Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6830 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום פורסם ב YNET כי משרד התחבורה מתכנן שורה של תיקונים בחוקי התעבורה.

איסור למוניות לעצור בצמתים לשם איסוף נוסעים - ניחא. מושבי בטיחות לילדים באוטובוסים זעירים - אדרבא. הסרת הגבלת המנירות על אופנעוים עד 50 סמ"ק - אינני בר סמכא לחוות דעה, אבל לגזור על שימוש באוזניה (אפילו באחת) בשעת נהיגה הרי זו ממש ירידה לחייהם של רבבות אנשים!!!

לרבים ממנו יש רכב מהעבודה, או רכב מושכר, או סתם רכב של קרוב/ידיד וכו', כמו כן לרבים ממנו יש סלולארי מהעבודה, או מס' מכשירים או שאנו משדרגים למכשיר חדש כל מס' חדשים. האם כעת לא ניתן בכל המקרים האלו לנצל את זמן הנסיעה, שלפעמים הוא ארוך כאורך הגלות, לתקשר לצרכינו או לפרנסתינו אא"כ קיימת ברכב הספיציפי שבו אתה יושב דיבורית למכשיר שבו אתה משתמש. הרי זו גזירה שאין הציבור יכול לעמוד פה, ואשר טומנת בה פגיעה בחופש העיסוק ובפרנסה של אנשים ללא הצגת אלטרנטיבה הולמת לאנשים שנוסעים ברכב לא להם, או משתמשים בסלולארי לא להם.

לדעתי אין משרד התחבורה זכות ליזום תיקון שכזה בחוק ללא הצגת פיתרון הולם כגון חיוב היבואנים להתקין דיבורית אוניברסלית לכל רכב, וייבוא או פיתוח סטנדרט באשר תוכל להתיאם לכל סלולארי. כל עוד לא נעשה תיקון כזה הרי זו ממש מידת סדום.

האין באפשרותינו להשפיע בשום אופן על ההפקרות השוררת שם...?

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם מביאים לך רכב ופלאפון מהעבודה אז בדרך כלל גם מקבלים דיבורית

אנשים עם 2 עיניים ו 2 אזניים לא שמים לב למיתרחש סביבם אז תאר לך כמה הם לא קשורים לסביבה אם רבע מזה תפוס ע'י אזניה.

מה הסיפור, יש לך פלאפון, יד דיבוריות במחיר של אזניה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

יש לי כמה פתרונות הולמים בשבילך -

1. דיבורית ניידת

2. רמקול מובנה

לדעתי, אף אחד מהפתרונות לא יסייע לשיפור הנהיגה יחסית לאזניה, אבל ניחא.

אני, במקום משרד התחבורה, הייתי מחיל את "חוק 85 הדציבל", שחוקק לא מזמן לאולמי שמחות, גם על מערכות לרכב... :-)

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

ואם לא בא לי לשתף את כל הפקק בשיחה, כמו הרבה מבעלי הדיבוריות הקבועות עושים?

מה לעשות, אני לא חובב של לצרוח לתןך הרמקול של פלאפון...

במקום להמציא חוקים מנותקים מהמציאות (מלווה לנהג חדש, נהג חדש, אפוד זוהר, קסדה לאופניים, והרשימה עוד ארוכה), שיחפשו את אלה שלא מאותתים בפניה או מעבר נתיב, עדיף...

:evil:

בעצם ממה אני מוטרד, במילא יש למשטרת ישראל משאבים לאכוף רק את החוק האחרון שנאכף... אה, ועבירות מהירות בכביש רחב, ארוך וישר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המלווה והאפוד הזוהר הם חוקים עם הרבה הגיון מאחוריהם.

אני לא מבין מה רע באוזניית BT או אוזנייה מקורית של הטלפון - אין שום הבדל משימוש בדיבורית.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אם כבר אז צריכים לאסור שימוש בספיקר, ובאותה הזדמנות גם במכשירי מירס/קשר וכו' למעט חריגים נקודתיים (קשר של מוניות ומשטרה)

האוזניה יותר בטיחותית משימוש בספיקר.

אבל גם אם יחוקקו את החוק הזה - לא אסון.

ברכב קבוע של העבודה בד"כ יש דיבורית.

ברכב בו יש מספר אנשים שמשתמשים בו עם פלאפונים שונים - כדאי להתקין דיבורית בלוטות' (יבוא או פיתוח סטנדרט? הסטנדרט הוא BT אם לא שמת לב) ולפתור את הבעיה סופית, חוסך גם פירוק והתקנה כשמחליפים מכשיר טלפון.

ברכב זמני זו באמת טיפה בעיה, אבל יש כיום דיבוריות BT ניידות שרק צריך לתקוע לשקע המצית או לשים בסוכך שמש, והן אפילו לא יקרות.

כך שיש פתרונות. מי שבאמת צריך לדבר בנסיעה יכול להסתדר ולא לעבור על החוק, אפילו אם יתוקן החוק.

חוק דרקוני יהיה אם יאסרו על שימוש בסלולרי באופן גורף. ואת זה בינתיים אין כוונה לעשות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

כשהחלפתי את הרכב לפני מספר חודשים, ולפני שהתקנתי דיבורית למכשיר החדש שלי, נסעתי עם אוזניה.

אני חייב לציין שגם כאשר לא הייתי בשיחה, והאוזניה היתה על האוזן הפרה את שיווי המשקל ותחושת המרחב שלי.

ברגע שגיליתי זאת, הפסקתי לענות לשיחות עד שהתקנתי דיבורית.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

ואני חשבתי שהחוק הזה כבר קיים ממזמן....

אפשר להשתמש בדיבורית BT ניידת שיכולה להתחבר לכל פלאפון בכל מקום. זה הפתרון הכי אידיאלי לאנשים אשר נודדים מרכב לרכב באופן תכוף.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אם כבר אז לאסור לגמרי דיבור בפלאפון תוך כדי נהיגה

יש הרבה אנשים שכשהם מדברים בפלאפון כל הראש שלהם מרוכז רק בשיחה (לא מצליחים להתרכז בשני דברים)

ולא חושבים בכלל על מה שקורה בכביש..

פורסם

באופן כללי אני חושב שזה טמטום לשמו .

אם מחפשים סיבות לגרום להגברת הביטחון והריכוז בנהיגה אז שיפסלו באופן מוחלט את השימוש בסלולארי ברכב...

אבל ... מכיוון שרובנו גם ככה מתעסקים גם בדברים אחרים בזמן נהיגה חוץ מלהתעסק בטלפון כמו:

התעסקות עם המערכת שמע,מריחת אודם/סומק/וכל חרטה אחרת של הבנות,בדיקת בחורות שהולכות על המדרכה ונתינת ציון ... בדיקת מד הטורים לראות כמה הוא קרוב לשטח האדום וכו....

פשוט כל אחד צריך להיות אחראי לעצמו ולבטחונו האישי.. אני באופן אישי לא חושב שאוזניה זה מה גורם לחוסר ריכוז בנהיגה,אם כבר שליחת הודעות SMS אני מסכים שזה גורם להורדת העיינים מהכביש וסיכון חיי אדם.

פורסם

הציבור בהחלט יכול לעמוד בגזירה. אין לשכוח שהשמש זרחה ושקעה גם לפני שהסלולר בא לעולם. דיבור בטלפון תוך כדי נהיגה, בלי קשר לאופן הדיבור, מסוכן לא פחות מנהיגה בשכרות.

פורסם

התכוונת אולי שהציבור הקמצן לא יוכל לעמוד בה.

אם זה רכב קבוע אז תתקיםן דיבורית/מכשיר קבוע ואם לא אז קנה דיבורית אלחוטית ניידת או שתכבה את המכשיר בזמן הנהיגה.

אם אפשר לעמוד בגזירה בבתי משפט ובתי חולים אז אפשר גם בנהיגה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם כבר אז לאסור לגמרי דיבור בפלאפון תוך כדי נהיגה

יש הרבה אנשים שכשהם מדברים בפלאפון כל הראש שלהם מרוכז רק בשיחה (לא מצליחים להתרכז בשני דברים)

ולא חושבים בכלל על מה שקורה בכביש..

אם כבר בוא נאסור נהיגה בכלל, הרי יש אנשים שלא יודעים לעשות את זה טוב וגורמים לתאונות.

ובוא נפסיק להטיס מטוסים , מי צריך את כל התאונות האויריות?

ובוא נסגור את צה"ל, אתה יודע איזה סטארטפ גאוני זה? לא יהיו לנו יותר חללי צה"ל.

נו באמת, תהיה ריאלי.

פורסם

:evil:משרד תחבורה מפגר!!

במקום לאכוף את עברות הבריונות, הם ממציאים עוד חוקים שיכניסו ג'ובות למדינה. די נמאס עם כל השטויות האלה, לשים ספיקר ולהחזיק טלפון ביד-אסור, לשים דיבורית(אוזניה)-אסור, אבל לעקוף ב110 בלי לאותת- מותר, לעקוף פקק מנתיב המיועד לפניה ימינה-מותר, לצפצף בזמבורה על כל אלפית שניה שהנהג עיכב אותך מאדום לירוק- מותר

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

• תוכן חדש...