Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שניכנס ל בתקציב ובעדיפויות שלי:

באלנו 96 -95

אסקורט 5 דלתות 96-98

סופר לאנסר 95-96

קסרה 97-98

אני מצפה מהרכב שיהיה חסכוני יחסית בדלק, לפי מה שהיבנתי זה הצד הטוב של הבאלנו, וה אסקורט לא טובה בזה

מיבחינת נוחות והנדסת אנוש, הקסרה הכי נוחה לי והבאלנו גם כן מהונדסט היטב לטעמי.

מיבחינת אמינות נודע לי שהקסארה הכי פחות אמינה.

מיבחינת תמורה ל כסף/גיל הרכב האסקורט מובילה,הקסרה טיפה אחריה והבאלנו יקרה יחסית וגם קשה לימצא ידניות.

מאחר ואמינות חשובה לי אז אולי אני יורד מהקסארה,

סופר לאנסר לא בעיה לימצא אפילו עם קילומטרז נמוך , אבל תמיד יוצא שגם אם כך שאר האותו ניראה מפוצץ מכל הכיוונים.

בשורה התחתונה הייתי רוצהלקבל חוות דעת נוספות על מה שרשמתי ואולי גם תיקונים.

והשאלה הגדולה שלי: במידה ומצאתי אחת מהם עם 180000 ק/מ , באיזה מהם זה הכי פחות קירטי קילומטראז גבוהה מיבחינת בלאי מנוע וחלקי מיתלים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
במידה ומצאתי אחת מהם עם 180000 ק/מ , באיזה מהם זה הכי פחות קירטי קילומטראז גבוהה מיבחינת בלאי מנוע וחלקי מיתלים.
180K ק"מ על מתלים מקוריים = מתלים גמורים (ואתה יודע את זה...:roll:)

180K ק"מ על המנוע - תלוי איך ננהגו, באיזה סל"ד, אופי הנסיעות (עירוני/בין עירוני) (וגם את זה אתה יודע...:roll:)

אני לא הייתי מוותר על הנוחות של הקסארה בשביל האמינות(?) של הבאלנו (מהונדסת טוב לטעמך?:roll:)

עריכה

בקשר למתלים, התכוונתי רק לבולמים, לא יודע לגבי שאר חלקיהם :oops:

פורסם

אסקורט היתה הבחירה שלי הסיטרואן גם היא מפתה אבל תלוי איך טופלה ועד כמה אתה מסור

עניין הדלק בפורד הוא לחלוטין מופרח - 1-10/1 לערך בעיר ו 1-15 בערך בחוץ, כשאתה לוחץ אז קצת יותר משהו כמו 1-13

הפורד מציאה שטח בגאז' ענק והיא לפי דעתי התמורה הטובה ביותר במחיר זה כמו כן למצוא אחת כזו אם 70-90 K זה לא בעיה (חשוב לשים לב שזה סיבוב ראשון) ו 20 יספיקו לך לאחת 98 במצב טוב והיא מגיעה גם אם חלונות חשמל קדמיים וקריות אוויר (2).

אני מצאתי את שלי והיו לה 84000 מקוריים מיד ראשונה משהו כמו שבועיים אחרי שהתחלתי לחפש .

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

רציתי להוסיף משהו בקשר לבלנו-

לפי מה שאני יודע 96 לא במחירות שלך כל כך.,95 יש מצב למצוא במחירון.

כמו שכבר ציינת,בלנו ידניות הן מאוד מאוד נדירות.

בנוסף,הבלנו לא נוחה בגרוש,לא לאדם נמוך ולא לאדם גבוה,לאדם גבוה במיוחד,המבנה הנמוך של האוטו לא מאפשר מרחב ראייה תקין.

אני יספר איתך מה הניסיון שלי עם הבלנו המשפחתית שלנו-

היא שנת 97,עשתה 130 אלף ק"מ. לאחרונה הולכת המון למוסך(נזילות שמן,רדיאטור ועוד).

מה שכן עם המנוע אף פעם לא היו בעיות(למרות שהנסיעות כמעט ורק בתוך העיר).

בהצלחה.

פורסם

אחרי הרבה סינונים וטלפונים:

אין קסארות.

כל הבאלנו שמצאתי הם אמנם יד 2-3 משנים 95-96 אבל עדיין עם 175-180 ק'מ במצב הטוב. (וכם מהונדסת טוב לטעמי וגם נוחה..נסעתי המון...)

אבל אני אחד שלא עובר 10 K בשנה , אז נגיד אני ימכור עוד שנתיים לפחות..זה יהיה יד רביעית, עם 200K ומחירון גבוהה ואול ביכלל אף אחד לאמחפש בלנו ידנית אז אולי אני יתקע איתה

לאנסר אני שם בצד כי באותו סכום אני מביא פורד עם פחות 4 שנים על הכביש (למרות שמצאתי המון שנות 94-95 עם לא יותר מ 100K וגם רק יד 1-2-3)

אז ניראה לי אני יתמקד בפורד, מצאתי הרבה שנות 98 עם קילומטרז 75-115 , יד 2-3 ב 16-18 אלף שח.

כמובן שתקינות (לפחות שאלתי על מזגן או שאני לא ימצא משהו אחר שלא עובד) וללא תאונות , טסט לשנה

ככה שניראה לי ש במחיר כזה ליקנות רכב 1998 זו בחירה טובה? או שעדיף סופר לאנסר באותו מצב רק עם יותר 3-4 שנים על הכביש

תקנו אותי אם אני טועה כי אין לי כל כך יידע במשפחתיות 1.6 ידניות עם באגז.

פורסם

לי היה ניסיון גרוע עם אסקורט , היתה לי משנת 95 לקחתי אותה 66K על השעון , מכרתי אותה 180K ובטווח הזה השקעתי :בעיות חשמל (לא מעט ) , רדיאטור , רדיאטור פנימי , משאבות מים ,זה לא מסתיים בזה ... על בעיות חשמל באופן כללי השקעתי כ3000K (בעיות חיישנים , חיווטים וכדומה ...) לגבי צריכת דלק בבין ערוני מאוד חסכונית ובתוך העיר הצריכה סבירה. אה , כמעט שכחתי , עלות החלפים לא זולה בכלל , למשל בהשוואה לסופר לנסר.

הסופר לנסר מפגינה הרבה , הרבה יותר אמינות במיוחד עם היא ידנית , אטומטיות בעיתיות מאוד (אם לא הותקן קולר שמן באופן עצמאי . צריכת דלק בסופר לנסר ידנית טיפה פחות טובה משל אסקורט ידנית (מאסקורט אוטמתית פשות תברח ...)

מאחל לכולם המון בריאות וטוב.

פורסם

ואללה תודה שהעלת את הנקודה של האמינות ובאותה היזדמנות רציתי לדעת אם אפשר להשוות מצב כזה:

אמינות של אסקורט 98 מול לאנסר 95 ?

פורסם

כמו שאתה אמור כבר לדעת אמינות הרכב תלויה באופן אחזקתו

האסקורט באמינות דומה לס.לנסר (במידה וטופלה כראוי) אבל גם כאשר תתקלקל יעלו הדברים הרבה פחות.

הרכב אצלי יותר מחצי שנה וחוץ מהטיימינג שיצאה קצת יקר (1700) השקעתי בו כ 600 ש"ח בלבד על דברים שאינם בלאי טיבעי (אבל גם הגיוני שיתקלקלו) יוניט חום, יוניט מאורר ועוד חלק שאני לא זוכר את פעולתו אבל ישב ליד הגלגל (ותוקן ברשלנות ע"י הבעלים הקודמים).

אפשר רק לציין שאני לא מושך תקלות אלא מטפל בהן ישר.

כמו כן ביטוח לאסקורט (שאינו כולל אותי היות ואני עובר לצד הצרפתי של המשפחה - קליאו) יעלה לך בערך 3800 לחובה ומקיף גם יחד.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

כן אבל מאזדות אני לא אוהב (כמו שלא היצעתי פיאט סיטרואן ופיזו)

חפרתי קצת בפורום ודווקא דעתי לגבי הפורד דועכת מיבחינת אחזקה (דלק וטיפולים)

כמו כן יש לי תפנית קטנה וזה לכיוון סובארו אימפרזה 1.6 משנתונים 93-94

אבל מה שבנימצא זה כאלו שעברו 180000 וגם בלנו עם אותו ק'מ.

אז בא נגיד שהורדתי להם מהמחירון איזה 4-5 ותכלס זה קילומטרז מצויין יחסית לרכבים עם 11-12 שנים על הכביש.

אמינות יפנית..אני יסבול ממנה בגלל שהקילומטרז בגובוהות של המאה..?

פורסם

האמינות של היפניות כמו הכריזמה או אימפרזה או הסופר לנסר אינה באותה רמה כמו של אסקורט ויכול להיות שהיה לי ביש מזל עם אסקורט, אבל גם סופר לנסר הייתה לי ו יש לי עכשיו כריזמה(מיצובישי) ו אין מה להשוות באמינות ...

הכריזמה ידנית שנת 98 אני יד ראשונה , האוטו מתוחזק במוסך מורשה ובזמן (כמו שאר הרכבים ... שצויינו)

האוטו אצלי יד ראשונה , להלן התקלות שניתקלתי : עד 100K ידעתי בעיות עם נורות שרופות 3פעמים מקדימה ופעמיים מאחורה , ב 150K החלפתי דיסקים קידמיים וחריטה בתופים , ב K160 החלפתי 4 בולמים .

220K החלפתי קלץ' וזהו ...

עם הסופר לנסר ידעתי בעיות דומות ( עוד פעם , יכול להיות היה לי מזל ... )

הקלץ של סופר לנסר עלה לי 1400K ב אסקורט עלי לי 2200K הפרשי מחירים בסדר גודל כזה ...

פורסם

חשבת בכיוון דייהטסו אפלאוז? עדיין אפשר למצוא כאלה יד 1-2 עם קילומטראז' נמוך.

שנתון 96-97 יכול להיכנס לתקציב ללא בעיה, רק צריך לוודא הרכב ללא עבר צה"לי ושנעשה שימוש בנוזל קירור יעודי בלבד.

פורסם

עצר , ועוד איך ... :)

את האמת 80% מהנסיעות מתבצעות בנסיעות בין עירוניות .

• תוכן חדש...