Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שו שלק?

אולי שרלוק?

בכל אפן אין לך מה לפחד ברגע שהחלקים ישרים וללא שרידי אטם ישן,לא תהיה שום נזילה מהאטם.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
שו שלק?

אולי שרלוק?

בכל אפן אין לך מה לפחד ברגע שהחלקים ישרים וללא שרידי אטם ישן,לא תהיה שום נזילה מהאטם.

השם האמיתי באנגלית הוא shellac. בעברית של גרז'ניקים זה הפך ל"שרלאק", ואח"כ ל"שרלוק".

במנועים אנגליים עם בלוק ברזל וראש ברזל (למשל MGB...), יש המלצה מפורשת למרוח shellac על האטם. בפעם היחידה שלא עשיתי את זה, היו נזילות מים בחיבור בין הראש לבלוק, למזלי החוצה ולא פנימה לתוך הבוכנות. אגב, כל הנ"ל למרות שהשטחים היו ישרים ונקיים.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

זה תקף גם לגבי מנועי קורטינה?! שיט, עכשיו אני הבנתי, למה יש לי נזילות!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
השם האמיתי באנגלית הוא shellac. בעברית של גרז'ניקים זה הפך ל"שרלאק", ואח"כ ל"שרלוק".

במנועים אנגליים עם בלוק ברזל וראש ברזל (למשל MGB...), יש המלצה מפורשת למרוח shellac על האטם. בפעם היחידה שלא עשיתי את זה, היו נזילות מים בחיבור בין הראש לבלוק, למזלי החוצה ולא פנימה לתוך הבוכנות. אגב, כל הנ"ל למרות שהשטחים היו ישרים ונקיים.

בברכה,

קובי

עכשיו אני מבין למה קוראים לו כך למרות שהייתי בטוח שראיתי את אותו האינדיאני על האריזה.

חשבתי שזה כנראה חיקוי טוב או משהו בסגנון.

נראה לי שהדבר קשור יותר בסוג\טיב האטם ולא בחומר המנוע.

בסה"כ מנוע אנגלי ללא נזילות זה לא מנוע אנגלי אמיתי.

:roll:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
תמיד השתמשתי ב-שלק וזה היה מצויין

קצת מדאיג אותי לא לשים כלום פרט לאטם

באטם ראש מנוע לא מורחים שום חומר!!!!!!!!!!!!!! ואין צורך כיוון שעל האטם ישנן טבעות אטימה שבחום מתחברות לשני הגופים שהם חוצצות(הראש ויחידת הצילינדרים)מי שמורח על האטם שארלוק כנראה שצריך לשבור לו את שתי הידיים..

בכול אופן אין צורך ואם יש לחברה נזילות למיניהם כנראה שלא הידקתם טוב את הראש (הכוונה גם לסדר ההידוק) או שהאטם לא מאיכות טובה או שהמשטחים לא ממש נקיים/ישרים.

שורה תחתונה אל תמרח כלום!!

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם
מי שמורח על האטם שארלוק כנראה שצריך לשבור לו את שתי הידיים..

בכול אופן אין צורך ואם יש לחברה נזילות למיניהם כנראה שלא הידקתם טוב את הראש (הכוונה גם לסדר ההידוק) או שהאטם לא מאיכות טובה או שהמשטחים לא ממש נקיים/ישרים.

שורה תחתונה אל תמרח כלום!!

לא צריך להגזים לא שוברים ידיים לאף אחד

ובהחלט ניתן לשים shellack מניסיון אישי וראה למעלה - קובי מילוא

ותודה לכולם

פורסם
מי שמורח על האטם שארלוק כנראה שצריך לשבור לו את שתי הידיים..
קודם כל, מי שמורח "שארלוק" צריך באמת לשבור לו את הידים, בגלל ש"שארלוק" הולמס כנראה לא מוצלח בתור חומר אטימה לפאקונגים.

לעומת זאת, לגבי מי שמורח "ש?ל?אק", תעשה טובה ותשקול עונש קצת יותר קל. אם תשבור לי את הידים יהיה קשה לי לגרד את הישבן...

שורה תחתונה ידידי - יש דרכים קצת יותר עדינות ומנומסות לכתוב שאתה חושב שאני טועה ושדעתך שונה משלי.

חג שמח,

קובי

holmes3.jpg

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
למישהו יש תמונה של אריזה של שלק וגם מחיר משוער?

(אני בפני פתיחת ראש בימים הקרובים מאוד).

כל חנות לחלקי חילוף..המחיר הוא כמה שקלים...

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם

תוספת מידע לאחר תחקור של המכונאי הרציני במשפחה (אבא שלי) - בימים עברו היו עושים אטמי ראש משני סוגי חומרים: נחושת, וחומר על בסיס אסבסט שנקרא "Klingerite". אני מניח שהיום משתמשים בחומר יותר ידידותי לסביבה מה"קלינגריט", אבל אין לי מושג. אני לא מוריד ראשים של מכוניות מודרניות...

בקיצור:

• על אטמי ראש מנחושת היה מקובל למרוח שלאק לשיפור האטימה ומניעת נזילות.
  • על אטמי ה"קלינגריט" לא מרחו שלאק, אבל היו מכונאים שנהגו להרטיב אותם קצת בשמן לפני ההרכבה (לא ממש לטבול את האטם, אלא למרוח עליו "לחות" של שמן מנוע).

ללא קשר להחלטה אם למרוח חומר כל-שהוא או לא, יש כמובן להקפיד על שטחים ישרים ונקיים גם בבלוק וגם בראש המנוע.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

הבקבוק נראה בדיוק כך (אותו הצבע ואותה הצורה).

זה הספציפי הוא של חברת PERMATEX - בארץ לא יצא לי לראות את ה"שלק" שלהם. אני יודע שיש גם של חברות אחרות (יש לי 2 כאלה אבל הם לא אצלי בבית כרגע).

העלות היא 10 ש"ח לבקבוקון כזה... ואפילו שזה זול - שזה לא יטעה אותך, זה מספיק להרבה מאוד פעמים (מורחים שכבות דקות).

לפקק מחובר מוט עם מעין כדורית צמר בקצה . כשאתה מוציא את הפקק (המוט מחובר אליו) אתה צריך בעדינות להסיר את כמויות החומר העודפות מכדורית הצמר בקצה (פשוט "תנגב" אותה על הדופן הפנימית של הבקבוקון רגע לפני שאתה מוציא את הכדורית) ואז אתה מוכן למריחה.

לאחר שהחומר מתקשה (בחום) הוא נהפך לחזק מאוד, עמיד בשמן, דלק, מים וכל מה שאתה רוצה. הוא גם "מחזיק" לחצים בלי בעיה (לא מתבקע תחת לחץ).

80021_3X.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...