Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5979 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד פיאסטה שנת 00'- קניתי אתמול אצל פרוחזאד שמן חצי סינטטי ליקווי מולי הזהוב 10W40. הסתכלתי עליו וחיפשתי את הצירוף "סמי סינטטיק" ולא מצאתי. רק צירופים כמו "על בסיס" שלא נשמעים לי יותר מדי טוב. קראתי בפורום שהיו לא מעט וויכוחים בנושא שחלק אמרו ש"על בסיס סינטטי" זה חצי סינטטי וחלק אמרו שזה מינרלי מלא כי ככה זה מוצג באתר וכו' וכו'. שורה תחתונה אני מעדיף להחליף אצלו את זה למשהו שאני אדע בוודאות שזה שמן איכותי של חברה איכותית והוא חצי סינטטי. איזה מומלץ לי? זה עם התוסף האפור? חברה אחרת?

בחיפושי אחר מקום לרכישת פילטרים מקוריים לרכב נכנסתי למוסך דוד שהינו מורשה יבואן פורד. קיבלתי תשובות מהוססות ולא ברורות ושירות גרוע בקיצור. "אם אתה בא רק לקנות פילטרים..." "צינורות אין כרגע..." "טיפול לא ניתן כרגע.." לא מה שמצפים ממוסך מרכזי אז אבקש המלצה למקום שאפשר לרכוש בו פילטר שמן מקורי, שייבה, פילטר אוויר מקורי והחלפת מצתים לרכב ע"י המכונאי.

לגבי מי רדיאטור רכשתי מים ירוקים של פרסטון אך במוסך דוד אמרו לי שאני צריך מים אדומים בלבד כי ככה צריך בפורד ושהסיבה היא שהירוקים עושים נזילות ופריצות באטמים/גומיות/שסתומים. אצל הפרסי מכונאי אחד אמר לי בדיוק אותו דבר על המים האדומים. מה דעתכם?

פורסם

דובר על זה רבות, עד שהנושא נטחן עד דק.

LM 10W40 מיכל זהב הוא שמן מינרלי עם מרכיבים סינטטיים, כלומר איכותו כשמן מינרלי (אך כמובן עדיף על מותגים עלומי שם)

LM 10W40 + MOS2 מיכל כסף הוא שמן חצי סינטטי טוב יותר ובנוסף מתוסף ב MOS2 ששומר על מכלולי המנוע (חשוב לרכב שמונע מספר פעמים ביום) ומומלץ יותר

פורסם

מקפיץ.

אין לי מקום אחר לקבל התשובות הספציפיות הללו אנא תנו ל י בבקשה המידע הדרוש להשלמת טיפול 10,000 לרכב זה.

תודה מראש.

פורסם
מקפיץ.

אין לי מקום אחר לקבל התשובות הספציפיות הללו אנא תנו ל י בבקשה המידע הדרוש להשלמת טיפול 10,000 לרכב זה.

תודה מראש.

אני לא מבין למה לך לשבור את הראש על שמנים שבכלל לא איכותיים

למה לחפש שמן פחות טוב אם יש בשוק הרבה יותר טוב , למה לך חצי סינתטי אם יש סינתטי מלא

ואל תשמע לאלה שאומרים לך חצי סינתטי כתוב בספר הרכב (או ככה אומרים במוסך מורשה) , וללכת על זה על עיוור

תקנה סינתטי מלא , ויש מלא איכותיים בשוק , ותעשה כבר את הטיפול

מבטיח לך שזה רק יעשה הרבה יותר טוב לרכב שלך

ואם תרצה המלצות על שמן סינתטי מלא ומצויין , אשמח לעשות זאת

פורסם

אני תמיד שמח לקבל עוד המלצות לגבי הרכב אך אני חושב שאשאר עם ההמלצה לשמן של ליקווי עם תוסף MOS2 ואני מודה לך על ההערה ועל הה"פ. מה גם שלא מעטים אומרים לי שזה רכב שנת 00' אז למה לי בכלל שמן טוב ופילטרים מקוריים שאפשר לשים הכל תחליפי.

בשביל "לששלים כבר את הטיפול" אני צריך תשובות לכמה שאלות כי אני רוצה לקנות פילטרים מקוריים ולא יודע מאיפה! הלכתי למרכזי פורד ורק בילבלו את המוח שם.

ואני מנסה לדעת אם אפשר לשים מים ירוקים ולא אדומים כפי שאמרו לי במרכזי ולא מקבל תשובה פשוט. ואין לי אחרים לשאול.

פורסם

חלקים מקוריים תוכל לרכוש כמעט בכל מוסך מורשה, הרוב מוכרים חלקים.

בחנויות לחלקי חילוף יש כאלה שמוכרים מסננים מקוריים.

אם אתה מאיזור המרכז אז יש לך את "חזי דלאל" ברחוב המסגר(חפש בגוגל תוך שניה אתה מוצא כתובת וטלפון) יש לו הכל למאזדה ופורד מקורי.

פורסם

תודה העל ההמלצה אלך מחר לחזי דלאל לרכישת פילטרים ומסננים מקוריים לרכב.

אפשר לשים מים ירוקים ולא אדומים ברדיאטור? ואם לא יספיק גלון של 4 ליטר להוסיף מים מזוקקים או לקנות עוד גלון? זה רדיאטור של 1300

פורסם

רכוש נוזל קירור מקורי שמתאימם למנוע, אל תנסה לערבב בין סוגי נוזלי הקירור זה לא טוב בכלל.

הצטייד מראש בשני מיכלים של נוזל קירור(בכל מיכל יש 3.75 ליטר), וכך לא יחסר לך נוזל קירור.

פורסם

כמה ק"מ עבר הרכב?

מעבר לשמן סינטטי מלא אחרי שימוש במינרלי יכול לגרום סתימת מעברים דקים במנועים ישנים.

השמן הסינטטי בעל כושר המסה של לכלוך גבוה משל המינרלי.

פורסם

לדעתי לרכב הנ"ל אין שום בעיה להשתמש בשמן הזה.

אני השתמשתי בשמן הזה כמה פעמים בפולו שהיתה לי שהיא עם מנוע קצת יותר מתוחכם ורגיש מהפיאסטה הנ"ל.

המחיר של כזה שמן לא צריך לעבור את ה60-70 ש"ח ל5 ליטר.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

המנוע עבר 140K.

על איזה שמן אתם מדברים? אני מדבר על שמן חצי סינטטי LM 10W40 + mos2 . זה לא סינטטי מלא.

איך השמן אמור לעלות 60-70 ש"ח? זה בסביבות ה 100-120. אני לא יודע באיזה שמן השתמשו ברכב עד כה אבל מתאר לעצמי שחצי סינטטי פשוט.

לגבי ערבוב סוגי מים ברדיאטור. אני לא מתכוון לערבב סוגי מים. אני מעוניין להחליף את כל צנרת המים (כל צינורות הגומי שקשורות למים ויוצאות מהרדיאטור) כיוון שיש פריצות קטנות ברובן (שאריות ירוקות בחיבורים) ואני מעוניין להחליף לחדשות. על הדרך אשים מים חדשים כנראה כי יישפכו מהרדיאטור. לכן אני מעוניין לדעת האם למלא את כל הרדיאטור במים ירוקים או אדומים? במרכזי פורד אמרו לי רק אדומים כי הירוקים לא טובים לפורד לטענתם והאדומים שומניים יותר ומונעים פריצת מים. יש אנשים שאמרו לי שזה שטויות ולשים ירוקים זה בסדר גמור ואפילו יותר מכך.

פורסם

השמן של LM+MOS2 עולה אכן באיזור ה110 ש"ח.

אם לפני כן היה מינרלי או צמיגות שונה - תתיעץ עם המומחים האם שווה לעשות פלאש קודם.

לי היתה פיאסטה 1997 יוטה והשתמשתי בפרסטון ירוק כנוזל קרור מרוכז 50:50 עם מזוקקים.

אם לפני כן לא היה נוזל אדום עד עכשיו...נראה שפרסטון ירוק או אפילו האדום (מותאם לרכבי GM) גם טוב.

פורסם

חזרתי מחזי דלאל ומפרוחזאד עם הדברים הבאים:

שמן ליקווי מולי 10W40 + MOS 2 מפרוחזאד. החלפתי עם הזהוב שקניתי.

שאר הדברים אבקש לדעת אם הם מקוריים לדגם שלי כמו שביקשתי. הרכב כאמור פורד פיאסטה 1.3 שנת 00' ידני.

-פ. שמן כתוב עליו FOMOCO מיוצר ב UK. בקבלה ועל הפילטר עצמו יש כתבים שונים על הפילטר כתוב 7S76 6714 AA

-פ. אויר EFA 580

-פ. דלק EFG 6

-מצתים שמיוצרים במקסיקו מסוג (כך כתוב על הפלאג עצמו ולא בקבלה) AGFS 22CM1

מהיכן אני משיג מברג כוכב לפתיחת פילטר האויר?

פורסם

תרשום את המק"טים לכל חלק ואני אגיד לך אם זה מתאים

לעניין נוזל הקירור, הצבע לא משנה, הוא רק מסמל את ההבדלים.

לפורד יש שני סוגים ( אני מדבר על הנוזל ששמים במוסך מורשה ) ירוק ואדום.

הירוק נועד לרכבים ישנים יותר ( אסקורט למשל )

האדום לחדשים

לשלך מתאים רק האדום

אצלי פעם שמו את הירוק, וזה פשוט גרם למלא נזילות.

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• תוכן חדש...