Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במה הכי שווה, הכי חשוב, והכי קריטי להשקיע במרכיבים של מערכת השמע הכוללת ברכב?

מגבר, רמקולים (קדמיים ואחוריים), פאנל או סאב?

אני יודע שאצל כל אחד זה אינדיבידואלית אבל עדיין, מה הדבר הכי חשוב בביצועים שלו למערכת הכוללת, דבר שבאמת משנה את הסאונד הכולל מהקצה אל הקצה והוא המרכיב החשוב ביותר. (חייב להיות רכיב אחד בלבד שעליו הרוב מסכימים הסכמה כללית שהוא בעיקר קובע את איכות הסאונד המתקבל בסופו של דבר).

לפי דעתי למשל, הרמקולים הם הדבר החשוב ביותר למערכת מכיון שהם קובעים את איכות הסאונד המתקבלת, כלומר, לכל רמקול יש איכות משלו, סאונד משלו, חומרים שונים מהם הוא עשוי, בקיצור לכל רמקול אופי משלו וצליל שונה וזה הדבר הכי חשוב (שוב, לדעתי לפחות).

אני לא אפרט לגבי כל מרכיב מדוע אני מדרג אותו אחרון או מדוע דרגתי ראשון אך סדר העדיפויות כמו שאני רואה אותו מסתכם כך: (1 הכי חשוב ו-4 הכי פחות)

1. רמקולים

2. הגברה (מגבר)

3. הד יוניט (פאנל)

4. סאב

אשמח לקבל תגובות ולשמוע חוות דעת שונות עם נימוקים וטיעונים מצדיקים.

תודה, ליאור.

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

אתה צריך להבין שמערכת זה כמו קבוצת כדורגל אין דבר כזה ליקנות חלוץ טוב אבל שוער מעפן

לכל חלק במערכת ישנו חלק חשוב שתפקידו לתרום את חלקו בכדי שתגיע לתוצאה האופטימלית שלה ציפית ,ובגלל זה זה נקרא מערכת

פורסם

לדעתי האישית רמקולים זהו רכיב הכי קריטי מבין כל הרשימה...

כמובן שנתחשב בכך שאם יש את האופציה שכל הרכיבים יהיו ממוצעים ורק רכיב אחד טוב יותר מכל השאר אז אני אישית היתי מעדיף רמקולים...ואם נמקד את זה אז קומפוננטים:)

Audi S5 4.2 V8 FSI Quattro

פורסם

נלך בשיטת האלימינציה: סאב - יש מערכות גם בלי סאב,לכן הוא לא חשוב.

מגבר -נשמע אותו דבר כמו כל מגבר אחר,לכן לא חשוב. כנל גם HU (העיקר שיקרא דיסקים).

ולכן הרמקולים הם המפיקים של רוב טווח תדרים,ולכל רמקול סאונד שונה,לכן לדעתי הרמקולים הם הרכיב הכי קריטי במערכת.

פורסם

HU

לטעמי.

למה?

כי גם אם יש לך אחלה הגברה ורמקולים שבעולם - אם תיתן להם מקור גרוע - הוא ישמע לך רע רע רע.

לעומת זאת - אם תיקח HU טוב, ותחשבר למערכת ממוצעת, אני מאמין שתוכל לתקן באופן כזה שישמעו סביר.

בקיצור - HU הוא החלק החשוב ביותר לטעמי.

רון.

-זה מזכיר לי ויכוח ישן של מה קודם למה - ההגברה או הרמקולים-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

כן נכון,מגבר של 100 רמס יפיק בדיוק את אותו הדבר כמו מגבר פנימי של HU...

נו באמת איל... זה מה שאתה רושם לי?

אולי אם הכוונה שלי לא היתה ברורה מספיק אז התכוונתי למגברים פחות או יותר באותה רמה לעומת הרמקולים שלכל אחד סאונד שונה.

פורסם

ברמת העיקרון התוצאה הטובה ביותר תתקבל משילוב כזה שבו לא תהיה אף "חוליה חלשה" במערכת .

בפועל , הרכיב שיש לו הכי הרבה השפעה אלו הרמקולים , מהסיבה הפשוטה שלכל רמקול יש אופי צליל שונה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם
כן נכון,מגבר של 100 רמס יפיק בדיוק את אותו הדבר כמו מגבר פנימי של HU...

נו באמת איל... זה מה שאתה רושם לי?

אולי אם הכוונה שלי לא היתה ברורה מספיק אז התכוונתי למגברים פחות או יותר באותה רמה לעומת הרמקולים שלכל אחד סאונד שונה.

זה מה שאנשים יכלו להבין מדברייך ולכן באמת היה עדיף שתבהיר אותם.

פורסם

לא ציטטתי אותך .. פשוט כתבתי את דעתי בקיצור.

די מפתיע אותי שאין פה תמימות דעים לגבי הסוגיה הזאת אבל כל איש באמונתו יחיה.

HU

לטעמי.

למה?

כי גם אם יש לך אחלה הגברה ורמקולים שבעולם - אם תיתן להם מקור גרוע - הוא ישמע לך רע רע רע.

לעומת זאת - אם תיקח HU טוב, ותחשבר למערכת ממוצעת, אני מאמין שתוכל לתקן באופן כזה שישמעו סביר.

-

אני לא מסכים איתך .אם יש לי אחלה רמקולים ואחלה הגברה כמו שאתה רושם להד יוניט לא נשאר לעשות הרבה .אומנם הד יוניט גרוע יהרוס הכל , אבל הד יוניט בינוני בהחלט מספיק במקרה כזה. אם היינו לקוחים לדוגמא מערכת בינונית , עם הד יוניט שעולה 1000 שקל ומחליפים את ההד יוניט באחד אחר שעולה 3000 שקל ההבדל יהיה יותר קטן מאשר אם נחליף לדוגמא סט קומפוננט שעולה 1000 שקל בסט אחר שעולה 3000 שקל. השינוי יהיה יותר מורגש.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

רות קיבלתי,למרות שאני סבור שאתה הבן אדם היחיד שהבין זאת מדברי,אך אם יש אחד אז כנראה יכלו להיות עוד "מפספסי כוונה" פוטנציאליים. תודה על ההערה.:wink:

פורסם

3... בפרוש אחרת עם תרכיב מערכת במקולים כולל מגברים ולא יהיה לך רדיו דיסק טוב זה לא יעזור לך!!!

fiat Uno s70 ise 96

פורסם

חייב להיות רכיב אחד בלבד שעליו הרוב מסכימים הסכמה כללית שהוא בעיקר קובע את איכות הסאונד המתקבל בסופו של דבר

תגיד בכתה ד' שכולם היו בשעורי הבנת הנקרא איפה אתה היית?

הוא גם לא רשם מצבר בבחירה..... כי אני בוחר במצבר חד וחלק כי תרכיב מערכת ואין לך מצבר מה תעשה? המערכת לא שווה כלום! :screwy:

• תוכן חדש...