לי 24.

הכי חשוב, המידה שלך.

כמו שתמיד אומרים בפורום הרכב, יש לך 2000 שקל לאופניים,

ז''א שיש לך רק 1600-1700 לרכישה של זוג.

מה עם קסדה? פנס? מחזיר אור? כפפות? התאמה של שטויות באופניים לאיך שאתה אוהב ?

שמן לשרשרת? כלים?

הקנייה מקבלת ממד שונה. תחשוב על זה.

פורסם

מחזק כמה נקודות:

מידה. אם אתה קונה אופניים משומשות (דבר נהדר, אגב), בשום אופן אל תתפשר על מידה. גם אם זו עיסקת חייך, תהיה צריך להוסיף לסכום עלות של כירופרקט.

ציוד הקפי. לא הייתי עף על עצמי עם שמן לניקוי שרשרת ומברשת ייעודית וסט כלים מבריק, אבל קסדה היא הוצאה לא זניחה ואחת שלא ניתן לפסוח עליה, נצנץ קדמי+אחורי חובה (ניתן לקנות בעלות של 25-40 ש"ח לאחד בחנויות, או בשקלים ספורים באיביי), מנעול טוב זה תמיד מומלץ, כפפות פחות קריטי לרכיבות קצרות (אלא אם אתה מתכנן ליפול).

בלמים. (כמו ברכב, בלמים זה ברקסים, בולמים זה שיכוך). לא הייתי הולך על דיסק הידראולי לצרכים שלך. נותן טאצ' נהדר ברכיבה יותר מאתגרת, ונראה נפלא, אבל מעלה משמעותית את המחיר, ולצרכים שלך לא נותן שום ערך מוסף.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
מחזק כמה נקודות:

מידה. אם אתה קונה אופניים משומשות (דבר נהדר, אגב), בשום אופן אל תתפשר על מידה. גם אם זו עיסקת חייך, תהיה צריך להוסיף לסכום עלות של כירופרקט.

ציוד הקפי. לא הייתי עף על עצמי עם שמן לניקוי שרשרת ומברשת ייעודית וסט כלים מבריק, אבל קסדה היא הוצאה לא זניחה ואחת שלא ניתן לפסוח עליה, נצנץ קדמי+אחורי חובה (ניתן לקנות בעלות של 25-40 ש"ח לאחד בחנויות, או בשקלים ספורים באיביי), מנעול טוב זה תמיד מומלץ, כפפות פחות קריטי לרכיבות קצרות (אלא אם אתה מתכנן ליפול).

בלמים. (כמו ברכב, בלמים זה ברקסים, בולמים זה שיכוך). לא הייתי הולך על דיסק הידראולי לצרכים שלך. נותן טאצ' נהדר ברכיבה יותר מאתגרת, ונראה נפלא, אבל מעלה משמעותית את המחיר, ולצרכים שלך לא נותן שום ערך מוסף.

רק שמן לטיפול, לא לניקוי זה ממש חובה.

מעצורים הידרואלים איכותיים פי כמה. בגשם מעצורי v ממש לא נוחים. לדוג' האופניים שאני מוכר באות עם, אני מוכר במחיר זול.

• תוכן חדש...