Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת כל כמה חודשים האום משתחרר. סימנתי עם טיפקס והסימן זז. האם יש למישהו את מידת המומנט לסגירה?

לא גיליתי שום שיטה לאבטחת האום.

פורסם

תצלם את האום, חייבל להיות אבטחה כלשהי, בדרך כלל יש לאום שפה שמעקמים אותה לתוך חריץ ואז הוא לא יפתח.

המומנט סגירה הוא בדרך כלל 220NM אם איני טועה, אפשר לחזק אותו עם פטיש אוויר 3/4 כמו שצריך ואז לאבטח אותו.

פורסם

אני היום אצלם את האום אבל בשונה ממכוניות אחרות שאני מכיר אין חריץ, אין שפה, אין באום חריצים לפין מפציל.

יכול להיות שצריך לוקטייט?

פורסם

האם בחלק הפנימי של האום יש טבעת פלסטיק ?

אם כן, זה אום עם "אבטחה עצמית" והטבעת הזו אמורה ליצור חיכוך ולמנוע פתיחה בילתי רצויה.

אם זה המצב, החלפת האום בחדש תפתור את הבעיה.

כל הנ"ל נאמר באופן כללי, אני לא יודע אם משתמשים באומים כאלו במקום המדובר.

פורסם

האום הינה אום בעל אבטחה עצמית. (לא ניילוק). יכול ילהיות שישנו עיוות כלשהו באום שמונע מהצוואר של האום לאבטח ולמנוע תזוזה.

החלף את האום וחזור לעדכן.

פורסם

יש אומים שהם לא ניילוק אך בכל זאת בעלי אבטחה עצמית וככאלו הם חד פעמים לשימוש. החלף אום חדשה וסגור למומנט המומלץ ע"י היצרן במדויק (ניסן חזאזי יכול לעזור עם הנתון הזה).

פורסם

יש להחליף את האום לחדשה ולסגור במומנט לפי הוראות היצרן.

במידה ולא תסגור את האום במומנט הנכון יש סיכוי שמיסב גלגל יהרס ואפילו הגלגל עלול לעוף ממקומו תוך כדי נסיעה.

ירון מאיר

פורסם

שבת שלום

שמתי אום חדשה למרות שלא ראיתי הבדל בין הישנה והחדשה.

סימנתי שוב בטיפקס אחרי שסגרתי עם פטיש אוויר בכל הכח.

נקווה שזה יחזיק

פורסם

למה נדמה לי שזה לא יחזיק מעמד???

נכתב כאן שיש לסגור את האום ע"פ מידת מומנט נדרשת.

טיפ ממני-

הרם את הגלגל באויר ונסה לסובב את הגלגל ביד.

אם אתה לא מצליח אז כנראה דפקת את המיסב.

בגמר הנסיעה הבאה שלך,

הנח את ידך על האום (בזהירות) ושים לב אם מרכז הגלגל חם.

ואם אתה עדיין מתעקש לנסוע כך עם הרכב, בעת הנהיגה אחוז את ההגה היטב וחגור חגורת בטיחות...

ירון מאיר

פורסם

המיסב יתחם בכל מקרה, בגלל החום הרב מאיזור המנוע ובעיקר צלחות ודיסקיות הבלימה הקדמיות. ואני בכלל לא הזכרתי את חוקי הפיזיקה בנוגע לגלגל שמתחכך באספלט. המיסב יהי קר רק לפני הנסיעה.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...