Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:-)

הגיע הזמן לבחור מכונית חדשה, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי בזה. תודה מראש לכל העונים!

הרכבים הם:

Audi A4 98-01

VW Passat 98-01

VW Bora 00-02

כולם בעלי מנוע 1.8 או 2.0, העדפה לבנזין.

דרישות:

קודם כל שדרוג: אני נוהג כיום על סקודה פליסיה 96', אין לי הרבה דברים רעים להגיד על הרכב, אבל, אני רוצה "יותר", יותר פינוק, יותר כח, להרגיש כמה שיותר הבדל, כי אני אשאר אם המכונית הבאה לקצת יותר מחצי שנה או שנה.

נוחות:: אני מבין שהמכוניות כנראה מאוד דומות בנוחות (משפחה אחת גדולה...) אבל עדיין, מי מהן עדיפה בנושא? לא קריטי אבל חשוב לי גם הנושא של הישיבה מאחור, ונהיגות ארוכות.

אמינות: גם בנושא הזה כנראה יהיה שוויון, אבל ממה ששמעתי, הדעות על האמינות של הבורה ממש מגוונות.

אשמח למידע בעניין.

פנים הרכב: פנים הרכב חשוב לי קצת יותר מהמראה החיצוני שלו, ולכן השאלה שלי כאן היא - באיזו מכונית ה"אינטריור" יותר איכותי ונעים לעין (ולמגע...:| ?)

כח: אני רוצה להרגיש טיפה כח בדוושת הגז שלי, ולא, לא למטרת פוזה. פשוט אומרים שהפסאט כבדה מאוד...זה מתייחס גם ל מנוע 2.0?

איכות נסיעה, בידוד רעשים, אחיזת כביש.: האם הרכבים זהים או שמה יש הבדל מסוים?

לסיכום, אשמח לכל פרט, מכיוון שבחיפושים שלי בפורום לא מצאתי תשובות על כל השאלות.

אני מחפש רכב כמה שיותר איכותי וטוב. אני לא מתכוון לקנות את הראשון שייצא לי לבדוק, מצידי אני אבזבז חצי שנה על החיפושים.

תודה מראש לעונים!

🤔

פורסם

פאסאט ו-A4 של אותם שנים היו מבוססים על אותה פלטפורמה. בורה מבוססת על גולף ודומה יותר מבחינה הזאת לאוקטביה וטולדו.

פאסאט רכב מרווח, מאחורה יש מספיק מרווח כדי שיוכלו לשבת מבוגרים. זה שיקול חשוב לאומת בורה, שהיא קטנה יותר במימדים, במידה וברכב יסעו לעיתים קרובות אנשים מבוגרים גם מאחור.

מבחינת כוח, אני מניח שפאסאט/A4 עם מנוע T1.8 יכולים להיות אופצייה מעניינת, בגלל מומנט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תשמע, אתה הולך לכאן לכמה סגמנטים, אבל ככה:

1. הבורה תהיה זולה יותר לרכישה ואחזקה, תוכל לקנות שנתון מתקדם יותר, אבל מצד שני המקום מאחורה דיי מוגבל לנוסעים גבוהים. אז אם אתה עושה הרבה נסיעות ברכב מלא למרחקים ארוכים תעבור הלאה, אם לא אז לדעתי הכי כדאי לך ללכת על כיוון הבורה/גולף (הבורה קצת יותר יוקרתית מבפנים, לא משהו ממש מורגש).

2. במידה והחלטת שאתה הולך על הקטגוריה הגבוהה יותר ואתה צריך את הגודל והמקום, אז כאן ייכנסו הפאסאט וה-A4. מבחינת עיצוב פנים - אין הבדל משמעותי בין הבורה לפאסאט, ונסעתי המון בשתיהן, העיקרון דיי זהה, הפאסאט יותר מרווחת ויש יותר מקום מבפנים. ב-2 בדגמים גרסאות בהירות (אפור או בז') יהיו יפות יותר ויוקרתיות יותר מהשחור, אבל מצד שני יתלכלכו הרבה יותר מהר (בייחוד הבז'). לבורה ולפאסאט יש בעיית פלסטיקים מתקלפים, אתה תראה את זה ברוב האקזמפלרים. הפלטסיקים צופו בחומר גומי כזה נעים למגע, וזה היה ממש מרשים שזה היה חדש, עכשיו זה מגעיל דביק ומתקלף, יש כאן פרוייקט חידוש פני רכב שעשה מישהו מהפורום. תנסה למצוא אחת במצב טוב.

בקיצור פאסאט VS אודי A4 במידה ולא הסתפקת בבורה, הפאסאט היא הזולה יותר לאחזקה (הכל כמובן נכון גלובלית, וזה משתנה בין אקזמפלרים שונים ויכול להיות שתיפול על רכב מסויים שיהיה צרה או רכב שלא יראה מוסך, הנבואות נתנו לשוטים), בכל מקרה, פאסאט היא הנפוצה והזולה יותר לאחזקה, תמצא 3 סוגי מנועים עיקריים: 1.6, 1.8T ו-2.0. על ה-1.6 תדלג אוטומטית, בין האחרים ה-1.8T הוא המומלץ ורק אחריו ה-2.0. (אם תמצא 1.8 לא טורבו, זה גם בסדר, אין הבדל גדול בינו לבין ה-2.0, אפילו שלדעתי ה-2.0 מעט עדיף למרות נחיתות בכ"ס).

ישנם גם מנועי TDI נהדרים!

תיבות הילוכים אוטומטיות בכל הרכבים הנ"ל נחשבות לרגישות משהו ויש אומרים שאורך חייהן מוגבל ל-150 אלף קילומטר. בכל מקרה אין לבצע החלפת שמנים ויש לבדוק את מצב התיבה וההיסטוריה שלה (הוחלפה/שופצה או לא).

מצב הטורבו בדגמי הדיזל והבנזין הרלוונטים גם הוא קריטי.

ה-A4 לדעתי היא דיי פיל לבן. מצד אחד היא זולה יחסית לרכישה, אבל מצד שני אף אחד כבר לא חושב שנוסע ב-A4 שנת 2000 הוא טחון, ואפילו פרחולות לא מסובבות יותר את הראש, ככה שאפקט הפוזה הלך. מצד שני מקדם המחיר של האודי במוסך נשאר.

לטובתה יצויינו גרסאות מאובזרות שקיימות ושלמרות הכל היא רכב נחמד מאוד.

גם כאן אני ממליץ על מנוע ה-1.8T.

חשובה מאוד היסטוריית הרכב.

לסיכום, אם היו נותנים לי אחת מהן במתנה והוצאות האחזקה על חשבון הברון אזי הייתי בוחר:

1. אודי A4.

2. פאסאט (או בורה אם אני לא צריך את המרחב מאחור).

אם אני צריך לקנות ולהחזיק אז:

1. בורה. (לא נחותה פנימית מאף אחת מהן, קומפקטית וזולה יותר לאחזקה, ניתן לרכוש מודל חדש יותר).

2. פאסאט. (אם אני חייב את המרחב מאחור).

3. אודי A4.

ואופציה נוספת, לא גרמנית, אבל לא רחוק מכך:

סיאט טולדו:

נראית ממש יפה

בחוץ:

seat-toledo-1.jpg

ובפנים (בשילוב צבעים הנכון היא מרגישה ממש יוקרתית):

4d5a_27.jpg

פורסם

אין הבדל.

וגם בסקודה הרמה זהה.

לפעמים יש חלקים ספציפים בדגם מסויים שעושים בעיות (חלונות נופלים, או הידית של המכסה של המשענת בין המושבים, אבל בכלליות כולן מהודקות למשעי).

פורסם

שלום לכולם..

אז ככה:

לאבא של חברה שלי יש בורה (03)... אחרי שישבתי מקדימה התאהבתי ברכב כמובן, אבל מאחורה זה סיוט.

אני די גבוה, ובשביל לשבת מאחורה אני צריך ממש להתאמץ, וזה מאוד לא נח.

וחוץ מזה שגם הוא המליץ לי על הפאסאט, אז בורה ירדה מהפרק.

אודי A4 ירדה מהפרק גם מכיוון שהמליצו לי שאם A4 אז כבר 02', וגם רוב האודי שראיתי מפורקות וטחונות, הבעיה שאני לא חושב שהתקציב יאפשר את זה.

אז בנתיים נשארו הפאסאט שהיא בינתיים הפייבוריט, והטולדו, אבל כנראה שאלך על הפאסאט. (שחורה אם סלון בז' זה הדבר בשבילי. ) מקווה למצוא אחת. אשמח גם לשמוע על הפאסאט 2000 - עדיפות כמו שהבנתי זה 1.8T, האם בלי הטורבו 1.8\2.0 זה הרבה יותר גרוע?

🤔

פורסם

אשמח להמליץ לך בחום על הונדה אקורד, בתקציב של הגרמניות היא תניב שנתון גבוה יותר, בסביבות 02-03.

הדגם היוקרתי של האקורד (אקסקיוטיב) מגיע עם מנוע 2400 סמ"ק עם הספק של 190 כ"ס, תאוצה 0-100: 9 שניות .

צריכת דלק ממוצעת: 11.20 ק"מ/ליטר, מגיע עם 4 כוכבי בטיחות של ncap,6 כריות אוויר, abs, בקרת יציבות ועוד מערכות בטיחות.

הרכב מגיע עם מערכת שיוט, ומהירות מירבית של 227 קמ"ש.

וזה לא הכל, הרכב מגיע עם מושבים מתכוונים המכוסים בריפודי עור, סאנרוף, מגנזיום ולא חסרות תוספות של רכבים מנהלים.

חשוב לציין שהאקורד תצרך פחות דלק, החלפים יהיו יותר זולים, כך גם הטיפולים והאחזקה הכללית תעלה פחות.

993176911.jpg

פורסם

בקשר להצעה של ההונדה - אני לא אוהב את המכונית, מכמה וכמה סיבות אישיות, שגם לי לא תמיד ברורות:| , אני בכלל לא אוהב יפניות, אולי זה ישתנה מאוחר יותר, אבל לא עכשיו.

החלטתי לבסוף שאני בוחר בפאסאט.

עכשיו כמה שאלות לגבי רכישתה:

-הרכב יהיה שנת 2000, מה הקילומטראז' האופטימלי? אני יודע שלא לצפות ל40K אבל בכל זאת מה הוא הקילומטראז' שאליו לא כדי להתקרב?

-הגיר ידני בלבד - עד כמה זה יקשה במציאת הדגם המבוקש במצב נורמלי?

-האם יש מחלות נפוצות ברכב, שאותן כדי לבדוק קודם בבדיקת הרכב?

-עוד פרטים שאשמח לשמוע על הדגם ועזרה בבחירתו!

תודה מראש לכל העונים!

🤔

פורסם

אם אני לא טועה (ויש מצב חזק שאני טועה)

קומפורטליין = מנוע 2.0

היי-ליין = מנוע 1.8T.

אז לכן אתה לא ממש יכול לבחור רמת גימור.

(אולי יש קומפורטליין מנוע 1.8T, אל תתפוס אותי במילה כאן)

פורסם
אין הבדל.

וגם בסקודה הרמה זהה.

לפעמים יש חלקים ספציפים בדגם מסויים שעושים בעיות (חלונות נופלים, או הידית של המכסה של המשענת בין המושבים, אבל בכלליות כולן מהודקות למשעי).

אין הבדל? תעשה לי טובה..

שב בלאון ובגולף ותחזור אליי.

זה אחד הדברים המהותיים שמרגישים בהם כשמתיישבים בגולף ובלאון אחת אחרי השניה.

זה ניכר במיוחד בין הלאון 20VT לבין הגולף GTI.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...