Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4971 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: פיאט בראבו 11' 1.4 T-JET בהספק 120 כ"ס.

התקנתי בנייד שלי את האפליקציה Torque והתחברתי למחשב ניהול המנוע באמצעות ELM327.

הוספתי תצוגה של Boost והתחלתי לקרוא את הנתונים. הנתון בסרק הוא 0.6- באר, כלומר: הלחץ האבסולוטי בסעפת הוא 400 מיליבאר, וביחס לאטמוספירה הוא 600- מיליבאר. הגיוני.

בזמן נסיעה במצב WOT התקבל נתון מירבי של 0.8 באר. מנתון הסרק אני מסיק שהמדידה היא ביחס לאטמוספירה, כך שאם אני רואה 0.8, אז למעשה המנוע גודש אבסולוטית 1.8 באר.

האם אני צודק? ואם כן, מדוע יש אפשרות לקבוע עבור מד הגדישה ערך סף מינימלי נמוך מ-1 באר (כלומר:

בלי קשר, אני ממליץ בחום לרכוש את הדבר הזה. אפשר לעשות איתו מדידות מרתקות ולהבין לא מעט תהליכים שמתרחשים במנוע בזמן אמת, וכל זאת בעלות זניחה ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בלי קשר, אני ממליץ בחום לרכוש את הדבר הזה. אפשר לעשות איתו מדידות מרתקות ולהבין לא מעט תהליכים שמתרחשים במנוע בזמן אמת, וכל זאת בעלות זניחה ביותר.

איזה עלות?

במה זה משפר את חווית הנהיגה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

את שלי רכשתי תמורת $13. זה נותן לך נתונים בזמן אמת על מערכות שונות ברכב ובאמצעות האפליקציה אפשר לבצע חיתוך והצלבה של משתנים שונים, כלומר: לראות בנקודה מסויימת מה היו הנתונים הסביבתיים (לחץ ברומטרי, טמפ' אויר ביניקה וכו') וכיצד הם השפיעו על הרכב (עומס על המנוע, רמת גדישה, Fuel Trim, טמפ' אמיתית של נוזל הקירור ועוד ים של נתונים).

חוץ מזה אפשר גם לבצע סריקת תקלות ואיפוסן, בדיקת חיישנים שונים במנוע, איפוס מונה טיפולים ועוד דברים שאני בעצמי לא הספקתי אפילו ללמוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

נשמע באמת מעניין.

האם החיבור הוא אוניברסאלי או שיש מתאם לכל סוג רכב.

נניח שיש לי 2 מכוניות...

פורסם

תודה רבה.

מעניין.

פורסם

אלעד, מה מראה השעון כשמנוע כבוי וסוויץ פתוח? מראה 0, נכון?

זה לחץ אטמוספרי בסעפת, וכל המדידות הן ביחס לנקודה הזו.

פורסם
אלעד, מה מראה השעון כשמנוע כבוי וסוויץ פתוח? מראה 0, נכון?

זה לחץ אטמוספרי בסעפת, וכל המדידות הן ביחס לנקודה הזו.

האמת היא שלא חשבתי לבדוק מהו הערך שמתקבל כאשר המנוע כבוי. אבדוק בהקדם. בכל אופן, זה עדיין לא עונה על שאלתי בנוגע לערך הסף המינימלי.

13$ לאייפון ?

לאנדראויד זה נמכר ב 5$

לאנדרואיד. פראיירים לא מתים - הם קונים אפל.

לאחר שבדקתי כמה מכירות באיביי, מצאתי שהמחיר הריאלי שבו נסגרות עסקאות עבור המוצר הזה אכן נע סביב $13. אין לי מושג היכן ראית מכירה שהתבצעה תמורת $5, ובכל מקרה לא מדובר במקרה מייצג.

פורסם

זה פשוט שעון בוסט דרך החיישן בוסט של הרכב (קריאה משקע obd) ולא דרך חיישן חיצוני לא? יאנו סוג של וואג קום פשוט לכלל הרכבים או שאני טועה?

דרך אגב בלי נתון דרישת המחשב והשוואה עם נתון התוצאה בפועל יהיה קשה לעלות על בריחות גדישה ושלל בעיות נוספות

רק על סמך המחשב.

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

פורסם
זה פשוט שעון בוסט דרך החיישן בוסט של הרכב (קריאה משקע obd) ולא דרך חיישן חיצוני לא? יאנו סוג של וואג קום פשוט לכלל הרכבים או שאני טועה? אכן צודק.

דרך אגב בלי נתון דרישת המחשב והשוואה עם נתון התוצאה בפועל יהיה קשה לעלות על בריחות גדישה ושלל בעיות נוספות רק על סמך המחשב. מהיכן אני משיג את הנתון הזה?

באדום.

פורסם
זה עדיין לא עונה על שאלתי בנוגע לערך הסף המינימלי.

לדעת זה "סתם", כלומר לא מדובר באפליקציה סופר מושקעת, והיא מאפשרת לקנפג כל שעון לכל ערך שאתה רוצה, ללא קשר למציאות.

למשל אפשר לקנפג ספידומטר כך שיתחיל למדוד מ 500 (-) קמ"ש. אין באפליקציה הזו שום מנגנון, שמונע את זה. אותו דבר עם שעון גדישה.

פורסם

תלוי, אם הרכב לא משופר אז בספרות טכנית למצוא את ערכי הגדישה שאמורים להיות.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
זה נכנס לשקע OBD, כלומר: אמור להתאים לכל מכונית שיוצרה החל משנת 99' אאל"ט.

הערה קטנה, גם כאשר ישנו שקע OBD2 זה לא אומר שתוכל להתחבר עם כל סורק תקלות, למשל בסוזוקי באלנו עד 2001 אם איני טועה ישנו שקע OB2 שפיזית ניתן לחבר לשקע כל סורק תקלות OBD2 אבל מבחינת תקשורת הסורק לא יצליח להתחבר.

גם בפיאט פונטו עד 2002 ישנו השקע אבל צריך סורק תקלות מקורי או תחליפי שמיועד ספציפית לפיאט, חלק מהפיאט פונטו כן ניתן וחלק לא ניתן בכלל להתחבר זה תלוי איזה מחשב ניהול מותקן ברכב ואיזה נפח מנוע כי יש שינויים בפרוטוקלים של התקשורת, תלוי במחשב ניהול איזה גירסא של BOSCH או של MAGNET MARELLI אם אני זוכר טוב.

מכוניות שנחשבים ל"בעיתיים" בסורק תקלות אונסרסאלי מניסיוני בלבד הם :

פיאט פונטו עד 2002 (חלק כן וחלק לא), סיטרואן ג'אמפי וברלינגו עד 2004 וחלק עד 2006 אפילו לא מוכנים לסורק אוניברסאלי אלא רק מקורי או סורק ייעודי תואמם מקורי לרכבי הקבוצה), רנו מגאן, קליאו עד 2004 המידע מוגבל מאוד, סיטראן קסארה, C5 וכל רכבי הקבוצה זה גם תלוי בצבע השקע, ניסאן טראנו דיזל, ניסן אלמרה עד 2004, סוזוקי באלנו 96-2001 או יותר) איסוזו עד 2003, יונדאי גאלופר, פורד פוקוס עד 2002 מאזדה עד 2004 המידע מוגבל באוני' וכמובן יש עוד שאני לא זוכר.

פורסם
באדום.

לא יודע אצלך, אצלי זה פשוט יש וואג קום ולחלק מהנתונים יש דרישה ותוצאה בפועל, כמו לחצי דלק, בוסט ועוד...

ביצוע לוגים שילוב של 12 נתונים בונזמנית מאפשר לי לנתח מצבים ברכב, אין פיאט קום? ;-)

*** לקחת את רשמיי בערבון מוגבל ***

*** הנעה קידמית עם הרבה הנאה ***

• תוכן חדש...